Vajinismus hastasını boşamak...

Elbette etkisi büyüktür. Ancak hayatında hiç sevgilisi olmamış, bu şekilde kötü tepki görmemiş kadınlar da vajinismus yaşayabiliyor. Benim fazlasıyla özgür büyümüş bir arkadaşım kendisi dokunamayacak derecede ileri bir vajinismus yaşıyordu. Sadece vücuduna karşı kabullenme, vücudunu tanıması üzerine terapiler aldı, bu bile aylar sürdü.

Aşmak uzun sürdüğünde illa ki bunu yaşayan kişinin suçu değil bu demeye çalıştım sadece. Bazen erkeklerin öküzlüğü oluyor, bazen kadınların sorunu ciddiye almaması, özellikle de cinselliğe düşkün değilse sadece görev gibi düşünüp kendini zorluyorsa bazı kadınların bahanesi de olabiliyor; bazen de işte durumun ciddiyetinden kaynaklı uzun sürebiliyor tedavi.

Benim yaşadığım da eski erkek arkadaşımından kaynaklı bir durumdu, çok germişti beni 😄. Şimdiki görüştüğüm erkek arkadaşım hiç fark ettirmemişti bile bana. Erkeğin davranışları asla ayrı tutulamaz vajinismustan.

Bazilari kendi isteksizligini vajinismus diye öne suruyormuş gibi geliyor bana. Gecen bir konu vardi kadin sözde vajinismusmuş kocasinin başka kadinla gorusecegini ogrenince aylarca olmayan ilişki 2 gunde olmuş bitmiş. Şimdi bu vajinismus mu yani?

Aylarca vajinismusum diye bekleyip bekleyip adam laf soyluyor diye ilişkiye girebilmekte vajinismus degil. Vajinismus olsa "hakaretlere dayanamadim" diyip ilişki yaşayamazsin aksine daha çok gerilirsin tedaviyi bile geriletir oyle birsey.

Bazilari vajinismus degil de isteksiz oldugunu ve bunu da uzun sure bahane ettigini dusunuyorum ben. 🙄🙄🙄 Kendi fikrimce.

Bakın bence bu durumu yaşayamayanlar şunu anlayamıyor.Bu tek başına kadının sorunu değil karşılıklı bir durum..Acaba o altı aylık süre zarfında eş ne yaptı tedavi için teşvik etti mi( inanın insan tedaviden bile korkuyor ) ya da tedaviye uygun maddiyat varmıydı. İnanın hepsi önemli etkenler Yani o altı ay da konu sahibi ben bu sorunu çözemem uğraşamam diyip kenara mı çekilmiş. Tüm mesajları okuyamıyorum ama arada değişik şeyler okudum eş kişisi iş arkadaşına anlatmış filan, bu nasıl bişeydir, iyi ki kurtulmuş bu insandan diyebiliyorum sadece
İlk haftalarda anyalamadım , olur olur dedim ama olmadı .. 9 ay sonra doktora gittim ve ilk seansda doktorum bana seninki 2. Seviyede dedi yani kendimi kasmıyordum sadece acıyacak düşüncesi ile erteleme olmuştu . 4-5 seans gittim ve tamamladım aparar kullandım hepsi başarı ile sonuçlandı .. ve ben 7500 tl ödedim !!! Hiç düşünmeden eşimde ödeme annem ödedi . Cünkü eşim hiç ama hiç yardımcı olmadı sormadı . Tek sordugu şey ne zaman olacak ! İlişki denemelerinde tam oluyo gibi oluyordu sonra zorlanıyodum tekrar olmuyordu . Ve eşimin sözleri ben hep soguttu artık hevesim kalmamıştı . Ne bicim kadınsın kadınlık yapamıyorsun bana ! Elalem çatır çatır yapıo gibi sözler kullandı ve hep hakaret ... yapıcam diyordum ona inat . Ama sonra tratışmalar büyüdü büyüdü . Kayınvalidem artık bitir demiş oda noktayı koydu . Ki zaten başka biri ile dertleşiyordu , oda iş yerinden bir bayan . Eşime akıl veriyo ailene söyle geregini yapsın gibi laflar . Anlatcak çooook şey var ama sadece sizin fikir ve düşüncelerinizi okuyorum .. piskologa gidiyorun ve cok iyi geldi bana hamdolsun .. ama birdaha evlilik nasib olurmu ? Bilemiyorum . Keşke böyle dagılmadaydı yuvam ama hayırlısı buymuş .

