• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus Naleti

Merhaba.
Kizlik zarini aldırmak bu sorunun cozumu olmaz diye dusunuyorum. Ben de 2 yila yakin vajinismus ile ugrastim. Her sey gercekten kafada bitiyor. Erteledikce sonuca varamiyorsunuz.
Ben bu sitede bu sorunu yasayan bir arkadasla tanismistim o donem ve cok yardimci olmustu. Bana uyusturucu bir krem önermişti. Kremi surdum. Hissiyat kayboldugu icin ben ustte pozisyonda kremle ilk denemede yendim.
Ikinci seferde de ya olmazsa diye kremi kullandim. Ama oldugunu gorunce beyin kabulleniyor zaten. Sonraki seferlerde kremsi oldu hep.
Ben 1.5 ay kızlık zarı yüzünden ilişkiye giremedim. Perdeli ve kalındı. Zorlasaydım kendi kendine de olurdu belki ama neden o acıyı ve kanamayı çekeyim ki? 20 günlük iyileşme sürecinden sonra ilk ilişkimi yaşadım. Ondan sonra da zaten devamı geldi. Şuan gayet iyiyiz.

Ben 1.5 ay kızlık zarı yüzünden ilişkiye giremedim. Perdeli ve kalındı. Zorlasaydım kendi kendine de olurdu belki ama neden o acıyı ve kanamayı çekeyim ki? 20 günlük iyileşme sürecinden sonra ilk ilişkimi yaşadım. Ondan sonra da zaten devamı geldi. Şuan gayet iyiyiz.

Kalin kizlik zari ve vajinismus ayni sey degil ki.

Kalin kizlik zari ve vajinismus ayni sey degil ki.
Evet değil. Ancak belli bir seviyedeki vajinismus hastalarına doktorlar hymenektomi ameliyatını da seçenek olarak sunabiliyor.Amaç endişe ve kaygıyı azaltmak. Acıtacak bir yapı kalmadığında hasta kendini daha rahat hissediyor.

Merhaba bende 2 senelik evliyim 2 sene boyunca çektim çok zor psikolojik açından çok şükür eşim çok sabırlıydı anlayışlıydı Rabbim sizinde bi an önce kurtulmanızı nasip etsin..
Ben evde kendim denedim parmak egzersizi olsun başka seyler olsun ama başaramadım zaten parmak egzersizi yapabilen vajinismus hastası degildir bunu tedavi oldugum doktorum dedi neyse en sonunda kabullendim ve tedaviye gitmeye karar verdim ankarada doktor didem kurban 🥰 kesinlikle tavsiye ederim o kadar iyi insanki anne gibi yaklasıyo sana ben 3 günde yendim emin ol ben yendiysem herkes yener ufacık böcekten korkan insanım sinek ıssırsa büyüten insanım canım çok tatlı tedavi sürecinde ne acı ne sancı hiç bir şey hissetmedim 4 lü dilatör setle çalışıyosun hiç bir şekilde parmak egzersizi yok 🙂🙂
Çok teşekkür ederim onuda denemeyi düşünüyorum ama kaygılarım var yine 😔

Birçok doktora gittim demişsiniz tedaviye hiç başkamadınız mı?
Başladık tabiki defalarca hemde ama sonuçlandıramadık çünkü sonucu hep parmak egzersizine bağlandı psikologda jinekologda en sonunda parmak egzersizi yapmamı istedi ki ben hiç bir şekilde yapamıyorum bunu eşimin yapmasınıda önerdiler ama ben zaten kendim yapamıyorum onada yaptırmadım korkudan doğrusu

Başladık tabiki defalarca hemde ama sonuçlandıramadık çünkü sonucu hep parmak egzersizine bağlandı psikologda jinekologda en sonunda parmak egzersizi yapmamı istedi ki ben hiç bir şekilde yapamıyorum bunu eşimin yapmasınıda önerdiler ama ben zaten kendim yapamıyorum onada yaptırmadım korkudan doğrusu

Ben de parmak egzersizi yapamamistim. Aynayla bakamiyordum, dokunamıyordum.
Esimin yapmasinda da tabi ki cok gerildim ama benim yapmamdan daha kolay oldu. Denemenizi oneririm.

