Vajinismus hastasını boşamak...

pekı bırsey sorucam adam karısı tedavıyı red ettıgı sure boyunca ayrılmamıs ayrılmamıs ayrılmamıs da
durmus durmus tam tedavının sonuna geldıklerı an nıye ayrılası tutmus
hanı tedavıyı red eden bır ınsanı beklemek zorunda degıl ya evet buna kesınlıkle katılıyorum tedavıyı red eden kımseyı bende beklemem tedavı ısterse 10 yıl sursun ama bır adım atsın derım buna kabul

asıl sorunun ben adamdan kaynaklandıgını dusunuyorum bu yuzden cunku tedavıyı red ettıgı ıcın sabrı tasan adam 9 ay zaten beklemezz, hadı beklemıs tedavı olduktan sonra sona gelınmıs ondan sonra gıdıyor bu ne perhız bu ne lahana tursusu derım adama yanı :)
ben tedavı olurken 7 yıldır hala tedavı olanlar vardı
burada vajınısmus konusu var acıp orayı okuyun ıstersenız senelerdır tedavı olanlar var
sız sanslısınız cabuk cozumlenmıs sız veya ben erken cozebıldık sorunumuzu dıye herkes erken cozecek demek degıldır :)
sızın durumunuzda 6. gun eşlı deneme demısler bana 4. ayımda eşlı deneme demıslerı mesela :)

Ben zaten burayı okuyarak yendim merak etmeyin. Yüzlerce sayfa okudum burda o konuyla ilgili. Burda yıllardır vajinismus olan kadınları çok okudum. Eşleri umursamadığı için onlar da umursamamıştı ve yıllarca tedavi olmamışlardı. Dediğim gibi maksimum 2 hafta süre veriyor işin profesyonelleri. 2 haftada yenemeyenlere hipnoz uyguluyorlar. 7 yıl yenememiş insan ya tedaviye gitmemiştir ya da yanlış yere gitmiştir

4.ayda eşli deneme diyen yer işini bilmiyordur. Ben de bunu diyorum. Demek ki yanlış yere gitmişsiniz. 4 ayda eşli deneme nedir şaka mı bu?

Adam zaten tam pislik onun savunmasını kesinlikle yapamam . Ama dokuz ay zaten evliliğin oturması için önemli ilk zamanlar tahammül sınırı azalmıştır ikisinin de. Yoksa size normal koşullarda katılıyorum. Sonuçta bu bir hastalıksa eş olan kişi tadaviye destek olmalı

Ha diye oluyor demedim, bizim de ha diye olmadı. İnsanı delirten ne, biliyor musunuz? Tedaviye yanaşmayıp, karşındakini bastırmak için "Ağır hastalığım olsa, sakat kalsam napacaksın, kesin beni direkt boşasın kesin. '' diye karşındakini manipüle etmek, sabrı taştı diye vefasız damgası basmak. İstekli diye azgın ve aklı fikri orda diye itham edilmek, belki sadakatsizlik şüphesi ile yanaşıp onurunu kırmak. Bu konuyu yazıp çekmiş gitmiş zaten konu sahibi, sadece ilk 9 ay tedavi olmadığını biliyoruz, bu bile fazla bir süre? Biz esasen adamın itip kaktırması ile razı olduğunu, isteksiz davrandığını düşündük. Ve bazı mesajlardan aldığım kanı bu, bir yerde de genel konuştum yani.

doktorum samet bayrak sehrımızın jınekolojı baskanı onunla bırlıkte es zamanı tedavıyle cınsel terapıste gıttık
yanlıs yere gıtmıssınız ne demek :)

salt sızın tedavı seklınız herkese gecerlı degıl kı bu ugurda amelıyat olmus bırıyım :)

Off baydın cidden. Herkes açıklamış hala direniyorsun anlamamakta. Bu uğurda ameliyat oldum dediğin şey fiziksel bir sıkıntın varmış onun için ameliyat olmuşsun. Konuyla hiçbir alakası yok bunun. Konu sahibinin böyle bir sıkıntısı yok

Salt benim tedavim de değil bu yöntem. Vajinismus ülkemizde çok yaygın olduğundan bu konuda avrupanın en iyi klinikleri istanbulda ve sadece bu konuyla uğraşıyorlar. Yurtdışından bile tedaviye geliyor insanlar. Hepsi de bu yöntemi uyguluyor. Parmak egzersizi zaten doğru bir yöntem değil. O kliniklerin hiçbirisi parmak egzersizi yaptırmıyor.

