- 21 Eylül 2021
- 459
- 535
- 37
ADINA COK UZULDUM İNAN İNSAN HASTA OLABILIR HERSEY OLABILIR YARIN BIRGUN KOCAN HASTALIGA TUTULSA NE OLACAK NE OLDUM DEĞİL NE OLACAM DEMELİ1 bucuk yıllık evliligimizi noktaladık . Yani yollarımızı ayrıdık , vajinusmus hastasıydım , ve eski eşim bana sadece 1 bucuk yıl sabrettim diyip daha fazla istemedigini defalarca dile getirdi ve sonunda benden ayrılma kararı aldı .. çok seviyordum , ve bu hastalıgında son aşamasına gelmiştim artık tam eminim dedigim an bitti . Aylarca kendimi suçlamıştım aglayıp sızlamıştım çok sıkıntılar çekmiştim .. bir türlü ilişki birleşme olmuyor diye hep agladım .. kendisi 1 yıl bana ne zaman olacak ? Ne zaman olacak diyip dururken , çabalıyorum olacak diyordum . Oysa bana hiç destek olmamıştı .. doktora bike götürdügünde boşuna gidiyoruz diye bana cok güzel moral vermişti .. hayat okdr acımasız ve sert ki .. çektigim sıkıntılara rabbim şahit .. okadar ezildim ki kayınvalideme karşı .. beni artık istemiyorlardı .. göz yaşlarımın emegimin karşılıgını kim verecek şimdi ? Bir eş zor günlerde böyle davranıyorsa bizler kimlere güvenelim ? İyi günde , kötü günde , sağlıkta ve hastalıkta dememiş miydik ? Yaşadıgımı imtihan olarak görüyorum .. çok emegim var onun üzerinde .. inanın bana ayrıldıktan sonra tek giyecek kıyafeti bile yoktu , cünkü herşeyini ben almıştım tüm kıyafetlerini eve bırakıp gitmiş .. şimdi babamın evindeyim zor günlerin geçmesini bekliyorum .. rabbim bu hastalık ile boğuşan kızlara sabır güç versin ..
Size katılıyorum. Evlilikte insanlarının birbirine tahammülün ilk nedeni bu. Yalnız bu konuda adam tedavi sürecini bekleyememiş isabetli olmuş ayrılık. Şimdi çözülseydi bunun hamileliği var doğumu var bu sürede kadına zaman tanıyamaya bilirdi.Ayrilirdin cirilla çünkü sevisemedigin adama bir süre sonra merhamet,tahammül,şefkat besleyemiyorsun. Günden güne eksiklik hissi,nefes almasının dahi batması,anlık ve git gide şiddetlenen öfke nöbetleri geliyor insana. Cinsel hayat tahammül seviyeni yukarı çekiyor,yokluğunda da düşüşe geçiyorsun. Sürekli sorgulama halinde olduğun için günlük hayata bile adapte olamıyorsun. Eve döneceksin aynı mutsuzluk,ise gideceksin aynı mutsuzluk. Beden de aç ruh da. Sarilmalar,öpüşmeler hep yarım yamalak. Biliyorsun ki o kadarlık,devamı gelmeyecek. El el üstünde oturmak koyuyor bir süre sonra,ya bu çizgide kabulleneceksin ya aksiyon alacaksın,insan o duruma geliyor.
konu sahibinin esine diyecek birsey bulamiyorum zaten.Konu sahibinin eşi doktora giderken bile boşuna gidiyoruz demis? Tedavisinin son aşamasında bırakıp gitmiş...
Bence bir daha düşünün ertelemek mi ?
Bak gerçekten diyorum bu hastalık zor yaşamış biri olarak söylüyorum ne doktoru kaldı ne piskoloğu .. ama hepsinde eşim yanımdaydi. Doktora gitmeme rağmen yine fayda olmadı.
Napsaydi eşim de beni mi boşasaydi?
En son burda okuyarak yendim arkadaşlarımın sayesinde, egzersizleri yaparken de esim yanimdaydi hep destek oldu. Yani demek istediğim o ki konu sahibinin eşi biraz yanında olsaydı böyle olmazdi.
