Vajinismus hastasını boşamak...

Evden kıyafet bile almamış üstündekini bile ben almıştım demişsiniz eşiniz yapı olarak gurursuz biri DEĞİL. gerçekten kendisi herşeyi size bırakıp ki olması gereken, öyle gitmiş.
Her şeyini ben aldım diyerek üstünde hakimiyet kurmaya çalısmıssınız.
Zaten ben karşılıyorum o da katlanmak zorunda cinsellik olmamaya demek isteiyprsunuz.

eşinize buradan hepimizin beddua edip kendinizi tatmin etmek istiyorsunuz.

Kimse sizi tam olarak yargılamadı , sadece zamanın uzun olduğunu belirttik hepimiz.

Siz durup durup ortaya eşinizi yermemiz icin yeni bilgiler aktarıyorsunuz.

adamın hataları var ...
ama sadece 1,5 yıl bekledi demesi biraz komik aslında
sanki 1,5 ay beklemiş de hemen vazgeçmiş gibi
koskoca 1,5 yıl 18 ay yani...
bence kadına yermeden çok inanılmaz destek yağmış ben asıl buna şaşırdım
açıkçası burada bir üye "kocam benimle 1,5 yıldır yatamıyor" dese kimse asla sabret geçer demezdi buna da eminim...

katiliyorum size konudan bagimsiz olarak forumda 7 sene 5 sene vajinusmus hastaligi olanlar yaziyor sonra konu aciyorlar 3 gunde yendim 5 gunde yendim diye bu da bir turlu bencillik.
3 yada 5 gunde tedavisi olan sey icin neden o kadar bekledin o zaman.
sasiriyorum bazen hamile kalip doguran hala vajinusmus olanlar var.
konu tam tersi olsaydi, hatta var da buna benzer konular esim yaklasmiyor, benden kaciyor 1,5 sene oldu vs. herkes bosan, gay olabilir , ugrasma yazardi.
tedavisi olan bir sey icin hayatlarimizi zindan etmemeliyiz.
Ben de 1.5 senenin vajinismus için uzun bir süre olduğunu düşünüyorum. Ancak bu da derecesine göre değişen bir rahatsızlık. 3-5 günde kurtulanların durumu çok ileri değildir. Bazı kadınlar sadece ilişkiye giremiyorlar (benim gibi, ben de çok kısa sürede kurtuldum), sanki içeride bir duvar varmış gibi bir his var derler, bu tamamen psikolojiktir, çabuk geçer. Çoğunlukla nedeni de çocukluktan gelen zar koruma tembihleri, ilk ilişkide çok canının yapacağıyla ya da çok kanayacağıyla ilgili anlatılan şehir efsaneleri oluyor.

Ancak bazı kadınların kafalarında cinsellikle ilgili o kadar ciddi sorunlar olur ki (bazen travmatik bir cinsel saldırı sonucu olabilir bu) kendilerine dokunamamalarını geçtim aynada detaylıca inceleyip bakamazlar bile. Durumu bu şekilde olan kadınlar kısa sürede kolayca atlatamazlar. Belki konu sahibinin de bu kadar ileridir durumu.

Ben hiç kimsenin keyfi olarak bu tedaviyi bu kadar uzatacağını düşünmüyorum. Doktor korkusuyla geç gitmiş de olabilir doktora. Bu bir bahane değil ancak tedavinin uzamasının sebeplerinden birisi olabilir.

Evden kıyafet bile almamış üstündekini bile ben almıştım demişsiniz eşiniz yapı olarak gurursuz biri DEĞİL. gerçekten kendisi herşeyi size bırakıp ki olması gereken, öyle gitmiş.
Her şeyini ben aldım diyerek üstünde hakimiyet kurmaya çalısmıssınız.
Zaten ben karşılıyorum o da katlanmak zorunda cinsellik olmamaya demek isteiyprsunuz.

eşinize buradan hepimizin beddua edip kendinizi tatmin etmek istiyorsunuz.

Kimse sizi tam olarak yargılamadı , sadece zamanın uzun olduğunu belirttik hepimiz.

