- 22 Aralık 2021
- 55
- 63
- 38
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #252.281
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim Evet o duvar dediğim kısmı da geçiyorum. Birkaç kezdir yapabiliyorum 4.boy ile biraz daha var kasılma. Dediğiniz gibi kendimi rahat bırakırsam hiç acı falan yok ama ileri geri yaparken farkına varmadan kendimi kasıyorum. Bu noktaya gelmek bile hayaldi benim için.. Biraz daha çalışmam lazım sanırım söyledikleriniz aklımda olacakMerhaba. 4. boyda o duvar dediğimiz kısmı geçtiysen yani bir noktadan sonra çok kolay giriyor ya işte onu geçtiysen ve 2-3 gün daha çalışman sonucunda artık rahat bir şekilde 4. boyu aldığını hissediyorsan eşli deneyebilirsin bence. Ama yine de kendini şartlandırma ne zaman hazır olursan. Burada 3'ten sonra deneyen 4'ün yarısından sonra deneyip başarılı olan da birçok arkadaş gördüm. Kafa olarak hazır hissetmen önemli. Ben de hep korkuyordum, heyecan yapıyordum ama öyle böyle oldu. Sert şeyi hallettin öyle düşün eğilip bükülmez yolunu bulmaz bir şey. Oraya girecek olan yumuşak bir et parçası ne acı hissediyorsun ne bir şey yolunu buluyor. Korksan, heyecan yapsan bile en azından o anda cesaretini toplayıp sakince kendini salmalısın. Bana göre en önemlisi orayı salmakmış. Dilatörler de zaten bunu sağlıyor
-Oraya bir şeylerin girebileceğini idrak etmek
-Kendini salmayı öğrenmek
Beynimiz bize resmen oyun oynuyor. Ben çok hafif girişte yanma hissettiğimde beynim hemen dedi ki: "eğer devam edersen bu acının daha şiddetlisi gelecek" halbuki öyle bir şey yok tam aksine bir iki git gelle hiçbir şey kalmıyor. Dilatörde hissettiğimiz o batma sızı ağrı asla yok. Çok kolay olacak sadece kendini sal ve acı duyacak olsan bile sabret çünkü en fazla 5 saniye sürüyor.