• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajınısmus icin doktor

• Konu Sahibi Konu Sahibi saziye19
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
walla o doktorun verdiği kremler öneriler hiç bir işe yaramıyor .. kendini psikolojik hazırlamalısın ... düşünmelisin ne istediğini .. bunumu istiyorum onumu diye ..

doktor cem keçenin kitabını bende aldım ama açıkcası pek memnun kalmadım ..

çekmecelerde duruyor ..
aşama aşama oldugu dogru ama her aşamada bir mutlaka uzman yardımı alınız diyor sırnaşık şey

ben kendim yendim ve üstelik zorlanmadan ..

canım zaten çekmecede duran kitaptan hayır göremezsin öyle değil mi okuman lazım.benim bir arkadaşım da bu kitap sayesinde yendi.ama dikkatli okuyup oradaki herşeyi eksiksiz yapmak lazımdır diye düşünüyorum.

bende ankarada süleyman eserdağa gttm arkdşlar...4 günde btrdik..eşlerde devreye giriıor yalnız....emla bepanten dilatör eşliğinde (dilatörler gttikçe büyüyor:)klinikte ve evde ödevler şeklinde oldu...davranıssal olarak yendirmeye calışıorlar yanı..dr cok aktifmıydı dersenız deıldı..sdce onun kontrolundeydı okdr....kendm aşamazmydm dıorum sımdı....esaretı sanımr dr beyden aldm..bilişsel ollrkta faydası oldu....hç ümitli deıldm başta..ama dr bey güven werıor gercekten .son dilatöru aldığımda tamamdr yendınız dendı ama ilşki yasaktı nasıl olur dedım kendı kendıme...bide baska sehırden gelıoruz ya yenemedysem...eve dönduk....sonra ilk deneme basarılı oldu...kendm bıle ınanamadm....yuzde yuz garantı werılmştı ztn ama gttı paracıklar...:(

Canim uzun zaman olmus yendigini yazmissin ama ben simdi tebrik ederim seni..ne guzel yenmissin ve kurtulmussun..baska hic bir derdin olmaz bundan sonrada ins..tedavi ucretin ne kadardi peki ogrenebilirmiyim?? ben de her ihtimale karsi tedavi ucretleri ve doktorlar hakkinda bilgi almaya calisiyorum ki kendim yenemezsem eger mutlaka isime yarayabilir yada isim dusebilir diye..simdiden cok tesekkurler cvbin icin..Mutluluklar...opuyorumnanaktan

Bence tek adres var. Doktor Murat Ulusoy.

bir buçuk günde tedavi oldum geldim hihoyyyt şimdi çok mutluyuz....

irras merhaba. kendi başına nasıl yendin bu durumu paylaşabilir misin?

ben de süleyman eserdağda tedavi oldum 1 gün yetti yenmem için ..harika bir doktor. uzman...

alttan muayene etmişti beni doktor...birkaç tane de ilaç vermişti,ağrıyı azaltıcı krem vs.....ama doktorun önerileri bir işe yaramadı....ben internetten cem keçe nin vajinismusun üstesinden gelmek diye bir kitabı vardı 600 sayfaya yakın,onu bitirdim ve bitirdikten sonra rahatlıkla yendim bu illeti.....kitap aşama aşama ne yapmalısın herşeyi en ince detayıyla anlatıyor....bu sorunu ancak yaşayan bilir,insanın hayatını alt üst ediyor,neler yasadığını tahmin edebiliyorum..inşallah sende yenersin vajinismusu....

merhaba yeni kayıt oldum 1,5 yıllık evliyim.terapi alıyorum ama açıkçası çok faydsını görmüyorum.daha jinekologada gitmedim çok korkuyorum çünkü muayene olmaya.sen olmuşsun canın çok acıdımı?

merhaba arkadaşlar bende yeni üyeyim ve 2 yıllık evliyim.Malesef bu sorunu 10 ay yaşadım ve Ankara lina kadın sağlığı merkezindeki Şükran hocam ve psi.Hamiyet hanım sayesinde ve de uygun bir ücretle 3 seansta kurtuldum.Bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak isterim...

canımcım vajinismusun jinekologla alakası yok.gitsende bir faydası olmaz.psikolojik bir hastalık vajinismus.herşey beyinde bitiyor.bende bu hastalığı 1günde yendim.normalde 5 6 haftalık yada daha uzun süren tedaviler veriyorlar.ama benim gittiğim doktoru kesinliikle tavsiye ederim.süper bir doktor..çok yerlere gidip hem yorulma hemde parandan olma derim ben

merhaba ,
hangi doktora gittiğini yazar mısın canım?

