Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

arkadaşlar bende sizlere bişey danışmak istiyorum ben hamileyim ve bundan 1 ay önce vajinamda 2 tane siğil gördüm önce et beni zannettim önemsemedim sonra siğil olabileceği aklıma geldi ve druma muayene oldum dr hpv den kaynaklanan siğil olduğunu söyledi şuan bişey yapamayız dedi çok korkuyorum başıma daha önce böyle bişey gelmemişti mayıs ayında sezaryanla doğum yapıcam allah nasip ederse dr sezaryan sırasında yakabiliriz dedi eğer ben istersem sezaryan ameliyatındasiğiller yakılacak bendekiler henüz çok küçük toplu iğne başı kadar ve 2 tane ama büyüdüklerini hissediyorum yani size danışacağım soru sezaryanda yaktırırsam nasıl olur akımda soru işaretleri var siğillerin tedavisinden sonra hijyenin çok önemli olduğunu okudum ama benim kanamam olucak offff kafam çok karışık bana bi akıl verin napıcam ben?????

sade_kahve hergün sürmenin ne zararı vardır diye bende düşünmüştüm başta ama şimdi gördüm kremi sürerken ister istemez bulaşıyor yakın çevreye ve o kısımlar kıpkırmızı tahriş oldu hem kaşınıyor hem acıyor sanırım bu yüzden. aldara galiba kemoterapi sonrasında da kullanılıyor yani ağır bir ilaç. ama ben sabırsız davrandım biran önce kurtulmak için bende de tek bi büyük vardı 3 te küçük. en büyük şimdi en ufak kadar kaldı biri yokoldu 2 side aynen duruyor küçülmedi. bakalım bitince krem ne olucak.

arkadaşlar bende sizlere bişey danışmak istiyorum ben hamileyim ve bundan 1 ay önce vajinamda 2 tane siğil gördüm önce et beni zannettim önemsemedim sonra siğil olabileceği aklıma geldi ve druma muayene oldum dr hpv den kaynaklanan siğil olduğunu söyledi şuan bişey yapamayız dedi çok korkuyorum başıma daha önce böyle bişey gelmemişti mayıs ayında sezaryanla doğum yapıcam allah nasip ederse dr sezaryan sırasında yakabiliriz dedi eğer ben istersem sezaryan ameliyatındasiğiller yakılacak bendekiler henüz çok küçük toplu iğne başı kadar ve 2 tane ama büyüdüklerini hissediyorum yani size danışacağım soru sezaryanda yaktırırsam nasıl olur akımda soru işaretleri var siğillerin tedavisinden sonra hijyenin çok önemli olduğunu okudum ama benim kanamam olucak offff kafam çok karışık bana bi akıl verin napıcam ben?????

merhabalar, çok geçmiş olsun, ve tebrik ederim bebeğinizin doğumunu şimdidenn :1rolleyes: a.s.

sezaryen esnasında yakılabilir, daha evvel böyle yaptıran bir arkadaş olmuştu...hijyen ise, temel hijyen kuralları doğum sonrasında da geçerli zaten, siğil yakılıktan sonra regl gören arkadaşlarımız da oluyor.

pedinizi sık sık değiştirirsiniz, ve mutlaka pamuksu ped öneririm. mümkünse, organik ped tercih edin. örneğin Natracare. eczanelerde var veya internetten sipariş edebilirsiniz.

doktorunuz yine bilgi verecektir temizlik hakkında, sevgiler =)a.s.

