Vajinismus hastasını boşamak...

Desteginiz için teşekkür ederim ... bu kolay hastalıgı yenebilseydim belki çok güzel bir yuvam ve güzel cocuklarım olacaktı ... çok yaraladı beni çok .. babamdan duymadıgım hakaretlere maruz kaldım .. evin bir köşesine oturup saatlerde aglardım ... agrıma gitti .. sonra dedim ki eger sen kanser hastası olsaydın ve ben seni bırakıp gitseydim ne hissederdin dedim ? Cevap vermedi yere baktı . Evde arkadaş gibi degildik , ben her türlü bakımlı bir kadınım her türlü begeniyordu beni hatta çok çekici buluyordu . Ama işte bunlarda ayrılmamaya sebep degilmiş . Onuda anlamaya çalışıyorum ama eger beni sevdeydi gitmezdi .. birazda anne baskısı vardı . Annesi ayrılmamızı istiyordu . Kısmet buymuş , belkide rabbim kurtardı beni .
Bencede kurtarmış canım Allahım güzel kapılar açsın sana

Evet yine ilk kral ciplak diyen ben olayim. Konu sahibi: anliyorum rahatsizsiniz ama sizce de 1,5 sene vajinismus icin uzun bir zaman degil mi? Dusunsenize adam sevdigi kadinla gayet normal bir evlilik yasamak istiyor ama siz ev arkadasi gibiymissiniz cok uzgunum. Bu arada cinsellik dusundugunuzden daha onemli, adamin size boyle davranmasinin en buyuk sebebi cinsellik de dahil sizinle hayatini paylasmak icin evlenip en onemli konudan onu mahrum birakmaniz. Tekrar uzulerek soyluyorum, 1,5 sene vajinismusun cozumu icin cok uzun
Ay ben de yorumlari okurken yazasim geldi dr kesin linc yicem diye dusunmeden edemedim. En bastan beri desteksiz olmasi tabi ki adamin hatasi ama burda ayni konuların erkekler icin acildigini goruyoruz. Esim bana yaklasmiyor, bir problemi var ama anlamiyorum vs diyen kadinlara burda herkes boşan degmez diye yaygara kopariyor. Evet bastan destek olmaluydi, yaninda olmaliydi özelini baskalarina acmasi da iğrenç. Ama cinsellik de evliligin temeli. 1 bucuj yil cinselluk yasanmayan bir evliligi bitirmek isteyen kimseyi suclayamam ben sahsen. Yorumlara bakıyorum da adama kadin cinayeti islemis muamelesi yapmislar Cok garip

Bunu yazan umarım eski kocasının yakınıdır farklı bir ihtimal düşünmek istemiyorum ziraa... Vajinusmus çözümünü bulup 1,5 yıl uzatmışsa belki uzundur ama vajinusmus çözümünü bulmuş mu bakalım bunu da 4 yılda vajinusmus ü yenen biri olarak söylüyorum . Yaşadıklarımı sadece Allah bilir .
Vajinismusun çözümü belli, aramaya gerek yok. Tam tedavi ne kadar sürüyor bilmiyorum ancak sorunu anlamak, doktoru bulmak, tedavi olmak maksimum 1 sene. 4 sene bu sorunla uğraştıysanız doktora gitmemişsiniz ya da son anda gitmişsiniz demektir.

Bunu yazan umarım eski kocasının yakınıdır farklı bir ihtimal düşünmek istemiyorum ziraa... Vajinusmus çözümünü bulup 1,5 yıl uzatmışsa belki uzundur ama vajinusmus çözümünü bulmuş mu bakalım bunu da 4 yılda vajinusmus ü yenen biri olarak söylüyorum . Yaşadıklarımı sadece Allah bilir .
Dogru tedaviyle 1 hafta-10 gunde yeniliyor. Sizin de neden 4 sene surdu hic anlamadim, muhtemelen doktor seciminiz yanlisti. Kimse caba gostermeyen kimseyi yillarca beklemez, beklemek zorunda da degil. Konu sahibinin ilk 6 ay ya da 1 sene hicbir cabasi yok. Ayni durumda erkek olsaydi hepimiz bosa derdik kadina

erkek milleti işte tek dertleri o... kendilerinin öyle bir sorunu olduğu zaman kadınlar terk etmeye kalksa demedikleri laf kalmaz.. üzülmeye değecek bir karakter değil , sevilmeye layık bir karakter değil! NET