Yani az once kadinlar neden erken bosalma sorunu yasayan ya da ereksiyon sorunu yasayan adamlardan bosanmiyor neden annesine anlatmiyor demissiniz

Ben boyle birini taniyorum
Gayet de hem annesiyle konusuyor bu konuyu ve adamin beyninde cinselligi etkileyen bir problem varken ve tedavi goruyorken kadinin annesi kalkip -cok af edersiniz okuyanlar- adama pipisiz bile diyebildi

Neden bosanmiyor e cunku adam iyi de kazaniyor ve sakin bir adam
Ailesi de geri donmesini kabul etmiyor
Hem hakaret ediyor hem duruyor biz de anlamadik

Demek ki insanin iyisi kotusu var kadinin ya da erkegin degil

Simdi ben de size tek bu ornegi gosterip kadinlar annelerine anlatip adamlara hakaret ediyorlar diyebilir miyim
Diyemem

Dolayisiyla sizin fikriniz baska, sizin soyle demek istiyorlar demeniz baska, benim boyle de diyorlar demem baska, etrafimizda gorduklerimiz baska, burada yazanlarin fikirleri baska olabilir
Yani siz boyle dusunuyor olabilirsiniz ama sozculuk yapma hakkiniz doguyor mu bilmiyorum

Evet evlilik sadece seks degildir ama bir parcasidir hatta onemli bir parcasidir
Sadece bedensel olarak degil ruhen ve psikolojik olarak da ve bozuksa duzeltilmelidir
Seksle kafayi bozmak olmaz bu, bana ne iki kisi sevismis sevisememis, kadin veya erkekte problem olmasi fark etmez, el birligiyle evliliginiz icin gerekli olan eksik parca tamamlansin, ertelenmesin otelenmesin diyoruz
Bunun nesinde anlasamiyoruz hanim efendicigim

Ve ilerde baska sorunlar cikarsa diyorsunuz da tabii ki her an her seyin olabilme ihtimaliyle tedaviye gec baslayip adamin o arada psikolojik yorgunlugunu gormezden gelmek bir degil bu adamin ozelinde konusmuyorsak
Cunku bu adamin konusulacak bir seyi yok
Ki bu konuda da bir arkadas da yazmis tedaviye gec basladigini soylemis
Biz de ertelemeyin, onemseyin diyoruz
Siz de ertelememis ve halletmissiniz

Siz neye karsi cikiyorsunuz tam olarak valla ben anlamadim
Benden bu kadar :)

Ben Ankara'da bir klinige gitmistim, cok kisa surede, bir iki gunde dilatorle calistim ve doktor dedi ki tamam astin sen, ama o donem partnerim yoktu mesela ve sonrasinda da bazen oldu bazen olmadi bazen canim daha fazla acidi, bazen hic acimadi, yani oyle bir anda asamadim kas refleksi degil midir vajinismus, vajina psikolojik duruma gore kasilip kasilmamaya karar veriyor, yani boyle maksimum 2 haftada sorunsuz bir cinsellik vadeden bir yer olabilir mi, varsa ben de gitmek isterim.

Sorunsuz bir cinsellik değil vajinismusu yenmeyi vaad eder

Neden hemen evlenmek , hayatınızı yaşayın , gezin tozun , eğitiminize devam edin. Siz eski eşinizi seviyorum diyordunuz ama bence siz evli olma kavramını seviyorsunuz , çünkü hala toplumda koca bulmak marifet sayiliyor. Eğer gerçekten sevseydiniz esinizi , onu cinsel olarak çekici bulur , dokunuşunda, öpüşünden , ön sevişmesinden etkilenir, bir şekilde iliskiye girerdiniz. Siz cinsel ilişkiye girme konusunda bu kadar isteksiz iseniz , belki de aranızda aslında cinsel çekim bile yoktu. Siz eski eşinizle cinsel ilişkiye girmek içinizden gelmediği için birlikte olamadınız. 1 buçuk yıl çok uzun bir süre , cinsel hayattaki gerginlik evliliğin her yönüne yansıyor. O yüzden annesine söylemesine çok şaşırmadım , siz kocanız cinsel ilişkiye giremeseydi annenize soylemezmiydiniz? Ben söylerdim şahsen. İyi olmuş bence bitmesi , şimdi es kaza cinsel ilişkiye 1 kez girip hamile kalıp , hayatınız boyunca o adama bağımlı kalabilirdiniz. Allah kurtarmış sizi ...