herkese merhaba,
ben yeni üye oldum buraya ve öncelikle herkese cok geçmiş olsunn..
şubat ayında işlerimin yogunlugundan ötürü hiç tanımadıgım bir yerde agda yaptırdım bakırköy de (keske yaptırmasaymısım) :KK43:( sonra da makat bölgesinde minik minik et beni gibi birseyler cıktı cokta ilgilenmedim, daha sonra bu igrenc seyler vajina girişinde de cıkmaya basladı son 1 haftadır.. internette arştırmaya basladım ve resmen komaya girdim, ölmek istedim inanın cunku bunu herkesle paylasamıyorsunuz. bu arada 8 aylık cok guzel bir ilişkim var ve onunla bile paylaşamadım.. gecen hafta kızılay da jinekolog a gittim kadının tarzı öyle kötüydüki adeta kadın igrendi benden ve ne bir ilaç ne de bir merhem verdi yaktıracaksın özel bir yerde dedi ve beni gönderdi.. pazartesi dr a gidecegim ve işin kötüsü 15 gün önce de işten cıkartılmıstım :KK43:( böyle bir zamanda bunun olmus olması ustune tuz biber oldu..
benimle lütfen bilgilerinizi paylasır mısınız ..
tekrar hepimize gecmiş olsun
sevgiler

stefania geçmiş olsun yanlış bişey demek istemem ama bu virüsün ağdacıdan geçme ihtimali çok düşük.

stefania geçmiş olsun yanlış bişey demek istemem ama bu virüsün ağdacıdan geçme ihtimali çok düşük.

yok gecebilir, oralarda dezenfekte olayı bile yok hersey bulasir bence oralardan
yeni cikmis birine kullandigi malzemeyi kullandiysa gecmistir

herkese merhaba,
ben yeni üye oldum buraya ve öncelikle herkese cok geçmiş olsunn..
şubat ayında işlerimin yogunlugundan ötürü hiç tanımadıgım bir yerde agda yaptırdım bakırköy de (keske yaptırmasaymısım) :KK43:( sonra da makat bölgesinde minik minik et beni gibi birseyler cıktı cokta ilgilenmedim, daha sonra bu igrenc seyler vajina girişinde de cıkmaya basladı son 1 haftadır.. internette arştırmaya basladım ve resmen komaya girdim, ölmek istedim inanın cunku bunu herkesle paylasamıyorsunuz. bu arada 8 aylık cok guzel bir ilişkim var ve onunla bile paylaşamadım.. gecen hafta kızılay da jinekolog a gittim kadının tarzı öyle kötüydüki adeta kadın igrendi benden ve ne bir ilaç ne de bir merhem verdi yaktıracaksın özel bir yerde dedi ve beni gönderdi.. pazartesi dr a gidecegim ve işin kötüsü 15 gün önce de işten cıkartılmıstım :KK43:( böyle bir zamanda bunun olmus olması ustune tuz biber oldu..
benimle lütfen bilgilerinizi paylasır mısınız ..
tekrar hepimize gecmiş olsun
sevgiler

canım geçmiş olsun, moralini yüksek tutmaya çalış, ben bu hastalığı atlatanlardanım, bağışıklık sistemi ve moral çok önemli. doktor da tabi ki...daha iyi bir doktora gitmeni öneririm...yaktırma işlemini de güvenilir bir yerde yaptır. zamanla geçiyor canım üzülme. =))

yahu böyle doktorları şikayet edelim arkadaşlar. hiç bir doktor bu şekilde davranamaz!! günümüzde cüzzamlı hastalara bakış açısı bile değişti, bilinenler yanlış çıktı...bu akılsız jinekologlara da ne oluyor ?? benim de ilk gittiğim kadın doktor böyleydi, hem de köklü ve pahalı bir özel hastanede...:kızgın: bunları şikayet etmek lazım il sağlık müdürlüklerine. davranışları doktorluğun etik değerlerine uymuyor...:1no2:

ağdacıdan geçer canlarım, çok dikkatli olmak lazım...:çok üzgünüm:

bide ozel muayenehanede boyle davraniliolarsa devlet hastanelerinde kimbilir nele yaparlar korktum valla iyicee yani ustune para veriosun iyi davranilsin ozen gosterilsin diye bide asagiliolarmi cok korktum valla bu gidisle hic gidemicem jinekologa