Evlilik cinsellik, ait olma, ait hissetme, biz olabilme kisaca maddi ve manevi tatmine ulasma yeridir.
Kadin ya da adam evin gecimi ya da barinma gibi bir seyi bilerek eksik biraktiginda, ertelediginde ya da umursamadiginda, olsun olmasa da olur diyemedigimiz gibi cinsellik icin de boyle bakamayiz.

Cunku sadece bedenlerin rahatlamasi degildir cinsellik, ruhlarin da bir araya gelebilmesidir.
Mutlu hissettiren ait hissettiren hormonlar bir cinsellikte saliniyor.
Dinde de yasada da kulturde de biyolojide de vicdanda da yer bulmustur kendine.

Tabii bu konu ozelinde adamin tavirlarini konusmaya gerek bile yok.
Ama bedensel hastaliklarda mesela kolumuz kirildiginda nasil kostura kostura hastaneye gidiyorsak bu rahatsizlikta da bahane bulmadan hemen cozum arayisina girilmeliydi.

Normal ve saglikli bir evliligin ozellikle de ilk cinsel deneyimse temel tasi budur.
Karsimizdaki adamdan sonsuz ve sinirsiz bir hosgoru bekleyemeyiz ki.

Yani yorumlara baktigimda buna kizan kadinlarin, siz ne yasadigimizi bilmiyorsunuz vs diyenlerin genelde boyle biz evlilikte saglikta hastalikta dedik beklesin, evlilik cinsellik degildir ki, adamsa yardimci olacak, ben gir dedigim kadar girecek, cik dedigimde cikacak, asla hata yapip beni korkutmayacak gibi bir bakis acisina sahip olmasina sasirmadim.

Ustelik bu durumda normal bir erkegin psikolojisini dusunmek gerek.
Bir zaman sonra istenmiyorum, reddediliyorum, basarisizim gibi bir girdaba girmesi kacinilmaz son.
Erkekte boyle bir durum olussaydi beklesin desteklesin diyenler arzulanmiyorum, erkek gibi gormemeye basladim vs diye dertlenirlerdi.

Ozetle evlilik bir butundur ve butunun bir parcasi eksikse cozume ulasilmalidir, bu kadar basit.
Evlilik kimsenin vefasini sinadigimiz bir yer degildir.

Son düzenleme:
Birde sürekli bu son regl ayın olsun eger olmazss boşanacagım derdi sürekli ... cünkü ahiretini düşünmek zorundaymış günaha giriyormuş böyle .. bilmiyorum cok acılar çektim ben ... birde astım krizine giriyodum aglamaktan hiç bana gelip bakmıyordu bile .. sadece zevk için affedersiniz sevişiyor zevkini alıp gidiyordu .
Allah belasını versin pislik...
Bende 4 ay yaşadim bu vajinismusu eşimin desteği ile yedim. Tabi en önemlisi de her gün salât-ı Tefriciye okudum. Dilek duasıdır o mutlaka okuyun. Tabiki böyle gereksiz adam için değil kendiniz için...