İlk haftalarda anyalamadım , olur olur dedim ama olmadı .. 9 ay sonra doktora gittim ve ilk seansda doktorum bana seninki 2. Seviyede dedi yani kendimi kasmıyordum sadece acıyacak düşüncesi ile erteleme olmuştu . 4-5 seans gittim ve tamamladım aparar kullandım hepsi başarı ile sonuçlandı .. ve ben 7500 tl ödedim !!! Hiç düşünmeden eşimde ödeme annem ödedi . Cünkü eşim hiç ama hiç yardımcı olmadı sormadı . Tek sordugu şey ne zaman olacak ! İlişki denemelerinde tam oluyo gibi oluyordu sonra zorlanıyodum tekrar olmuyordu . Ve eşimin sözleri ben hep soguttu artık hevesim kalmamıştı . Ne bicim kadınsın kadınlık yapamıyorsun bana ! Elalem çatır çatır yapıo gibi sözler kullandı ve hep hakaret ... yapıcam diyordum ona inat . Ama sonra tratışmalar büyüdü büyüdü . Kayınvalidem artık bitir demiş oda noktayı koydu . Ki zaten başka biri ile dertleşiyordu , oda iş yerinden bir bayan . Eşime akıl veriyo ailene söyle geregini yapsın gibi laflar . Anlatcak çooook şey var ama sadece sizin fikir ve düşüncelerinizi okuyorum .. piskologa gidiyorun ve cok iyi geldi bana hamdolsun .. ama birdaha evlilik nasib olurmu ? Bilemiyorum . Keşke böyle dagılmadaydı yuvam ama hayırlısı buymuş .
İyi ki bitmiş.
Adam resmen ayi

dağılmayaydı mı.
iyi ki sevişememişim bu hanzoyla demiyorsunda.

Hayırlısı olmuş o zaman. Neden tekrar evlenmeyesin ki, insanlar 40 yaşında bile evleniyor, hayata umutsuz bakma

Burada iki taraflı sıkıntı var.

1. Tedavi süreci için ne yaptınız? Çaba gösterdiniz mi? Zira evlilik de cinsellik gerçekten önemli bir yer kaplıyor. Sorununuz fizyolojik mi, psikolojik mi?

2. Eşiniz ne kadar destek oldu? Kayınvalidenize söyleyecek kadar düşmesi ayrı bir sorun zaten. Bunun yerine tedavi sürecinde birlikte olabilirdi.

3. Eğer siz çözüme bu süreçte kavuşmak için yeterli çabayı göstermediyseniz(ki uzun bir süreç), eşiniz de keza olgun bir tavır sergileyip sizinle çözüme yürümek yerine bu şekilde davrandıysa bu evlilik zaten temelden sarsılmıştır.

Size şu an için tavsiyem hemen yarın psikolojik destek alın, boşanmak o kadar kolay bir süreç değil kendinizi ve etrafı suçlamaya fırsat vermeyin kendinize. Sadece doğruları görmek için profesyonel destek alın.

bunu bile derken?
Aşabilecekleri bir rahatsızlığı problem edip boşanmaya kadar götürmek demek istedim
Benim arkadaşım 4 sene eşiyle birlikte olamadı
Kadinla birlikte eşi her terapiye doktora beraber gittiler
Evet bunu bile çünkü bulasabilecek hayatını karartabilecek bir rahatsızlığı yok kadının

Bazilari kendi isteksizligini vajinismus diye öne suruyormuş gibi geliyor bana. Gecen bir konu vardi kadin sözde vajinismusmuş kocasinin başka kadinla gorusecegini ogrenince aylarca olmayan ilişki 2 gunde olmuş bitmiş. Şimdi bu vajinismus mu yani?

Aylarca vajinismusum diye bekleyip bekleyip adam laf soyluyor diye ilişkiye girebilmekte vajinismus degil. Vajinismus olsa "hakaretlere dayanamadim" diyip ilişki yaşayamazsin aksine daha çok gerilirsin tedaviyi bile geriletir oyle birsey.

Bazilari vajinismus degil de isteksiz oldugunu ve bunu da uzun sure bahane ettigini dusunuyorum ben. 🙄🙄🙄 Kendi fikrimce.
Mutlaka vardır öyleleri de CiRiLLA CiRiLLA . Bazı kadınların gerçekten işine gelebiliyor vajinismus. Zaten çok cinsel isteği olmuyor, olsa da olur olmasa da olur halinde olunca vajinismus da bahane olabiliyor.

gerçekçi yazacağım. kimsenin size mutluluk borcu yok. bunu kabullenin.
evet eşiniz daha dr a gideken bile niyetini belli etmiş, siz zorlanırken bile gururunuzu kırıcak, sizi üzecek şekilde davranmış. kv e karşı bile suçlu hissetmişsiniz.

ayrıca ne münasebet kv bile sizi ezebildi ? yatak odasında olanları yada olmayanları kocanız mı siz mi anlattınız etrafa?? eşiniz yaptıysa o an boşayacaktınız, yok siz anlatmışsanız kv tabi sizi ezer, resmen beni ezin ,,ben eksiğim, ben kusurluyum demişsiniz.

bu birçok kişinin başına gelen ve çok büyük oranda çözülebilen bir durumdu. siz muhtemelen bunun etkilerini çok yoğun yaşamak zorunda kaldığınız için bu kadar uzun sürdü. yani siz eksik , kusurlu,hatalı bir kadın değildiniz , değildiniz.