stefania ben de sana geçmiş olsun diyorum. bunun cinsel yolla bulaştıgını soyleyenlere inat ben şunu soyluyorum. eger cinsel partnerde sigil varsa sana %100 bulaşır ama diger türlü de bulasabilir. mikroskobik bir çizik varsa ortak kullanılan havlular. pis havuzlarda kenarda moldovyalı turistin oturdugu yere oturmak, tualet, agda vb. yerlerden de bulaşır. ihtimal daha düşüktür ama evet bulaşır. bunun en güzel ornegi benim. jilet kesigimden sonra hpv oldum. partnerimde boyle bir şey YOK. doktorun dediğini umursamıyorum. HPV dış ortamda da uzun süre yaşayabiliyor. kendi vücudunun bir yerinden diger bolgesine bile bulaştırabiliyor insan. ve bunda da ten teması falan olamaz. mesela anüsümle vajinamı birbirine deydirmeyi hiç başaramadım naniknanik ama oradan iç çamaşırımın kayması nedeniyle bile bir başka bolgeye sıcrayabiliyor. elini deydirmen de keza aynı şekilde. yani mantık bile doktorların cinsel ilişki demelerini yalanlayabiliyor. onlar bile net bir şey soyleyemiyorlar. benim diyecegim yine aynı. sigil varsa cinsel ilişki ile %100 bulaşır ama mikroskopik kesikler ile diger yollardan da bulaşması MÜMKÜNDÜR.

ben de işten çıkarıldım bunu ardından böyle bir şeye sahip oldum. bir şeye SAHİP olmak her zaman güzel olmayabiliyor. ama moral çok önemli. çünkü dikkat edersen genelde insanların en üzgün doneminde cıkıyor. beslenmemi çok önemsedigim halde psikolojik olarak çökük oldugum bu donemde HPV oldum. bu arada ben bir çok foruma da üye oldum bu yuzden. 3 yıl içinde HPV negatif test sonucu alanlar var. 2 yıl içinde hiç tekrar etmemeiş insanlar var. bakın biz bu virüsü vücudumuzdan atabiliriz. ama bagısıklıktan daha onemli olan şey moraldir arkadaslar.

derinin dnasına yerleştigi için her zaman tekrarlama ihtimali var diyen doktorlara da inat bu işin birkaç seansta bittigine inanıyorum.bitmediyse de bitecek. eger hücrenin dna sına yerleşiyorsa bölgenin yakılması veya dondurulması gibi yontemler etkili yontemlerdir arkadaslar. o bolgedeki sigilin temizlenmesi esas alınır. ben yakılmasını tercih ettim kafama yatkın oldugu için. ama sigil virüsünün deride yerleştigi bolge temizleniyor yakma veya dondurmayla. bunu düşünün yani virüslerin sizi terkettiğini, açıkcası ben bunu düşünüyorum. bundan bir sene sonra da umarım diger arkadaslara bakın ben bunu atlattım bitti diyebilecegim buradan.

HPV tedavisi pahalı bir yontem. O yuzden doktorların para tuzaklarına kanmayın. Bunun tedavisi yok diyorlar belki de sırf bu yuzden , inanmayın. 2011 de HPV yi tedavi edici aşıların piyasaya sürülmesi umuluyor , ama tabii o zamana kadar kaymagını yiyecek ilaç sektorleri alderalarla falan. sonra HPV bilinen (sadece 4 kanser türüne karşı koruyucu) aşısıyla paralarına para katacak ondan sonra bakın sizi tedavi edecegiz diyecekler bir aşıyla. boylece son bir defa daha para alarak başka hastalık bekleyecek ya da yayacaklar , herneyse. Çok paranoyakça geldi belki ama 2005 ten beri aids i yokeden aşılar var. bu hastalıktan bile kurtulmak mümkünse artık HPV de neymiş :) dayanın 2 yılda siğil çıkartmamaya bakın. bağışıklık sistemi bunu atacaktır. HPV hastalarının %80 i 1 yılda , %90 ı 2 yılda virüsü vücutlarından atıyorlar. diger atamayanların da tekrar tekrar bulaş almasından kaynaklı diye düşünüyorum. sigiliniz varken cinsel ilişkiden kaçınının partnerinize bulaştırıp ardından bu virüsü tekrar kendinize alırsınız ve bu sonsuza dek sürer.