arkadaşlar meraba bende 5gün önce yendim bu hastalığı. doktorum bana krem falan vermedi. 8seanslık davranışsal terapiler uyguladı. dilatör egzersizleri falan. sadece bu egzersizler süresince emla ve bepanten kullandım. şuanda hiç acı duymadan gayet rahat ilişkiye giriyorum. emla çok yakıyo oyuzden sevmiyorum. ama ilişkiden önce mutlaka bolca kayganlaştırıcı kullanıorm.

slm arkadaşım ben yeni ve acemi üyelerdenim 2 senelik ewliyim ve hala korkulardan ilişkiye giremiyorum doktora bende gittim hemde 3 tane hepsi psikolojik dedi buna rağmen krem ve sakinleştirici krem verdi denedim olmadı ve ayrıca kendi çapımda parmak egzerzisi hariçtüm şeyleri denedim kafayı yiyecem olmuyor olmuyor olmuyor artık eşimde etkilendi benden onunda psikolojisini bozdum tkr doktora gitmek istemiyorum hem maddi hemde yani öle terapi sonrası gözlerim açık kuş gibi acı çeke çeke yapamam çıldıracagım yaaaaaa lütfen yardım edin neolur bu doktor napacak bana ayrıca gidenlerden özellikle ankara fiyat istiyorum :((((( çok mutsuzum stresten ölücem[/QUOTE]

canım sen hangi doktora gideceksin ankara deyince aklıma süleyman eserdağ geldi ben ona gittim bişi yaptığı yok cnm neden korkuyorsun bu kadar.. ben ödleğin teki olduğum halde bir günce yendim. öyle mutlu oldumki hayatım değişti. yapma böyle ben 4.000 tl verdim ama birkısmını fatura kesti bana özel sigortamdan yarısını karşıladım yani 2.000 e geldi bana...maddi konuda yardımcı olur ama benimki şiddetli vajiydi .. vajinn derecesine göre fiyat değişiyor istersen google a heraklinik yaz ve sor fiyatını anlat durumunu çok iyi harika bir doktordur %100 garanti veriyor

Arkadaşım bende yeni üyeyim ve 2 yıllık evliyim.Malesef bu sorunu 10 ay gereksiz yere yaşadım.Ankarada lina kadın sağlığında uzman psikolog ve kadın doğum eşliğinde 3 seansta aştım. 1000 tl civarında (yalnız 1.5 yıl önce) para ödedim.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Ben bu konularda çok cahildim.vajinamı tanımıyordum bile.Parmak egsersizlerine aşırı karşıydım kendimce mantıklı sebepler bularak erteledim hep.Artık olmuyor yapamayacağım ve boşanacağım derken bu merkeze gittim.şimdi ise bebek düşünüyorum :) bu arada merkezdeki uzmanlar bayan (rahat etmen açısından).

walla o doktorun verdiği kremler öneriler hiç bir işe yaramıyor .. kendini psikolojik hazırlamalısın ... düşünmelisin ne istediğini .. bunumu istiyorum onumu diye ..

doktor cem keçenin kitabını bende aldım ama açıkcası pek memnun kalmadım ..

çekmecelerde duruyor ..
aşama aşama oldugu dogru ama her aşamada bir mutlaka uzman yardımı alınız diyor sırnaşık şey

ben kendim yendim ve üstelik zorlanmadan ..

bana yardım edin bende kurtulmak istyrum 3 yıl oldu.anne olmak istiyrummm

bişi sorabilirmiyimm rahim küçüklüğü ve adet görememeyle de ilgili bi bilgisi olan vrmı varsa bana yrdımcı olurmusunuz??

bana yardım edin bende kurtulmak istyrum 3 yıl oldu.anne olmak istiyrummm

canım "vajinismus nedir?tecrübe ve deneyimlerimizle vajinismusu yenelim"topiğinde sana yardımcı olabiliriz.jinekoloji bölümünde görüceksin bu topiği mutlaka oraya gel

Ben internette araştırırken rastladım, malum mahrem bir konu olduğu için yüzyüze bu sorunu bi doktorla konuşmak bile çok zor oluyor.Ben öğrendimki bu işin kadındoğum uzmanıyla alakası yok tamamen psikolog tarafından yapılan terapiyle çözülebiliyor.

