Bende ocak ayında makat ve vajinada siğil çıkmıştı.
Şubat başında muayene ile siğil ve hpv dendi.
Çok kötü günlerdi Allah kimseye vermesin bizede tez Zamanda tamamen iyileştirsin inş. Bende siğil çoktu ben diyim 15 sen de 20.
Hayır bilmiyorum.Hpv tipini biliyor musun ?
Arkdaslr dün kbb ye gittim baska birsey icinBoğaz kısmında tomurcuk şeklinde artan kabartılar mevcut
Hayır bilmiyorum.
Ben yeni engekte oldum. İlk defa rahim apzından test yaptırdım. Oda negatif şuanda. O nedenle bilmiyorum.
Rahim ağzından test dediğin genotiplendirme mi yoksa smear mi canım?
Canım hpv testi diye geçiyor. Smear dışında bir test. Varsa tipine de bakılıyor.
Birazdan sonuç kağıdını alıcam inş.
Ne çıktı sonucun.?
Hpv negatif diye çıkmış rahim ağzından.
Dolayısıyla negatif olduğu için tiplemesi yapılmadı dedi doktor.
Negatif çıkan hpv olduğu için aile hekimi aldığı smear testini çalışmamış. 5 yıl sonra tekrar yaptırma hakkım varmış devlette.
Eğer pozitif olsaymış o zaman genotiplemesine bakılırmış.
Ben yeni enfekte oldum. Belki ondan negatif çıkmıştır.
Ama malesef devlet hastanesinde sadece 5 yılda bir defa hpv testi yaptırma imkanı varmış.
Keteme de gidebilirsin ben hem devlet hem ketemde yaptirabildim gecen sene. Rahimagzina bulasmamis da olabilir bi 2 3 ay sonra ketemde tekrar ucretsiz test yaptirsan iyi olur bence
Tam onu demek istedim,gecen sene entegre degildi. Birer ay arayla yaptirdim ben. Umarim hala oyledirçok sağolun ketemede giderim 6 ay sonra filan.
umarım tekrar yaparlar.
tüm sistemler birbirine entegre ise görürlerse tekrar yaptırmak istediğimi sistemden yapmayabilirler.
Tam onu demek istedim,gecen sene entegre degildi. Birer ay arayla yaptirdim ben. Umarim hala oyledir
bana doktor ilerleme 2-5 yıl arasında olur benimki yaklaşık 5 yıldır vardır demişti doktorÇok sağolun deniyeceğim kendim inş. Şansımı.
B
bana doktor ilerleme 2-5 yıl arasında olur benimki yaklaşık 5 yıldır vardır demişti doktor
Ama diger smearlerde ortaya cıkmadı geçmişte
Hpv dna da cıktı
Dogru demiş cnmCanım bende doktor ile konuştum. Dediki bize veriekn bilgi;
Aile hekimi bilgilendirmesi; (onlara verilen bilgileri paylaştı)
* siğil yapanlar kanser yapmaz.
*2 tip söyledi de aklıma kalmadı. Onlar kanser oluşumuna neden olabilirmiş.
*5 yıl gibi bir sürede kanser öncüsü değişimler yaparmış.
* sistemleri 5. Yıldan önce test verilmesine müsade etmiyormuş. Giriş yapamıyorlarmış.
* benden smearde almışlardı. Hpv negatif ise smear testine bakılmıyormuşum. Aile hekimim smear testine bakmadı. Zeynep kamil almıştı smear benden.
* birde yeni enfekte olduğunu söyleyip başka jinekolaga git devlet hastanesinde. Belki onlar sana yeniden 3-5 ay sonra hpv testi yapabilirler. Bir görüş dedi.
Günaydın canımDogru demiş cnm
Ama sende siğil yapanın türü neden cıkmamıs onu anlamadım ben
Kanser yapan türler 16&18&31 olmalı bendede ikisi var ondan ilerlemiş benimkide zaten ve bende hiç siğil çıkmamıştı
Neyse inşallah geçmiştir
Kuluçkada olabilir hemen Gardasil aşınızı olun hiç vakit kaybetmeden.Ve bağısıklıgınızı güçlendirin varsa bile şu aşamada şansınız çok yüksek ihmal etmeyinHpv negatif diye çıkmış rahim ağzından.
Dolayısıyla negatif olduğu için tiplemesi yapılmadı dedi doktor.
Negatif çıkan hpv olduğu için aile hekimi aldığı smear testini çalışmamış. 5 yıl sonra tekrar yaptırma hakkım varmış devlette.
Eğer pozitif olsaymış o zaman genotiplemesine bakılırmış.
Ben yeni enfekte oldum. Belki ondan negatif çıkmıştır.
Ama malesef devlet hastanesinde sadece 5 yılda bir defa hpv testi yaptırma imkanı varmış.
Saol cnm ikimizde iyiyizGünaydın canım
Nasılsınız? Bebiş iyi mi?
Canım pozitif çıkarsa tipine bakılıyormuş. Doktor öyle dedi.
İnt araştırdım negatif olunca tipleme virüs bulunmadığı için yapılamıyormuş diye yazıyordu.
Seninkide geçicek canım. Sonuçta erkenden fark ettin ve teşhis koyuldu. Artık önemli olan bünyeni güçlü tutup virüsü yenmek.
Sevgiler iyi haftasonları