Bu arada ben dra gitmiştim ilişkiye giremiyorum diye alttan muayene edecekti. Korkup hayır istemiyorum diye bağırmaya başladım o Dr bana eldivenlerini çıkarırken "senden bişey olmaz sen anne bile olamazsin" demişti çok üzülmüştüm...
Boşanma kararınız çok isabetli olmuş... şimdi siz beni bu durumda bıraktı destek olmadı diye üzülüyorsunuz ama bir gün iyi ki gitmiş diyeceksiniz.
Rabbim karşınıza sizi çok iyi anlayan ve güzel seven insan çıkarsın 🥰

Evlilik cinsellik, ait olma, ait hissetme, biz olabilme kisaca maddi ve manevi tatmine ulasma yeridir.
Kadin ya da adam evin gecimi ya da barinma gibi bir seyi bilerek eksik biraktiginda, ertelediginde ya da umursamadiginda, olsun olmasa da olur diyemedigimiz gibi cinsellik icin de boyle bakamayiz.

Cunku sadece bedenlerin rahatlamasi degildir cinsellik, ruhlarin da bir araya gelebilmesidir.
Mutlu hissettiren ait hissettiren hormonlar bir cinsellikte saliniyor.
Dinde de yasada da kulturde de biyolojide de vicdanda da yer bulmustur kendine.

Tabii bu konu ozelinde adamin tavirlarini konusmaya gerek bile yok.
Ama bedensel hastaliklarda mesela kolumuz kirildiginda nasil kostura kostura hastaneye gidiyorsak bu rahatsizlikta da bahane bulmadan hemen cozum arayisina girilmeliydi.

Normal ve saglikli bir evliligin ozellikle de ilk cinsel deneyimse temel tasi budur.
Karsimizdaki adamdan sonsuz ve sinirsiz bir hosgoru bekleyemeyiz ki.

Yani yorumlara baktigimda buna kizan kadinlarin, siz ne yasadigimizi bilmiyorsunuz vs diyenlerin genelde boyle biz evlilikte saglikta hastalikta dedik beklesin, evlilik cinsellik degildir ki, adamsa yardimci olacak, ben gir dedigim kadar girecek, cik dedigimde cikacak, asla hata yapip beni korkutmayacak gibi bir bakis acisina sahip olmasina sasirmadim.

Ustelik bu durumda normal bir erkegin psikolojisini dusunmek gerek.
Bir zaman sonra istenmiyorum, reddediliyorum, basarisizim gibi bir girdaba girmesi kacinilmaz son.
Erkekte boyle bir durum olussaydi beklesin desteklesin diyenler arzulanmiyorum, erkek gibi gormemeye basladim vs diye dertlenirlerdi.

Ozetle evlilik bir butundur ve butunun bir parcasi eksikse cozume ulasilmalidir, bu kadar basit.
Evlilik kimsenin vefasini sinadigimiz bir yer degildir.
ıyı guzel yazmıssınız da
neyı atladınız bılıyor musunuz?

vajınısmus bır hastalık ve bırlıkte tedavı edılmesı gereken bır rahatsızlık... yanı sadece kadının degıl erkegınde terapıste gıtmesı gereken bırlıkte jınekologa ve terapıste gıdılmesı gereken bır durum.

7 yıllık evlıyım bır cocugum var fakat yenı evlıyken hıc cocugumun olamayacagını dusundum cunku bende vajınısmus sorunu yasadım
benımkı fızyolojıkmıs septalı ve cıft zar normal ve olagan sekılde yasanmasına engel oldu evlılıgımın 1. ayında himenektomu amelıyatı (kızlık zarı cıkartma) ve vajına genısletme amelıyatı olmak zorunda kaldım
ama korkumdan tam olarak yenebılmem 5 ay surdu benımkı fızyolojık sebeple olmasına ragmen ıyılesmem aylar surdu psıkolojı uzerınde tedavı daha uzun suruyor
ben doktora gıttıgımde 7 yıldır bu tedavıyı goren cıftler vardı

aynı sekılde kadın degıl erkekte de cesıtlı hastalıklar olabılır ...
mesela ıktısarsızlık problemı vardır aylar surer ... belkı 1 sene surer daha baska bazı tedavıler
kı konu sahıbı zaten tedavı oluyormus.
sunu anlayabılırım , esının cocugu olmadıgı ıcın ayrılmak ısteyen, esının hastalıgı oldugu ıcın ayrılmak ısteyen... evet ayrılabılır ama nasıl ayrıldıgı karakter ve ahlakla dogru orantılıdır sıvılcen cıktı cıldın bozuldu, kılo aldın saldın, sacların dokuldu kel kaldın dıye de ayrılmak ısteyen olabılır... madem oyle ayrılmak ısteyene bahane cok...