Siz durup durup ortaya eşinizi yermemiz icin yeni bilgiler aktarıyorsunuz.
Kesinlikle böyle olduğunu düşünüyorum mesela soruyorum konu sahibine annesine ne zaman dedi ilk altı ay tedavi olmayınca mesela annesiyle konuştu bu evliliği devam ettirmekte zorlanıyorum eşimin annesiyle konuş çözüm bulalım diye mesela ? Yoksa direk annesine mi gitti anlattı ilk günden. Yaşlar doğruysa 32 yaşında bir kadın tedaviyi niye bu kadar bekletir 6 seanslık bir tedavisi var maddi olanakları da belli ki var .
Ortalıkta sanki ağır bir hastalık varmış kadın bırakılmış gibi bir durum olmuş da biz kimseyi de yargılamadık. Belli ki uyumsuz bir çift boşanma da normal dedik.
Adam haklı püü nasıl yaparsın bunu sen gibi yargılayıcı bir üslup kullanan da olmadı. Kimse sırf konu sahibi istiyor diye adama beddua edemez.

1 bucuk yıllık evliligimizi noktaladık . Yani yollarımızı ayrıdık , vajinusmus hastasıydım , ve eski eşim bana sadece 1 bucuk yıl sabrettim diyip daha fazla istemedigini defalarca dile getirdi ve sonunda benden ayrılma kararı aldı .. çok seviyordum , ve bu hastalıgında son aşamasına gelmiştim artık tam eminim dedigim an bitti . Aylarca kendimi suçlamıştım aglayıp sızlamıştım çok sıkıntılar çekmiştim .. bir türlü ilişki birleşme olmuyor diye hep agladım .. kendisi 1 yıl bana ne zaman olacak ? Ne zaman olacak diyip dururken , çabalıyorum olacak diyordum . Oysa bana hiç destek olmamıştı .. doktora bike götürdügünde boşuna gidiyoruz diye bana cok güzel moral vermişti .. hayat okdr acımasız ve sert ki .. çektigim sıkıntılara rabbim şahit .. okadar ezildim ki kayınvalideme karşı .. beni artık istemiyorlardı .. göz yaşlarımın emegimin karşılıgını kim verecek şimdi ? Bir eş zor günlerde böyle davranıyorsa bizler kimlere güvenelim ? İyi günde , kötü günde , sağlıkta ve hastalıkta dememiş miydik ? Yaşadıgımı imtihan olarak görüyorum .. çok emegim var onun üzerinde .. inanın bana ayrıldıktan sonra tek giyecek kıyafeti bile yoktu , cünkü herşeyini ben almıştım tüm kıyafetlerini eve bırakıp gitmiş .. şimdi babamın evindeyim zor günlerin geçmesini bekliyorum .. rabbim bu hastalık ile boğuşan kızlara sabır güç versin ..
Ayrıldığına şükret yol yakınken bence.. keşke ben de çok erken dönem ayrılsaydım da emeklerime üzülmeseydim.. yanında her durumda duracak seni sen olduğun için sevecek biri çıkacaktır karsına.. herşeyin hayırlısı

Evet yine ilk kral ciplak diyen ben olayim. Konu sahibi: anliyorum rahatsizsiniz ama sizce de 1,5 sene vajinismus icin uzun bir zaman degil mi? Dusunsenize adam sevdigi kadinla gayet normal bir evlilik yasamak istiyor ama siz ev arkadasi gibiymissiniz cok uzgunum. Bu arada cinsellik dusundugunuzden daha onemli, adamin size boyle davranmasinin en buyuk sebebi cinsellik de dahil sizinle hayatini paylasmak icin evlenip en onemli konudan onu mahrum birakmaniz. Tekrar uzulerek soyluyorum, 1,5 sene vajinismusun cozumu icin cok uzun
Bence haklısın hemde çok ama tavırları ve anneye söylemesi adamida suçlu yapıyor iğrenç herif ...keşke ev içinde belli koşullarla anlaşıp bosansaydi

Ben de 1.5 senenin vajinismus için uzun bir süre olduğunu düşünüyorum. Ancak bu da derecesine göre değişen bir rahatsızlık. 3-5 günde kurtulanların durumu çok ileri değildir. Bazı kadınlar sadece ilişkiye giremiyorlar (benim gibi, ben de çok kısa sürede kurtuldum), sanki içeride bir duvar varmış gibi bir his var derler, bu tamamen psikolojiktir, çabuk geçer. Çoğunlukla nedeni de çocukluktan gelen zar koruma tembihleri, ilk ilişkide çok canının yapacağıyla ya da çok kanayacağıyla ilgili anlatılan şehir efsaneleri oluyor.

