Severek evlendiyse tahammül gösterir zaten. Benim ilk eşimde ereksiyon problemi vardı. Meğer beni aldatıyormuş. İnanılmaz sinir bozucu. Rabbim şifa bu sorunlarla mücadele eden çiftlere.Evet yüzde yüz çözümü olan bir sorun. Ama bu süreçte eş kişisinin destek olması gerekiyor birlikte aşılması gereken bir şey. Eş destek olmazsa uzar da uzar.
Çoğul gebeliklerde normal doğum yapılıyor mu? Doktorların risk alacağını sanmam.Evet çıkıyor, teşekkürler engin bilgin için ikiz kizlarimi doğurdum çok şükür.
Herkes hayatta bir şeyler yaşıyor bir yerlerden darbeler yiyor . Çözülmesini ne zamana kadar beklemeliydi? Yargılıyor dediğiniz şey ne hanımefendi bir penisin boyu ne kadar ?İsta bakin yine yargiliyoruz, biraksaydi diyorsunuz. Siz güçlü olabilirsiniz, ama belki o kadar güçlü değil, çözülmesini bekliyor olamaz mı?
Ne yaşadığı nerden biliyoruz ki ?
Hala işin dalgasindasiniz, nasıl laf soksan derdindesiniz, penisin boyu tabiki değilHerkes hayatta bir şeyler yaşıyor bir yerlerden darbeler yiyor . Çözülmesini ne zamana kadar beklemeliydi? Yargılıyor dediğiniz şey ne hanımefendi bir penisin boyu ne kadar ?
Ne kadar süreçte tedavi oldunuz bu işin ortalama bir tedavi süreci var değil mi seksten bahsediyoruz kadının organlarının parçalanmasından değil . Bende iğneden kaçan bir insanken spinal anestesi ile sezaryan oldum yani orda paşa paşa yaptırdım
Eğer eş destek olursa ve kadında istekli olursa 3 Günde dahi çözülebilecek bir şey. Ama bu konuda hem kadında hem de erkekte suç var benceHerkes hayatta bir şeyler yaşıyor bir yerlerden darbeler yiyor . Çözülmesini ne zamana kadar beklemeliydi? Yargılıyor dediğiniz şey ne hanımefendi bir penisin boyu ne kadar ?
Ne kadar süreçte tedavi oldunuz bu işin ortalama bir tedavi süreci var değil mi seksten bahsediyoruz kadının organlarının parçalanmasından değil . Bende iğneden kaçan bir insanken spinal anestesi ile sezaryan oldum yani orda paşa paşa yaptırdım
Yani asil noktaya geldik 550 günde yenmediniz. Hiç dalga geçmiyorum Meryem hanım sadece olaylara realist bakıyorum . Hayatta her an herşeyle karşılaşabiliriz . Iki gün sonra tek ayağımız olmayabilir mesela . Her olanı bu kadar abartirsak çözüme kavuşturmazsak bu hayat geçmezHala işin dalgasindasiniz, nasıl laf soksan derdindesiniz, penisin boyu tabiki değil
Psikolojik diyorum, psikolojik anlamda da destek olması lazım ?
Ben 5 günde yendim.
Başından beri bende bundan bahsediyorum . Adam öküzün teki bunda tartışılacak birşey yokEğer eş destek olursa ve kadında istekli olursa 3 Günde dahi çözülebilecek bir şey. Ama bu konuda hem kadında hem de erkekte suç var bence
Bence biraz yargılıyorsunuz, yani oyle görünüyor. İnanın bak yaşamış biri olarak söylüyorum eş desteği olmadan olmaz..Yani asil noktaya geldik 550 günde yenmediniz. Hiç dalga geçmiyorum Meryem hanım sadece olaylara realist bakıyorum . Hayatta her an herşeyle karşılaşabiliriz . Iki gün sonra tek ayağımız olmayabilir mesela . Her olanı bu kadar abartirsak çözüme kavuşturmazsak bu hayat geçmez
Eş desteği olmadan evlilik zaten olmaz. Ben birkac gün ilişki yaşayamadım . Ben bile çok gerildim eşim gayet anlayışlı olmasına rağmen kendim bile hayal kırıklığına uğradım bunu bir buçuk yıl yaşadığımı hayal edemiyorum . Geçinmeye iki tarafın günlü olmali . Bakın beş günde hallettiniz çünkü eşiniz de sizde istiyorsunuz. Konu sahibiyle bence aşırı empati kuruyorsunuzBence biraz yargılıyorsunuz, yani oyle görünüyor. İnanın bak yaşamış biri olarak söylüyorum eş desteği olmadan olmaz..