buradakı adam tum surecte psıkolojık baskı yaptıgı gıbı kadının mahremını oturmus annesıyle konusmus konu sahıbı kocası yetmemıs bırde kayınvalıdenın bıldıklerıyle mucadele etmıs . adam keske efendı gıbı gıtseydı gıtmek ıstıyorsa.

o ruhların butunlesmesı, aşkın dans etmesı, orgazm bale yapmasına gelene kadar atladıgınız o ''ufacık kucucuk'' ayrıntı cesıtlı nedenlerden elınde olmayan hastalık kısmı ve o surecte eşin rolu oluyor :KK66:

ınsanlar kanser tedavısı goruyor... ne bıleyım kaza sebebıyle agır hastalıklar yasanıyor amelıyatlar yasanıyor belkı aylar belkı sene suruyor... evlendıkten 1 gun sonrada olabılır bu 40 yıl sonra da

tutup da ona evlılık vefanın sınandıgı yer degıl esın sana uzun sure hosgoru gostermek zorunda degıl ayrıl esın senden kurtulsun mu dıyeceksınız

ne acayıp sey evlılık ne o zaman ? pardon ?
faturaları bolusme yerımı ? tabıkı karsılıklı vefa ve sabır gosterılecek bır omur gecıreceksınız bırbırınızın belkı totonuzu sılmenız gerekecek agzınızda dıs kalmayacak bırlıkte omur dıyoruz saka gıbı yorumlar okuyorum

Şunu erkek yapsa ne ayılığı ne öküzlüğü kalıyor. 50 bin defa boşatılıyor. Ama kadın olunca ah canım kıyamam, Allah belasını versin onun.

Bak bunu kadınlar da yaşıyor. '' Acaba beğenmiyor mu, güzel değil miyim? Aldatıyor mu yoksa? Ne diyorduk? '' Ah canım kıyamam, Allah belasını versin onun. ''

ıyı guzel yazmıssınız da
neyı atladınız bılıyor musunuz?

vajınısmus bır hastalık ve bırlıkte tedavı edılmesı gereken bır rahatsızlık... yanı sadece kadının degıl erkegınde terapıste gıtmesı gereken bırlıkte jınekologa ve terapıste gıdılmesı gereken bır durum.

7 yıllık evlıyım bır cocugum var fakat yenı evlıyken hıc cocugumun olamayacagını dusundum cunku bende vajınısmus sorunu yasadım
benımkı fızyolojıkmıs septalı ve cıft zar normal ve olagan sekılde yasanmasına engel oldu evlılıgımın 1. ayında himenektomu amelıyatı (kızlık zarı cıkartma) ve vajına genısletme amelıyatı olmak zorunda kaldım
ama korkumdan tam olarak yenebılmem 5 ay surdu benımkı fızyolojık sebeple olmasına ragmen ıyılesmem aylar surdu psıkolojı uzerınde tedavı daha uzun suruyor
ben doktora gıttıgımde 7 yıldır bu tedavıyı goren cıftler vardı

aynı sekılde kadın degıl erkekte de cesıtlı hastalıklar olabılır ...
mesela ıktısarsızlık problemı vardır aylar surer ... belkı 1 sene surer daha baska bazı tedavıler
kı konu sahıbı zaten tedavı oluyormus.
sunu anlayabılırım , esının cocugu olmadıgı ıcın ayrılmak ısteyen, esının hastalıgı oldugu ıcın ayrılmak ısteyen... evet ayrılabılır ama nasıl ayrıldıgı karakter ve ahlakla dogru orantılıdır buradakı adam tum surecte psıkolojık baskı yaptıgı gıbı kadının mahremını oturmus annesıyle konusmus konu sahıbı kocası yetmemıs bırde kayınvalıdenın bıldıklerıyle mucadele etmıs . adam keske efendı gıbı gıtseydı gıtmek ıstıyorsa.

