Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Bende sevmiyordum yaparken ama mecbur gördüm kendimi doktorda verince. Sonra baya ilerleyebildim devam edemeyince burada okuduklarından hareketle dilatore geçtim.
Ilk başlangıcım olumsuz oldu belki ama vazgecmiycem insallah😊
Zaten önemli olan olumsuzlukları yaşadıktan sonra araya zaman koymayıp pes etmemek ☺️ Dualarım sizlerle
 
Arkadaşlar merhaba. Ben tek basıma buradaki arkadaşların da büyük desteğiyle evde dilatör çalışarak yendim. Hastalığı öğrenmem, dilatör çalışmam ve eşli denemem toplamda 1,5 ay sürdü. Bana geri dönüş yapan destek veren buradaki tüm arkadaşlarımdan ve bu süreçte benim gibi hasta olan sürekli konuştuğum iki arkadaşımdan Allah razı olsun hepsine duam sonsuz. Burada herkesi darladım öyle mi yapayım böyle mi yapayım bu niye şöyle o niye böyle bıkmadan bana cevap verdiler ne kadar teşekkür etsem az.

Dilatör çalışmak istemeyenler bu yazdıklarımdan memnun kalmayacak ama ben bu rahatsızlıktan dilatör sayesinde kurtuldum. Ve eğer doktora gitmek istemiyorsanız evde yapabileceğiniz en etkili şey dilatör çalışmak. Kaldı ki doktorların çoğu da dilatör, parmak egzersizi veriyor.

-Ben vazelin+bebeyağı sürdüm aparata en etkilisi de o. Dilatör plastik ama maksat onu becermek, en zorunu halletmek.

-Bu tercih sebebi ama uyusturucu sprey kullanmayın. Onun bağımlısı olmayın. Hem pek işe yaramıyor hem de uygularken orasını anlık da olsa yakıyor. Uyuşmasın, o acıyı hissedin ki alışabilesiniz. Hem ilk zamanlardaki o acı veya yanma bir süre sonra tamamen geçiyor orayı esnettiğiniz için. O yüzden ben 4 ile çalışırken bile evde bulunmasına rağmen ne uyuşturucu sprey ne de kas gevşetici vs. hap kullandım.

-Dilatör ile çalışırken bacaklarınızı açın ve kırın bu daha kolay girmesini sağlayacak öteki türlü tamamını almakta zorlanabilirsiniz. Eğer bacak kırmada zorlanıyorsanız ilk başlarda bacaklarınız yatıkken sonra ise aynı pozisyonda bu sefer bacaklarınızı daha fazla açıp ve en son aşamada da kırıkken deneyin.

-Aparatları denerken kendinizi rahatlatın gevşeyin, odaklanın. Dilatörü hafif popoya doğru eğimli olacak şekilde yukarıdan aşağı yavaşça indirin. İçe doğru gömülü çukur gibi hissedeceğiniz ilk yer giriş kısmı. Girişi bulduğunuzda dümdüz içeri sokun. Aparatı tuttuğunuz kısım aşağıya, giren yuvarlak ucu ise içeriye dümdüz bakacak şekilde. (Burası önemli. Herkes bana popoya eğimli sok dedi. Tamam doğru, giriş eğimli ama sonrası aşağıya doğru devam etmiyor arkadaşlar dümdüz yukarı cıkıyorsunuz. Devamlı ve çok fazla aşağıya doğru giderseniz vajina ile popo arasında kalan bir boşluğa gidip durursunuz, orası tamamen yanlış yön olarak. Ayrıca yönü aşağı doğru ilerletmek sadece girişi kolay bulmayı sağlıyor bana kalırsa. Yoksa dümdüz de soksanız sokarsınız ama dediğim gibi eğimli sokmak daha kolay, acısız ve vajina yapısına uygun). Doğru yere girdiğinizi anlamanın tek ipucu şu; dilatörü vajinadan çıkarırken et çekilmesi gibi bir his yaşıyorsanız (bu kötü bir his değil tarif etmek için sadece söyledim) doğru yöne sokmuşssunuz demektir. Ben yön konusunda çok problem yaşadım o yüzden bunu ayrıntılı anlatmak istedim. Girişi doğru soktuğum halde yön olarak saçma sapan bir yerlere girmişim ve oldu diyip kendimi kandırıyordum rezzzalet. 😂

-Giriş esnasında ya da girişten hemen sonra acı/yanma hissedebilirsiniz, normal. İlk sokuşta girişi esnetmediğimiz için bir acı duyulabilir. Takıldığınız o yerde içeride bekletin. Sonra nefes veriş anında hatta tam nefes vermeden yarı nefes verir gibi gevşerken sokun. Bu sırada karnınızın içeri çekildiğini hissedeceksiniz. Çiş yapar gibi orayı salın. Girişi bulmak ve içerisine daha kolay/fazla sokabilmek için poponuzu kaldırabilir veya popo altına bir yastık koyabilirsiniz. Sonra özellikle 3 ve 4 nolu dilatörün yarısında yine bir yerde takılacaksınız. (Bu hepimizde oldu. Duvar hissi dediğimiz aslında kas olan o yer). O aşamada yine aynı şekilde nefes verin, popoyu kaldırın ve dilatörün tutma sapını yavaşça aşağıya indirin bu şekilde içeri ittirin. (Dilatörü iyice yağlayıp vazelinlemeyi unutmayın). O dediğim "duvar" diye tabir ettiğimiz kısmı geçince gerisi bitti... hafif itseniz bile coookk rahat hepsi giriyor.

Bu arada ıkınınca daha çok kasıp zorlanıyorsunuz bana kalırsa o yüzden ıkınmayın. Ikınacaksanız bile benim gibi kendinizi yırtar derecesinde sanki içeriden 5 kglik bebek çıkarır gibi ıkınmayın hafif, dozunda bir ıkınma yeterli olacaktır. Dediğim gibi o zor olan kısmı geçtikten sonra içerisi bomboş bir arazi bir otoban adeta kendi kendine giriyor çok az bir ittirmeyle.

-Eğer hızlı yol kat etmek istiyorsanız ki öyledir, her gün çalışın. Her gün olmasa bile gün aşırı muhakkak çalışın. Günlük bir rutininiz haline gelsin. Evet çok can sıkan bir eylem ama yapın ki içiniz rahat etsin bir şeyler başarabildiğinizi görünce. Kendinizi yemeyi bırakmaya başlıyorsunuz yaptıkça. Hem psikolojik hem de bedenen rahatlıyorsunuz. Hiç değilse hastalığı ertelemiş olmuyorsunuz bir çabanız var. Burada sizin gibi hasta olan arkadaşlarla iletişime geçin. Ben öyle yaptım. Arkadaşım her gün sorardı ne yaptın bugün çalıştın mı diye. Sorumluluk hissi oluyordu böylelikle. Onlara cevap verebileyim, yaptım diyebileyim, umut ışığı olabileyim diye ben de inat ederdim yapacağım diye. Bu işte en önemli şeylerden biri de ne olursa olsun bırakmamak, ara vermemek. O gün fazla ilerleyememiş olabilirsiniz. Hatta gerilemiş bile olabilirsiniz. İlk gün 1 numarayı alıp ikinci gün aynısını alamayabilirsiniz. Olsun... yine deneyin bir kere girmiş sonuçta illa yine girecek. Bu arada 1 numarada zorlanırsanız eğer (hem ilk diye hem de ufak diye çok fazla hissediliyor) 3'e geçin. Bir arkadaşım öyle yaptı ve 3.nün yarısına kadar aldı daha kolay 3 dedi. Orayı tam doldurdugu için içeride hissetmiyorsunuz pek. Yine de siz bilirsiniz tabi doğrusu 1-2-3-4 şeklinde gitmek ama nasıl rahat edeceksiniz öyle yapın.

