Kizlar iyi akşamlar ben dilatör seti daha yeni aldım. Daha hiç kullanmadım zaten kullanmaya da çekiniyorum nasıl olacak diye. İçimde bı korku var sizler bu dilatör isini nasıl yaptınız. Cesaret edemiyorum denemeye
İyi akşamlar hoşgeldin
inşallah en kısa sürede yenersin
Öncelikle adım adım gitmen lazım. Eğer hiç egzersiz ya da vajinismus yenmeye dair adım atmadıysan sıfırdan başlaman gerek.
- Mutlaka ama mutlaka vajinanın anatomik yapısını resimlerle incelemen lazım. Kendini vücudunu yaratılışını görmen lazım. Orası boş bir tünel ve içinden 3-6 kilo bebek çıkabiliyor. Gerekirse videolar izle fotoğraflar yeterli gelmezse
- Cinsel ilişki iğrenç bir şey değil eğer öyle olsaydı dünyadaki milyarlarca insan bunu yapmazdı. Acılı bir şey hiç değil öyle olsa düğün ertesi herkes hastanelik olurdu.
- Vajinamızda bir duvar ya da boğum yok biz kendimizi kastığımız için giriş kısmının ardındaki kaslar kasılıyor (anatomik resimleri incelerken göreceksin) (vajinismus vajinası ve normal vajina olarak ayrı ayrı bakabilirsin)
- Egzersizlere geldiğimiz zaman dilatör almakla çok iyi yapmışsın. Önce sırt üstü yatıyoruz başımız hafif yüksekte. Karşımızda ayna olursa mikemmel olur
çünkü beynimiz duyduğuna değil gördüğüne inanır bunu unutma
- En küçük dilatörü kayganlaştırıyoruz (bana doktorum bepanthol cilt kremi önermişti) sonra kalça kaslarımız gevşek (altına yastık koyabilirsin), bacaklar dizden kırık ve yanlara olabildiğince açık, dilatörü uç kısma yerleştirip
Elimizi aynen bu emojideki gibi yapıyoruz sadece işaret parmağıyla hafifçe ittiriyoruz ittirirken çişini yapar gibi ıkınman gerekiyor tüm gücünle ıkınmana gerek yok çişini yapar gibi yapsan yeter. Burada ilk girişte çok az aşağı eğimli olacak buna dikkat et.
-
Bu emojideki gibi işaret parmağıyla itip baş parmak desteğiyle geri çıkarıyoruz. Kol ve bilek kasların bile gevşek olsun o sırada olabildiğince serbest. İlkinin giriş yolunu öğrendikten sonra gerisi zamanla yapa yapa olacak