Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Annende hpv var mi ?

Teshisten ve tedaviden sonra mi atamadiniz?
Tedavi olmadım. Ben bilmiyordum. İlk bulaştığında gittiğim doktor kadınları %60ında bundan var. Sana da bulaşmış artık yapacak bir şey yok dedi. 3,5sene önce.

İşte bu ay smear yaptırdım. Sonuç kağıdında hpv virüsü ve tipleri yazıyordu. Ketem brni eğitim araştırmaya sevketti. Smear alan doktorda kesinlikle git. Sen virüsle bütünleşmişsin dedi. (O ne demekse). Çarşamba kolposkopi olacağım. Gerekirse biyopsi olacakmışım. Çpk gerginim.

Annende hpv var mi ?
Annemde yok. Bana başkasından bulaştı. Ama genlerde rahim kanseri var işte. Teyzem rahim kanserinden vefat etti. Annemse tedavi görüyor işte. Zaten tipleri hiç buraya yazmayayım. 51,52,35 diye gidiyor. Yüksek risk grubundayım.

Ben de oldum 3 parca aldilar. O islemlerden korkma, bir sey yok. Onemli olan sonucu ve bu hastaliktan kurtulmak.

Keske hic bu kadar beklemeyip daha once gitseymissiniz. Aile de de bu sorun oldugu icin diyorum sakin yanlis anlamayin.
Peki smear testi yapmadilar mi sadece hpv genotipleme mi yapildi. Doktor mutlaka smear alir bi on bulgular acisindan kontrol eder de gonderirdi diye dusundum

Bazi doktorlar bunu hic onemsemiyor. Ben sonucumu hem ozele hem devlete gosterdim. Ozeldeki bana tip 18 olmasina ragmen smearin temiz. Korkulcak hic bi sey yok dedi gonderdi. Kolposkopi ol bile demeyecekti devlet demeseydi. Ve ben suan hic bi sey yapmadan rahat rahat saglikli gibi tedavi surecine girmeyecktim.

Yani smearin temiz cikmasi bi onem ifade etmiyor jinekolog onkolog tip 18 i gorunce smeara bakmadi ve direk kolposkopi dedi.

Annemin kanseri ekim ayında çıktı. Ben her sene smear yaptırıyorum. Rahim ağzına baktırıyorum. Ama hiç hpv konusu açılmadı. Bilemiyorum. Belki aktif olması gerekiyordu. Çünkü ilk hpv için gittiğim doktor kanser riskinden bahsetmedi. Öyle 5dk konuşup gönderdi. Diğerlerinde de böyle bir konu olmadı. Bu sene ne hikmetse kolposkopiye gideceksin dediler. Smear negatif ama enfeksiyon pozitif hpv diye belirtmişler.

şu an rahim ağzı temiz. Smear temiz. Ama risk altındayım. Daha çocuğum yok. Çocuk olunca eğer hpv aktif ise çocuğa da geçiyormuş sanırım. Gebelikte sıkıntı oluyor mu bilginiz var mı?

Telas yapmaniza gerek yok cin3 evresinde bile leep yapilip orasi cikariliyomus.. okudugum ve edindigim bilgiler bu yonde. Tavsiyem ahcc ve coriolus mrl ye bakin. Arastirin okuyun ve kullanin. Ben de en yakin zamanda baslamayi dusunenlerdenim ahcc ye

şu an rahim ağzı temiz. Smear temiz. Ama risk altındayım. Daha çocuğum yok. Çocuk olunca eğer hpv aktif ise çocuğa da geçiyormuş sanırım. Gebelikte sıkıntı oluyor mu bilginiz var mı?
Hepimiz risk altindayiz cunku bu virusu tasiyoruz. Ama soyle dusun ya bilmeseydin ve kontrollerini yine senede 1 yaptirsaydin? Sana tavsiyem 3-4 ayda bi kontrol yaptirman. Senede 1 yada dr ongordugu sekilde 2 defa kolposkopi.
Ben 25 yasindayim bekarim benim de cocugum ypk. Cok kadin var burda hem hamile olup da bu virusle basa cikan. Cocuk dogurmamiza engel dgil sdece lezyon varsa yada kesin cozum hpv dna negatif degilse normal dogum onermiyolar cocugun ses tellerine virus gecebiliyomus diye biliyorum

Bir de kist var bende. 5cm lik. Ultrason soktuğu zaman ağrı yapmıştı. Anksiyete hastasıyım aynı zamanda kafamda büyüyor da büyüyor.
Normal bu kadar sıkıntıda panik atak olmak. Allah kolaylık cerdin ama rahim kanseri için ca125 ve batın ultrason yaptırın hersene. Smearle ortaya çıkmaz. Ayrıca kistinizide aldırın onunda patolojiye girmesi lazım 3 cm üstü oldugundan. Bende aynı süreçlerden geçtim 6 ayda bir kolposkopi ihmal etmeyin. İyi bir doktor blun ailenizde olması sizin riski arttırıyor. Gebelikte hiçbir sorun yok lezyon ve siğil yoksa bebege normal dogumda bile geçmez

Özeldeki doktor ihmalkarmış kolposkopi olmadan smearde cıkmıyor. Benim smearlerimde hep vajinit yazmışlar o yüzden doktorlar önemsememiş halbuki yıllardır varmış dedi doktor biyopsiden sonra

Sıııntı olmaz takmayın kendinizi ihmal etmeyin ama. Biyopside iğne ucu kadar bile acıtmıyor anlamazsınız ben anestezi bile almadan yaptırdımki ben agır panik atak hastasıyım

Hiç moralinizi bozmayın sakın.
Bu işin sırrı moral ve bağışıklık sistemi.
Rabbim hepimize şifa versin inş. Amin.
Ben hep içimde geçecek ümidi taşıyorum. Öyle bir his var. Belkide ona inanmak istiyorum.
Devlete gidin kesin özellere gitsem bile bu konuda güvenmiyorum.
Bende şimdi başka devlet hastanesine gidicem hatta. Farklı görüş almak için.

Merhaba
Nasılsın?
Smear sonucunuzu aldınız mı?

Hayırlısı ile güzel haberlerinizi bekliyoruz. İnş ilaç işe yaramıştır.

Merhaba
Nasılsın?
Smear sonucunuzu aldınız mı?

Hayırlısı ile güzel haberlerinizi bekliyoruz. İnş ilaç işe yaramıştır.
merhaba henuz cıkmadı smear sonucu heycanlka bekliyorun. bakalım ne cıkacak? nasıl tedaviye devam edeceyiz. ama doktorum cok umutlu konusuyor merak etme atacayız bu vırusu vucudundan zamana ihtiyacımız var sadece deyip duruyor

Merhaba
Atılacağına inanıyorum ben açıkcası. Önemli olan güçlü olmak, moralli olmak ve inanmak. İnanmak çok önemli.
Hayırlısı ile inş güzel sonuçlar alacaksın inş.
Güzel haberlerini bekliyoruz
Görüşürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…