Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba bende bu dertten muzdarıpım ama hıkayem sızlerınkınden daha kötu sanırım..erkek arkadasımla 8 ay beraber olduk.hıcbır problem yasamadık onda sadece zararsz olan vıtılıgo vardı (derı beyazlıgı )..erkek arkdsm ışi geregı yurt dısına gttı 1 ay cok pıs bır ulkeydı..benı aldatmadıgına da emınım ama orada herkese hastalık gecmıs..herneyse o geldıkden 1-2 hafta sonra bende sıgıl oldu en basta et benı sandım doktora gttım durumu anlattı.cok korkuttu.kanser falan..smear testım yapıldı ama ben hastaneden(özel) memnun kalmadım baska hastaneye gttım burasıda ozel hastaneydı.neyse doktorum sıgıllerın yakılmasından baska caresı yok dedı.sıgıllerımı yaktrdım ınanılmaz cogalmıstılar hepsıde kalca içinde cıkıyordu.erkek arkdsmda yokdu.onu bu yuzden asla suclamadım hıssetmedı bıle ondan bulastıgını..herneyse bundan 2 hafta sonra hamıle oldugumu ogrendım..aşıyı da yaptıramadım.bu hamılelıgımın 2.5 ayında evlendım sadece nıkah oldu.ama 2 kere daha yaktrdım.3 haftaya bır cıkıyorlar..esımle ılıskıye gremedık.hem hastalık hem mıde bulantılarım benı herseyden soguttu.cok agır bır tramva yasadım hastanelerde yattım felc tehlıkesı atlattım.esımdede yavas yavas cıkmaya basladı sıgıller,bunyesınden dolayı cıkamıyormus.aldarayı ıkımızde kullandık ama 1 kere.esımle kavga etmeye basladık.daha 20 gunluk evlıyım ama esımle evlerı ayırdık..bana sıddet uygulamaya kalkdı ve sureklı hakaret..ve buyuk baskılar ve tehdıtler sonucu bebegımı aldırdım..zaten sureklı narkoz yemem bebegıme zararlıydı fakat okdar kotuyumkı ben onun ıcın nelerı goze almısdım..eşim 20 gunde seytana donustu bendende yavrumuzdanda sogudu..anlıyamadım..dunyanın en ıyı ınsanıydı..okdr sevıyordukı benı..ve sımdı işimden bu ay ıstıfa edıyorum onla aynı srkette calısamam zaten bebek yuzunden ucretsz ızındeydım..bebegım yok eşim yok..işim yok..hastalıgım bı yandan..babama tasınıyorum bı yandan okdr zor durumdayımkı ..suan kanamam var ve sıgıller bıkac tane daha cıkmıs..cok caresızım hıc moralım duzgun degıl..korkarım sızde bana tesellı veremıyceksınız bu durumlar karsısında..benım moralımı duzelten esım ve bebegımdı sımdı ıkısıde yok..allah hepınıze sıfalar versın...
ecek83 teşekkür ederim ilgilendiğin için. bir sorum daha olacak hanımlar. aldara mutlaka siğil yakıldıktan sonra mı kullanmak gerekiyor. yakma işlemi yapılmadan kullanınca faydası görülüyor mu acaba ?
Canım öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Başından geçenlerin erkek arkadaşınla ilgili olan bölümüne fazla deyinmeyeyim. Sadece şunu diyorum. Eşinin gerçek yüzünü göstermesi için senin bunları yaşaman gerekti sanırım. Yaşadın. Bebeğin içinde üzülme tatlım sen sağlığını geri kazanmaya bak. Allahım verir elbet yavru sana. Üzülme diyemem ama daha o kadar gençsin ki. Emin ol çok güzel günler olacak önünde. Yarınlar nelere gebedir kimse bilemez Allahtan başka. Ona tutun ve sıkma canını.
Hpv içinde sıkma sakın canını. Tedavisi var bunun. İyi bir doktorda güzelce tedavi olabilirsin. Siğiller yakılır yada dondurulur. Aldara kremle destek tedavi yaparsın. Doktor yol gösterir sana zaten. Düzenli kontrollerinide yaptırırsın. Temiz ve kuru tutarsın genital bilgeyi. Hiç sıkma canını tamam mı.
