Vajinismus hastasını boşamak...

Adam 1 buçuk yıl beklemiş. Yetmesin mi?

Adam 1 buçuk yıl beklemiş. Yetmesin mi?
Bence yetsin. İlk aydan da bu kararı alabilirdi, bence anormal bir durum değil. Kimse tedavi sürecine destek olmak zorunda değil. Destek oluyor ya da olmak istiyorsa ne ala, ama benbu süreci yaşamak istemiyorum diyene de zorla yaşatamazsın.

Aynen oyle, cinselligi yasayip, es olmayi basaran insanlar elbette iyi gunde kotu gunde der. Ustelik kanser kisinin elinde olan, tedavisi basit ve kisa suren bir sey degil ve vajinismus kadar kisisel degil dedigin gibi. Ama vajinismus ya da ereksiyon probleminde karsi taraf kendisi icin cabalanmadigini hisseder her zaman

merhaba kudra
kanserle vajınısmusu kıyaslamadım oncelıkle okurken bır kere daha okumanızı tavsıye ederım hanı bunu soyleyeceksenız anlamanız cok onemlı

evlılıkte cesıtlı hastalıklar yasanabılır , yasanan cesıtlı hastalıklar sebebıyle uzun sure ılıskıye gırılemeyebılır demek ıstedım

halamın kızı rahım kanserınden vefat ettı. yasadıgı surecı bılıyorum degıl karı kocalık , esı neredeyse bakıcılıgını yaptı. bebegı gıbı ılgılendı. tabıkı yapmak zorunda degıl ama yapması insanı bır durum ve evlıyken ıyı gunde kotu gunde hastalıkta saglıkta dıye soz verılıyor ya... esı kılo aldı dıye de bosanabılır bır ınsan ona bakarsak , ben hastalıgını cekmek zorunda degılım dıye de bosanabılır evet dogru. ama madem hıc sıkıntıya gelemeyecek bır adamdan bahsedıyoruz evlenırken cok kez dusunmesı gerekmez mı. yasadıgı bu sıkıntıyı annesıyle oturup konusup annesının kayınvalıdesını arayıp konu sahıbı hakkında cırkınce konusması falan... bunlar dogru mu ?

efendıce ayrılsın gıtsın o zaman ısı cırkınlestırmeden. evlılıkte turlu saglık sıkıntısından dolayı en basıtı hamılelıkte bazen doktor ılıskıyı yasaklıyor 7-8 ay
ne dıyecek adam ben bunu beklemek zorunda degılım mı dıyecek ? gercekten mı?

sevıyorsunuz benım yorumlarıma atıfta bulunmayı :)

Siz bu adamla sevişseniz bile başka yerden bu egoistligi ile falso verirdi ,ilerde yıllarınız geçmiş kucağınızda çocukla kalmatansa böylesi daha iyi olmuş

İsteksiz erkek, sertleşme sorunu ya da erken boşalma sorunu yasayan erkek argümanı ile benzer nedense '' Ben hasta olsam napacaksın, sakat kalsam napacaksın. Yoğun bakıma alsalar beni, kesin gelir üstüme çıkarsın. ''. Böyle olmayan şeyler üzerinden seni bi bastırma çabaları.

Benim çok yakınım bir kadın evlenmeden önce kronik bir hastalığa sahipti. Eşi bilerek evlendi onunla. Sonrasında kaldıramadı hastalığı boşandılar. Buna rağmen biz adama bu kadar hakaret etmedik. Kaldıramamış, katlanamamış olabilir, yapabileceğini sandı adım attı yapamadı demek ki dedik oldu bitti. Çünkü katlanmak zorunda değil. Konu ne olursa olsun insanları bir şeylere zorlayamayacağımızı, istemedikleri şeyleri yapmıyorlar diye kötü insan ilan edemeyeceğimizi öğrenemedik bir türlü. Evet hastalıkta sağlıkta diye söz veriyoruz ama insanız, hayatta her şey çıkabilir karşımıza.

Aynen aynen, tedaviye yanasmayan erkekle tedaviye yanasmayan vajinismuslu kadin aynidir. Gerideki mesajlarimda da yazdim kac kere

Evet buradaki bazi kadinlar evlenince eslerin karsilikli her seye katlanmak zorunda oldugunu dusunuyor ne yazik ki

Bu da mumkun ve hadi buna vefasizlik da denebilir bir acidan.
Bunlar cok spesifik

Ama lutfen yani, hem tedavi olmayip ya da erteleyip hem de erkek degil mi hepsinin akli fikri seks diyemeyiz
Ya da istemesin, nolcak sanki, seviyorsa bekler de diyemeyiz
Onlar da bizim kadar istenilmeyi istiyor ve reddedilmek hissiyle bas edemeyebiliyor

Kanserle de bir olamaz cunku kanserde denemezsin bile
Kanserdir cunku kemodan sonra bazen ayaga bile kalkamaz
Ama bu rahatsizlikta denenir, bazen reddedilir er kişi, bazen karsinda aglayan bir kadin vardir kendini suclayabilir, bazen sadece on sevisme yapilabilir devami gelmeyebilir ve gerilebilir, bazen istedigi kadarina izin verince ya da hic izin vermeyince modu dusebilir, basarisiz hissedebilir, icten ice kizabilir

Sonucta erkegin de bir psikolojisi oldugunu ve etkilendigini gormezden gelemeyiz
E iste yine ayni sey
Evet sonsuz bir hosgoru bekleyemeyiz yani

İnsanlık hali,kötü bir hastalığınız da olabilirdi,bu durumda da 1.5 yıl çok uzadı bu hastalık ben cinsellik yaşayamıyorum olmaz ben gidiyorum mu diyecekti ?