Bu arada yendikten sonrası da önemli, yendik hadi kurtulduk denilecek bir hastalık değil.
yani benim de demek istediğim şey o:konu sahibinin esine diyecek birsey bulamiyorum zaten.
o adam onu bu rahatsizligi hic olmasaydi bile yarin bir gun baska problemde yari yolda birakirdi.
inanin her ciftin baska baska sorunlari vardir basetmeleri gereken esler birbirine destek olmazsa hic bir evlilik yurumezdi.
mutlaka cok zordur sizin de yasadiklariniz
Belli ki cahil ve anlayışsız insanlara rast gelmişsiniz, bu sorun desteksiz çözülmüyor. Keşke gerçek bir uzmana hemen gitseydiniz de 1.5 yıl. sürmeseydi. Sizde hata var ama ilk doktora gidişte böyle de olmayacak ben biliyorum diyen adam da adam değilmiş. Tabi bu doktora gidiş ne kadar zaman sonra oldu o da önemli. Anladığım kadarıyla doktora rağmen de çözülmemiş.1 bucuk yıllık evliligimizi noktaladık . Yani yollarımızı ayrıdık , vajinusmus hastasıydım , ve eski eşim bana sadece 1 bucuk yıl sabrettim diyip daha fazla istemedigini defalarca dile getirdi ve sonunda benden ayrılma kararı aldı .. çok seviyordum , ve bu hastalıgında son aşamasına gelmiştim artık tam eminim dedigim an bitti . Aylarca kendimi suçlamıştım aglayıp sızlamıştım çok sıkıntılar çekmiştim .. bir türlü ilişki birleşme olmuyor diye hep agladım .. kendisi 1 yıl bana ne zaman olacak ? Ne zaman olacak diyip dururken , çabalıyorum olacak diyordum . Oysa bana hiç destek olmamıştı .. doktora bike götürdügünde boşuna gidiyoruz diye bana cok güzel moral vermişti .. hayat okdr acımasız ve sert ki .. çektigim sıkıntılara rabbim şahit .. okadar ezildim ki kayınvalideme karşı .. beni artık istemiyorlardı .. göz yaşlarımın emegimin karşılıgını kim verecek şimdi ? Bir eş zor günlerde böyle davranıyorsa bizler kimlere güvenelim ? İyi günde , kötü günde , sağlıkta ve hastalıkta dememiş miydik ? Yaşadıgımı imtihan olarak görüyorum .. çok emegim var onun üzerinde .. inanın bana ayrıldıktan sonra tek giyecek kıyafeti bile yoktu , cünkü herşeyini ben almıştım tüm kıyafetlerini eve bırakıp gitmiş .. şimdi babamın evindeyim zor günlerin geçmesini bekliyorum .. rabbim bu hastalık ile boğuşan kızlara sabır güç versin ..
aynen oyle benim deginmek istedigim nokta su burada kadinlar siringayla hamile kalmaya calisiyor, kaliyor da bir sekilde cocuk doguyor buyuyor hala vajinusmusum diyor bu bahsettigim bencillik olan sey.yani benim de demek istediğim şey o:
bu adam vajinusmus diye darlamış, anlayışsız -ama cinsellik tabi ki adamın beklentisi olacak o normal, tavrı yanlış.
yarın bir gün çocuk ağlıyor diye de darlardı
kilo aldın diye de darlardı
eşiyle ilişkiye giremediğini annesine söyleyen adam evde kırılan bardağı da söyler, eşinin kuaförde harcadığı parayı da şikayet eder... özelini paylaştıktan sonra
yani adam zaten hırtın teki, bu adamla "vajinusmus olmasam beni boşamazdı ne güzel evliliğim olacaktı" hayalleri kurmak delilik
"çok az kalmıştı oluyordu neredeyse" diyor konu sahibi de güzel ablacım olsa ne olur adam baştan beri yanında değil, sana tavrı korkunç.
neyse.
