Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ya kizlar diyelim ki yuksek riskli hpv tipi var rahim agzinda.kurtajla bu virus rahimin icine girer mi vay bir sekilde rahim icinde yuvalanir mi?ve 1 yil sonra tekrar hamile kalsak bebek rahim icindeki yuksek riskli hpv virusunu kapar mi ?8 aylik hamileyim endiseliyim.

Ya kizlar diyelim ki yuksek riskli hpv tipi var rahim agzinda.kurtajla bu virus rahimin icine girer mi vay bir sekilde rahim icinde yuvalanir mi?ve 1 yil sonra tekrar hamile kalsak bebek rahim icindeki yuksek riskli hpv virusunu kapar mi ?8 aylik hamileyim endiseliyim.
Hpv mi var şu an sende canım? Riskli olup olmadığını kontrol ettirdin mi? Gebelikte zor oluyomuş biliyorum. Hiç bişey de yapamıyolar. Bebeği de sezeryanla alıyorlar. Çocukta Boğaz kanseri yarata bilir diye.

Hpv mi var şu an sende canım? Riskli olup olmadığını kontrol ettirdin mi? Gebelikte zor oluyomuş biliyorum. Hiç bişey de yapamıyolar. Bebeği de sezeryanla alıyorlar. Çocukta Boğaz kanseri yarata bilir diye.
Hpvtesti yaptirmadim ama supheleniyorum.normal dogumu dusunmuyorum zaten canim.ama rahmimin icinde hpv varsa bebege coktan bulasmistir diye endiseleniyorum

Hpvtesti yaptirmadim ama supheleniyorum.normal dogumu dusunmuyorum zaten canim.ama rahmimin icinde hpv varsa bebege coktan bulasmistir diye endiseleniyorum
Bebek rahmin içinde gelişir ama amnion zari vardır bebek bu zarın içinde korunur. Sezeryan ile bebeğe hpv bulaşma ihtimali yoktur öyle bi vaka bildirilmemistir. Rahat ol öyle bi ihtimal yok

Bebek rahmin içinde gelişir ama amnion zari vardır bebek bu zarın içinde korunur. Sezeryan ile bebeğe hpv bulaşma ihtimali yoktur öyle bi vaka bildirilmemistir. Rahat ol öyle bi ihtimal yok
Rahat ol arkadasın dedıgı gıbı kese bebegı koruyor hc bır vırus mıkrop gıremıyor ıcerı

Arkadaslar cok tesekkur ederim mesajlariniz icin.peki bebek olmadan once rahmimin icinde yuksek riskli hpv varsa bulas olur mu?bebegin kesesi rahme dusunce hemen olusmuyor ya ondan dolayi korkularim var

Arkadaslar cok tesekkur ederim mesajlariniz icin.peki bebek olmadan once rahmimin icinde yuksek riskli hpv varsa bulas olur mu?bebegin kesesi rahme dusunce hemen olusmuyor ya ondan dolayi korkularim var
Doktorunuza danışın bence ikna olmuyorsunuz.. rahim içine kadar ulaşamaz hpv.. rahim ağzı kanserine sebep olur rahim kanseri rahim ağzı kanserinin yayılmış halidir. Hpv rahimin içine zarar veremez düşük bi ihtimaldir korkmayın.

Doktorunuza danışın bence ikna olmuyorsunuz.. rahim içine kadar ulaşamaz hpv.. rahim ağzı kanserine sebep olur rahim kanseri rahim ağzı kanserinin yayılmış halidir. Hpv rahimin içine zarar veremez düşük bi ihtimaldir korkmayın.
Ya canim kurtaj olmustum ondan sonra da dikkat etmedim kendime hijyene cinsel iliskiye falan iste bunlarin etkisiyle virus rahim icine girip yerlesmis midir diye korkuyorum

Ya canim kurtaj olmustum ondan sonra da dikkat etmedim kendime hijyene cinsel iliskiye falan iste bunlarin etkisiyle virus rahim icine girip yerlesmis midir diye korkuyorum
Öyle bişey olacağını sanmıyorum.. ama bundan sonra temizliginize çok dikkat etmelisiniz kontrollerinizi de aksatmayin. Zaten hamileymişsiniz ilişkiye ara verin bence bi süre geçmiş olsun :)