-Asla moral bozmayın moral bozukluğu 1-0 geride başlamanıza neden olur bunu yapmayın. Yapacağınız varsa bile yapamazsınız. Benim başlarda yaptığım gibi ağlayıp kendinizi telef etmeyin. Kendinizi kimseyle kıyaslamayın "olmuyor, yapamıyorum bütün vajinismus hastaları yense bile ben yapamam" demeyin. Hepimiz başta mükemmel aşamada değildik. O yüzden sabırlı olun. Bir anda kendinizin harikalar yaratmasını beklemeyin. Yapacaksınız, yenenlerden hiçbir farkınız yok inancınızı kaybetmeyin. "O yaptı, şu yaptı, bu bile yaptı" da demeyin. Onlar sizin psikolojinizde olmadı hiçbir zaman. Sizin yaşadıklarınızı yalnızca siz ve sizinle aynı durumda olanlar bilebilir.


Ben cinselliği de geçtim en ufak bir şeyden korkan biriydim. Parmak egzersizini bile güçlükle yapmıştım ne kadar zorlanmıştım ağlıyordum bacaklarımı açamıyordum kasılıyordum parmağım bacaklarım titriyordu düşünün kontrol kendimde olduğu halde, kendi parmağım olduğu halde. Bunu başlangıçtaki seviyemi görün diye yazıyorum. Ama sonunda ne oldu? 4'ün bile tamamını aldım. Çok dayanıklı olmayabilirsiniz. Ben de öyleyim ama sabırlıydım ve azimliydim inanıyordum ki er geç olacak. Dilatör vücudunuza hükmetmesin siz ona hükmedin. Gerekirse kavga edin gireceksin diyin, hırs yapın.

Geleyim eşli denememe. Kafa olarak kendimi artık hazır hissediyordum. 4. Dilatörü de rahat bir şekilde yapınca tamam dedim artık aştın. O kendi adıma tarihe geçecek olan gün geldi çattı (05.03.2022 😂) inanılmaz bir heyecan vardı yine üzerimde. 4. Dilatörü 10-15 dk beklettim çıkarttım. Sonra denedik ilk bir iki denemede olmadı çünkü bacaklarımı yine kasmıştım hiç hesapta olmamasına rağmen. Heyecan yaptım ve bildiklerimi uygulayamadım. Nefes kontrolünü unuttum mesela sonra popo altına yastık da koymayı unuttum kayganlastırıcıyı bile unuttum dan dun alel tecel pat birkaç denemede oldu. Çünkü o gün canıma tak etmişti öyle ya da böyle nasıl olursa olsun yeter ki olsun istiyordum, içim rahat etsin artık diye. İnanın ki o an şuurumu kaybettim dedim ben ne yaşıyorum şu an silindi sanki hafızam. (Bu tamamen heyecandan). İlk deneme dilatör ile aynı acıda oldu. Burada gözünüzü korkutmak istemiyorum yaşadığım durumu anlatıyorum. Zaten gözümüzün korkacağı hiçbir şey yok. Size hiç acımadı diyip yalan söylemek istemiyorum. Çünkü ben o niyetle giriştim işe ve hani acımıyordu ya diyip sinir olmuştum. Acıyor ama acıdan kimse ölmüyor ve acı çok anlık hemen geçiyor. Belki de sizin hiç acımayacak bunu bilemezsiniz herkesin vücut yapısı farklı hiç acımadı diyenler de var. Ve şöyle düşünün hiç hasta olmayan birinin bile ilk denemesinde hafif de olsa acıyabiliyor o yüzden bu gayet doğal. Sonra bulunduğunuz pozisyon, içerisinin ıslaklığı ve kasma durumunuza göre de acı hissi değişebilir. Acı olacak diye kendinizi şartlandırmayın ama acı olursa da şaşırıp kalmayın. Ben kendimi kastıgım için ve dediğim gibi pat küt kayganlastırıcı dahi olmadan giriştiğimiz için acıdı muhtemelen. Neyse ilkinden pek bir şey anlamamıştım. Misyoner pozisyonu denedik. Dünyanın en zor pozisyonunu öyle böyle becermiştim bana göre. Ama yendim diyip havalara uçamıyordum çünkü kendimden daha iyi bir performans bekliyordum kasılmamak gibi acı duymamak gibi. Eşim o konuda bana çok destek verdi. Buna da şükür dilatörle %500 yol katetmişsin ki bak ilk denememizde yaptık, oldu dedi. İlk denemede çok fantezik şeyler beklememek lazım. Bir de olayın akışına kendimizi kaptıramıyoruz çünkü ilk birkaç denemede bunu bir iş olarak görüyoruz o yüzden de aslında zevkli olan bir şey ciddi bir eyleme dönüşüyor. Bu elimizde değil ve zamanla deneye deneye düzelecek bir şey.

İkinci denemeyi yaptığımızda yine aklım başıma gelmemişti. Sözde bugün (o gün tam da bugün) denemeyeceğiz diye anlaşmıştık. Onun rahatlığıyla gündelik işlerimi yaparken bir anda kendimi yatakta buldum. Yine bir heyecan bastı plansız gelişti diye. İyi ki de dememiş eşim bugün deneyeceğiz diye yoksa yine kafamda kurup daha çok telaş yapacaktım. Tamamen spontane gelişmesi iyi oldu bir yandan. Aynı pozisyonu (misyoner) denedik. Dünyada pozisyon kalmamış gibi. Bu sefer popo altıma yastık koyduk ve bu şekilde aslında eğimli girmesini sağlamış olduk. İlk 4. Dilatörü alayım sonra deneyelim diye yalvardım eşime ve asla beni dinlemedi. Dilatörle işin bitti bırak at artık şunları çöpe senin dilatörün artık benim dedi 😂😂😂 oysa ki benim amacım ilk 4. Dilatörle deneyip girişi esnetmekti ama hikaye oldu. Birkaç denemeden sonra kendim tutup girişi sağladım ve acı falan yok çok hafif girişte bir yanma oldu ama o kadar hafifti ki yok denecek kadar az. Sonra elimi çektim ve devam ettik. Kayganlastırıcı falan da kullanmadık. Normal herkes gibi olması gerektiği gibi yaptık. Bu sefer de nefes kontrolünü unuttum ama içimden hep dedim ki "kasarsan acıyacak acımasını istemiyorsan kendini serbest bırakmamısın" Dediğim gibi de yaptım, saldım kendimi tamamen amaaan dedim yetti artık burama geldi. Çok rahat oldu müthiiiiiş, acısız. Ve eminim ki diğer denemeler çok daha iyi olacak. Artık yendim diyebiliyorum çünkü acımadıgını görünce içim inanılmaz rahat etti. İnşaallah devamı da gelir.