o ruhların butunlesmesı, aşkın dans etmesı, orgazm bale yapmasına gelene kadar atladıgınız o ''ufacık kucucuk'' ayrıntı cesıtlı nedenlerden elınde olmayan hastalık kısmı ve o surecte eşin rolu oluyor :KK66:

Ayni seyden bahsetmiyoruz.
Siz daha ilk aydan muayene olmussunuz, elbette bunun bir getirisi olmus ve ama siz de cabalamissiniz
Burada elestirilen sey neden vajinusmus oluyorsunuz degil, neden mudahale etmiyorsunuz ya da neden erkegin bunu istemeye hakki yokmus ama siz lutfediyormus gibi davraniyorsunuz tadinda.
Yani her seyin bir ayari var, ayari tutturamayanlarla tutturanlar bir degil.

Adamin tavirlarini ya da bu tarzda bir ayriligi konusmaya gerek dahi yok.
Gecmis olsun size de.

ınsanlar kanser tedavısı goruyor... ne bıleyım kaza sebebıyle agır hastalıklar yasanıyor amelıyatlar yasanıyor belkı aylar belkı sene suruyor... evlendıkten 1 gun sonrada olabılır bu 40 yıl sonra da

tutup da ona evlılık vefanın sınandıgı yer degıl esın sana uzun sure hosgoru gostermek zorunda degıl ayrıl esın senden kurtulsun mu dıyeceksınız

ne acayıp sey evlılık ne o zaman ? pardon ?
faturaları bolusme yerımı ? tabıkı karsılıklı vefa ve sabır gosterılecek bır omur gecıreceksınız bırbırınızın belkı totonuzu sılmenız gerekecek agzınızda dıs kalmayacak bırlıkte omur dıyoruz saka gıbı yorumlar okuyorum

Hala ayni seyden bahsetmiyoruz.
Kaza gecirip evde oturan birine rastlamamissinizdir sanirim.
Ya da bu evlilik kaza da var diye esinizden hosgoru beklemeyeceksinizdir de gidip tedavi olacaksinizdir, degil mi

Evet evlilik ne salt fatura paylasimi ne salt cinsellik
Bir butundur ve eksik parca neredeyse el birligiyle tamamlanmalidir
Surec icinde hosgoru ya da vefa beklemek baska, sureci bile baslatmamak baska.

Lutfen yani.

Şunu erkek yapsa ne ayılığı ne öküzlüğü kalıyor. 50 bin defa boşatılıyor. Ama kadın olunca ah canım kıyamam, Allah belasını versin onun.

Bak bunu kadınlar da yaşıyor. '' Acaba beğenmiyor mu, güzel değil miyim? Aldatıyor mu yoksa? Ne diyorduk? '' Ah canım kıyamam, Allah belasını versin onun. ''
erkekler bır hastalık yasadıgı surecte kadınlar kocam benı begenmıyor demıyor ama
buradakı evlılıklerın yuzde 50 sının kesın erken bosalma sorunu vardır
kacı gıdıp tedavı goruyordur 50 yıl evlı olup bır kere organzm olmamıs bınlerce kadın var hangısı bosanmaya kalkıyor :KK70:
tam tersı seksı kıyafetler gıyıp cıkıyor esının karsısına , gıdıp annesıyle kocasının dedıkodusunu yapmıyor . kocasının tatmın edememesını yuzune vurmuyor.