Vajinismusun Tedavisi
Hastalığın tedavisi psikolog tarafından yapılmalıdır. tek seanslık ya da tek günlük tedavi teknikleri, ilişki öncesi alkol alma, vajen girişine lokal anestezikler uygulama, depresyon ilaçları hiçbir işe yaramaz aksine onur kırıcı ve sorunu dahada artırıcı etkiye neden olabilir. Tedavide karı koca psikolog tarafından birlikte seanslara alınır.daha sonra tek tek seanslar devam eder. Sistematik duyarsızlaştırma, bilişsel davranışçı terapi yöntemleri kullanılarak sorun ortalama 5-10 seansta çözülebilmektedir.Çözümde yüzyüze terapinin yanı sıra internet üzerinden online terapi yoluyla da başarı oranı yüksektir.Hatta sorununu anlatmakta zorlanan ya da çekinen kadınlar için online terapi daha rahat ve etkili olmaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vajinismus problemini yaklaşık 1 yıldır yaşamış ve sonunda bu problemi çözmüş biri olarak size tavsiye edebileceğim ve bence bu konuda oldukça başarılı olan ve muayenehanesi genç çiftlerin çözüm aramak için doldurduğu bir isim Dr. Saygın Micozkadıoğlu dur.
Öncelikle çok mahrem bir konu olduğu için kimseye paylaşamadığınız bu durumu çok kısa sürede 3 veya 4 seans da çözme şansına sahip oluyorsunuz
1 yıl boyunca kimseyle paylaşamadığım bu sorunu internet üzerinden araştırdım ve Saygın beyin Vajinismus klinik sitesindeki hastalarının teşekkür mektubu ve sesli düşüncelerini dinledim ve zorda olsa tedaviye başlamaya karar verdim,başta bu kadar kısa sürede çözebileceğime ihtimal vermiyordum şunu söyleyebilirim ki aslında çözüm çok yakınımızdaymış
Bu durum sadece psikolog veya psikiyatrist veya jinekolojların salt vereceği ilaçlarla çözülebilecek bir konu değil kesinlikle kadın anatomisini çok iyi bilen ve hasta hassasiyetine özen gösteren bir doktorun çözebileceği konudur, başka hiçbir merkez veya doktorla vakit kaybetmeden Saygın beyle görüşün pişman olmayacaksınız

bende ankarada süleyman eserdağa gttm arkdşlar...4 günde btrdik..eşlerde devreye giriıor yalnız....emla bepanten dilatör eşliğinde (dilatörler gttikçe büyüyor:)klinikte ve evde ödevler şeklinde oldu...davranıssal olarak yendirmeye calışıorlar yanı..dr cok aktifmıydı dersenız deıldı..sdce onun kontrolundeydı okdr....kendm aşamazmydm dıorum sımdı....esaretı sanımr dr beyden aldm..bilişsel ollrkta faydası oldu....hç ümitli deıldm başta..ama dr bey güven werıor gercekten .son dilatöru aldığımda tamamdr yendınız dendı ama ilşki yasaktı nasıl olur dedım kendı kendıme...bide baska sehırden gelıoruz ya yenemedysem...eve dönduk....sonra ilk deneme basarılı oldu...kendm bıle ınanamadm....yuzde yuz garantı werılmştı ztn ama gttı paracıklar...:(

arkadaşım bu doktora bende gitmeyi düşünüyorum iyi diyorsun öylemi ne kadarlık hastaydın..??????

arkadaşlar konuyu görünce bende yazmak istedim.17 ay boyunca yasadığım kabus süleyman bey sayesinde bitti hemde 3.günde.internetten bende arastırdım günlerce acaba hangi doktor iyi diye.süleyman bey en güvenilir doktor geldi bana ki nitekimde öyleymiş.suan kendime bakıp deliymişimde o kadar beklemişim diyorum.kayseriden gittim tedavi için ankaraya.ve bana göre ağır bi hastaydım(parmak egzersizinin adını duyunca bile ağlıodum düşünün) tedavi için randevu alacağımız gün bende bartholen kisti cıktı üzüldüm ağladım acaba randevu almasakmı dedim cünkü şişlik vardı ve bu şekilde yapamazdım diyorum.düşünün dert birken iki oldu bu şekilde yendim.cok net bir doktor.sorunuza belki şeklinde cevaplar vermiyo."inşallah yapacaz,olacak şeklinde"konusuyor.kadınlar kulübündeki arkadasları cok seviyorum hepsi birbirine cok destek ve bu sayede yenen bi çok arkadasımız var.ama ben dediğim gibi ağır vakaydım.yenebileceğinize inanıyorsanız burdan yardım alın,ama benim gibi cok korkak ve asla diyorsanız mutlaka doktor yardımı alın ve doktorunuz ne sadece jinekolog nede psikolog olsun.ikisi birlikte olsunki kesin tanıyı koysun.belki cok hafif bir vakasın fiyatı en ucuz olur yada cok cok ağır bir vaka olursun hem seans uzar hem fiyat artar.ama dediğim gibi 3 günde yendim hipnoza ekstra bişeye gerek duymadan.inşallah en kısa zamanda yenersiniz.önce kendinize inanın doktorunuza güvenin hersey olur.