-Eşinizin desteği çok önemli. Olmayınca öf püf yapmasın surat asmasın sinirlenmesin. Zaten kendiniz üzgünsünüz, kızgınsınız bir de onun suratını görünce hepten yapasınız kaçıyor. Gerekirse basını alın sonra yavaş yavaş ileri gidin. Acıdıgı zaman dursun beklesin, sonra devam etsin. Kaçmayın ya da eşinizi ittirmeyin biraz sabır sonunu düşünün. Eğer şu anda yapamazsam yine ağlama krizlerine gireceğim ama eğer yaparsam bütün bu çilem bitecek diyin. Kendinize en kolay gelecek olan yöntemi eşinizle konuşarak belirleyin.

Ben bilirkişi değilim. Maddi durumu elverişli olanların doktorla çözmesi tabii ki en doğrusu. Ama ben doktorsuz halledebileceğime inanıyordum. Kişi en çok kendinden korkmaz. O yüzden doktorun benim vücudumda dilatör denemesindense kendim denerim daha iyi dedim. Ben kendi tecrübelerimi anlattım. Benim gibi evde çalışmak isteyenlere yardımım dokunsun istedim. Belki içinizden bunları yap demesi kolay diyebilirsiniz. Asla kolay değil, evet. Ama imkansız mı? Hayır. Yapan nasıl yaptıysa siz de aynı o şekil başaracaksınız.

Şimdiye kadar hep kendime yoktan dert edinmişim. Bu dert başıma gelince resmen hayatımın kıymetini anladım. İnşaallah bu dertten muzdarip olan herkes tez zamanda atlatır. Bol bol dua etmeyi ihmal etmeyin.
 
Ben Cem keçenin vajinismus ile ilgili 2 kitabını okumuştum öncelikle ve doktor Ayşe dumanın Udemy uygulamasındaki vajinismus ile ilgili eğitim videolarını izledim. Bunları tamamen içselleştirdikten sonra dilatörleri denedim ve ilk günden hepsini alabildim. Heyecanla eşli ilişkiye geçtim acı hissettim. Sonraki günler de aynı şekilde dilatör ve eşli devam ettim 2-3 sefer şu an daha iyi durumda. dilatörde hiç acı yok eşlide az da olsa var. bu şekilde tamamen acının da biteceğine inanıyorum. İsteyen olursa kitapları bu durumu yaşayan birine gönderebilirim
 
Aşağıda yazdıklarımı birebir uygulaa canımm

size şöyle sıralayım🤗

1) en baştan aparatlara başla 10 dk ara ile daha sonra 4.olan aparatla en iyi egzersizlerini yap ileri geri tak çıkart etrafında daire çiz ve aparatı içinde rahat 20dk kadar beklet ben uyuştrucu krem sprey kullanmadım

2) Sen bu egzersizlerini yaparken eşin hazırlansın aparatı çıkarıp direk eşli denemeye geçin aparat sayesinde esneme yapıyor.

3) Eşine izin ver müdahele etme ona güvenmelisin aparatla nasıl yaptıysan aynı öyle hatta aparat daha zor eşli deneme daha kolay

4) Yarıya kadar oldu ama devamı olmadı dediğin yerde acele etmek yok o şekılde bekleyin sonra sen deriin nefes al nefesi verirken hafif ıkın ve eşin devam etmeli bal gör olacak ve kendine hep olumlu olumlamalar yap ben vajınusmusu yendim başardım harikaayım de sen bunlarla devam et güzel haberlerini bekliyorum

Yatak ucuna geliyorsun kalçanı yüksek tutmaya çalış eş ayakta ayaklarını istersen eşinin beline sararabilir yada küçük tabure alıp ayaklarına koyabilirsiniz.Bu şekilde kasılma daha az oluyor. Takıldıgın duvar hissi diye adlandırdığın yerde bekle acele etmeden sık bırak yapıp nefes egzersizleriyle destekleyip tamamlamaya çalışın zaten %80 ni bitmiş bu işin

Birde giriş olurken kalçaya eğimli olmalı giriş direk değil benim hep kullandığım bir emoji var 🌈 bunu göz önüne getirin🌺
D Denizde dalga canım burayı bir okusana🎈
 
Udem
Ben Cem keçenin vajinismus ile ilgili 2 kitabını okumuştum öncelikle ve doktor Ayşe dumanın Udemy uygulamasındaki vajinismus ile ilgili eğitim videolarını izledim. Bunları tamamen içselleştirdikten sonra dilatörleri denedim ve ilk günden hepsini alabildim. Heyecanla eşli ilişkiye geçtim acı hissettim. Sonraki günler de aynı şekilde dilatör ve eşli devam ettim 2-3 sefer şu an daha iyi durumda. dilatörde hiç acı yok eşlide az da olsa var. bu şekilde tamamen acının da biteceğine inanıyorum. İsteyen olursa kitapları bu durumu yaşayan birine gönderebilirim
Udemy ücretli bir uygulama değil mi
 
Udem

Udemy ücretli bir uygulama değil mi
Udemy ücretsiz eğitimler ücretli. İndirime denk gelmiştim 30-40 TL gibi bir meblağa aldım eğitimi. en sonunda EFT yöntemini anlatıyor o kısımları uygulamadım ama başlangıçtaki bölümler bilgilenme ve cinsel ilişkinin acısız olacağını içselleştirme konusunda iyi oldu gerçekten. Birinin anlatması farklı oluyormuş. YouTube da videolar da vardır onlar da eminim çok faydalı olur
 
Arkadaşlar merhaba. Ben tek basıma buradaki arkadaşların da büyük desteğiyle evde dilatör çalışarak yendim. Hastalığı öğrenmem, dilatör çalışmam ve eşli denemem toplamda 1,5 ay sürdü. Bana geri dönüş yapan destek veren buradaki tüm arkadaşlarımdan ve bu süreçte benim gibi hasta olan sürekli konuştuğum iki arkadaşımdan Allah razı olsun hepsine duam sonsuz. Burada herkesi darladım öyle mi yapayım böyle mi yapayım bu niye şöyle o niye böyle bıkmadan bana cevap verdiler ne kadar teşekkür etsem az.

