Vajinismus hastasını boşamak...

Ben size demedim, siz yargiliyorsunuz demedim. Gerçekten lafım size değildi
Yargılayanlar için dedim...
Sorun yok o zaman ama inanın bu rahatsızlıktan muzdarip olan bir kaç arkadaşım var ve hepsi farklı aştı bir tanesi böyle takılı kaldı oda psikolojik yardım aldı ve dile kolay hala diyor benim için zor

Zaten eşinin odun olduğu belli evliliği devam ettirmemesi de çok iyi olmuş konu sahibinin. Ama ilk altı ay tedavi olunmamış beklemiş sonra bir yıllık bir tedavi süreci her insan bunu istemeyebilir bu ilişkiyi bu şekilde ayakta tutamıyabilir aslında biz bunu yazdık. Konu sahibini yadırgayan aşağılayan olmadı . bazı şeyler olmazsa o evlilik sağlam olmuyor malesef. Karşısında ona çok aşık her koşulda onunla ola bir adam olsa zaten bunları yaşatmazdı ama altı ay tedavi olmayan eşim olsa bende sinirlenirdim. Bir sorun varsa tedavi için çabalamasını isterdim.

Konuyla tam alakalı olmayan birşey sormak istiyorum buradaki kadınlara kafamı netleştirmek için. Ben mesela ilk ilişkimde çok zorlandım istekli ve kararlı olmama + ön sevişmeyi çok uzun tutmamıza rağmen. Ki cinsel tabuları olmadığını düşünen, kendi bedeninden zevk almayı bilen bir insandım, kadınlara, kız çocuklarına çok değer verilen bir ailede büyüdüm. İlk gece beklentim de olsa olsa çarşafta iki üç damla pembemsi akıntı görmek ve aşırı zevk almaktı. Hatta ünlü bir jinekologun aslında kızlık zarı diye birşey yok, iki tarafta yeterince hazırsa kanama olmaz zaten teorisini oldukça mantıklı buluyordum.

Sonuç olarak burada kendi ilk ilişkimi detayları ile anlatsam insanları korkutuyorsunuz sonra bunları duyup duyup vajinusmus oluyor kadınlar dersiniz. Ancak sonrasında çevremde kime sorsam aynı şekilde ilk birleşmede zorlandıklarını kolay ve keyifli olmadığını anlattılar.

Burada biz bizeyken ve herkes anonimken merak ettiğim konu şu. Gerçekten ilk tam birleşmesinde zevk alabilen, ilk ilişkide ve sonrasında hiç ağrı hissetmeyen, max. Birkaç damla kan ile ilk ilişkiyi tamamlayanlarınız var mıydı? Yoksa ilk birleşme doğası gereği zaten biraz zorlayıcı birşey mi?

Sorun yok o zaman ama inanın bu rahatsızlıktan muzdarip olan bir kaç arkadaşım var ve hepsi farklı aştı bir tanesi böyle takılı kaldı oda psikolojik yardım aldı ve dile kolay hala diyor benim için zor
Hangi aşamada? Hala uğraşıyorsa kk üye olsun bana yazsın.
Nasıl yendigimi anlatmak isterim

Çok geçmiş olsun. Zaten boşanmışsınız. Her eş iyi bir yoldaş olamıyor malesef. Annenlerden ziyade sevdiğin bir arkadaşın vs. biri varsa onun yanına bir tatile çık uzaklaş. Her istediklerini de verme. Senin yğzünden olmuş gibi davranıyor karşı taraf. Bu normal bir boşanma süreci kendinden feragat etme. Belki başka bir adam olsaydı sana destek olacaktı ve siz belki 3-4 seansta bu işi çözücektiniz.

Bakın bence bu durumu yaşayamayanlar şunu anlayamıyor.Bu tek başına kadının sorunu değil karşılıklı bir durum..Acaba o altı aylık süre zarfında eş ne yaptı tedavi için teşvik etti mi( inanın insan tedaviden bile korkuyor ) ya da tedaviye uygun maddiyat varmıydı. İnanın hepsi önemli etkenler Yani o altı ay da konu sahibi ben bu sorunu çözemem uğraşamam diyip kenara mı çekilmiş. Tüm mesajları okuyamıyorum ama arada değişik şeyler okudum eş kişisi iş arkadaşına anlatmış filan, bu nasıl bişeydir, iyi ki kurtulmuş bu insandan diyebiliyorum sadece

İlk ilişkimden zevk almadım, o olmadığını söyledikleri engelin aşıldığını da gayet net hissettim ama hiç kan yoktu, ertesi sabah peçeteye çok silik bir pembelik bulaştı hepsi o kadar. Her kadın aynı değil, burada çok keyif aldığını söyleyenler de var.

