Rahim ağzına sülüğün sürecini soran olmuş, ben kendimden anlatayım. Ben şu ana kadar birer ay aralıkla 3 kere rahim ağzına sülük yaptırdım.
1) İlkinde 9 tane orta boy sülük koydu. Aşırı derecede kanam oldu. Hatta halsiz düştüm(3 gün yattım). İlk 3saat aşırı kanadı, ikinci 3 saat ise yine yoğundu ama regl yoğunluğundaydı, sonraki saatlerde lekeler şeklindeydi, (kötü koyu renk parçacıklarda döküldü). Toplam hepsi 30 saat sürdü (kanama+lekelenme)
2) ikincisinde 11 tane minik sülük kullandı. Yoğun kanamam oldu ama hiç halsiz düşürmedi ve ilkine nazaran kanama daha azdı. Gayet dinçtim. İlk 2 saat yoğundu yavaş yavaş azaldı yoğunluk. Bir kaaç saat sonra lekenmeler başladı ve bu lekelenmeler tam 3 gün sürdü. Arada kötü ve koyu renkli parçalar döküldü yine.
3) üçüncüsünde 9 tane orta ve küçük boy sülük kullandı. Kanamam öncekilere nazaran daha azdı. Halsiz düşmedim çok şükür. İlk bir saat yoğundu sonra çok çok azaldı. Bu sefer lekelenme 4 gün sürdü, yine kötü koyu renkli parçalar döküldü.
Tabii bütün kanamalarım esnasında pıhtılaşmış kanlarda aktı, sadece sıvı değildi. Benim kanaatim; sülük gerçekten sadece kötü kanı akıtıyor. Benim her bir sonraki kanamamda, akan kan miktarı çok daha azdı bir öncekine nazaran. Demek gerçekten sülük orayı temizliyor ve temizlediği için daha az kanıyor.. şöyle de ilginç bir şey oldu sülük uygulattığım an meme ağrım vardı. Uygulamadan sonra hemen kesildi ve bir daha şiddetli meme ağrım hiç olmadı. Çok şükür.
Bu arada dikkat edilmesi gereken bir husus var; kansızlık varsa bu mutlaka uygulayan kişiyle konuşulmalı!