Dilatör çalışmak istemeyenler bu yazdıklarımdan memnun kalmayacak ama ben bu rahatsızlıktan dilatör sayesinde kurtuldum. Ve eğer doktora gitmek istemiyorsanız evde yapabileceğiniz en etkili şey dilatör çalışmak. Kaldı ki doktorların çoğu da dilatör, parmak egzersizi veriyor.

-Ben vazelin+bebeyağı sürdüm aparata en etkilisi de o. Dilatör plastik ama maksat onu becermek, en zorunu halletmek.

-Bu tercih sebebi ama uyusturucu sprey kullanmayın. Onun bağımlısı olmayın. Hem pek işe yaramıyor hem de uygularken orasını anlık da olsa yakıyor. Uyuşmasın, o acıyı hissedin ki alışabilesiniz. Hem ilk zamanlardaki o acı veya yanma bir süre sonra tamamen geçiyor orayı esnettiğiniz için. O yüzden ben 4 ile çalışırken bile evde bulunmasına rağmen ne uyuşturucu sprey ne de kas gevşetici vs. hap kullandım.

-Dilatör ile çalışırken bacaklarınızı açın ve kırın bu daha kolay girmesini sağlayacak öteki türlü tamamını almakta zorlanabilirsiniz. Eğer bacak kırmada zorlanıyorsanız ilk başlarda bacaklarınız yatıkken sonra ise aynı pozisyonda bu sefer bacaklarınızı daha fazla açıp ve en son aşamada da kırıkken deneyin.

-Aparatları denerken kendinizi rahatlatın gevşeyin, odaklanın. Dilatörü hafif popoya doğru eğimli olacak şekilde yukarıdan aşağı yavaşça indirin. İçe doğru gömülü çukur gibi hissedeceğiniz ilk yer giriş kısmı. Girişi bulduğunuzda dümdüz içeri sokun. Aparatı tuttuğunuz kısım aşağıya, giren yuvarlak ucu ise içeriye dümdüz bakacak şekilde. (Burası önemli. Herkes bana popoya eğimli sok dedi. Tamam doğru, giriş eğimli ama sonrası aşağıya doğru devam etmiyor arkadaşlar dümdüz yukarı cıkıyorsunuz. Devamlı ve çok fazla aşağıya doğru giderseniz vajina ile popo arasında kalan bir boşluğa gidip durursunuz, orası tamamen yanlış yön olarak. Ayrıca yönü aşağı doğru ilerletmek sadece girişi kolay bulmayı sağlıyor bana kalırsa. Yoksa dümdüz de soksanız sokarsınız ama dediğim gibi eğimli sokmak daha kolay, acısız ve vajina yapısına uygun). Doğru yere girdiğinizi anlamanın tek ipucu şu; dilatörü vajinadan çıkarırken et çekilmesi gibi bir his yaşıyorsanız (bu kötü bir his değil tarif etmek için sadece söyledim) doğru yöne sokmuşssunuz demektir. Ben yön konusunda çok problem yaşadım o yüzden bunu ayrıntılı anlatmak istedim. Girişi doğru soktuğum halde yön olarak saçma sapan bir yerlere girmişim ve oldu diyip kendimi kandırıyordum rezzzalet. 😂

-Giriş esnasında ya da girişten hemen sonra acı/yanma hissedebilirsiniz, normal. İlk sokuşta girişi esnetmediğimiz için bir acı duyulabilir. Takıldığınız o yerde içeride bekletin. Sonra nefes veriş anında hatta tam nefes vermeden yarı nefes verir gibi gevşerken sokun. Bu sırada karnınızın içeri çekildiğini hissedeceksiniz. Çiş yapar gibi orayı salın. Girişi bulmak ve içerisine daha kolay/fazla sokabilmek için poponuzu kaldırabilir veya popo altına bir yastık koyabilirsiniz. Sonra özellikle 3 ve 4 nolu dilatörün yarısında yine bir yerde takılacaksınız. (Bu hepimizde oldu. Duvar hissi dediğimiz aslında kas olan o yer). O aşamada yine aynı şekilde nefes verin, popoyu kaldırın ve dilatörün tutma sapını yavaşça aşağıya indirin bu şekilde içeri ittirin. (Dilatörü iyice yağlayıp vazelinlemeyi unutmayın). O dediğim "duvar" diye tabir ettiğimiz kısmı geçince gerisi bitti... hafif itseniz bile coookk rahat hepsi giriyor.

Bu arada ıkınınca daha çok kasıp zorlanıyorsunuz bana kalırsa o yüzden ıkınmayın. Ikınacaksanız bile benim gibi kendinizi yırtar derecesinde sanki içeriden 5 kglik bebek çıkarır gibi ıkınmayın hafif, dozunda bir ıkınma yeterli olacaktır. Dediğim gibi o zor olan kısmı geçtikten sonra içerisi bomboş bir arazi bir otoban adeta kendi kendine giriyor çok az bir ittirmeyle.

-Eğer hızlı yol kat etmek istiyorsanız ki öyledir, her gün çalışın. Her gün olmasa bile gün aşırı muhakkak çalışın. Günlük bir rutininiz haline gelsin. Evet çok can sıkan bir eylem ama yapın ki içiniz rahat etsin bir şeyler başarabildiğinizi görünce. Kendinizi yemeyi bırakmaya başlıyorsunuz yaptıkça. Hem psikolojik hem de bedenen rahatlıyorsunuz. Hiç değilse hastalığı ertelemiş olmuyorsunuz bir çabanız var. Burada sizin gibi hasta olan arkadaşlarla iletişime geçin. Ben öyle yaptım. Arkadaşım her gün sorardı ne yaptın bugün çalıştın mı diye. Sorumluluk hissi oluyordu böylelikle. Onlara cevap verebileyim, yaptım diyebileyim, umut ışığı olabileyim diye ben de inat ederdim yapacağım diye. Bu işte en önemli şeylerden biri de ne olursa olsun bırakmamak, ara vermemek. O gün fazla ilerleyememiş olabilirsiniz. Hatta gerilemiş bile olabilirsiniz. İlk gün 1 numarayı alıp ikinci gün aynısını alamayabilirsiniz. Olsun... yine deneyin bir kere girmiş sonuçta illa yine girecek. Bu arada 1 numarada zorlanırsanız eğer (hem ilk diye hem de ufak diye çok fazla hissediliyor) 3'e geçin. Bir arkadaşım öyle yaptı ve 3.nün yarısına kadar aldı daha kolay 3 dedi. Orayı tam doldurdugu için içeride hissetmiyorsunuz pek. Yine de siz bilirsiniz tabi doğrusu 1-2-3-4 şeklinde gitmek ama nasıl rahat edeceksiniz öyle yapın.

