• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus Naleti

Merhaba arkadaşlar 2 yıllık evliyim vajinismus hastasıyım gitmediğim doktor psikolog kalmadı çok mutsuz huzursuz umutsuzum yapmadığım denemediğim yöntem kalmadı. Bu durumu hiç bir arkadaşım eşimin ve benim aile üyelerimiz hiç kimse bilmiyor hiç bir desteğim yok 2 yıldır kendi kendimi yiyorum kimseye anlatamıyorum severek evlendim ama bu belayı bir türlü çözemedim. İlk başlarda aşabileceğimi düşündüm ama şuan durum daha kötü evliliğimin bitmesini istemiyorum. Bu sebepten dolayı dün kızlık zarımı aldırmaya karar verdim son çarem bu gibi görünüyor artık geceleri sessiz sessiz ağlamaktan insanların çocuk çocuk diye üstüme gelmesinden eşime yetersiz olmaktan çok yoruldum. Bende herşeyden çok istiyorum sevdiğim adamdan bi çocuğum olsun ama dururmum bu bana dua edin lütfen. Bu kararımı gerçekleştirmeden bu hastalığı atlatan varmı başka bir yol varmı bilmeyi çok istiyorum yorumlarınızı bekliyorum.
Yılmadan pes etmeden ölüm yok ya ucunda diyerek gayret ederek parmak veya dilatör egzersizleri yap.Sokarken zorlanabilirsin ama pes etme zorlandığın yerde dur derin nefes al ikin ittir.Sadece bu egzersizlerle yenebilirsin.Bide kendini yalnız hissetme senin gibi çok insan var burda bizi çevremiz de anlayan olmadı kendimizi buralara attık bizi anlayan insanlar karşılaşmak için çok şükür de karsilastik

İyi bir doktora gittiğinize emin misiniz? Uzman kişiler bu sorunu en fazla bir haftada çözüyor. Ayrıca kızlık zarıyla bunun ne ilgisi var? Siz onu aldırsanız da bu sorun kaynağına inilmediği için çözülmeyecek, size birden cesaret gelmeyecek.
Eminim evet gittim en son konuştuğum doktor yenemeyeceksen parmak egzersizini kabul etmiyorsan gelme dedi bana ayrıca ilgisi var demedim ki sadece zar olmazsa acı olabileceğini düşünmüyorum olmasa parmak egzersizi yapabilirim mesela yani orda ortadan kalkacak birsey olmadığı için korkumda olmaz diye düşünüyorum

Yılmadan pes etmeden ölüm yok ya ucunda diyerek gayret ederek parmak veya dilatör egzersizleri yap.Sokarken zorlanabilirsin ama pes etme zorlandığın yerde dur derin nefes al ikin ittir.Sadece bu egzersizlerle yenebilirsin.Bide kendini yalnız hissetme senin gibi çok insan var burda bizi çevremiz de anlayan olmadı kendimizi buralara attık bizi anlayan insanlar karşılaşmak için çok şükür de karsilastik
Dilatör siparişi verdim onu deniycem 😇 umarım yapabilirim bu hastalığı yaşayan herkes atlatır 🙏

BEN ben aynı durumdayım parmak egzersizlerini biri anlatabilir mi
Can

Canım merhaba öncelikle söyle söyleyebilirim 1 buçuk yıl boyunca bende çektim anlatsam roman olur derler ya inan aynen öyle. Böyle bi hastalık olduğunu dahi bilmiyordum ben evliliği ilk 6 ayına kadar hacılar hocalar muskalar neler neler dneddik En solonunda bi doktor vajinusmus dedi araştırdım iyice sonra Nişantaşı Hera klinik süleyman ve senay ESERDAG doktorlarını keşfettim. Kesinlikle psikolojik bi sorun ben 5.gün yendim şuan 2 buçuk aylık hamileyim. Inan başaracaksın aparatlarla kremlerle başlıyorlar nasıl olduğunu anlamıyosun bile. En son da eşli denemeler oluyor. Benim ilk sferde oldu nasil ağlamıştım unutmam asla. Fiyatlar biraz yüksek maalesef ki ben kimse bilmediği için bilezigimi bozup vermiştim öyle tedavi oldum. Helal olsun gerçekten şuanda çok mutluyuz yavrumuzu bekliyoruz 🤲
Çok sevindim sizin adınıza Allah analı babalı büyütsün 🙏

Eminim evet gittim en son konuştuğum doktor yenemeyeceksen parmak egzersizini kabul etmiyorsan gelme dedi bana ayrıca ilgisi var demedim ki sadece zar olmazsa acı olabileceğini düşünmüyorum olmasa parmak egzersizi yapabilirim mesela yani orda ortadan kalkacak birsey olmadığı için korkumda olmaz diye düşünüyorum
Bence yine olur. Ortada vajinismus varsa ilişkide giriş esnasında yine gerilip kasılırsınız gibi geliyor. İyi araştırın bunu.