Çaba göstermemis olsanız tamam da elinizden geleni yapmışsınız ki bu durum psikolojik bir durum.Kaba davranmasa belki bu kadar uzamayacakti.

Ben de bu sorunu yaşamıştım,bu sitede bunun bir çözümü olduğunu öğrendim çözdüm.O kaba saba tavırların benzerlerine ben de maruz kaldım.Uzulmeyin o adamla ilişki olmasın zaten.

Bir şey sorucam. Ben de eski bir vajinismusluyum. Evliliğimin ilk 2 ayı ilişkiye giremedik. Ancak tedaviye başlayınca 1 haftada yendim. Nitekim klinikler en ağır vakayı bile iki haftada yenme garantisi veriyorlar. 2 haftada Aparatlarla yenemeyenlere artık en son çare hipnoz yöntemi uyguluyorlar. 4 yıl nasıl yenemediniz? Yanlış anlamayın yadırgamıyorum. Gerçekten anlamadığımdan soruyorum. Yaşamayan bilmez deniliyor ya hani ben de yaşadım ama hala anlamıyorum yıllarca yenemedik diyenler nasıl bir tedavi uyguluyorlar. Benim için bu bir bilinmeyen hala. Aydınlatırsanız çok sevinicem

Bunlar çok kişisel konular, ben kronik hastalığını bile bile evlenip sonra şikayet edene aa olabilir haklı demem, ama tabi onun da bir kere seçti ömür boyu çeksin diye bir zorunluluğu yok. Kronik hastalığı olan birinin de kendisini kaldıramayacak birine ihtiyacı yok. Keşke şöyle isteksizlik, vajinismus, sertleşme sorunu gibi rahatsızlıkları ağır hastalıklar ile bir yere koymasalar. İstendiğinde aşılabilen şeyler bunlar.

Herseyde bir hayir vardir belki de bu rahatsizlik es dediginiz sahsi bozugun gercek yuzunu gormeniz icindi . Gecmisi ,emeginizi bosverin onunla birlikte gomun . Insallah mutlu mesut bir yasaminiz olur .

1,5 sene baya uzun bir süre bilemedim şu anda eski eşinizde normal bir hayat istemiş olabilir ben yadırgamadım

İstendiğinde aşılabilen şeyler bunlar.
hayır ıste
ıstendıgı an asılamıyor
1 gunde de yenebılır 5 yılda surebılır
en basıtı
parmak egzersızlerı verılıyor her hafta 1 parmak dıldolarla egzersız
tek egzersız eslı egzersız
10 parmak var 10 hafta +eslı egzersızler
yıne olmazsa terapı veya hıpnoz yontemlerıne gıdılır

ısteyınce ha dıye olmuyor yanı :)

Sizin durumunuz çok farklıymış cidden bu sıkıntıyı yaşasam bende korkabilirdim ama konu sahibine tepki verilen durum şuydu konu sahibi 9 ay tedavi olmayı reddetmişti şimdi de tedavi oldum tam düzelicem boşanmak istiyor demişti. Bende bunun karşılığında evet isteyebilir siz altı ayda çözebildiğiniz sorunu dokuz ay ertelediğiniz için bir ilişki yaşanmamış ve başka problem bunları tetiklemiş demiştim. Yani sizin durmunuzla çok farklı siz tedavinizi olmuşsunuz zaten

5 yıl nasıl sürüyor Allah aşkına biri açıklasın artık 3. Soruşum bu. Bakın ben de yaşadım nasıl 5 yıl sürüyor. Valla anlamadığımdan soruyorum ya. Tedavi 10 hafta değil bu arada 4 dilatör var. İlk gün sadece kendine masaj, diğer günler birer dilatör, 6. gün eşli deneme.

Ayrıca kanserle bir tutmayın lütfen. Cinsel yetersizlik kadın için de erkek için de hem hukuken hem dinen boşanma nedenidir. Ama kimse eşim kanser oldu diye boşanma davası açamaz. Açarsa reddedilir

evlılıkte hersey cınsellık degıl denılıyor ya
her turlu hastalıklar var karsılıklı hosgoru sabır gostermemıs gereken durumlar olabılır kafayı seksle bozmus gıbı bır yasam degıl evlılık demek ıstedı oyle yazanlar :)

tedavı olmus ve tedavısının sonuna gelmıs konu sahıbı
tedavıden kacıyorum red edıyorum demıyor

tedavıyı red eden kacan bırı kesınlıkle ayrılmalı bunda herkes hem fıkır olur
bu konu uzerınde bu konuyu konuyuyoruz ama genele vurursak evlılık sadece cınsellık degıl ılerıde baska sorunlarda cıkabılır denılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…