-Asla moral bozmayın moral bozukluğu 1-0 geride başlamanıza neden olur bunu yapmayın. Yapacağınız varsa bile yapamazsınız. Benim başlarda yaptığım gibi ağlayıp kendinizi telef etmeyin. Kendinizi kimseyle kıyaslamayın "olmuyor, yapamıyorum bütün vajinismus hastaları yense bile ben yapamam" demeyin. Hepimiz başta mükemmel aşamada değildik. O yüzden sabırlı olun. Bir anda kendinizin harikalar yaratmasını beklemeyin. Yapacaksınız, yenenlerden hiçbir farkınız yok inancınızı kaybetmeyin. "O yaptı, şu yaptı, bu bile yaptı" da demeyin. Onlar sizin psikolojinizde olmadı hiçbir zaman. Sizin yaşadıklarınızı yalnızca siz ve sizinle aynı durumda olanlar bilebilir.


Ben cinselliği de geçtim en ufak bir şeyden korkan biriydim. Parmak egzersizini bile güçlükle yapmıştım ne kadar zorlanmıştım ağlıyordum bacaklarımı açamıyordum kasılıyordum parmağım bacaklarım titriyordu düşünün kontrol kendimde olduğu halde, kendi parmağım olduğu halde. Bunu başlangıçtaki seviyemi görün diye yazıyorum. Ama sonunda ne oldu? 4'ün bile tamamını aldım. Çok dayanıklı olmayabilirsiniz. Ben de öyleyim ama sabırlıydım ve azimliydim inanıyordum ki er geç olacak. Dilatör vücudunuza hükmetmesin siz ona hükmedin. Gerekirse kavga edin gireceksin diyin, hırs yapın.

Geleyim eşli denememe. Kafa olarak kendimi artık hazır hissediyordum. 4. Dilatörü de rahat bir şekilde yapınca tamam dedim artık aştın. O kendi adıma tarihe geçecek olan gün geldi çattı (05.03.2022 😂) inanılmaz bir heyecan vardı yine üzerimde. 4. Dilatörü 10-15 dk beklettim çıkarttım. Sonra denedik ilk bir iki denemede olmadı çünkü bacaklarımı yine kasmıştım hiç hesapta olmamasına rağmen. Heyecan yaptım ve bildiklerimi uygulayamadım. Nefes kontrolünü unuttum mesela sonra popo altına yastık da koymayı unuttum kayganlastırıcıyı bile unuttum dan dun alel tecel pat birkaç denemede oldu. Çünkü o gün canıma tak etmişti öyle ya da böyle nasıl olursa olsun yeter ki olsun istiyordum, içim rahat etsin artık diye. İnanın ki o an şuurumu kaybettim dedim ben ne yaşıyorum şu an silindi sanki hafızam. (Bu tamamen heyecandan). İlk deneme dilatör ile aynı acıda oldu. Burada gözünüzü korkutmak istemiyorum yaşadığım durumu anlatıyorum. Zaten gözümüzün korkacağı hiçbir şey yok. Size hiç acımadı diyip yalan söylemek istemiyorum. Çünkü ben o niyetle giriştim işe ve hani acımıyordu ya diyip sinir olmuştum. Acıyor ama acıdan kimse ölmüyor ve acı çok anlık hemen geçiyor. Belki de sizin hiç acımayacak bunu bilemezsiniz herkesin vücut yapısı farklı hiç acımadı diyenler de var. Ve şöyle düşünün hiç hasta olmayan birinin bile ilk denemesinde hafif de olsa acıyabiliyor o yüzden bu gayet doğal. Sonra bulunduğunuz pozisyon, içerisinin ıslaklığı ve kasma durumunuza göre de acı hissi değişebilir. Acı olacak diye kendinizi şartlandırmayın ama acı olursa da şaşırıp kalmayın. Ben kendimi kastıgım için ve dediğim gibi pat küt kayganlastırıcı dahi olmadan giriştiğimiz için acıdı muhtemelen. Neyse ilkinden pek bir şey anlamamıştım. Misyoner pozisyonu denedik. Dünyanın en zor pozisyonunu öyle böyle becermiştim bana göre. Ama yendim diyip havalara uçamıyordum çünkü kendimden daha iyi bir performans bekliyordum kasılmamak gibi acı duymamak gibi. Eşim o konuda bana çok destek verdi. Buna da şükür dilatörle %500 yol katetmişsin ki bak ilk denememizde yaptık, oldu dedi. İlk denemede çok fantezik şeyler beklememek lazım. Bir de olayın akışına kendimizi kaptıramıyoruz çünkü ilk birkaç denemede bunu bir iş olarak görüyoruz o yüzden de aslında zevkli olan bir şey ciddi bir eyleme dönüşüyor. Bu elimizde değil ve zamanla deneye deneye düzelecek bir şey.

İkinci denemeyi yaptığımızda yine aklım başıma gelmemişti. Sözde bugün (o gün tam da bugün) denemeyeceğiz diye anlaşmıştık. Onun rahatlığıyla gündelik işlerimi yaparken bir anda kendimi yatakta buldum. Yine bir heyecan bastı plansız gelişti diye. İyi ki de dememiş eşim bugün deneyeceğiz diye yoksa yine kafamda kurup daha çok telaş yapacaktım. Tamamen spontane gelişmesi iyi oldu bir yandan. Aynı pozisyonu (misyoner) denedik. Dünyada pozisyon kalmamış gibi. Bu sefer popo altıma yastık koyduk ve bu şekilde aslında eğimli girmesini sağlamış olduk. İlk 4. Dilatörü alayım sonra deneyelim diye yalvardım eşime ve asla beni dinlemedi. Dilatörle işin bitti bırak at artık şunları çöpe senin dilatörün artık benim dedi 😂😂😂 oysa ki benim amacım ilk 4. Dilatörle deneyip girişi esnetmekti ama hikaye oldu. Birkaç denemeden sonra kendim tutup girişi sağladım ve acı falan yok çok hafif girişte bir yanma oldu ama o kadar hafifti ki yok denecek kadar az. Sonra elimi çektim ve devam ettik. Kayganlastırıcı falan da kullanmadık. Normal herkes gibi olması gerektiği gibi yaptık. Bu sefer de nefes kontrolünü unuttum ama içimden hep dedim ki "kasarsan acıyacak acımasını istemiyorsan kendini serbest bırakmamısın" Dediğim gibi de yaptım, saldım kendimi tamamen amaaan dedim yetti artık burama geldi. Çok rahat oldu müthiiiiiş, acısız. Ve eminim ki diğer denemeler çok daha iyi olacak. Artık yendim diyebiliyorum çünkü acımadıgını görünce içim inanılmaz rahat etti. İnşaallah devamı da gelir.

-Eşinizin desteği çok önemli. Olmayınca öf püf yapmasın surat asmasın sinirlenmesin. Zaten kendiniz üzgünsünüz, kızgınsınız bir de onun suratını görünce hepten yapasınız kaçıyor. Gerekirse basını alın sonra yavaş yavaş ileri gidin. Acıdıgı zaman dursun beklesin, sonra devam etsin. Kaçmayın ya da eşinizi ittirmeyin biraz sabır sonunu düşünün. Eğer şu anda yapamazsam yine ağlama krizlerine gireceğim ama eğer yaparsam bütün bu çilem bitecek diyin. Kendinize en kolay gelecek olan yöntemi eşinizle konuşarak belirleyin.