Hanımlar merhaba ben geçmişten alıntılar diye paylaşım yapmıştım geçtiğimiz gün. Vitaminler vs. yazıyordu. Ben neredeyse hepsini kullandım açıkcası. Daha öncede dediğim gibi 2 yıl boyunca da nüksüm olmadı ki ben hiç koter vs yaptırmadım sadece bir kez kriyo... Ben yinede alıntı yaptığım bağışıklık güçlendirmek amaçlı takviyeleri paylaşmaktan rahatsız oldum hani belki birinize yaramaz Allah korusun bir şey olur... Lütfen DOKTORUNUZA danışmadan hiçbir şey kullanmayın. Gerekli testleri yapacaktır. Kronik rahatsızlığınız var mı bilemem kalp, tansiyon, şeker, karaciğer, böbrek, hatta alerji vs... Orada kronik rahatsızlığı olanlara dokunacak şeyler var. Ben zamanında testlerimi yaptırarak (her değerim alt referanstaydı) ve kronik rahatsızlığım olmadığı için rahatça ve dozunda belli aralar vererek kullanmıştım. Şimdi tekrar tam kan sayımı yaptırıp durumuma göre kullanıcam. LÜTFEN TESTLERİNİZİ YAPTIRMADAN HİÇBİR TAKVİYE KULLANMAYIN. Gece gece içime kurt düştü yazdım. :)) Herkese sağlıklı ömür dilerim canlar

Kizlar bebege bulasmaz korkmayin.yinede soktora sorun normal dogum icin.tesaduf arkadasimin kursa gelen bir bayan hamileyken bulasmis normal dogum yapmis.ve ikinciyide dogurmus yani bende bebege zarar gelir ihtimali yok gibi.

Hpv varken bıle doktorlar normal dogum onerıyor aktıf lezyon yoksa eger bulasma rıskı olsa asla normal yaptırmazlar bu kadr sorun yapma

Kızlar eşimden ayrılmaya karar verdim :KK43: yarın avukatla görüşeceğim evliliğim devam edemiyor uğraştım ama elimden daha fazlası gelmiyor :KK43:

beyazprensess beyazprensess Canım evet bir yuva kolay kurulmuyor fakat kararında gerçekten en ufak tereddütün yoksa şayet beyninde ve kalbinde hatta ruhunda bitirdi isen ilişkiyi bu ayrılık sana gerçekten iyi geleceğini düşünüyorsan ben hayatımda yeni bir sayfa açmak istiyorum ama onsuz diyorsan evet boşanmalısın. Ama en ufak bir tereddütün varsa "acaba yanlış mı yapıyorum of bilmiyorum" cümlesini kuruyorsan pişman olma ihtimalin var. Ama hayır "ben bu adamı özlemem soğudum iğreniyorm artık bitsin herkes kendi yoluna gitsin" diyorsan hiç durma.

beyazprensess beyazprensess Ben bu ayrılık kararını iyi bilirim. Gerçek anlamda bitmesini istediğin bir ilişkide kesinlikle ? kalmıyor. En kısa zamanda kopmak ondan kurtulmak istiyorsun. İğrendiğini mutsuzluktan hiçbir şey hissetmemeye başlıyorsun. Tek istediğin rahat bir nefes alabilmek her seyi geride bırakma isteği şuan boğulduğunu hissediyorsun çünkü... Fakat ilişkinin bitmesini aslında istemiyorsan ??? oluyor kafanda. İyi mi yapıyorum? Özler miyim? Ya pişman olursam? Bu soruları sormuyorsan kendine o ilişki çoktan bitmiş demektir.

Yaaa çok sevindim balımm:KK54: gözün aydın darısı başımıza nerde yaptırdın bu testi ? Bide hpv testini akıntı örneğiyle mi yapıyorlar nasıl oluyor ?
Teşekkürler canım. Azerbaycanda yaptırdım ben. Evet ordan örnek alıp bakıyorlar. Siz de baktırın ne olduğu anlaşılır.

X