1 bucuk yıllık evliligimizi noktaladık . Yani yollarımızı ayrıdık , vajinusmus hastasıydım , ve eski eşim bana sadece 1 bucuk yıl sabrettim diyip daha fazla istemedigini defalarca dile getirdi ve sonunda benden ayrılma kararı aldı .. çok seviyordum , ve bu hastalıgında son aşamasına gelmiştim artık tam eminim dedigim an bitti . Aylarca kendimi suçlamıştım aglayıp sızlamıştım çok sıkıntılar çekmiştim .. bir türlü ilişki birleşme olmuyor diye hep agladım .. kendisi 1 yıl bana ne zaman olacak ? Ne zaman olacak diyip dururken , çabalıyorum olacak diyordum . Oysa bana hiç destek olmamıştı .. doktora bike götürdügünde boşuna gidiyoruz diye bana cok güzel moral vermişti .. hayat okdr acımasız ve sert ki .. çektigim sıkıntılara rabbim şahit .. okadar ezildim ki kayınvalideme karşı .. beni artık istemiyorlardı .. göz yaşlarımın emegimin karşılıgını kim verecek şimdi ? Bir eş zor günlerde böyle davranıyorsa bizler kimlere güvenelim ? İyi günde , kötü günde , sağlıkta ve hastalıkta dememiş miydik ? Yaşadıgımı imtihan olarak görüyorum .. çok emegim var onun üzerinde .. inanın bana ayrıldıktan sonra tek giyecek kıyafeti bile yoktu , cünkü herşeyini ben almıştım tüm kıyafetlerini eve bırakıp gitmiş .. şimdi babamın evindeyim zor günlerin geçmesini bekliyorum .. rabbim bu hastalık ile boğuşan kızlara sabır güç versin ..
çok üzücü bir durum gerçekten ama en başında böyle bir adam olduğunu fark etmeniz iyi olmuş bence. ayrıca belki de siz onun yüzünden bu hastalığı yenemediniz eminim karşınıza iyi biri çıkacaktır üzülmeyin

Eşiniz çok sığ bir insanmış, aynı şekilde annesi de öyle..Yaşadığınız şey çok zor bazı arkadaşlar bu kadar ertelenir mi doktora gitmek için diyor..Evet belki bir yerde haklılar ertelenmemeli böyle bir durum ama insanın elinde değil biliyorum hele ki bide eş desteği bulamıyorsa.Sizin bu kişiyle bu sorunu aşamamanız çok normal..Anneyi geçtim iş arkadaşıyla dertleşmek akıl almak ne demek,keşke bunu gördüğünüz de siz boşasaydınız bu adamı..Eğer en başından beri eşiniz size destek verseydi ama siz çaba göstermeseydiniz eşiniz haklıydı fakat sizin durum çok farklı..Bu adam zaten ileride Allah korusun başka bir hastalığınız sıkıntınız olsa yine bırakacaktı sizi..Gayette evlenir ve sizi seven değer veren bir insanla bu sorunu artık rahatlıkla aşabilirsiniz..O zaman geldiğin de iyiki dersiniz🙏

1,5 sene insan hayatında fazla bir süre. Bu bence insanların hayatındaki beklentilerin öncelik sırasına göre değişiyor. Eşiniz için cinsellik çok önemli bir konuysa hak veriyorum. Eşim hamileyken benle birlikte olmak istememişti cinselliğe düşkün biri olmadığım halde psikolojim bozulmuştu 4 ayda istenmediğimi düşünmüştüm. Şimdiki aklım olsa kimseyi çekmem şahsen biraz da karşı tarafın gözüyle bakmak gerek.

Hiç üzülme erken kurtulduğuna sevin hatta.bende 5 yıl vajinimmus belasiyka uğraştım sadece bnim cabamla abartmıyorum bnim cabamla 5 yılın sonunda yendim.
Kocam hiç destek olmadı, ama yardımcı olmadı yeri geldi beklerim dedi yeri geldi bu durumu başına kakti.
8 yıllık evliyken aldatılma sonucunda boşandık.8 yıl evlilik 3 yıl boşanma süreci hayatımdan 11 yılımı yedi keşke bnde evliliğimin ilk yılında ayrilabilseydim.
Şöyle bı düşünce oluyor bunu asamiycam kimseyle yapamiycam bu durumdayken bosanirsam bidaha hayatıma kimse girmez düşüncesi oluyo ama öyle değil.
Eşler gerçek anlamda desteğini,sevgisini,ilgisini,gösterse zaten sorun hallolacak iki kişinin yapmadi gereken şeyi tek kişi yapamaz karışık oldu anlatım belki ama kısacası iyiki ayrilmissiniz boşver yanında olup seni ikna edebilecek desteğini esirgemeyevek kişi o olmalıydı

