Vajinismus hastasını boşamak...

Ablacim p.rnografik şeylerden bi uzaklaş. Biz başka şeyler konuşuyoruz. Böyle uzlaşamayız. Neyi merak ediyorsun özelden sor. Biraz da araştır bence
özelden nasıl sorcam verdin cevaplardan kafam karışık birlikte olmadık diyorsun cinsellik endişem var diyorsun özele gel baklaım özelden mesaj at

Bu hastalık birlikte anlatılır . Tek başına olursa uzun sürmesi gayet normal.
Iyiki de olmamış bu öküz adamla. Annesine bile mahremini söylemiş.
Sende hakaret etseydin ya sorunun aslında onda olduğunu falan.
Benin arkadaşım 4 yılda yendi . Çünkü Eşi son bi kac ay da destek olmuş doktor kontrolünde ve çok yeni bi kaçgunluk çocukları da oldu.. birlik olmadıktan sonra benim eşim idare ediyor hiç birsey demiyor diye minnet etmeyin . Bu bence çift taraflı bir problelm.

Çok üzüldüm. 1.5 yıl aynı illetle K.K da mücadele vermiştim didik didik edip yenmek için yollar aramıştım. Burda senden artım eşim hep destekti evet ben çok üzüldüm ama eşim tam tersi daha çok bağlandı bana. Ve sonunda sadece başarı hikayeleri ve inancımla yendik bı kızımız oldu 7 yaşında. Herşey düzene girdi. Dilerim bundan sonraki hayatınız sizin için çok daha iyi olur. Sevgi yatakta birlikte olmaktan çok daha ötesi....

özelden nasıl sorcam verdin cevaplardan kafam karışık birlikte olmadık diyorsun cinsellik endişem var diyorsun özele gel baklaım özelden mesaj at
Alakalı alakasız hemen her foruma dan dun girip cinsellikle ilgili değişik sorular sorup durmuşsunuz. Gebelik topiklerinde bile saçma sapan mesajlarınız var. Fake değilsiniz diyelim, azıcık yol yordam öğrenin. Öyle damdan düşer gibi konulara dalıp, açık açık ( anladınız ) bir şeyler sorup durmayın.

Hastalığınızı asla eleştirmiyorum.sadece içten içe diyorum ki, eskiden annelerimiz babaanne, ananelerimiz böyle bir sorun yaşadı mi acaba. Ki hiç sanmıyorum öyle olsa eski adamlar daha sabırsız boşardı kadını.yani acaba çağın hastalığı dedikleri gibi birşey mi bu

Eskiden kadının cinsel ilişkiye girmeme hakkı yoktu , ya dayağı yer , ya da zorla bir şekilde ilişki olurdu. Annenelerimiz babannelerimizin , cinsellikten zevk alma ya da cinsel ilişkiye girmeme gibi kavramları yoktu .

Bende dün oldum vajina genişletme ameliyati sizede vajinal krem vermismiydi doktorunuz

Yanlış anlamayın ama bence cinsellik olmadan evlilik olmaz.adam sizden ve evlilikten soğumuş.tabi bu sizin suçunuz değil ama 1.5 yıl az değil.erkekte sorun olsa aynı şeyi söylerdim.siz elinizden geleni yaptıysanız eşiniz yardımcı olmadığı için olmadıysa yapacak birşey yok ama bu sorunu yenmeye çalışın başka biriyle evlensenizde cinsellik olmadan yürümez malesef hakkınızda hayırlısı.

geçmiş olsun, ameliyat sonrası hiçbirşey vermedi bana ,genişletme sırasında çatlama olmuş dikiş de atıldı o da hemen geçti
Hmm anladım peki sonrasında nekadar süre sonra ilişki dedi size bide rahat oldumu giriş ben vajinismus sanıyordum onun için gitmiştim ama vajina darligindan mis

Hmm anladım peki sonrasında nekadar süre sonra ilişki dedi size bide rahat oldumu giriş ben vajinismus sanıyordum onun için gitmiştim ama vajina darligindan mis
benimde öyleymiş hem darlık hemde septalı hymen sebebiyle çıkartma ve genişletme ameliyatı oldum
1 hafta sonra demişti doktorumuz zaten dikişte 5-6 gün sonra kendi kendine düştü siyah siyah iplik gibi birşey

Bize 1 ay dedi demekki kişiden kişiye değişiyor vajina içi krem verdi tipasi var onunla yapıyorum dikiş yerimde acıyor sizin hızlı Bi iyileşme olmuş sevindim adiniza ben daha düşen bisi görmedim inşallah düşer ya

Ana probleminiz boşanmak biliyorum ancak klinik psikologum ve vajinusmus alanında çalışıyorum, bilgiendirmek istedim. Vajinusmus psikoterapi ile çözülebilecek bir sorun, kimi vakalarda 3 seansta (yaklaşık bir ayda) bile çözülebiliyor. Psikoterapiden kastım psikolog/psikiyatrist ile konuşmayı içerdiği gibi bazı davranış ödevlerini de içeren bir cinsel terapi. Ama gelen kişi evli/cinsel aktif ise cinsel problemler çift ile çözülür, sorunu yaşayan kadın da erkek de olsa ikisinin problemi olarak görülür ve genelde çiftle birlikte çalışıldığında daha hızlı fayda görülür. Özellikle vajinusmus gibi bir sorunda erkeklerin destekleyici ve anlayışlı olması, davranışsal olarak ne yapmaları gerektiğini öğrenmeleri ve sabırlı olmaları gerekir. Eşler böyle davranmayıp fiziksel ve duygusal olarak zorlarlarsa durum daha kötü bir hal alabiliyor. Ayrılsanız da ayrılmasanız da bu soruna yönelik mutlaka tedavi alın, şehrinizde bu alanda hizmet sunan ruh sağlığı uzmanlarına CETAD'ın web sitesinden ulaşabilirsiniz. Yaşadığınız problem ayrılmaya varılacak, tedavisiz bir problem değil ama tabi tek problem bu değil gibi zaten ayrılığınızda.

klinik psikologum ve vajinusmus alanında çalışıyorum
Merhaba, bu konuda uzmanlaşmış bir psikolog oldugunuz icin sormak istedim. Yorumlarda okuduğuma göre, yurtdışında vajinusmus diye bir hastalık ve onun tedavisi tanimli degilmis. Psikolojik boyutu da mi böyle? Hollandali veya Brezilyalı bir kadin yaşamıyor mu bu vajinusmus sorununu? çeşitli mesleki yayinlar okudugunuz icin sormak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…