- 10 Ekim 2014
- 31.731
- 142.096
Elbette etkisi büyüktür. Ancak hayatında hiç sevgilisi olmamış, bu şekilde kötü tepki görmemiş kadınlar da vajinismus yaşayabiliyor. Benim fazlasıyla özgür büyümüş bir arkadaşım kendisi dokunamayacak derecede ileri bir vajinismus yaşıyordu. Sadece vücuduna karşı kabullenme, vücudunu tanıması üzerine terapiler aldı, bu bile aylar sürdü.
Aşmak uzun sürdüğünde illa ki bunu yaşayan kişinin suçu değil bu demeye çalıştım sadece. Bazen erkeklerin öküzlüğü oluyor, bazen kadınların sorunu ciddiye almaması, özellikle de cinselliğe düşkün değilse sadece görev gibi düşünüp kendini zorluyorsa bazı kadınların bahanesi de olabiliyor; bazen de işte durumun ciddiyetinden kaynaklı uzun sürebiliyor tedavi.
Benim yaşadığım da eski erkek arkadaşımından kaynaklı bir durumdu, çok germişti beni . Şimdiki görüştüğüm erkek arkadaşım hiç fark ettirmemişti bile bana. Erkeğin davranışları asla ayrı tutulamaz vajinismustan.
Bazilari kendi isteksizligini vajinismus diye öne suruyormuş gibi geliyor bana. Gecen bir konu vardi kadin sözde vajinismusmuş kocasinin başka kadinla gorusecegini ogrenince aylarca olmayan ilişki 2 gunde olmuş bitmiş. Şimdi bu vajinismus mu yani?
Aylarca vajinismusum diye bekleyip bekleyip adam laf soyluyor diye ilişkiye girebilmekte vajinismus degil. Vajinismus olsa "hakaretlere dayanamadim" diyip ilişki yaşayamazsin aksine daha çok gerilirsin tedaviyi bile geriletir oyle birsey.
Bazilari vajinismus degil de isteksiz oldugunu ve bunu da uzun sure bahane ettigini dusunuyorum ben. Kendi fikrimce.