Ben bilirkişi değilim. Maddi durumu elverişli olanların doktorla çözmesi tabii ki en doğrusu. Ama ben doktorsuz halledebileceğime inanıyordum. Kişi en çok kendinden korkmaz. O yüzden doktorun benim vücudumda dilatör denemesindense kendim denerim daha iyi dedim. Ben kendi tecrübelerimi anlattım. Benim gibi evde çalışmak isteyenlere yardımım dokunsun istedim. Belki içinizden bunları yap demesi kolay diyebilirsiniz. Asla kolay değil, evet. Ama imkansız mı? Hayır. Yapan nasıl yaptıysa siz de aynı o şekil başaracaksınız.

Şimdiye kadar hep kendime yoktan dert edinmişim. Bu dert başıma gelince resmen hayatımın kıymetini anladım. İnşaallah bu dertten muzdarip olan herkes tez zamanda atlatır. Bol bol dua etmeyi ihmal etmeyin.
Yaa nasıl sevindim bu mesajı gördüğüme 😍😍 işte bu kadar, zor ama imkansız değil herkes yapabilir ❤️ Aramıza hoş geldin 😍😍
 
Vajinismus zaten erteleme ve bahane hastalığı. Hepimiz aynı şeyleri yaşadık. Yalanlar saçma sapan bahaneler vs vs. Cinsel isteksizlik yaşamanız çok normal çünkü cinsel ilişki sizin için kötü bir şey olarak kodlanmış beyninizde. Yenmenin en büyük adımı başlamaktır. Hiçbir şey için geç değil. Bunu yaşayan tek insan siz değilsiniz. Yalnız değilsiniz suçlu ya da eksik hiç değilsiniz. Sorunun farkında ve bunu çözmek isteyen başarılı ve inançlı birisiniz. Öncelikle uzman yardımı düşünmüyorsanız mutlaka dilatör seti alın. Ben 2 senelik evliyim 3 günde yendim. O kadar pişmanım ki bu kadar ertelediğime. Yendiğinizde bu muydu diyeceksiniz muhakkak. Artık erteleme değil başarma zamanı yaparsınız harekete geçin sadece ☺️
Kesinlikle bahaneler ve kendimizce uyduruk hikayeler... Benim 7 ay oldu bile inanılmaz bir süreç. Şuan düşünüyorum yine üzülüyorun. Ocak 17 de operasyon geçirdim. 4.aparatı denedim. Şuan kızlık zarım yok operasyon gecirdim oranin boş oldugunu resmi olarakta biliyorum😂 gayet keyifli 4.deniyorum ama eşimi erteliyorum. Doktor tamamen keyfi ertleme diyor. Vajinismus belirtisini doktorlar görmüyor(korku panik yada kasma vs) Erkek doktora gidip parmakla muayane oldum direkt vs. Ama denememek ertelemekte bir hastalık...
 
Kesinlikle bahaneler ve kendimizce uyduruk hikayeler... Benim 7 ay oldu bile inanılmaz bir süreç. Şuan düşünüyorum yine üzülüyorun. Ocak 17 de operasyon geçirdim. 4.aparatı denedim. Şuan kızlık zarım yok operasyon gecirdim oranin boş oldugunu resmi olarakta biliyorum😂 gayet keyifli 4.deniyorum ama eşimi erteliyorum. Doktor tamamen keyfi ertleme diyor. Vajinismus belirtisini doktorlar görmüyor(korku panik yada kasma vs) Erkek doktora gidip parmakla muayane oldum direkt vs. Ama denememek ertelemekte bir hastalık...
Madem farkındasınız o zaman hemen denemek için neyi bekliyorsunuz 😅😍
 
Arkadaşlar merhaba. Ben tek basıma buradaki arkadaşların da büyük desteğiyle evde dilatör çalışarak yendim. Hastalığı öğrenmem, dilatör çalışmam ve eşli denemem toplamda 1,5 ay sürdü. Bana geri dönüş yapan destek veren buradaki tüm arkadaşlarımdan ve bu süreçte benim gibi hasta olan sürekli konuştuğum iki arkadaşımdan Allah razı olsun hepsine duam sonsuz. Burada herkesi darladım öyle mi yapayım böyle mi yapayım bu niye şöyle o niye böyle bıkmadan bana cevap verdiler ne kadar teşekkür etsem az.

Dilatör çalışmak istemeyenler bu yazdıklarımdan memnun kalmayacak ama ben bu rahatsızlıktan dilatör sayesinde kurtuldum. Ve eğer doktora gitmek istemiyorsanız evde yapabileceğiniz en etkili şey dilatör çalışmak. Kaldı ki doktorların çoğu da dilatör, parmak egzersizi veriyor.

-Ben vazelin+bebeyağı sürdüm aparata en etkilisi de o. Dilatör plastik ama maksat onu becermek, en zorunu halletmek.

-Bu tercih sebebi ama uyusturucu sprey kullanmayın. Onun bağımlısı olmayın. Hem pek işe yaramıyor hem de uygularken orasını anlık da olsa yakıyor. Uyuşmasın, o acıyı hissedin ki alışabilesiniz. Hem ilk zamanlardaki o acı veya yanma bir süre sonra tamamen geçiyor orayı esnettiğiniz için. O yüzden ben 4 ile çalışırken bile evde bulunmasına rağmen ne uyuşturucu sprey ne de kas gevşetici vs. hap kullandım.

-Dilatör ile çalışırken bacaklarınızı açın ve kırın bu daha kolay girmesini sağlayacak öteki türlü tamamını almakta zorlanabilirsiniz. Eğer bacak kırmada zorlanıyorsanız ilk başlarda bacaklarınız yatıkken sonra ise aynı pozisyonda bu sefer bacaklarınızı daha fazla açıp ve en son aşamada da kırıkken deneyin.