Hiç üzülme erken kurtulduğuna sevin hatta.bende 5 yıl vajinimmus belasiyka uğraştım sadece bnim cabamla abartmıyorum bnim cabamla 5 yılın sonunda yendim.
Kocam hiç destek olmadı, ama yardımcı olmadı yeri geldi beklerim dedi yeri geldi bu durumu başına kakti.
8 yıllık evliyken aldatılma sonucunda boşandık.8 yıl evlilik 3 yıl boşanma süreci hayatımdan 11 yılımı yedi keşke bnde evliliğimin ilk yılında ayrilabilseydim.
Şöyle bı düşünce oluyor bunu asamiycam kimseyle yapamiycam bu durumdayken bosanirsam bidaha hayatıma kimse girmez düşüncesi oluyo ama öyle değil.
Eşler gerçek anlamda desteğini,sevgisini,ilgisini,gösterse zaten sorun hallolacak iki kişinin yapmadi gereken şeyi tek kişi yapamaz karışık oldu anlatım belki ama kısacası iyiki ayrilmissiniz boşver yanında olup seni ikna edebilecek desteğini esirgemeyevek kişi o olmalıydı
Üzüldüm sizin adınıza zor şeyler yaşamışsınız .. :KK43: rabbim birdaha yaşatmasın . ama 3 yıl neden boşanma süreci ? Baya uzunmuş .. benimki avukata vekalet icin imza vermemi istiyor ama ben bekletiyorum bilerek .

Cinsellik boşanma için yeterli bir neden evet, ama suç atıp kaçmaktan daha vicdanlıcasını tercih edebilirdi.
O da üzerine düşeni yapıp, bunu tek sizin sorununuz gibi yansıtmadan, mahremi mahremde tutarak, kendi ödevlerini yaparak...

Günaha girmek istemiyorum da nedir, ortamda siz olduğunuz müddetçe bunun türlü türlü yolu var, neyse anlaşıldığımı düşünüyorum.

Bu vakayı bir tarafa bırakalım. Adam ergen, yatakodasını annesi ile konuşacak kadar çiğ, sizi sadece vajina olarak gören çıkarcı biri. Neticede siz bu sürede cinselliğe engel farklı bir hastalık da geçirebilirdiniz. Ki vajinismusun bu kadar uzamasının yüzde elli nedeni erkektir bana göre.

Sonuç olarak, sizin için boşanma burdan bakıldığında hayır olmuş. Bu adamla cinsellik olsa da ilerisi parlak değilmiş bana göre. Hoyrat birisi. Ben de boşandım, evlilikte nezaketin ve şefkatin önemini acı bir yoldan tecrübe ettim yani. Kadını malı gibi gören erkeklerden uzak etsin bizi Allah.

Tedavinizi olur, mis gibi yolunuza bakarsınız.
Ama önce psikolojik destek alın.
Ondan kalan çöplerden arının.
Gerisi güzellik, ferahlık.
Çok mutlu olun❣️

Son düzenleme:
Arkadaşlar okuduğunuzu anlamıyorsunuz kendi görüşüm olduğunu belirttim zaten yazıda neden kendi görüşlerinizi ısrarla belirtmeye çalışıyorsunuz.
Benim eğitimden kast ettiğim okul,lisans falan değil. Bir çoğu okul okumayı meslek sabibi olarak görürsunuz. Bir çok lisans mezunu tanıdığım iyi kariyelere sahib insanlarin kafa yapısı bazen elli yıl önceki kafa yapısında.
Eğitim asla bitmez ölünceye kadar çünkü ucu açık sonu yok sırf meslek sahibin olayım kafası değil her neyse uzatmayalım iyi günler..

Benim annem babam üniversite mezunu ve evlenmeden tatile filan gittiklerini ayni evde yaşadıklarını biliyorum yani muhafazakar bi ailem yok seks konusunda baskı da görmedim. Çevremde de böyle bir baskı görmedim ama bu hastalığı yaşadım. Nedeni psikolojik bir sürü sebebi olabilir benim psikologların psikiyatristlerin getirdiği açıklamalardan bazıları: karsindaki kişinin isteklerine sinir cizemedigi için bedenin hayır demesi, karşındakini tam kabul etmemek, duygusal olarak belli bi aşamada donmus olmak yani vücut büyüse de ruhun büyümeyi reddetmesi ve bunjn seksi reddetmek olarak ortaya çıkması... tarzlarına göre bir sürü yorum getirdiler ama bence özetle bilemiyoruz yani.

X