Temizliğinize dikkat ederseniz sigil bolgesini yaymazsınız bunu unutmayın. Yıkarken sigil bolgesine sadece su çarpın. tualet kagıdını o bolgeye surtmeyin sadece üstünde tutun sonra sigilsiz bolgeleri farklı bir tualet kagıdı ile temizleyin. iç çamaşırınızı sık sık degiştirin. sigil varsa bolgeyi yara bandı gibi bir şeyle kapalı tutun ki diger kısımlarınıza bulaştırmayın.

son olarak ben doktor degilim ama aklını yitirmenin eşigine gelip de araştırdıklarımı aktardım yerimseniben ama internette araştırma yapmayın fazla. çünkü psikolojiniz tümüyle bozlur. Orada uç noktada olanlar, tedavi gormemiş kişilerin resimleri falan oluyor genelde. Korkmayın yolda 10 kişiden 7 sinde bu virüs var SADECE UMURSAMIYORLAR!! Biz ise erkenden smear yaptıracak kontrollerimize önem verecek ve kanser bile olsak (Allah korusun) ama erken donemde teşhisten yırtacagız. Aslında Şanslıyız bayanlar.

şimdiden hepimize geçmiş olsun. :nazar:

grikedi,c0ok teşekkür ederim canim.. insanin hiç tanimadiği inssanlardan destek almış olması ne güzel..
yarın ablamın dr a gidicem cok iyi bir jinekolog yıllardır ablam ve annemle ilgileniyor.. ama tabiiki ben baslangıcta utanmıs ve kendi kendime halletmeye calısmıstım.. (ne ahmaklık) neyse ki ablamla paylaşınca o da cok destek oldu bana, artık yarın neler olacak bilmiyorum ama ıYı HABER sigara içmeyi bıraktım:)))) yani 1,5 paketten 2 taneye düştüm... bu HPV karsısındaki ilk basarımmm ::))) bi de şu bal ve çörekotu var sabah aksam ondan yemeye çalışıyorum,ben bi de geçen sene smear yaptırdım tertemizdi .. yani virüs öyle yıllardır saklanır v.s diyorlar ya... aynı zamanda da hijyen hastası bir tipim o kadar cok dikkatli oluyorum ki.. ama bu iş bi tek temizlikle bitmiyormuş.. işim dolayısıyla da her ayın 15-20 günü sehirdışı-yurtdışın da kalıyordum muhtemelen sebepler bunlar..
çokk uzattım farkındayım ama hepimiz bu lanet şeyden kurtulacağızz
herkese SEVGıLEERRR

grikedi

süpersin canım, harikasın, herkese örneksin, ben de atlatmış biri olarak her zaman burada olacağım, hepinizi seviyorum!! :)):CüvCüv:

grikedi
bütün yazdıklarına hayran kaldım :1hug: bütün düşüncelerimi aktarmışsın
çok fazla yazmıyorum foruma ama devamlı olarak takipteyim sositososito
inanıyorumki bi gün hepimiz bu hastalıktan kurtulacağız önemli olan şey hijyene dikkat etmek, moralimizi bozmamak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek...
ayrıca arkadaşlarım önemli olan tek şey biziz başkalarının ne düşündüğünün bi önemi yok (burda kastettiğim şey doktorlar :eek:klava: )
bu nedenle kendinizi kötü hissettirmelerine sakın izin vermeyin
yarın benim için zor bigün olucak.. tedaviye başlıyorum sonunda :dance:
allah hepimizin yardımcısı olsun..
sağlıcakla ve sevgiyle kalın canlarım öpüldünüzz