Sorunsuz bir cinsellik değil vajinismusu yenmeyi vaad eder

Tamam sorunsuz cinsellik derken vajinusmusu tamamen yenmeyi kast ettim. Vajinismusun dereceleri yok mudur, bazen vajina cok kasiliyor penetrasyon hic olmuyor bazen penetrasyon oluyor ama cok aciyor cunku vajina hala kasilmis durumda, bazen de penterasyon oluyor ve iliskinin sonuna kadar acimiyor, bazen konsantrasyon azaliyor ve iliskinin ortasinda biraz rahatsizlik hissedince tekrar kasiliyorsun. En azindan benim kendi deneyimim bu. Farkli farkli cinsel partnerlerle farkli duzeylerde oldu. O dilator tedavisini tamamladim 1 haftada. Sonrasinda artik evde kendim de yapabilmeye basladim. Ama kasilma durumum hala degisiyor o gunku ruh halime, moduma veya karsimdaki kisiye gore. Tamamen vajinismusu yendim diyemem. Eger vajinismusu 2 haftada tamamen yenmeyi vadeden bir yer varsa cidden gitmek isterim cunku belki de yanlis bir yontem uygulandi dediginiz gibi.

konu sahibi oğlunuzun eşi olsaydı 1,5 yıl ilişkiye giremeselerdi ve sonrasında hayatı boyunca ödeyeceği bir nafaka bağlansaydı aynı mı düşünürdünüz merak ettim.
Katılıyorum , Yargıtay kararlarında bile diyor , evliliğin sosyal amacı kadar, cinsel isteklerin tatmini amacı da vardır. Açıkça cinsel tatminden yoksun kalan tarafın bazı sartlarda boşanma hakki olduğunu ifade eder. Nasıl evlenmek mutlu son , ya da büyük başarı değilse, boşanmak da korkunç, öcü , hayatın sonu değil. Birbiriyle cinsel ilişkiye giremeyen iki insan sonunda boşandılar , demekki nasip değilmiş. En azından artık cinsel ilişkiye girmek istemediği bir adamla aynı evde yaşamak zorunda değil.

bu konudan çok sıkıldım. daha yazmayı düşünmüyorum. Siz vajinismusun noldunu tam olarak bilmiyorsunuz. Vajinismusta penetrasyon olmaz. Ki siz zaten tedaviyi tamamlamamışsınız. Eşli deneme olmadan tedavi bitmez. Penetrasyon olup acı çekiyorsanız buna ağrılı cinsel ilişki deniyor. Onun için ayrıca terapi almanız gerek. Geçmiş olsun

Ben basta hic iliskiye giremiyordum. Sifir. Tampon da takamiyordum, vibrator de penetrasyon seklinde kullanamiyordum, jinekolojik muayeneye bile gidemiyordum. Vajinismus tedavisi sonrasinda simdi bunlari yapabiliyorum ama kasilmalarim veya agrili cinsel iliski zaman zaman geri gelebiliyor. Dedigim gibi karsimdaki kisiye ve ruh halime bagli olarak. Esli deneme olmadan tedavi bitmez demek esi olmayan kadinlar vajinismus tedavisi goremez demek. Benim yillardir duzenli bir iliskim yok cinsel partnerlerim oluyor tek gecelik veya kisa donemlik. Tedaviyi tamamlamak icin sokaktan es mi cevirseydim Vajinismus sadece yeni evli kadin hastaligi olarak goruluyor ama degil.

resmen rezalet ıgrenc kocası hakkında pipisiz falan dıye aılesıyle konusabılmesı ıcler acısı
adamın yerınde olsam dava acardım hakkımda boyle konusuyor dıye bosanmanın yanı sıra
ınsanın annesıne kayınvalısıne falan bu sekılde ozel seylerı konusması erkekler tabı boyle seylerı daha cok yapıyor ama kadınlarınkı de kabul edılemez asla
ne bıleyım ya da ıs arkadasına konusması ... cok mıde bulandırıcı

ben sızınle anlasamıyor degılım kı :) karsılıklı fıkrımızı soyluyoruz anlasmak zorunda da degılız sızı sevdıgım ıcın aklınıza guvendıgım ıcın ılk ben alıntıladım zaten... sahsen sızınle karsılıklı fıkırlesmek benı mutlu eder

benım karsı cıktıgım bu konudakı adam ... adamın evlılıgı bıtırıs seklı bu konuda yazarken bu konuya gore yazmak gerektıgını dusunuyorum

konu sahıbı tedavıye bıle gıderken zaten duzelmeyecek hepsı bosa bunların dıyen bır adam...
bu ayda olmazsa bu evlılık bıtecek dıyerek regl bıtısını bekleyen adam
annesıyle oturup bunu konusup sonra annesının dünürünü araması... aıleler cocukların sevısıp sevısemedıgını konusuyor falan... boyle bır adama ıyıkıde olmamıs yanı ben bunu soyluyorum :) zaten olmazmıs ıyıkıde olmamıs kacmasının sebebı de kendı yetersızlıgı
burada zamanında bır uye vardı witch hunt adında
vajınısmustu senelerce ugrastı durdu
kocasından bosandı
vajınısmus sorunu gectı :) hepımız dedık kı sen aslında vajınısmus falan degılmıssın bu rahatsızlık adamına gore degısen bırsey degıl sorun meger kocandaymıs dedık
bu konuda da adamın yaklasımından anlasılıyor yanı