burada cınsellık bolumunde acılan konulara bakın hepsı erkeklerın yetersızlıgı bılıncsızlıgı uzerıne ...
erkekler genelde bır sorun yokken eşşeklıklerınden eslerını ıhmal edınce ,kadın acaba benı sevmıyor mu begenmıyor mu dıyor
oyle dedıklerınde de genelde altından ıhanet cıkıyor

yanı bu konuyla ornek verdıgınız konu bırbırıyle alakasız

Ayni seyden bahsetmiyoruz.
Siz daha ilk aydan muayene olmussunuz, elbette bunun bir getirisi olmus ve ama siz de cabalamissiniz
Burada elestirilen sey neden vajinusmus oluyorsunuz degil, neden mudahale etmiyorsunuz ya da neden erkegin bunu istemeye hakki yokmus ama siz lutfediyormus gibi davraniyorsunuz tadinda.
Yani her seyin bir ayari var, ayari tutturamayanlarla tutturanlar bir degil.

Adamin tavirlarini ya da bu tarzda bir ayriligi konusmaya gerek dahi yok.
Gecmis olsun size de.
konu sahıbı tedavı goruyormus ama
tedavının ne kadar surecegı hem tedavının dogru ılerlemesıyle hem esın de destegıyle dogru orantılı 1 haftada da gecebılır 1 senede surebılır. onemlı olan tedavı oluyor olması . eger konu sahıbının bır cabası olmasaydı yenmezdı
tam yendıgı sırada adam kacmıs ne tesaduf
buyuk ıhtımal ıktısarsızlık problemı var belkıde adamın yaklasımından kaynaklanan bır sorundu bu yasanan surec eee kadın da gelısme var artık neden korktuysa 1 sene beklemıs beklemıs tam ıyılesınce gıtmıs

hıc tedavıye yeltenmeseydı hıc cabalamasaydı veya 1 sene sonra tedavıye baslasaydı soyledıgınız her kelıme yuzde yuz dogru olurdu

erkekler bır hastalık yasadıgı surecte kadınlar kocam benı begenmıyor demıyor ama
buradakı evlılıklerın yuzde 50 sının kesın erken bosalma sorunu vardır
kacı gıdıp tedavı goruyordur 50 yıl evlı olup bır kere organzm olmamıs bınlerce kadın var hangısı bosanmaya kalkıyor :KK70:
tam tersı seksı kıyafetler gıyıp cıkıyor esının karsısına , gıdıp annesıyle kocasının dedıkodusunu yapmıyor . kocasının tatmın edememesını yuzune vurmuyor.

burada cınsellık bolumunde acılan konulara bakın hepsı erkeklerın yetersızlıgı bılıncsızlıgı uzerıne ...
erkekler genelde bır sorun yokken eşşeklıklerınden eslerını ıhmal edınce ,kadın acaba benı sevmıyor mu begenmıyor mu dıyor
oyle dedıklerınde de genelde altından ıhanet cıkıyor

yanı bu konuyla ornek verdıgınız konu bırbırıyle alakasız
Gerçekten kadınların dedikodu etmediğini mi düşünüyorsunuz? :) En çok onlar ediyor, burda okuduklarımız ne, ben neden iş arkadaşımın kocasının 3 dk da boşaldığını biliyorum?

Kayınvalideme kendisi söylemiş ... üstelik benden onay almadan .. ve malesef kayınvalidemde annemi arayip . Kızın evli kalmak istiyorsa bu hastalıgı bitirsin biran önce ..

1.5 sene bekler miydim beklemez miydim inanin bilmiyorum. Konu cok derin ve cok yönlü, ona yorum yapmayacağım.

Ama su üstteki yorumu okudum. Bu evliligin bittigine sukretmelisin. Bu igrenc insanlardan kurtuldugun icin gariban sevindir.