Son düzenleme:
nihayet bi ses geldi
cok sagol
ne tipleme ne smear yapilmadi bana
ben 1 kez yaktirdim, sonra hemen aldaraya basladim
sen aldarayı ne kadar kullandın? ve ne kadardır kullanmadigin halde sigil yok?
bir de aldara surunce sigillerde nasil degisiklik oldu? bende sigillerin karnibahar gorunumu normal deriye dondu ama kabarık olarak duruyor

bu sorularimi cevaplarsan cok sevirinim canım

canım benim dr aldarayı 4 ay kullanman gerekiyor demişti. oyüzden ben 4 kutu aldım ve 2 kutusunu düzneli kullandım bu kutuları kullanırken siğiller geçti sonra tekrar çıktı çünkü o zmaanlar çok takıyodum kafama,ilk kutuda hemen hemen böyle oldu sonra 2.kutuda tamamıyle geçti 1 tane çok büyük vardı o çok uğraştırdı beni kullanmaya devam ettim.bide dr geçmiş olsa bile kullanılması gerektiğini söylemişti bana çünkü aldara sürüldüğü yerdeki hücreleri güçlendiren yani bağşıklığı artıran bi krem.3. kutuyu öle ara ara sürdüm sayılır yani düzenli bi sürme değildi.4.kutumda duruyor onuda arada bir sürüyorum yine
siğiller nasıl oldu dersen tamamıyle yokoluyolar kabartı falan kalmıyor yani.:)
a

herkese merhabalar..bende de genital siğil var..yıllar önce de vardı 3 sene önce filan..ancak inanabiliyor musunuz doktorların hiçbiri anlamadı..göremediler o kadar baştan sağma bakıyorlar ki bana enfeksiyon dendi..çeşitli tedaviler uygulandı..daha sonra mantar dendi..bir yığın ilaç kullandım fitil hap envayi çeşit. kullandığım ilaçlardan ufak çapta bir eczane açılır heralde:) yanlış teşhis olduğu için hiçbir zaman iyileşemedim..ben o kabarcıkları görüyor ve onları mantar sanıyordum...burda da yaklaşık 1 senedir gittiğim doktor var o da göremedi bana sende enfeksiyon ve içeride küçük yara var dedi..ancak verdiği ilaçlar bir işe yaramıyordu..en son gittiğimde..vajinamdaki kabartılar bastırınca acıyor dedim girişin yanındakiler ozaman baktı ve vajinal siğil bu dedi.benim yıllardır mantar olarak sandığım şeyler siğilmiş..inanamıyorum hiçbir doktor görmedi yaa 3 seneyi aşkın bir süredir var.bir de bana bunlar geçen gelişinde yoktu yeni çıkmış demez mi:).allah kimseyi doktorların eline düşürmesin arkadaşlar..işini layıkıyla yapan çok az insan var..onlara rastlarsanız dünyanın en şanslı insanısınız. neyse bana aldara krem verdi önce bu kremle siğilleri küçültücez dedi biyopsi yapacağım daha sonra yakıcam ben o siğilleri dedi..son olarak da aşı yapıcam dedi..şimdi de siğilleri yakardım ancak yakmıyorum vajina girişin daralır dedi bana..o yüzden ilaçla tedavi şansı veriyorum dedi..peki dedim.2 hafta kullandım 15 gün sonra gel demişti..tekrar gittim...aldara tahriş etti vajinamı kıpkırmızı oldu ancak dayanılmıcak bi yanma acıma olmuyordu..15 gün sonra gidişimde bir krem daha verdi aslında 2 krem onları birbirine karıştırıp sürüyorum bepanthenle karıştırıyorum kremi..o kremi de hergün sabah sürüyorum tahriş olan yerlerin acısını azaltıyor..1 ay sonra doktora tekrar gideceğim...size bir sorum olacak..reglken bu kremleri kullanmamın bir sakıncası varmı acaba?

