Vajinismus hastasını boşamak...

Yooo adam hakli. Ne demek bosanalim diyemez??? Her sey cinsellik degil ama cogu sey cinsellik. Ben esler arasinda alelade ufacik sorunlarin bile aileye anlatilmasina asiri karsiyim. Annesine anlatmis olmasi cok kotu bi durum. Ama o meseleyi de tam bilemiyorum. 1 yildan uzun bi sure yasanan bir problem varken, bu durum ister istemez evliligi sarsmistir. Durum böyleyken evlilik sallantidayken, bosanma asamasina gelmisken adam ne diye aciklayacak ne gerekce gösterecek ailesine. Baştan kosa kosa sikayet eder gibi yetistirdiyse anasına mesele baska, ama en nihayetinde tabi ki annesine soylemis olmasi normal. Ne diye araniz bozuk nicin bosaniyorsunuz diye sormaz mi bu insanlar??

Eger vajinusmus degilseniz haybeye yorum yapmamanizi siddetle oneririm cunku kadinla empati yapamazsiniz.siz adamla empati yapiyosunuz orası da ayrı bi ironi kadın yazdığı yazıda çabaladığını yazmış zaten. Evet boşanması normal ama gerekçesi anormal olmamalı öyle mi.bosaniyor millete gerekçesini mi düşünmek zorunda.dusunurken yatak odami atayim ortaya dedi saniraim..valla burdaki kadınlara bazen o kadar sasiriyorumki.annesine bi açıklama yapacak diye kadını ayaklar altına alması...Ama şaşırmamak lazım kadin kadının en büyük düşmanı. Bu yorumlar bunun sağlamasını yaptı. Artık diyecek bi yorumumda kalmadı. Pes

Yemeyip içmeyip annesine yatak odasını yetiştirmek değil bu, 1.5 yıldır cinsellik yok ve adam ne yapacağını şaşırmış artık. Annesine demeyip kime diyecekti, zaten erkekler bizim gibi rahat rahat arkadaşlarına anlatamıyor eşiyle arasındaki bu mevzuları. Annesine anlatacak tabi, gitsin kahvehanedeki Haydar abiye mi anlatsın? Herşey cinsellik yeni evlilikte, evet. Ne olacaktı? Cinsel sorunları olup evliliğinin 5.yılında anca kabullenen, tedavi ol deyince mızrak yemişe dönen erkeklere türlü laf ediliyor, vajinismus konusunda bi ah canım vah canımdır gidiyor anlamıyorum. Erkekler nasıl oluyorsa her durumda suçlu.

Sütten kesilmemiş erkekler evlenmesin.annesine anlatacak şey var anlatılamayacak şey var. Yatak odası kimseye anlatılmaz. Çatlamaz anlatmasa. Erkek suçlu demiyor kimse. Destek olsaydı boşanma yerine.bu tedavisi olan bi şey diyoruz. Feminist falan değilim ama sizinki de pek bi erkekcilik oldu.hasta diye kadinin suclu olmadığı kaldı. Ben suclu aramiyorum burada eşine yeterince destek verememis bosanmayi secenek olarak gorup yeterinçe eşini sevmemis bi adam goruyorum. Suc degil evet ama herkesin kendi tercihi. Bu yuzden kadin da suclu olmuyor.Neden bu kadar adam napsıncılik. Erkek olduğunuzu düşünücem neredeyse herkesin fikrine saygım var bu da benim fikrim.

Bu hastalıklar eşini de etkileyen cinstendir, aylarca tedaviye yanaşmayan kadın erkek farketmez suçludur. Vajinismusa kanser, diyabet muamelesi yapılmasına bitiyorum sadece. Bir yıl içinde geçebilecek bir sıkıntı. 1.5 yıl boyunca eşi ile cinsel hayatı olmayan normal sağlıklı bir insandan mantıklı davranışlar beklemek çok iyimserce. Sevgi anlayışınız garip. Yeni evli birinin gerekirse yıllarca eşine dokunmaması sizin için sevgi göstergesi. Zor hayatlar bunlar.

Tüm dünyada görülen bir bozukluk tabi ki, dediğiniz şey şehir efsanesi olabilir. Hollanda'da da Brezilya'da da, ABD'de de, Uganda'da da görülüyor ama görülme sıklığı değişiyor. Şöyle acı bir gerçek var ki bu problem doğu toplumlarında daha fazla görülüyor hatta DSM dediğimiz psikolojik bozuklukların ve özelliklerinin açıklandığı el kitabında vajinusmus'un Türkiye'de daha sık görüldüğü belirtiliyor (araştırmalar bunun kültür ve dini yorumlarla ilgili olduğunu gösteriyor). Bir de bilimsel olarak açıklamak gerekirse:

Vajinusmus = Vajinaya herhangi bir şeyin girememesi
Disparoni = Vajinaya bir şey girerken ciddi acı/ağrı duymak

Ama bu iki durum genelde birlikte görüldüğü için bilimsel olarak bir güncellemeye gidilmiş, iki bozukluk birleştirilerek adı "Cinsel Organlarda ve/veya Pelviste Ağrı ve İçe Girme Bozukluğu" olarak değiştirilmiştir. Tabi bu isim uzun ve halka garip geldiği için pek kullanılmıyor, içe girememeye de ağrı duymaya da vajinusmus deniyor. Bir de mesele sadece içe girememe ile ve ağrıyla kısıtlı değil, kişiler ciddi bir kaygı, fiziksel temastan kaçınma, öz saygıda azalma, mutsuzluk, yetersizlik gibi şeyler de hissediyorlar.