vajinismus problemini yaklaşık 1 yıldır yaşamış ve sonunda bu problemi çözmüş biri olarak size tavsiye edebileceğim ve bence bu konuda oldukça başarılı olan ve muayenehanesi genç çiftlerin çözüm aramak için doldurduğu bir isim dr. Saygın micozkadıoğlu dur.
öncelikle çok mahrem bir konu olduğu için kimseye paylaşamadığınız bu durumu çok kısa sürede 3 veya 4 seans da çözme şansına sahip oluyorsunuz
1 yıl boyunca kimseyle paylaşamadığım bu sorunu internet üzerinden araştırdım ve saygın beyin vajinismus klinik sitesindeki hastalarının teşekkür mektubu ve sesli düşüncelerini dinledim ve zorda olsa tedaviye başlamaya karar verdim,başta bu kadar kısa sürede çözebileceğime ihtimal vermiyordum şunu söyleyebilirim ki aslında çözüm çok yakınımızdaymış
bu durum sadece psikolog veya psikiyatrist veya jinekolojların salt vereceği ilaçlarla çözülebilecek bir konu değil kesinlikle kadın anatomisini çok iyi bilen ve hasta hassasiyetine özen gösteren bir doktorun çözebileceği konudur, başka hiçbir merkez veya doktorla vakit kaybetmeden saygın beyle görüşün pişman olmayacaksınız

merhabalar,
ben başta küçük bir korku sandığım ve sonrasında koca bir dağa dönüşen bu durumdan kurtulmak için bende önce psikiyatriste sonra da jinekologa gittim. Klasik parmak hareketlerini yapmamı söyledi, oysa sorunda buydu zaten, ben kendime bunu yapmayı aklımdan bile geçiremiyordum, yapamadım da zaten. Eşimde çok anlayışlı değildi kızıyordu bana. Aylarca anlatamadım başarmak isteyipte başaramadığımı...kendimi yapayalnız hissediyordum dua ediyordum ama cinsellikten nefret eder olmuştum ve neden evlendim ki ben diyordum anne ve babamla daha mutluydum.
Birgün bakalım konuyla ilgili birşeyler var mı diye umutsuzca internette gezinirken saygın bey in sitesini gördüm. 3 seans kelimesi beni onun ofisine kadar götürdü, hemde hiç inanmadan , acabalarla gittim. Aylarca kendimi yalnız hissettiğim evimin dışında bir yerde, kendim gibi bir sürü kişiyle tanıştım. Farklı şehirlerden bir sürü aynı hikaye...
önce ilk seansta evliliğim boyunca kaybettiğim özgüvenim geldi, 2. Seansta inanmaya başladım. 3. Seansta bemn bunu başarabilirim dedim ve başardım.
Eşimde bende şimdi cok mutluyuz.
Ve, ve saygın bey, o kadar sakin ve kendinden o kadar emin ki, sizin seans sırasında dibe düşmenize asla izin vermiyor. Hep ona odaklanıyorsunuz, dinliyorsunuz.
O gerçek bir doktor...
Hayatımın kabusu olarak gördüğüm beni ben olmaktan çıkaran bu illetten kurtardığınız için saygın bey e çok teşekkür ederim.
Ben başardıysam herkes başarır.
çünkü ben, herkes yapar ama ben yapamam derdim. Bende diğer kadınlardan farklı değilmişim.
şimdi bu sorunla mücadele eden herkese tavsiyem bir an bile tereddüt etmesinler bu yaşta balon gibi görünen 3 seansı yaşamak için. O 3 seans size yaşamadığınız hayatınızı geri verecek....