Bizler her zaman burdayız canım. Sakın hiçbir konuda umutsuzluğa kapılma. Gençsin ve güçlü olmak zorundasın. Silkin ve ayağa kalk bi. Eşin için asla üzülme asla. Bir kerenara bırak bu sorunu. Şuan sağlığınla ilgilen. NAsıl toparlayacaksın göreceksin. Beterin beteri var güzelim. Kendine iyi davran toparlanmaya bak bir an önce. Ki şu siğiller çıkmasın artık değilmi... Moralsizlik en büyük düşmanıdır bu meretin. Moralin düzgün olacak stresi yeneceksin ki bu hastalığıda yenesin. Yeni bir iş bulursun üzülme. Rabbim illaki bir kapı açacaktır sana. Biz burdayız tamam mı... Seni çok öpüyorum kal saglıcakla canımmm...
başın sağolsun sezencim
bende kimseden yardım almadan tedavi görüyorum şuanda.. en büyük avantajım istanbul'da yaşıyor olmak
tamam anlayabiliyorum seni bulunduğun şehirin küçük bi yer olması sebebiyle değer yargıları bakış açıları çok farklı
ama bunu ertelemen senin için iyileşme sürecini zorlaştırır..
kendi başına ne kadar baş edebilirsin.. bide yakın zamanda düğünün olacakmış
o zaman napıcaksın peki ?
bi şekilde hiç olmazsa farklı bi şehirdeki doktora gitmelisin..
inan bana senin iyiliğin için söylüyorum bunları
yinede karar senin saygı duyarım..
mrb arkadaşlar bugun hstaneye gittim
ilk kez sigil çıktı bnde ve ilk kez ögrendim böyle bieşyin olduugnu yakılmaıs gerekiyo dediler gerçekten çok korkuyorum özele gittim
400 dediler
Sezen20 Aldara krem farklı siğillere uygulanıyor, verrutol farklı. Ben verrutol kullanıyorum çünkü bendeki molluscum denilen bir siğil. Kabarcık şeklinde, içinde beyaz peynir gibi bişey var. Bu sitede fotoğrafı var: Google Image Search Verrutol 6 TL. Aldara bunun yanında baya pahalı. Ama siğiline uygulanması gerekeni doktor teşhis edebilir. Eğer herkes birbirini tanıyor ve dedikodudan çekiniyorsan bende yakın bir şehirde doktora gitmeni tavsiye ederim, gittiğin gibi yaktırarak kurtulabilirsinde. Aldara tedavisi zaman alıyor ama yaktırmak hemen sonuç almanı sağlıyor. Bulaşıcı olduğu için evlendiğinde eşine geçirirsen kurtulman daha zor olabilir. Çünkü iyileştikçe birbirinize bulaştırdığınızdan siğil sadece sendeyken kurtul derim ama karar senin canım. Umarım sende çabucak kurtulursun.
Benim geçti gibi gelmişti ama 3 tane minik çıkmış:1shok:, sanırım sabırlı olmaya devam etmeliyim.
Deadbride ard arda gelen olaylara üzüldüm canım, moralini yüksek tutman çok önemli bu hastalıkta, o olayları bi kenara atıp düşünmemeye çalış canım, önce iyileş, sağlıklı beslenip doktor kontrollerini aksatma, önceliğin kendin olsun bi süre, mutlu olacağın şeylere odaklanmaya çalışa.s.