-Aparatları denerken kendinizi rahatlatın gevşeyin, odaklanın. Dilatörü hafif popoya doğru eğimli olacak şekilde yukarıdan aşağı yavaşça indirin. İçe doğru gömülü çukur gibi hissedeceğiniz ilk yer giriş kısmı. Girişi bulduğunuzda dümdüz içeri sokun. Aparatı tuttuğunuz kısım aşağıya, giren yuvarlak ucu ise içeriye dümdüz bakacak şekilde. (Burası önemli. Herkes bana popoya eğimli sok dedi. Tamam doğru, giriş eğimli ama sonrası aşağıya doğru devam etmiyor arkadaşlar dümdüz yukarı cıkıyorsunuz. Devamlı ve çok fazla aşağıya doğru giderseniz vajina ile popo arasında kalan bir boşluğa gidip durursunuz, orası tamamen yanlış yön olarak. Ayrıca yönü aşağı doğru ilerletmek sadece girişi kolay bulmayı sağlıyor bana kalırsa. Yoksa dümdüz de soksanız sokarsınız ama dediğim gibi eğimli sokmak daha kolay, acısız ve vajina yapısına uygun). Doğru yere girdiğinizi anlamanın tek ipucu şu; dilatörü vajinadan çıkarırken et çekilmesi gibi bir his yaşıyorsanız (bu kötü bir his değil tarif etmek için sadece söyledim) doğru yöne sokmuşssunuz demektir. Ben yön konusunda çok problem yaşadım o yüzden bunu ayrıntılı anlatmak istedim. Girişi doğru soktuğum halde yön olarak saçma sapan bir yerlere girmişim ve oldu diyip kendimi kandırıyordum rezzzalet. 😂

-Giriş esnasında ya da girişten hemen sonra acı/yanma hissedebilirsiniz, normal. İlk sokuşta girişi esnetmediğimiz için bir acı duyulabilir. Takıldığınız o yerde içeride bekletin. Sonra nefes veriş anında hatta tam nefes vermeden yarı nefes verir gibi gevşerken sokun. Bu sırada karnınızın içeri çekildiğini hissedeceksiniz. Çiş yapar gibi orayı salın. Girişi bulmak ve içerisine daha kolay/fazla sokabilmek için poponuzu kaldırabilir veya popo altına bir yastık koyabilirsiniz. Sonra özellikle 3 ve 4 nolu dilatörün yarısında yine bir yerde takılacaksınız. (Bu hepimizde oldu. Duvar hissi dediğimiz aslında kas olan o yer). O aşamada yine aynı şekilde nefes verin, popoyu kaldırın ve dilatörün tutma sapını yavaşça aşağıya indirin bu şekilde içeri ittirin. (Dilatörü iyice yağlayıp vazelinlemeyi unutmayın). O dediğim "duvar" diye tabir ettiğimiz kısmı geçince gerisi bitti... hafif itseniz bile coookk rahat hepsi giriyor.

Bu arada ıkınınca daha çok kasıp zorlanıyorsunuz bana kalırsa o yüzden ıkınmayın. Ikınacaksanız bile benim gibi kendinizi yırtar derecesinde sanki içeriden 5 kglik bebek çıkarır gibi ıkınmayın hafif, dozunda bir ıkınma yeterli olacaktır. Dediğim gibi o zor olan kısmı geçtikten sonra içerisi bomboş bir arazi bir otoban adeta kendi kendine giriyor çok az bir ittirmeyle.

-Eğer hızlı yol kat etmek istiyorsanız ki öyledir, her gün çalışın. Her gün olmasa bile gün aşırı muhakkak çalışın. Günlük bir rutininiz haline gelsin. Evet çok can sıkan bir eylem ama yapın ki içiniz rahat etsin bir şeyler başarabildiğinizi görünce. Kendinizi yemeyi bırakmaya başlıyorsunuz yaptıkça. Hem psikolojik hem de bedenen rahatlıyorsunuz. Hiç değilse hastalığı ertelemiş olmuyorsunuz bir çabanız var. Burada sizin gibi hasta olan arkadaşlarla iletişime geçin. Ben öyle yaptım. Arkadaşım her gün sorardı ne yaptın bugün çalıştın mı diye. Sorumluluk hissi oluyordu böylelikle. Onlara cevap verebileyim, yaptım diyebileyim, umut ışığı olabileyim diye ben de inat ederdim yapacağım diye. Bu işte en önemli şeylerden biri de ne olursa olsun bırakmamak, ara vermemek. O gün fazla ilerleyememiş olabilirsiniz. Hatta gerilemiş bile olabilirsiniz. İlk gün 1 numarayı alıp ikinci gün aynısını alamayabilirsiniz. Olsun... yine deneyin bir kere girmiş sonuçta illa yine girecek. Bu arada 1 numarada zorlanırsanız eğer (hem ilk diye hem de ufak diye çok fazla hissediliyor) 3'e geçin. Bir arkadaşım öyle yaptı ve 3.nün yarısına kadar aldı daha kolay 3 dedi. Orayı tam doldurdugu için içeride hissetmiyorsunuz pek. Yine de siz bilirsiniz tabi doğrusu 1-2-3-4 şeklinde gitmek ama nasıl rahat edeceksiniz öyle yapın.

-Asla moral bozmayın moral bozukluğu 1-0 geride başlamanıza neden olur bunu yapmayın. Yapacağınız varsa bile yapamazsınız. Benim başlarda yaptığım gibi ağlayıp kendinizi telef etmeyin. Kendinizi kimseyle kıyaslamayın "olmuyor, yapamıyorum bütün vajinismus hastaları yense bile ben yapamam" demeyin. Hepimiz başta mükemmel aşamada değildik. O yüzden sabırlı olun. Bir anda kendinizin harikalar yaratmasını beklemeyin. Yapacaksınız, yenenlerden hiçbir farkınız yok inancınızı kaybetmeyin. "O yaptı, şu yaptı, bu bile yaptı" da demeyin. Onlar sizin psikolojinizde olmadı hiçbir zaman. Sizin yaşadıklarınızı yalnızca siz ve sizinle aynı durumda olanlar bilebilir.


Ben cinselliği de geçtim en ufak bir şeyden korkan biriydim. Parmak egzersizini bile güçlükle yapmıştım ne kadar zorlanmıştım ağlıyordum bacaklarımı açamıyordum kasılıyordum parmağım bacaklarım titriyordu düşünün kontrol kendimde olduğu halde, kendi parmağım olduğu halde. Bunu başlangıçtaki seviyemi görün diye yazıyorum. Ama sonunda ne oldu? 4'ün bile tamamını aldım. Çok dayanıklı olmayabilirsiniz. Ben de öyleyim ama sabırlıydım ve azimliydim inanıyordum ki er geç olacak. Dilatör vücudunuza hükmetmesin siz ona hükmedin. Gerekirse kavga edin gireceksin diyin, hırs yapın.