merhabalar,
ben başta küçük bir korku sandığım ve sonrasında koca bir dağa dönüşen bu durumdan kurtulmak için bende önce psikiyatriste sonra da jinekologa gittim. Klasik parmak hareketlerini yapmamı söyledi, oysa sorunda buydu zaten, ben kendime bunu yapmayı aklımdan bile geçiremiyordum, yapamadım da zaten. Eşimde çok anlayışlı değildi kızıyordu bana. Aylarca anlatamadım başarmak isteyipte başaramadığımı...kendimi yapayalnız hissediyordum dua ediyordum ama cinsellikten nefret eder olmuştum ve neden evlendim ki ben diyordum anne ve babamla daha mutluydum.
Birgün bakalım konuyla ilgili birşeyler var mı diye umutsuzca internette gezinirken saygın bey in sitesini gördüm. 3 seans kelimesi beni onun ofisine kadar götürdü, hemde hiç inanmadan , acabalarla gittim. Aylarca kendimi yalnız hissettiğim evimin dışında bir yerde, kendim gibi bir sürü kişiyle tanıştım. Farklı şehirlerden bir sürü aynı hikaye...
önce ilk seansta evliliğim boyunca kaybettiğim özgüvenim geldi, 2. Seansta inanmaya başladım. 3. Seansta bemn bunu başarabilirim dedim ve başardım.
Eşimde bende şimdi cok mutluyuz.
Ve, ve saygın bey, o kadar sakin ve kendinden o kadar emin ki, sizin seans sırasında dibe düşmenize asla izin vermiyor. Hep ona odaklanıyorsunuz, dinliyorsunuz.
O gerçek bir doktor...
Hayatımın kabusu olarak gördüğüm beni ben olmaktan çıkaran bu illetten kurtardığınız için saygın bey e çok teşekkür ederim.
Ben başardıysam herkes başarır.
çünkü ben, herkes yapar ama ben yapamam derdim. Bende diğer kadınlardan farklı değilmişim.
şimdi bu sorunla mücadele eden herkese tavsiyem bir an bile tereddüt etmesinler bu yaşta balon gibi görünen 3 seansı yaşamak için. O 3 seans size yaşamadığınız hayatınızı geri verecek....

canım saygın beyi övüyorsun iyi güzel de ne yaptırdığını söylersen burdaki arkadaşlar için daha faydalı olacağını düşünüyorum ........................

canım saygın beyi övüyorsun iyi güzel de ne yaptırdığını söylersen burdaki arkadaşlar için daha faydalı olacağını düşünüyorum ........................

canım bende 3.5 yıl vajiyle uğraştım.daha doğrusu hep kendimce mücadele ettim..beni burda eskiler bilir zaten bi dönem sürekli parmak egzersizi falan da yaptım..sağolsunlar burdaki arkadaşlar sayesinde parmak egzersiziyle bayağı bi ilerlemiştim,sonra ara verince tekrar başa döndüm vs..böylelikle 3.5 yıl ı geçirmiş oldum.bu arada 7-8 tane jinekoloğa muayne oldum..sadece biri kızlık zarımın kalın olduğunu söylemişti.ama kesinlikle öyle bi dururmm yokmuş,bunu başarınca anladım!:))bende saygın beyin sayesinde başaranlardanım.bende internette araştırırken buldum ve güvenilir gelince eşimle gittik.iyikide gitmişim.bende 3 seans 4 gidişte başardım.4.gidiş okey öncesi kontrol için gitmeydi.
nasıl bi yöntem uyguladığını sormuştun!onuda söyliyim :burdaki arkadaşlar yanlış anlamasın ,bende zamanında çok denedim ,biyerlere kadar geldim 'parmak egzersizi'kesinlikle yaptırmıyor..çünkü herkes parmak egzersizi yapamaz diye düşünüyor!onun yerine ev ödevleri şeklinde aşamalı dilatör egzersizleri şeklinde çalıştırıyor.sadece bepanmten ve bebeyağı ile yada jel ile!kesinlikle emla veya uyuşturucu spreyler de yok !!aşama aşama seansları geçiyosun..böylelikle başardım ben!!ive tedavi yöntemi gerçekten çok iyi,saygın beyde çok anlayışlı,çok ılımlı bi doktor!vede çok sabırlı!ben çok zor bi vaka olmama rağmen ben bile başardıysam herkes başarır!..eğer yardımcı olamam isteyen varsa seve seve olabilirim..ben başaralı 2 ayı geççti!şuan bebek için çalışmalara başladık bile!:))

Back