Evet kadının da bu kadar uzun süre beklemesi çok büyük hata ben de geçirdim bu süreci ve bırakın 1 Sene beklemeyi 1 gün bile bekleyemedim hemen çözüme kavuşturdum.Başından beri bende bundan bahsediyorum . Adam öküzün teki bunda tartışılacak birşey yok
Baştan beri sadece bunu söylüyorum .Evet kadının da bu kadar uzun süre beklemesi çok büyük hata ben de geçirdim bu süreci ve bırakın 1 Sene beklemeyi 1 gün bile bekleyemedim hemen çözüme kavuşturdum.
Empati değilde, çünkü yaşadıklarını anlıyorum.. bu yüzden bu kadar tepkim..Eş desteği olmadan evlilik zaten olmaz. Ben birkac gün ilişki yaşayamadım . Ben bile çok gerildim eşim gayet anlayışlı olmasına rağmen kendim bile hayal kırıklığına uğradım bunu bir buçuk yıl yaşadığımı hayal edemiyorum . Geçinmeye iki tarafın günlü olmali . Bakın beş günde hallettiniz çünkü eşiniz de sizde istiyorsunuz. Konu sahibiyle bence aşırı empati kuruyorsunuz
yavrum eş desteği derken, bazen çift terapisi ya da iki güzel sözle de aşılamayabiliyor, ben aşamamıştım en azından. Eski eşim “ben boşanmam, tüp bebek yaparız, sürtünerek boşalıyorum sorun yok.” demişti, ben yapamıyorum diye yatakta ağlarken, ama mesele sadece yatakta söylenen cesaret verici sözler değildi, benim meselem o ilişkinin tüm süreciydi, gündüz tartıştığın adama gece bacak omuza yapmak da tuhaf yani anlatabiliyor muyum? Ona sorsan “destek oldum, çift terapisine de gittim.” der, destek olmadan önce köstek olmasalar belki daha kolay olur…Bence biraz yargılıyorsunuz, yani oyle görünüyor. İnanın bak yaşamış biri olarak söylüyorum eş desteği olmadan olmaz..
Siz ne guzel 5 gunde yenmissiniz. Sizin durumunuz ayri, bu konu ayri. Kadin astim krizine girerken adam umursamiyormus. Vajinismus tedavisine destek vermesini beklemek hayal olur. Nereden tutarsaniz tutun adam okuzun teki. Bu tip erkekler evlenmeden oncede boyle öküz oluyor, evlendikten sonra bir anda ilgisiz bireylere dönüşmüyorlar yani. Konu sahibide 1.5 yil oyalanmis. Karsilikli olarak hatalilar.Hala işin dalgasindasiniz, nasıl laf soksan derdindesiniz, penisin boyu tabiki değil
Psikolojik diyorum, psikolojik anlamda da destek olması lazım ?
Ben 5 günde yendim.
Sizin 5 günde yendiğiniz sorunu konu sahibi zamanında kanser ile bir tutmuş. 1.5 yıldır bu sorunun bir çözüme kavuşmama nedeninin sadece destek görememek olmadığını düşündürmüştü zamanında bu bana. Bi dönem isteksizlik sorunu yaşayan eşimin ağzından dökülenlerdi bunlar, hasta olsam napacaksın, sakat kalsam napacaksın vb. Aynı davranışlar. Unut istiyorlar, içine göm gençliğini, heveslerini, isteklerini. Bunun nedeni ise cinsel sorunları değil, libidosuzluk. Kafalarındaki cinsellik algısı. Evlendik işte ya, yılda bir yapsak ne olur ki yani.. Ne gerek var? Bu sorunu azcık ucundan çözdükten sonra ilk iş çocuk yapmakmış zaten. Yap çocuğu sorun çözülür çözülmez, 1 yıl daha rahatsın. Ne güzel.Empati değilde, çünkü yaşadıklarını anlıyorum.. bu yüzden bu kadar tepkim..