Geleyim eşli denememe. Kafa olarak kendimi artık hazır hissediyordum. 4. Dilatörü de rahat bir şekilde yapınca tamam dedim artık aştın. O kendi adıma tarihe geçecek olan gün geldi çattı (05.03.2022 😂) inanılmaz bir heyecan vardı yine üzerimde. 4. Dilatörü 10-15 dk beklettim çıkarttım. Sonra denedik ilk bir iki denemede olmadı çünkü bacaklarımı yine kasmıştım hiç hesapta olmamasına rağmen. Heyecan yaptım ve bildiklerimi uygulayamadım. Nefes kontrolünü unuttum mesela sonra popo altına yastık da koymayı unuttum kayganlastırıcıyı bile unuttum dan dun alel tecel pat birkaç denemede oldu. Çünkü o gün canıma tak etmişti öyle ya da böyle nasıl olursa olsun yeter ki olsun istiyordum, içim rahat etsin artık diye. İnanın ki o an şuurumu kaybettim dedim ben ne yaşıyorum şu an silindi sanki hafızam. (Bu tamamen heyecandan). İlk deneme dilatör ile aynı acıda oldu. Burada gözünüzü korkutmak istemiyorum yaşadığım durumu anlatıyorum. Zaten gözümüzün korkacağı hiçbir şey yok. Size hiç acımadı diyip yalan söylemek istemiyorum. Çünkü ben o niyetle giriştim işe ve hani acımıyordu ya diyip sinir olmuştum. Acıyor ama acıdan kimse ölmüyor ve acı çok anlık hemen geçiyor. Belki de sizin hiç acımayacak bunu bilemezsiniz herkesin vücut yapısı farklı hiç acımadı diyenler de var. Ve şöyle düşünün hiç hasta olmayan birinin bile ilk denemesinde hafif de olsa acıyabiliyor o yüzden bu gayet doğal. Sonra bulunduğunuz pozisyon, içerisinin ıslaklığı ve kasma durumunuza göre de acı hissi değişebilir. Acı olacak diye kendinizi şartlandırmayın ama acı olursa da şaşırıp kalmayın. Ben kendimi kastıgım için ve dediğim gibi pat küt kayganlastırıcı dahi olmadan giriştiğimiz için acıdı muhtemelen. Neyse ilkinden pek bir şey anlamamıştım. Misyoner pozisyonu denedik. Dünyanın en zor pozisyonunu öyle böyle becermiştim bana göre. Ama yendim diyip havalara uçamıyordum çünkü kendimden daha iyi bir performans bekliyordum kasılmamak gibi acı duymamak gibi. Eşim o konuda bana çok destek verdi. Buna da şükür dilatörle %500 yol katetmişsin ki bak ilk denememizde yaptık, oldu dedi. İlk denemede çok fantezik şeyler beklememek lazım. Bir de olayın akışına kendimizi kaptıramıyoruz çünkü ilk birkaç denemede bunu bir iş olarak görüyoruz o yüzden de aslında zevkli olan bir şey ciddi bir eyleme dönüşüyor. Bu elimizde değil ve zamanla deneye deneye düzelecek bir şey.

İkinci denemeyi yaptığımızda yine aklım başıma gelmemişti. Sözde bugün (o gün tam da bugün) denemeyeceğiz diye anlaşmıştık. Onun rahatlığıyla gündelik işlerimi yaparken bir anda kendimi yatakta buldum. Yine bir heyecan bastı plansız gelişti diye. İyi ki de dememiş eşim bugün deneyeceğiz diye yoksa yine kafamda kurup daha çok telaş yapacaktım. Tamamen spontane gelişmesi iyi oldu bir yandan. Aynı pozisyonu (misyoner) denedik. Dünyada pozisyon kalmamış gibi. Bu sefer popo altıma yastık koyduk ve bu şekilde aslında eğimli girmesini sağlamış olduk. İlk 4. Dilatörü alayım sonra deneyelim diye yalvardım eşime ve asla beni dinlemedi. Dilatörle işin bitti bırak at artık şunları çöpe senin dilatörün artık benim dedi 😂😂😂 oysa ki benim amacım ilk 4. Dilatörle deneyip girişi esnetmekti ama hikaye oldu. Birkaç denemeden sonra kendim tutup girişi sağladım ve acı falan yok çok hafif girişte bir yanma oldu ama o kadar hafifti ki yok denecek kadar az. Sonra elimi çektim ve devam ettik. Kayganlastırıcı falan da kullanmadık. Normal herkes gibi olması gerektiği gibi yaptık. Bu sefer de nefes kontrolünü unuttum ama içimden hep dedim ki "kasarsan acıyacak acımasını istemiyorsan kendini serbest bırakmamısın" Dediğim gibi de yaptım, saldım kendimi tamamen amaaan dedim yetti artık burama geldi. Çok rahat oldu müthiiiiiş, acısız. Ve eminim ki diğer denemeler çok daha iyi olacak. Artık yendim diyebiliyorum çünkü acımadıgını görünce içim inanılmaz rahat etti. İnşaallah devamı da gelir.

-Eşinizin desteği çok önemli. Olmayınca öf püf yapmasın surat asmasın sinirlenmesin. Zaten kendiniz üzgünsünüz, kızgınsınız bir de onun suratını görünce hepten yapasınız kaçıyor. Gerekirse basını alın sonra yavaş yavaş ileri gidin. Acıdıgı zaman dursun beklesin, sonra devam etsin. Kaçmayın ya da eşinizi ittirmeyin biraz sabır sonunu düşünün. Eğer şu anda yapamazsam yine ağlama krizlerine gireceğim ama eğer yaparsam bütün bu çilem bitecek diyin. Kendinize en kolay gelecek olan yöntemi eşinizle konuşarak belirleyin.

Ben bilirkişi değilim. Maddi durumu elverişli olanların doktorla çözmesi tabii ki en doğrusu. Ama ben doktorsuz halledebileceğime inanıyordum. Kişi en çok kendinden korkmaz. O yüzden doktorun benim vücudumda dilatör denemesindense kendim denerim daha iyi dedim. Ben kendi tecrübelerimi anlattım. Benim gibi evde çalışmak isteyenlere yardımım dokunsun istedim. Belki içinizden bunları yap demesi kolay diyebilirsiniz. Asla kolay değil, evet. Ama imkansız mı? Hayır. Yapan nasıl yaptıysa siz de aynı o şekil başaracaksınız.

Şimdiye kadar hep kendime yoktan dert edinmişim. Bu dert başıma gelince resmen hayatımın kıymetini anladım. İnşaallah bu dertten muzdarip olan herkes tez zamanda atlatır. Bol bol dua etmeyi ihmal etmeyin.
Yardımcı olabilmek adına her şeyi yazmışsınız çok teşekkürler insaallah herkes yener 🌸
 
o zaman direkt eşli deneme yapıyorsanız kasılmanız çok çok normal merak etmeyin telaş yapmayın ☺️ Ağrılarınız ertesi gün azalıp geçiyorsa ve eşli denemeyle devam edeceğim diyorsanız yapabilirsiniz tabi tamamen size bağlı
Evet dolator bana gerçekten çok itici geliyor bu şekilde yenmeyi sectim kendime onlari yapman gerekir eğer yenemezsen falan diye. Kendiilmi motive ettim hep birde sunu sorayım bu ağrı zorlama dan dolayi olan bi ağrı değil gibi sanki böle sağ sol da var böle garip
 
Evet dolator bana gerçekten çok itici geliyor bu şekilde yenmeyi sectim kendime onlari yapman gerekir eğer yenemezsen falan diye. Kendiilmi motive ettim hep birde sunu sorayım bu ağrı zorlama dan dolayi olan bi ağrı değil gibi sanki böle sağ sol da var böle garip
Hamilelik olma ihtimali zor ama insann aklinada geliyor bazen hic bole yasamayinca acaba diyorm
 
X