Grikedi kesinlikle sana katılıyorum tatlım kaydirigubbakcemile5

Esmer125 bol şans Allah yardımcın olsun güzelim :1hug:

Arkadaşlarım bu arada benim smear testim temiz çıktı olleyyy :teytey:
Ama hani şu hpv geno tipleme yaptırdım demiştim ya akıllılar onu yanlış yapmışlar :)))) Sanki bende hpv olup olmadıgını bilmiyormuşuz gibi hpv varmı yok mu onun tahlilini yapmışlar :)))) gülsem mi ağlasam mı :)))

tşk ederim canlarım güzel haberlerle dönücem inş. bugün eve allah hepimizin yardımcısı olsun :Saruboceq:
sidelyacım smear testinin temiz çıkmasına çok sevindim ama geno tiplemeyi nasıl yanlış yapmayı becermişler bi anlam veremedim doğrusu laelaelaelaelae
geno tiplemenin sonucunu öğrenmek ne kadar zaman alıyo??

herkese merhabalar..bende de genital siğil var..yıllar önce de vardı 3 sene önce filan..ancak inanabiliyor musunuz doktorların hiçbiri anlamadı..göremediler o kadar baştan sağma bakıyorlar ki bana enfeksiyon dendi..çeşitli tedaviler uygulandı..daha sonra mantar dendi..bir yığın ilaç kullandım fitil hap envayi çeşit. kullandığım ilaçlardan ufak çapta bir eczane açılır heralde:) yanlış teşhis olduğu için hiçbir zaman iyileşemedim..ben o kabarcıkları görüyor ve onları mantar sanıyordum...burda da yaklaşık 1 senedir gittiğim doktor var o da göremedi bana sende enfeksiyon ve içeride küçük yara var dedi..ancak verdiği ilaçlar bir işe yaramıyordu..en son gittiğimde..vajinamdaki kabartılar bastırınca acıyor dedim girişin yanındakiler ozaman baktı ve vajinal siğil bu dedi.benim yıllardır mantar olarak sandığım şeyler siğilmiş..inanamıyorum hiçbir doktor görmedi yaa 3 seneyi aşkın bir süredir var.bir de bana bunlar geçen gelişinde yoktu yeni çıkmış demez mi:).allah kimseyi doktorların eline düşürmesin arkadaşlar..işini layıkıyla yapan çok az insan var..onlara rastlarsanız dünyanın en şanslı insanısınız. neyse bana aldara krem verdi önce bu kremle siğilleri küçültücez dedi biyopsi yapacağım daha sonra yakıcam ben o siğilleri dedi..son olarak da aşı yapıcam dedi..şimdi de siğilleri yakardım ancak yakmıyorum vajina girişin daralır dedi bana..o yüzden ilaçla tedavi şansı veriyorum dedi..peki dedim.2 hafta kullandım 15 gün sonra gel demişti..tekrar gittim...aldara tahriş etti vajinamı kıpkırmızı oldu ancak dayanılmıcak bi yanma acıma olmuyordu..15 gün sonra gidişimde bir krem daha verdi aslında 2 krem onları birbirine karıştırıp sürüyorum bepanthenle karıştırıyorum kremi..o kremi de hergün sabah sürüyorum tahriş olan yerlerin acısını azaltıyor..1 ay sonra doktora tekrar gideceğim...size bir sorum olacak..reglken bu kremleri kullanmamın bir sakıncası varmı acaba?