Çünkü genel olarak cinselliği öcü gören kadınlar topluluğuyuz. Bu insanların bir çoğu vajinismus değil aseksüel. Bunu farkında değil çoğu. Aseksüel bireyler olabilir, aseksüel kadınlar olduğu kadar erkekler de mevcut. Bilgisiz bir toplumuz çoğu kişi bu kelimenin anlamını bile şu an benden duyup Google’a yazacak. Ne acı..

Elbette etkisi büyüktür. Ancak hayatında hiç sevgilisi olmamış, bu şekilde kötü tepki görmemiş kadınlar da vajinismus yaşayabiliyor. Benim fazlasıyla özgür büyümüş bir arkadaşım kendisi dokunamayacak derecede ileri bir vajinismus yaşıyordu. Sadece vücuduna karşı kabullenme, vücudunu tanıması üzerine terapiler aldı, bu bile aylar sürdü.

Aşmak uzun sürdüğünde illa ki bunu yaşayan kişinin suçu değil bu demeye çalıştım sadece. Bazen erkeklerin öküzlüğü oluyor, bazen kadınların sorunu ciddiye almaması, özellikle de cinselliğe düşkün değilse sadece görev gibi düşünüp kendini zorluyorsa bazı kadınların bahanesi de olabiliyor; bazen de işte durumun ciddiyetinden kaynaklı uzun sürebiliyor tedavi.

Benim yaşadığım da eski erkek arkadaşımından kaynaklı bir durumdu, çok germişti beni . Şimdiki görüştüğüm erkek arkadaşım hiç fark ettirmemişti bile bana. Erkeğin davranışları asla ayrı tutulamaz vajinismustan.

Gerçekten yaşadığınız şeylere üzüldüm ama inanın bütün bunları size yaşatan ve size destek olmayan biri için değmez. Bence acınızı, üzüntünüzü sonuna kadar yaşayın, gerekirse kendinizi paralayın ve her şeyi geride bırakın.

Şaka gibi
Ben 3 yıllık ilişkimde 1.5 yıl bunu yaşayamadım
Hala birlikte olurken acı çekiyorum
Eşim olmasada 1.5 yıl bana her seferinde olur askim sikma kendini olsun sorun yok
Kendimi suçladığım her defasında asacaksin ve alışacaksın diyen bir adamla birlikteyim çok şükür ki...
Herkes böyle değil yani senin kocan denilecek adam tam bir kalasmis özür dilerim kadin ruhundan hiç anlamıyormus
Zaten zora ki ve psikolojik baskı olduğunda insan kendini daha çok kasıyor.
İyi ki ayrılmissiniz boşverin
Size daha iyi gelecek o kadar çok adamlar çıkacak ki inanamayacaksınız
Kaldı ki bu bir rahatsızlık en güzeli olmuş bu adamla yollarınizin ayrılması.
Bunu bile sorun eden insanla bir ömür geçmezdi inanın bana

Ya yok ve biraz farklı benim arkadaşım 10 yıldır evli ilk iki yılı bununla uğraştı ama hala aşamadı. Eside dünya anlayışlisi bazılarının travması olabiliyor.
Hayır bu anlayış meselesı degil.
Ön sevişme, kadının nelerden haz duyduğunu keşfetme, kısacası bir kadının ne sekilde zevk duyacağını bilmek ve uygulamak.
Anlatmak istediğim bu aslında.
Öyle kuru kuru sevişmeye çalışmaktan bahsetmiyorum

Bu arada ben de vajınusmustum

Ya yok ve biraz farklı benim arkadaşım 10 yıldır evli ilk iki yılı bununla uğraştı ama hala aşamadı. Eside dünya anlayışlisi bazılarının travması olabiliyor.
benim bahsettigim tam da bu durum esinin anlayisli olmasi onu su istigmal etmesi geregini getirmez.
kadin da erkek de eger bu yonden caba sarfetmiyorsa bir taraf bosanma hakki vardir.
sizinkiler mutluysa sorun yok tabi ama bu evlilik degil ki

ama erkegin de ilk denemesiyse direk olaya profesyonel yaklasmasini beklememek lazim.
bir de karsisinda normal olmayan birseyler varken saglam psikoloji gerek kendisinden igrendigini tiksindigini onu sevmedigini dusunebilir baska problemler yasayabilir karsilikli dusunmek lazim.

Vajinismus süreç ve anlayıştır.
Lâkin kadın bunu aşmak istemiyorsa kimse ona yardım edemez o ayrı.

İlk denemede bunu aştıracak erkek varsa da kadın kesin sarhoştur zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…