yoksa hıc bır konuda tedavıyı hıc ıstememıs bırını savundugumu goremezsınız gec kalınmıs tedavıye evet kabul ama baslamıs ve sona gelmıs tam ıyılesmıs adam pıır ben bunu konusuyorum sadece
bu konunun ozelınde konusuyorum bu konunun ozelıne gore bu olmasaydı baska sorunlar cıksaydı baska hastalıklar cıksaydı ne olacaktı ya dıyoyorum bunu derken bu konuyu bu konudakı o absurt kocayı ele alarak soyluyorum

karsılıklı kahve ıcerek konussak daha rahat anlasırdık yazarak bu kadar oluyor ıste :)

Seks tek kişi yapılamadığından vajinismus tedavisi de normal olarak tek kişiyle yapılamıyor napalım. Terapistler buna bir çift hastalığı diyor ve kadınlara tedaviye partneriyle gelmesini söylüyorlar. Zaten bunun en büyük kanıtı sizsiniz. Bazı kişilerle sorunsuz ilişki bazılarıyla sorunluymuşsunuz. Çift hastalığı olduğunun bundan daha iyi bir kanıtı olamaz. Konu sahibi de muhtemelen kocası daha anlayışlı ve bilinçli olsa yenerdi bu hastalığı

Bence de iyi olmus. Okey herkes herkesi terk etmekte ozgur zaten, cinsel uyum olmayan biriyle bence degil evli kalmak evlenmesinler ve bu buyuk bir sorun tamam. Ama ben de boyle bir koca istemezdim. Boyle basindan bana kaba saba bunlari diyen bir kocayla cinsellik yasamak da istemezdim. O yuzden iyi olmus olmamasi. Devam etmemelerinde varmis bir hayir, uyumsuz bir evlilik.

2. dogumundan sonra vajınısmus olan bır hasta da vardı ben tedavı olurken kendı kendıme dusunmustum yanı kac yıllık evlılık... kacıncı dogumu nasıl olur

gercekten bu kasları kontrol edebılme işi enteresan

doktorum once kendı kendıme tedavı seklını onerdı eeeenn son asamada esımle onerdı aynen dedıgın gıbı esı olmayanlar da var herkese eslı tedavı sartı yok kesınlıkle bazı hastalara gore degısıyor ...
bazı adamlar sevısmeyı bıle bılmıyor bu konu sahıbının esı de bunlardan bırısı muhtemelen

kesınlıkle boyle dusunuyorum bende ...

Hani derler ya elma ile armut aynı değil. bir kaza nedeniyle yaralanma , ya da artık üreme ve cinsel ilişkiye girme yeteneğinin kaybı gibi durumlarda vefa beklemek ile , kişinin eşiyle cinsel ilişkiye girmek istememediginde eşin bu konudaki anlayışlı olmasıni beklemek ayrı şeyler. Adam zaten bir buçuk yıl beklemiş , ne kadar beklemesi gerekiyor , 5 yıl on yıl. Ne yapacak adam 2. Evlilik yıl dönümü kutlayıp , kardeş kardeş aynı yatakta yatacak mi? Kızınız cinsel ilişkiye giremeyen bir adamla evlense kaç yıl sabırla beklemesini istediniz., Ne kadar zaman büyük hayallerle evlenen ,rahat ve serbest ve dini yönden kabul gören bir sekilde cinsel ilişki bekleyen kızınızın , kendisi ile cinsel ilişkiye girmeyen bir adamın çamasirlarini yikamasini , yemeğini yapmasını beklerdiniz, kızınız gelse anne kocam benimle cinsel ilişkiye girmek istemiyor demesi çok mu garip? Sakin ay kaza geçirse , ay yatalak kalsa bırakmak mi gerekir demeyin. Çünkü burda kaza , yatalak kalma durumu yok. Demekki artık ne ten uyumu ne cinsel ilişkiye girme ihtimali kalmadı , en azından medeni bir şekilde anlaşmalı boşanmayı becerebilmisler. Konu sahibinin vajinismusdan değil , boşanmadan dolayı psikolojisi bozulmuş , boşanmayı korkunç ve kötü olarak gördüğü için. En azından artık cinsel ilişkiye girmek istemediği bir adamla cinsel ilişkiye girmek için kendini zorlamak zorunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…