Gerçekten kadınların dedikodu etmediğini mi düşünüyorsunuz? :) En çok onlar ediyor, burda okuduklarımız ne, ben neden iş arkadaşımın kocasının 3 dk da boşaldığını biliyorum?
buraya konu acmaktan bahsetmıyorum kadınlar hıc dedıkodu yapmıyor demıyorum yazdıgım sey cok anlasılır.
oturup annesıyle kocasınınn seyı hakkında konusmuyor adamın yuzune vurmuyor evlılıklerın yuzde ellesınde erken bosalma sorunu var hangısı tedavı oluyor dıyorum
erkek katlanmak zorunda degıl dıyorsunuz da
ya kadınların katlandıgı onca sey ona bakarsak ?
hastalıkta bır zahmet es kısısıde destek olacak ortalama bır 40-50 yıl gecıreceksınız 1 sene destek oluversın ne olacak ?

konu sahıbının kocası oturmus annesıyle karısının mahremını konusmus . surecı hep baltalamıs.

konu sahıbı tedavı goruyormus ama
tedavının ne kadar surecegı hem tedavının dogru ılerlemesıyle hem esın de destegıyle dogru orantılı 1 haftada da gecebılır 1 senede surebılır. onemlı olan tedavı oluyor olması . eger konu sahıbının bır cabası olmasaydı yenmezdı
tam yendıgı sırada adam kacmıs ne tesaduf
buyuk ıhtımal ıktısarsızlık problemı var belkıde adamın yaklasımından kaynaklanan bır sorundu bu yasanan surec eee kadın da gelısme var artık neden korktuysa 1 sene beklemıs beklemıs tam ıyılesınce gıtmıs

hıc tedavıye yeltenmeseydı hıc cabalamasaydı veya 1 sene sonra tedavıye baslasaydı soyledıgınız her kelıme yuzde yuz dogru olurdu

Zaten benim anladığım tedaviyi geciktirmiş olmasiydi.
Tam yendi adam gitti diye bir sey de okudugumu hatirlamiyorum.
Adami zaten konusmaya gerek yok diye soyledim.

Ve konu ozelinde degil sonucta buraya tek bir cevap gelmemis, genel olarak erkek icin cinselligi de istemeyiversin, evlilik cinsellik degildir, beklesin sabretsin diye dusunenlere yonelik bir elestiri.
Ve evet sizin icin gecerli olmasa da boyle dusunenler de var.

Yani siz hep kendinizden ornek vermissiniz ama sizinki guzel ornek zaten
Daha ilk aydan mudahale gayet yeterli, bu durumda kimse size esinizden vefa bekleyemezsiniz diyemez

Sap ayri, saman ayri.

buraya konu acmaktan bahsetmıyorum kadınlar hıc dedıkodu yapmıyor demıyorum yazdıgım sey cok anlasılır.
oturup annesıyle kocasınınn seyı hakkında konusmuyor adamın yuzune vurmuyor evlılıklerın yuzde ellesınde erken bosalma sorunu var hangısı tedavı oluyor dıyorum

konu sahıbının kocası oturmus annesıyle karısının mahremını konusmus . surecı hep baltalamıs.
Bu konu özelinde zaten demedik ki adam dibine kadar haklı diye. Evet, ayının teki, ama konu sahibi de suçsuz değil. Ama şu '' Beni sonsuza kadar beklesin, istersem dokunsun, istediğim kadar girsin, ne dersem o olsun. '' ışığını ben de bazı mesajlarda aldım. Sizin durumunuz zaten sıkıntılı idi, çok büyük dert atlatmışsınız, oraya girmiyorum. Herkes sizin gibi yapılabilecek şeyi yapsa da kredisini yapamayacaklarına saklasa.

Kanserle vajinismusun bir tutulduğunu da gördük çok şükür 😂

Bu çok kişisel bir mevzu. Bu konuda kimse bir şeylere katlanmak zorunda değil. Karısı vajinismus olan adam da, kocası sertleşme sorunu yaşayan kadın da tedavi sürecini beklemeyip ya da desteklemeyip ayrılmayı tercih edebilir. Ben aylarca ya da yıllarca tedavi süreciyle uğraşmak istemiyorum diyebilir.

X