Canım benim çok üzüldüm :KK43: Böylesi doktorlarla karşılaşmak zor ya :KK43: Ne diyim Allah bilgisiz doktorları bildiği gibi yapsın. En başında anlaşılsa idi bu ve tedavin taa o zaman başlasa idi şimdiye kadar belkide kurtulmuş olacaktın değil mi. Ama sıkma canını tatlım. Hani bir söz vardır geç olsunda güç olmasın derler. Üzülme. Çok şükür sonunda tedavin başlamış ya. Allahın izniyle yavaş yavaş iyileşir onlarda. Moralini yüksek tut olurmu cidden iyileşeceğine inan. Çünki cidden iyileşiliyor bütün kalbimle inanıyorum buna ve örnekleride var zaten değil mi :))) Tekrar geçmiş olsun güzelim.

Yarınlar güzel günlerle siğilsiz günlere gebe kızlar kaydirigubbakcemile5
Öpüldünüz kocaman:1hug:a.s.

tşk ederim canlarım güzel haberlerle dönücem inş. bugün eve allah hepimizin yardımcısı olsun :Saruboceq:
sidelyacım smear testinin temiz çıkmasına çok sevindim ama geno tiplemeyi nasıl yanlış yapmayı becermişler bi anlam veremedim doğrusu laelaelaelaelae
geno tiplemenin sonucunu öğrenmek ne kadar zaman alıyo??

Bende bi anlasam :))) Valla güzelim bana 15 gün sonra çıkar demişlerdi bir haftada çıktı dediler :) demek ki yanlış oldugu için :) hey Allahım yaaa :)))) Aradım şimdi Kadın doğumcuyu doğumdaymış. Cildiyecimle görüştüm sonra. Yanlış olmuş evet biz zaten biliyoruz hpv olduğunu dedi. Öğleden sonra arayın beni bi görüşeyim laboratuarla, para verdiniz yazık günah dedi. Tekrar yapılacak sanırım. Sende sıkma canını güzelim sakın. Geçecek gidecek hepiciği :)) öptüm

Son düzenleme:
sidelyacım iyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum..
ben de size gelişmeleri yazacağım..benim siğillerim vajina girişinde de var girişin üst yan ve alt kısımlarında içeri doğru..üst kısımdaki baya büyük..dokununca hafif bastırınca çok acıyor.diğerleri de bastırınca çok acıyor.dışarıda da daha minik onlarda dokununca acıyo çok sanırım benim hastalığım senelerce teşhis konulamadığı için ilerledi:KK43: smear testim temiz çıktı onu eylülde yaptırmıştım..makatta da 1 tane siğil varmış..afedersiniz tuvalete çıktığımda yanma oluyordu..ben onu çatlak zannediyordum..ve bende bu siğiller sistit enfeksiyon gibi rahatsızlıklara da yok açtı bir tanesi idrar yollarıma çok yakında çünkü..ateş ve kusma yaptı zaman zaman..40dereceye çıktı ateşim..10 tane iğne yedim idrar yolları iltihabı için..doktorların yanlış müdehaleleri yüzünden hastalığım kronikleşti zaman zaman ateşlendim böyle..mutlu bir evliliğimin ilerde cinsel hayatımın olmayacağını düşündükçe arkadaşlar iyice karamsar oldum.evlilikten de korktum.çünkü ilaçları hiçbir işe yaramıyordu..wcye çıktığımda idrar yaparken hiç birşey hissetmiyorum uyuşmuş bir şekilde..hala hissetmiyorum idrarın değdiğini.iç dudaklarda da dokununca anlaşılan yine acı veren pütürlükler var:KK43:.özel bi hastanede gidiyorum doktora ancak dediğim gibi bu çok geç farketti durumu..şimdi tek korkum acaba siğillerin hepsini yakabilecek mi becerebilecek mi..bende baya var çünkü..kimisi görünürde görünmese de..dokununca hissediliyor...yazdıkça farkettim arkadaşlar durumum baya kötüymüş artık kendimi bıraktım doktorun eline de diyim herşey olucana varır..herkese allahtan bol şifalar diliyorum.

X