8 ayla 1,5 yıl arasında 9 ay var ama Banu hanım. Eminim ki konu sahibi için de zorludur. İki insanın evliliğinin düzgün gitmesi için sağlıklı bir cinsel hayatının olması yadsınamaz bir gerçek. Ben kendi adıma söyleyeyim çünkü bende uzun bir süre demiştim insanlar zaten ilk yıllarda sorunu daha çok yaşıyorlar belki de cinsellik bu durumda toleransı arttırıyor. ortada eminim bunun bir gerginliği varken üstüne sürecin bu kadar uzaması evliliği bitirmiş .Bu bir boşanma sebebi midir malesef evet. Bu hastalık bu kadar uzun sürdüğüne göre hastalığın bitmesi ve uyumun olması 6 ay kadar sürecek .Her insanın sabretme seviyesi de farklıdır üstelik..Damdan düşeni damdan düşen anlar sayın konu sahibi..1.5 sene çok, kadında çabalasaymış diyenleri ciddiye almamanızı öneririm..Ben sekiz ayda anca atlattım bu durumu ve psikolojik olarak nasıl çabaladığımı kimse bilemez..Eşim bu sebepten beni bıraksaydı yalan yok haksızlık etmiş olurdu bana, ben böyle düşünüyorum en azından..İnsanız bu hastalık ne ki, o zaman ehh bir buçuk sene çektim daha da çekmemem diyip bırakalım mı eşlerimizi farklı hastalıklar yaşandığında.( kadın hiç bir şekilde çabalamaz ben bunu atlatamam der o zaman anlarım erkeği ama konu sahibinin çabalamadığını düşünmüyorum, bunu yaşayan her kadın az veya çok çabalar) Evet erkek içinde zor bir süreç, bazen eşimin gözün de görüyordum o çaresizliği fakat hep bana destek olmayı seçti, belki de bu kadar destek olmasa bende atlatamayabilirdim..
Bu sıkıntımı birde iş yerinden kadın bir arkadaşına anlattıgını gördüm mesaj ile :) bunları burada henüz anlatmadım tabi .. çok güzel yargılayanlar için söylüyorum . Ben zaten 1 yıldır tedavi görüyordum adım adım .. ama ilerledim çooookBoşanmanız çok yerinde olmuş. bu kadar özel bir durumu koşa koşa anlatan adamdan zaten hayır gelmezdi. Emeklerinizin karşılığını alamadığınız için üzülmeniz çok normal. Zamanla bu üzüntü geçecek ve iyi ki bitmiş diyeceksiniz
Bu sıkıntımı birde iş yerinden kadın bir arkadaşına anlattıgını gördüm mesaj ile :) bunları burada henüz anlatmadım tabi .. çok güzel yargılayanlar için söylüyorum . Ben zaten 1 yıldır tedavi görüyordum adım adım .. ama ilerledim çooook
Sizin evliliğinizde vajinismustan daha ciddi problemler var o zaman.Bu sıkıntımı birde iş yerinden kadın bir arkadaşına anlattıgını gördüm mesaj ile :) bunları burada henüz anlatmadım tabi .. çok güzel yargılayanlar için söylüyorum . Ben zaten 1 yıldır tedavi görüyordum adım adım .. ama ilerledim çooook
Burda ben yorumlarda çok güzel yargılayan birini göremedim alıntılar mısınız? Ben de dahil insanlar uzun bir süre olduğunu söyledi yarım yıl herhangi bir çözüm aramamışsınız mesela sonraki bir yıl tedavi başlamış sonradan gelip iş yerinden bir kadınla konuştu deyince biz yargılayıcı vicdansızlar mı olduk? Mesela annesine ne zaman söyledi? İlk başlarda mı tedaviye başlamadan önce mi? Başka bir kadınla bunu konuşmasının açıklaması olamaz bu arada.Bu sıkıntımı birde iş yerinden kadın bir arkadaşına anlattıgını gördüm mesaj ile :) bunları burada henüz anlatmadım tabi .. çok güzel yargılayanlar için söylüyorum . Ben zaten 1 yıldır tedavi görüyordum adım adım .. ama ilerledim çooook