Ancak bazı kadınların kafalarında cinsellikle ilgili o kadar ciddi sorunlar olur ki (bazen travmatik bir cinsel saldırı sonucu olabilir bu) kendilerine dokunamamalarını geçtim aynada detaylıca inceleyip bakamazlar bile. Durumu bu şekilde olan kadınlar kısa sürede kolayca atlatamazlar. Belki konu sahibinin de bu kadar ileridir durumu.

Ben hiç kimsenin keyfi olarak bu tedaviyi bu kadar uzatacağını düşünmüyorum. Doktor korkusuyla geç gitmiş de olabilir doktora. Bu bir bahane değil ancak tedavinin uzamasının sebeplerinden birisi olabilir.
ben sürenin bu kadar uzamasında erkek faktörü olduğunu düşünenlerdenim. Yeterince destek olmadığını düşünüyorum. sürekli baskı altına alıp sen hastasın , senin sorunun diye kıza dikte ettikçe daha çok gerilmiştir

Üf problemli misin ablacım? Kendin kadını alıntılayıp saçmalamışsın sonra kapa çeneni diyorsun, önce sen kapat çeneni. Burnunuz yüzünüzde daha güzel, başkasının hayatına sokmasanız ne güzel olur. Evlenme amacı çamaşır bulaşık yıkayıp don yıkamak olan birine fazla bile cevap vermişler.
Kesinlkle koca donu yikamak hele seve seve :kusmuk::kusmuk::kusmuk:

Bir kadın vajınusmusu atlatamıyorsa bu erkeğin suçudur
Aksini kimse iddia edemez!

Sizi yeterince hazırlayamamış ilişkiye demektir.
Ya yok ve biraz farklı benim arkadaşım 10 yıldır evli ilk iki yılı bununla uğraştı ama hala aşamadı. Eside dünya anlayışlisi bazılarının travması olabiliyor.

Bu sıkıntımı birde iş yerinden kadın bir arkadaşına anlattıgını gördüm mesaj ile :) bunları burada henüz anlatmadım tabi .. çok güzel yargılayanlar için söylüyorum . Ben zaten 1 yıldır tedavi görüyordum adım adım .. ama ilerledim çooook
Bak güzel kardeşim bunu başa yaMazsaniz bizde birşeyler yazarız sizinle yaşamıyoruz ki!

Ya yok ve biraz farklı benim arkadaşım 10 yıldır evli ilk iki yılı bununla uğraştı ama hala aşamadı. Eside dünya anlayışlisi bazılarının travması olabiliyor.
Zaten vajinismusta surecin uzamasinin en buyuk sebebi eşlerin diger erkeklere gore bu konuda daha anlayisli davranmasi ben de 5 ay sonunda kurtuldum bu hastaliktan ama burada tanidigim tum vajinismus gecmisi olan arkadaslarimda durum boyleydi yani vajinismus bir cift problemidir asla tek tarafli degil

Zaten vajinismusta surecin uzamasinin en buyuk sebebi eşlerin diger erkeklere gore bu konuda daha anlayisli davranmasi ben de 5 ay sonunda kurtuldum bu hastaliktan ama burada tanidigim tum vajinismus gecmisi olan arkadaslarimda durum boyleydi yani vajinismus bir cift problemidir asla tek tarafli degil
Boşver kuzum anlamayacaklar, yargılayacaklar. Başına gelmeyen insan bilmez.

Bu sıkıntımı birde iş yerinden kadın bir arkadaşına anlattıgını gördüm mesaj ile :) bunları burada henüz anlatmadım tabi .. çok güzel yargılayanlar için söylüyorum . Ben zaten 1 yıldır tedavi görüyordum adım adım .. ama ilerledim çooook
Bir buçuk yılın sadave bir yılı tedavi zaten tedaviye çok geç kalmışsın sende bence eşiniz çevresindeki kadınlardan akıl almaya calışmış onlarda aaa ne saçma şey demişlerse eşiniz size kinlenmiş aklına başka şeyler sokmuşlardır. Bazı şeyler özel olmalı herkes bilmemeli