Sevgiler, kocaman öpüyorum hepinizi
:1no2:sidelya79 ve esmer125 ilgilendiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim. ama doktora gitmek istemememin birçok sebebi var. bunun yanlış olduğunu biliyorum ama elimde değil. annem hayatını kaybetti ve bana bu konularda yardım edebilecek beni anlayabilecek ne bir ablam var ne de büyüğüm. zaten sivasta yaşıyorum. burası çok küçük bir şehir. hem herkes aşağı yukarı birbirini tanıyor hem de bakış açısı çok farklı. bu da doktora gitmemi güçleştiriyor. nişanlıyım ve çok yakın zamanda düğünümüz olacak. ben ise düğünü erteleyebilmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. psikolojim bu hastalığa uğrayan herkes gibi çok bozuk. düşünün ki eczaneye girip bu bahsettiğimz kremleri almaya bile cesaretim yok. ne yapacağımı bilemez oldum. siz doktor konusunda çok ama çok haklısınız ama bilmiyorum. gidemem :1no2:
mrb arkadaşlar bugun hstaneye gittim
ilk kez sigil çıktı bnde ve ilk kez ögrendim böyle bieşyin olduugnu yakılmaıs gerekiyo dediler gerçekten çok korkuyorum özele gittim
400 dediler
Deadbride öncelikle başına gelenler için çok üzgünüm keşke hiçbirini yaşamasaydın ama malesef bunlardan ders çıkarmaktan başka yapılabilcek birşey yok Ama kullandığın nick bile ruhhalinin nasıl olduğunu anlatıyor moralin ne kadar düşerse siğiller o kadar çoğalır hemde öyle hızlı çoğalırki farkına bile varmazsın malesef.. kendine yeni uğraşlar bulsan n bilim spor yapmaya başlayabilirsn piyasada çok güzel kitaplar var onları okuyabilirsin yada film izlemek de keyif erici olabilir birçok seçenek sunabilirsin kendine canım en azından yaşadıklarını unutur yawaş yawaş hayattan zevk almaya başlarsın umutsuzluğa düşmek için çok erkenn... Siğiller için forumdaki tavsiyeleri dikkate al derim ben benmde bissürü olan siğillerim hep onlarla geçti. çörekotu bal ikilisi , yeşil çay, mevsim meyve ve sebzeleri bunun yanındada doktor takibi oohhh çok sürmeden geçicek inşallah hepsi canımm sengözlerimebaksanab
Sezencim başta başın sağolsun umarım birdaha böyle bir acı yaşamazsın... Doktoru ne yap et bencede mutlaka hallet canım sigortalıysan maddi olarak yükü zaten olmaz güvendiğin biriyle paylaşırsan belki desteği sana moral verir uygun çözümler bulabilirsiniz.. Ama moralini bozma lütfen nişanlınla da paylaş ki hem sonrası için bir sorun olmasın hem de bunun üstesinden beraberce gelebilin
Siğiller malesef öyle pat diye de geçmiyor genelde tedavi süresi uzun oluyor ondan bence neden geçmiyo bitmiyo şeklinde de kendinizi üzmeyin arkadaşlar eninde sonunda geçiyor ben de zamanında çok hayıflanmıştım ama son bi iki haftada kafama takmamayı öğrendim ve rahatlık onlarıda etkiledi vücudum normal haline döndü:))
Öpüyorum arkadaşlar hepiniziii bu illetten kim kurtulmamışki biz kurtulamayalımm sengözlerimebaksanab
Yalnız benimkiler et benine benzemiyor. Kalça ve bacagımda su kabarcıgı gibi, miniklerdi. İçinde peynir gibi bir beyazlık var, bu beyazlıgı verrutolle yakmamla temizleniyor. Verrutolun sigiline uygun olup olmadıgını bir doktoruna danış istersen canım
Yalnız benimkiler et benine benzemiyor. Kalça ve bacagımda su kabarcıgı gibi, miniklerdi. İçinde peynir gibi bir beyazlık var, bu beyazlıgı verrutolle yakmamla temizleniyor. Verrutolun sigiline uygun olup olmadıgını bir doktoruna danış istersen canım
Evet yakarsın canım. Orası hassas. Benim makatın içinde çıkmadı. Makata yakın popo arasında ve bacakta çıktı.
Molluscum ingilizce ya da latince adı oluyor, tıpta kullanıyor. Türkçesi genital siğil. Spesifik olarak hangi siğil olduğunun ismi. Doktorum verdi ilacı.