Çok teşekkür ederim onuda denemeyi düşünüyorum ama kaygılarım var yine 😔
Hiç öyle düşünme kendini umutsuzluğa kaptırma canım benim tavsiyem kızlık zarını aldırma çünküü vajismusun kızlık zarıyla alakası yok cünkü vajinismus psikolojiyle ilgili bişey önce beyinde bitirmen lazım sen kızlık zarını aldırdıgın zaman yine aynı korkun olucak acıyacakmı hissi olucak yani değişen bişey olmayacak sen en güzel tedavi olmayı dene hiç sıkma o güzel canını çok kolay inan bana 🥰

Ben önce psikolağa gittim sonra jinekolğa. İlk tedavimde bana hemen müdahale yapıldı ve kızlık zarım orada bozuldu hatta.o yüzden sordum yani ben de çok korkuyordum hatta bayılcak gibi oldum ama kafamda kurduğum bir korkuymuş. Biraz kendinize güvenmeniz lazım. Çünkü sizin cesaretiniz çok önemli. 1 dilatör set 2 vemcain sprey 3 kayganlaştırıcı jel. Korkma sakın herkes yaptı sen de yapcaksın

Ben de parmak egzersizi yapamamistim. Aynayla bakamiyordum, dokunamıyordum.
Esimin yapmasinda da tabi ki cok gerildim ama benim yapmamdan daha kolay oldu. Denemenizi oneririm.
Bunu deneyebilece
Ben önce psikolağa gittim sonra jinekolğa. İlk tedavimde bana hemen müdahale yapıldı ve kızlık zarım orada bozuldu hatta.o yüzden sordum yani ben de çok korkuyordum hatta bayılcak gibi oldum ama kafamda kurduğum bir korkuymuş. Biraz kendinize güvenmeniz lazım. Çünkü sizin cesaretiniz çok önemli. 1 dilatör set 2 vemcain sprey 3 kayganlaştırıcı jel. Korkma sakın herkes yaptı sen de yapcaksın
O seti deniycem ama birseyin o bölgeye girmesini hiç istemiyorum acıycak yanicak çok kaniycak sanıyorum bunları denemeye çalışıcam

Hiç öyle düşünme kendini umutsuzluğa kaptırma canım benim tavsiyem kızlık zarını aldırma çünküü vajismusun kızlık zarıyla alakası yok cünkü vajinismus psikolojiyle ilgili bişey önce beyinde bitirmen lazım sen kızlık zarını aldırdıgın zaman yine aynı korkun olucak acıyacakmı hissi olucak yani değişen bişey olmayacak sen en güzel tedavi olmayı dene hiç sıkma o güzel canını çok kolay inan bana 🥰
En son çarem o yani şimdi aldırsam orada bir engel olmasa acıycak kanıycak o zaman parmak egzersizi yapabilirim diye düşünüyorum acı hissetmezsem yapabilirim diye düşünüyorum çaresizlikten ne yapcağmı şaşırdım artık umarım biter umarım son bulurda kurtulurum teşekkürler desteğiniz için 😔

En son çarem o yani şimdi aldırsam orada bir engel olmasa acıycak kanıycak o zaman parmak egzersizi yapabilirim diye düşünüyorum acı hissetmezsem yapabilirim diye düşünüyorum çaresizlikten ne yapcağmı şaşırdım artık umarım biter umarım son bulurda kurtulurum teşekkürler desteğiniz için 😔
Rica ederim canım iyi düşün iyi olsun ama kafanı rahatlat sakin kafayla düşün iyi araştır öyle karar ver olurmu 🥰

Muayene oldun mu kızlık zarı sıkıntısı fizyolojik bir neden mi? Eğer değil sadece psikolojik korkuysa Yukarıda konumu linkledim. Onu oku canım ve en acilinden aparat seti sipariş et

Muayne oldum ama zarla ilgili kalın veya esnek diye bir bilgi vermedi okudum yazınizı sonuna kadar sipariş vericem ama umarım kullanabilirim çünkü onuda sokmaya korkucam sanıyorum birde o dilatörleri soktuğumuzda zar bozulcak değilmi birde kan gelicekmi yani acı olmadan 🙄

Anestezik krem kullanirsaniz parmaginizi kesinlikle hissetmezsiniz.
Ve parmaginizin görebildiğini gorunce de bilinc altiniz bunu kabul eder ve esinizle de daha rahat denersiniz.