Nalet mi Lanet mi ? Bende illet diyorum valla Şaka maka
konuma gelin yardımcı olacaktır yazdıklarım

Canım ben kendi kendime atlattım ama nasıl oldu İnan hala bilmiyorum doktor bana krem verdi şırıngayla içime sık dedi yumuşatacakmış sözde yada uyuşduracakmış sonrw bi deneyelim dedik harbiden oldu ama onunla mı alakalı mı yoksa piskoloji mi anlamadım. Eşin nasıl bu duruma karşı?
bi doktor var Ankara’da adını unuttum ama bulabilirim o çok iyimiş ona gitsenebi
Doktor adı Ebru zülfikaroğlu
Hangi krem?

Doktor çok ilgisiz alakasız bi doktormuş demek ki ben bile ne kadar uğraşıyorum burdan bu problemi olan kadınlara yardım etmek için iyi insanlar doktor olsalar keşke

Doktor çok ilgisiz alakasız bi doktormuş demek ki ben bile ne kadar uğraşıyorum burdan bu problemi olan kadınlara yardım etmek için iyi insanlar doktor olsalar keşke
Aynen onların sayesinde hiç bir doltora gitmek istemiyorum şuanda artık anlatmaktan bile o kadar yoruldum bezdimki içime kapandım şu dilatörü denemeye çalışıcam umarım olur 😔

Ben geçen sene vajinismus yüzünden az daha boşanan biriyim. Tedaviler çok pahalı olduğu için doktora gidemedim ve korkuyor urkuyordum gittim bebe yağı aldım gözlerimi kapadım rahatlatıcı bir müzik açtım bir baktım olmuş bitmiş gerçekten her şey beyinde bitiyor ben egzersiz dahi yapamiyordum o kadar korkuyordum ama kendimi serbest bıraktım başka şeyler düşündüm ve bu muymus dedim inanın..

kizlarrr konuma gelin tedavi yöntemi ayrıntılı şekilde yazılı yardımı olacaktır

Merhaba arkadaşlar 2 yıllık evliyim vajinismus hastasıyım gitmediğim doktor psikolog kalmadı çok mutsuz huzursuz umutsuzum yapmadığım denemediğim yöntem kalmadı. Bu durumu hiç bir arkadaşım eşimin ve benim aile üyelerimiz hiç kimse bilmiyor hiç bir desteğim yok 2 yıldır kendi kendimi yiyorum kimseye anlatamıyorum severek evlendim ama bu belayı bir türlü çözemedim. İlk başlarda aşabileceğimi düşündüm ama şuan durum daha kötü evliliğimin bitmesini istemiyorum. Bu sebepten dolayı dün kızlık zarımı aldırmaya karar verdim son çarem bu gibi görünüyor artık geceleri sessiz sessiz ağlamaktan insanların çocuk çocuk diye üstüme gelmesinden eşime yetersiz olmaktan çok yoruldum. Bende herşeyden çok istiyorum sevdiğim adamdan bi çocuğum olsun ama dururmum bu bana dua edin lütfen. Bu kararımı gerçekleştirmeden bu hastalığı atlatan varmı başka bir yol varmı bilmeyi çok istiyorum yorumlarınızı bekliyorum.
canım merhaba bende aynı senin gibiydim. 2 yıl boyunca her gün ağladım eşimle aram açıldı. o kadar çok doktora ve psikoloğa gittim ki. hele bir tanesi direk dilatör sokmaya çalıştı. o günden sonra daha da içime kapandım. Emla krem, içki, anestezi altında her şeyi denedim yine de çözüm olmadı. ailem sürekli çocuk istedi ama durumumu utanıp anneme bile anlatamadım. Sonra son bir umut izmitte Filiz özsoy hanıma gittim.iyiki de gitmişim. daha ilk görüşmede kendimi iyi hissetmemi sağladı. kesinlikle tavsiye ederim. ilk günden beri bu sitede çözüm aradım sonra araştırırken son umut gideğim olmazsa başka gitmicem boşanalım dedim eşime. çok kısa bir zamanda vajinismusum çözüldü. eşimle aram düzeldi sanki tekrar flört ediyor gibiyiz. çocuk istiyoruz şimdi. Eğer gitmak istersen kesinlikle tavsiye ederim.

Back