8 ayla 1,5 yıl arasında 9 ay var ama Banu hanım. Eminim ki konu sahibi için de zorludur. İki insanın evliliğinin düzgün gitmesi için sağlıklı bir cinsel hayatının olması yadsınamaz bir gerçek. Ben kendi adıma söyleyeyim çünkü bende uzun bir süre demiştim insanlar zaten ilk yıllarda sorunu daha çok yaşıyorlar belki de cinsellik bu durumda toleransı arttırıyor. ortada eminim bunun bir gerginliği varken üstüne sürecin bu kadar uzaması evliliği bitirmiş .Bu bir boşanma sebebi midir malesef evet. Bu hastalık bu kadar uzun sürdüğüne göre hastalığın bitmesi ve uyumun olması 6 ay kadar sürecek .Her insanın sabretme seviyesi de farklıdır üstelik..
Evet benim bahsettiğim süreyle arada 9 ay gibi büyük bir zaman dilimi var haklısınız fakat anlatmaya çalıştığım şey şu ki, bu kadar uzun sürmesinin sebebi bi yerde de eşin tavrı..Evet cinsellik önemli asla değil demiyorum ama ben çabalarken eşim kalkıp bekleyemem ben senden ayrılıyorum dese hiç üzülmezdim benden ayrıldığına şahsen..Bakın o kadar sıkıntılı bir durum ki bu herkesin bunu aşma süresi çok farklı..Ben konu sahibinin eşinin tavırlarından yaklaşımından hoşlanmadım..Hele anneye anlatmak filan şaka gibi şeyler..

Ne diyorsunuz yahu??? Bende kadınım kalkıp kimseyi cektigiyle yargilamiyorum. Bazılarına ne yaparsan yap bazı noktaları kendi asmalı...arkadaşım kendi boşanmak istedi kaç kez eşi birakmadi 2 yıl... Şimdi iki yıl kısa mı eşide anlayışlı....

Ne diyorsunuz yahu??? Bende kadınım kalkıp kimseyi cektigiyle yargilamiyorum. Bazılarına ne yaparsan yap bazı noktaları kendi asmalı...arkadaşım kendi boşanmak istedi kaç kez eşi birakmadi 2 yıl... Şimdi iki yıl kısa mı eşide anlayışlı....
Ben size demedim, siz yargiliyorsunuz demedim. Gerçekten lafım size değildi
Yargılayanlar için dedim...

ben de acaba vajimus muyum diye endişeleri olan bir kadındım, cinsel taciz nedeniyle travmam vardı. başka sorunlarım vardı. neyse değilmişim. ama ne zaman partnerim olsa cinsellikle ilgili her şeyi konuştuk. kimse zorlamadı kimse saçma sapan şeyler yapmadı. belki saçma sapan bir adam olsa karşımda olan travmayla olay vajimusmusa giderdi onu da bilemem.

"yargılayacaklar" derken neyi kast ediyorsunuz bilemiyorum ama buraya konu açılırsa herkes illa ki fikrini beyan eder. burda yargılama nerede ben anlamadım. vajimusmusun çok yönlü bir sorun olduğunun herkes farkında... ben 3 kere ölümden döndüm kronik hastalıklarım var, sağlık nedir bilirim, partnerimle bunu da paylaşırım ve sağlık sıkıntım olduğunda bana destek olmayacak adamı zaten yanımda istemem. ama burada olay bundan ibaret bir durum değil ki. sanki kadın kanser de adam ondan bırakmış...(hoş bu karakterle onu da yapabilirdi, adam zaten hödük, kadının tüm bu tavırlara rağmen boşanmayı isteyen taraf olmaması zaten saçma)

ancak diyelim ki adam normal olsaydı da... cinsellik evliliğin büyük bir parçası.. kadın 1.5 yıldır evliyim diyor 1 yıldır tedavi görüyorum diyor. ilk 6 ay ne yapmış bilmiyoruz. dahası ve daha önemlisi böyle bir sorunu 1.5 sene aşamamış bir kadınla sonraki cinsel hayatı belki yine istediği olmayacak? adam belki soğudu. yani peygamber değil ki bu adamlar da. bir erkeğin iyi bir cinsel hayat istemesinde tuhaf olan nedir?

X