Merhaba arkadaşlar 2 yıllık evliyim vajinismus hastasıyım gitmediğim doktor psikolog kalmadı çok mutsuz huzursuz umutsuzum yapmadığım denemediğim yöntem kalmadı. Bu durumu hiç bir arkadaşım eşimin ve benim aile üyelerimiz hiç kimse bilmiyor hiç bir desteğim yok 2 yıldır kendi kendimi yiyorum kimseye anlatamıyorum severek evlendim ama bu belayı bir türlü çözemedim. İlk başlarda aşabileceğimi düşündüm ama şuan durum daha kötü evliliğimin bitmesini istemiyorum. Bu sebepten dolayı dün kızlık zarımı aldırmaya karar verdim son çarem bu gibi görünüyor artık geceleri sessiz sessiz ağlamaktan insanların çocuk çocuk diye üstüme gelmesinden eşime yetersiz olmaktan çok yoruldum. Bende herşeyden çok istiyorum sevdiğim adamdan bi çocuğum olsun ama dururmum bu bana dua edin lütfen. Bu kararımı gerçekleştirmeden bu hastalığı atlatan varmı başka bir yol varmı bilmeyi çok istiyorum yorumlarınızı bekliyorum.
Eğer kizlik zarınizda anatomik bir sorun varsa aldırmak doğru seçim olur. Şayet yok ise boşu boşuna aldırmış olursunuz. Çünkü kafanızda ki o düşünce değişmeyecek. Zar dediğimiz olay o kadar ince bir yapıya sahip ki. İlişkiye girmeye engel olan bir şey değil. Ben de 2 senelik evliyim daha 2 3 ay oldu yeneli. Daha yeni yeni rahat ilişki yasamaya başladım. Önce dilatör sipariş verin. Bebek yağı veya kayganlastrci edinin. Biraz üzerine düşün hırs yapın. Ben bir tane kulak çubuğunu 1 haftada aldım hemde ağlaya ağlaya. Sonra hırs yaptım hem ağladım hem denedim. En büyük dilatoru aldiktan sonra eşli denemeye geçtim. Baya bi zorlandım. Heralde yapamycam dedim ama hiç pes etmedim. Acı çekerekte olsa artık oluyordu mutluydum. Daha sonraları eşimin p..... Yakın bi aparat yaptım. İlişkiye girmeden önce içinde 10 dakika kadar beklettim o şekilde ilişki yaşamaya başladım. Bu şekilde çok daha rhaat ettim. Hala daha kasılma oluyor bazen az da olsa canım yanıyor ama öyle buyultulcek bi durum yok. İlk zamanlar wemcaine sprey ve emla krem kullandım. Çok da faydasını gördüm. Size tavsiyem dilatör kayganlastiirci veya bebek yağı uyuşturucu krem/sprey. Bunları hemen temin edin. Ve egzersizlere başlayın. En küçük aparatı aldığınız zmaan bu iş tmmdir. Çünkü devamı meraktan kendiliğinden gelecek. Ben 23 yaşındaym 2 seneme çok acıyorum şuan. Genç yaşta evlendim bu hastalık yüzünden evlendiğim güne çoğu kez lanet ettim. Ama çok şükür ki artık bu durumu astım ve bebek düşünüyorum.

Muayne oldum ama zarla ilgili kalın veya esnek diye bir bilgi vermedi okudum yazınizı sonuna kadar sipariş vericem ama umarım kullanabilirim çünkü onuda sokmaya korkucam sanıyorum birde o dilatörleri soktuğumuzda zar bozulcak değilmi birde kan gelicekmi yani acı olmadan 🙄
Benden hiç kan gelmedi. Kendimiz yavaş yavaş esnettigmiz için fazla zorlanma olmuyor heralde o yüzden de 1 damla dahi gelmedi.

Eğer kizlik zarınizda anatomik bir sorun varsa aldırmak doğru seçim olur. Şayet yok ise boşu boşuna aldırmış olursunuz. Çünkü kafanızda ki o düşünce değişmeyecek. Zar dediğimiz olay o kadar ince bir yapıya sahip ki. İlişkiye girmeye engel olan bir şey değil. Ben de 2 senelik evliyim daha 2 3 ay oldu yeneli. Daha yeni yeni rahat ilişki yasamaya başladım. Önce dilatör sipariş verin. Bebek yağı veya kayganlastrci edinin. Biraz üzerine düşün hırs yapın. Ben bir tane kulak çubuğunu 1 haftada aldım hemde ağlaya ağlaya. Sonra hırs yaptım hem ağladım hem denedim. En büyük dilatoru aldiktan sonra eşli denemeye geçtim. Baya bi zorlandım. Heralde yapamycam dedim ama hiç pes etmedim. Acı çekerekte olsa artık oluyordu mutluydum. Daha sonraları eşimin p..... Yakın bi aparat yaptım. İlişkiye girmeden önce içinde 10 dakika kadar beklettim o şekilde ilişki yaşamaya başladım. Bu şekilde çok daha rhaat ettim. Hala daha kasılma oluyor bazen az da olsa canım yanıyor ama öyle buyultulcek bi durum yok. İlk zamanlar wemcaine sprey ve emla krem kullandım. Çok da faydasını gördüm. Size tavsiyem dilatör kayganlastiirci veya bebek yağı uyuşturucu krem/sprey. Bunları hemen temin edin. Ve egzersizlere başlayın. En küçük aparatı aldığınız zmaan bu iş tmmdir. Çünkü devamı meraktan kendiliğinden gelecek. Ben 23 yaşındaym 2 seneme çok acıyorum şuan. Genç yaşta evlendim bu hastalık yüzünden evlendiğim güne çoğu kez lanet ettim. Ama çok şükür ki artık bu durumu astım ve bebek düşünüyorum.
Uzun uzun yazmışsınız inanın merakla okudum çok teşekkür ederim tavsiyeniz için deniycem sipariş vericem umarım yapabilirim bende saolun.

Back