Bir not daha bir kere içe girme olmadı (penis, tampon ya da spekulum vb vajinanıza yerleşemedi), bir kere ağrı oldu diye vajinusmus tanısı konmaz, bu zamanla geçebilen anlık bir belirti de olabilir ama kadınlar bu durumu bir kere yaşayınca bir daha olacak diye kaygılandıklarından kasılarak durumun kronikleşmesinde rol oynayabiliyor.

Son düzenleme:
Ailesi gebelik var mı diye sormuştur, adam birkaç kere sorulduysa söylemiş olabilir. Ben de yaşadım vajinismus 5 ay boyunca ama 1.5 sene sürseydi ne yapardım bilmiyorum. Yönetmesi çok zordur böyle uzun bir süreci iki taraf açısından da

Tedavi ye yanaşmış. Iyi okuyun.benim sevgi anlayışımı sorgulamak size kalmadı. Katılırsınız katılmazsınız. Farklı yerlere cekmeyin. Artik sizinle laf yaristiramicam. Benim fikrim bu.

Ya kadının kocası ile cinsel ilişkiye girmek istememesi ile kanser arasında nasıl bir bağlantı var. Ayrıca insan kanser olsa 9 ay tedavi olmadan beklemez , gider hemen tedaviye başlar. Konu sahibi aylarca beklemiş. En hayırlısı olmuş, konu sahibi ve eşinin tek sorunu cinsel ilişkiye girememek degil , daha çok fazla sorunları olduğu belli. Her ikisi de mutlu olmadıkları, tatmin olmadıkları bir birlikteliğin içinde çürümektense ayrılmışlar ne güzel. Hayat devam ediyor, yeni insanlarla karşılaşırlar daha mutlu olurlar inşallah. Birisine beddua etmeniz , ne kadar ayıp ve kötü.

Aynen size katılıyorum, ne yani kadın her zaman hazır ve istekli mi olmak zorunda. Bazen ten uyumu yoktur, bazen gerçekten için almaz. Herkes otomatikman evlenince , ilişkiye girmek gerekiyor , eğer olmuyorsa hastasin sen teşhisini koyuyor.

Tedavi ye yanaşmış. Iyi okuyun.benim sevgi anlayışımı sorgulamak size kalmadı. Katılırsınız katılmazsınız. Farklı yerlere cekmeyin. Artik sizinle laf yaristiramicam. Benim fikrim bu.
Okudum, aylarca beklemiş tedavi olmadan.

Bizim ülkemizde insanlar pastanede 3-4 defa buluştukları adamlarla evleniyorlar. Aile, arkadaş tavsiyesi ile görüşüp evleniyorlar. Çok normal böyle sorunların olması.

Okudum, aylarca beklemiş tedavi olmadan.
Aylarca beklememiş. Ne zaman doktora gittiğini bile yazmamış. Birlikte doktora gittiğimizde bile zaten olmayacak diyormuş eşi.sadece 1 buçuk yıldır evli olduğunu doktora da gittiğini yazmış. Şu kadar bekledim sonra gittim diye bi ibare bile yok. Nasıl anladiniz aylarca beklediğini. Nerede yazıyor şaka misiniz

Ay bu çok doğru beddualar havada uçuştu biz kendimizi yoruyoruz

Sadece vajinismusa diyabet kanser muamelesi yapılmasına cinleniyorum.

Adamın neden annesine söylediğini bilmiyoruz ama.
Belki de içine attı hep ve boşanma sebebi olarak söyledi bilemeyiz. Ayrıca Katibin Ruhu önceki sayfalarda çok güzel yazmıştı. Kadınlar arkadaşlarıyla kardeşleriyle paylaşabilir ama erkekler bu tür konuları kolay kolay kimseyle paylaşamaz.
Sırf kadın diye hatalı gördüğüm birini savunamam. Evet hastalık olduğunu biliyorum ama konu sahibi bilmiyormuş demek ki. Hasta olduğunu düşünen insan en kısa zamanda tedaviye başlamak ister. Neden anlamak istemiyorsunuz konu sahibi bile sizin kadar düşünmemiş hastalığını.
Ayrıca cinsellik yüzünden boşamak haktır hanımefendi. Dini yönden de haktır. İnsanlar ne için evlenir? Cinsellik yaşanmayacaksa ev arkadaşı tutsun madem.
Böyle saçma ve bencil düşünce olabilir mi ya?
Ne kadar zaman geçerse geçsin kimse kimseyi beklemek zorunda değil. Hele hele böyle konu sahibi gibi keyfi bekletiyorsa kimse kusura bakmasın konu sahibinin kocasını haklı bulurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…