Çaresizlik ve kabullenememek
Bende 1.5 sene de yendim. Ama o süreç farkliydi, şöyle anlatayım. Pisikoterapiye gittim yanu yenmek için uğraştım. 1.5 sene elim kolum bağlı beklemedim. Bunu demek istedim. Eşimin anlayışlı olmasi bu durumda beni çok rahatlattı. İnanın yenmek için çok çabaladım ki karşılığıni aldım. Dilatorle 5 günde yendim, inanın yendiğim zamanda bu muymus dedim. Bu hastaligin %99 psikolojiSizin 5 günde yendiğiniz sorunu konu sahibi zamanında kanser ile bir tutmuş. 1.5 yıldır bu sorunun bir çözüme kavuşmama nedeninin sadece destek görememek olmadığını düşündürmüştü zamanında bu bana. Bi dönem isteksizlik sorunu yaşayan eşimin ağzından dökülenlerdi bunlar, hasta olsam napacaksın, sakat kalsam napacaksın vb. Aynı davranışlar. Unut istiyorlar, içine göm gençliğini, heveslerini, isteklerini. Bunun nedeni ise cinsel sorunları değil, libidosuzluk. Kafalarındaki cinsellik algısı. Evlendik işte ya, yılda bir yapsak ne olur ki yani.. Ne gerek var? Bu sorunu azcık ucundan çözdükten sonra ilk iş çocuk yapmakmış zaten. Yap çocuğu sorun çözülür çözülmez, 1 yıl daha rahatsın. Ne güzel.
5 günde yendim demiştiniz sanki. Neyse, çabalarınızı eşiniz görmüştür, çaba görmese idi gerilebilirdi. Konu sahibinin kocasını ak pak yaptığım düşünülmesin, kadının astım krizini takmayacak kadar insanlıktan düşen biri hakkında çok empati yapamam. Ama biraz anlayabiliyorum. O atılamayan içte patlayan enerji, üzerindeki cinsel gerginlik.. Sadece bunları anlayabiliyorum. Sen sen olmuyorsun o kadar diyeyim.Bende 1.5 sene de yendim. Ama o süreç fakrliydi, şöyle anlatayım. Pisikoterapiye gittim yanu yenmek için uğraştım. 1.5 sene elim kolum bağlı beklemedim. Bunu demek istedim. Eşimin anlayışlı olmasi bu durumda beni çok rahatlattı. İnanın yenmek için çok çabaladım ki karşılığıni aldım. Dilatorle 5 günde yendim, inanın yendiğim zamanda bu muymus dedim. Bu hastaligin %99 psikoloji
Yani, hastalığı 5 gunde yendim demek istemiştim5 günde yendim demiştiniz sanki. Neyse, çabalarınızı eşiniz görmüştür, çaba görmese idi gerilebilirdi. Konu sahibinin kocasını ak pak yaptığım düşünülmesin, kadının astım krizini takmayacak kadar insanlıktan düşen biri hakkında çok empati yapamam. Ama biraz anlayabiliyorum. O atılamayan içte patlayan enerji, üzerindeki cinsel gerginlik.. Sadece bunları anlayabiliyorum. Sen sen olmuyorsun o kadar diyeyim.
Ne biçim konuşuyorsun? Sen muhatabım bile değilsin. Eşinin yanında olmamasını zaten eleştirdim. Konu sahibini de kesinlikle yargılamadım. Okuduğunu anlamaktan acizsen milletin üstüne şarlama, haddini bil!Engin bilgilerin icin çok teşekkür ederiz, ama mümkünse kendine sakla..
Şimdi sana anlatacağım, ama görüyorum ki o kapasite yok. Normal de asla ağır eleştiri yapmam, ama bazi insanlar gerçekten hakediyor.
Bak şimdi, konuyu tekrar okursan... Konu sahibi yenmeye çalışmış, ama eşi yannda olmamış. Bu tek kişilik çözülecek bir problem değil. Sen aralarında ne geçtiğini nerden biliyorsun... Belki eşi sert davraniyor veya ilişki esnasında nasıl davranacağını bilemiyor.. ki çoğu vajinismus vakalarında buda yaşanıyor.
Ama sen gelip, konu sahibi yargılamissin çok yazik. Sizin gibi insanlar için çok üzülüyorum... O kotu kalplerinizde boğulun.
Muhatabim degilsin derken ? Sen herkesin olduğu formda yorum yazıyorsan cevabını alırsın.Ne biçim konuşuyorsun? Sen muhatabım bile değilsin. Eşinin yanında olmamasını zaten eleştirdim. Konu sahibini de kesinlikle yargılamadım. Okuduğunu anlamaktan acizsen milletin üstüne şarlama, haddini bil!