Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Sanırım yaktırdıktan sonra bu bitkileri kullanmam daha doğru olacak :)çünkü en kesin çözümü yakılması ...
teşekkür ederim canım.

arkadaşlar bende eşimde siğiller görülmesi nedeniyle cildiyeye gitmemizle eşimde hpv virüsünden kaynaklanan siğiller olduğunu öğrendim cinsel yolla bulaştığını duyunca soluğu jinekolokta aldım smear yapıldı ama bende siğil olmadığını söyledi.smear sonucunda rahim ağzında hücre değişimi olduğu söylendi şimdi hpv dna sonucu bekliyoruz bu aradada eşime ve bana antibiyotik tedavisi başlandı.umarım sonuç iyi gelir

arkadaşlar bende eşimde siğiller görülmesi nedeniyle cildiyeye gitmemizle eşimde hpv virüsünden kaynaklanan siğiller olduğunu öğrendim cinsel yolla bulaştığını duyunca soluğu jinekolokta aldım smear yapıldı ama bende siğil olmadığını söyledi.smear sonucunda rahim ağzında hücre değişimi olduğu söylendi şimdi hpv dna sonucu bekliyoruz bu aradada eşime ve bana antibiyotik tedavisi başlandı.umarım sonuç iyi gelir

Canım geçmiş olsun öncelikle. eşinde siğil var ise sanabulaştırmış olması yğksek bir ihtimal. Ama siğil olarak dışarıya vurması 1-8 ayları bulabiliyormuş. Smear testi yapılmış ve temiz çıkmış olması güzel. Sevindim canım.
Peki eşindeki siğiller yakılmadımı veya başka şekilde tedavi edilmedi mi çünki sana bulaşma olasılıgı yüksek.

Bağışıklığını sakın düşürme sürekli kuvvetli tut. Çünki bağışıklık sistemi zayıflayan insanlarda hemen siğiller çıkıyor. Değilse uzun bir süre deri altında saklıyor kendini. Biz burda arkadaşlarla çörek otu ve bal karışımı yiyoruz sabah akşam. Bağışıklıgı güçlendirmesi için. Ve kuşburnu ekinezya gibi çaylar içiyoruz. Ayrıca ımmunex hap var onuda kullanıyoruz bazılarımız. Ama tabi doktorunla sürekli irtibat halinde bulun tatlım. Kendinide izle. Herşeyde olduğu gibi bunda da erken farketmek önemli. Çok geçmiş olsun tekrar canım
a.s.

Doktor siğil olmazsa bulaştırma ihtimalin çok az dedi eşine. Ama yine de eşim ımmunex kullanıyor. Bir müddet kullansın dedi. Bakalım artık. Benim önce siğilleri yok etmem lazım :))) öpüldünüz kızlara.s.

çok saol cnm a.s.

erkek arkadaşımda var siğil ama yaktırdı...
bende korktum araştrma yapıyorum bu konuda...vücutta hep kalıcı geçmez hiç,sadece siğil arada çıkar diye okudum,yanlışsam düzeltin lütfen ...

galiba genel eve gitti sevgilim bu arada :kızgın: ordan bulaşmıştr
ağzından laf almaya çalışıyorum ama söylemiyo bişe :çok üzgünüm:
ilerde bana geçme şansı var mı yani :bbo:

çok saol cnm a.s.

erkek arkadaşımda var siğil ama yaktırdı...
bende korktum araştrma yapıyorum bu konuda...vücutta hep kalıcı geçmez hiç,sadece siğil arada çıkar diye okudum,yanlışsam düzeltin lütfen ...

galiba genel eve gitti sevgilim bu arada :kızgın: ordan bulaşmıştr
ağzından laf almaya çalışıyorum ama söylemiyo bişe :çok üzgünüm:
ilerde bana geçme şansı var mı yani :bbo:

Canım evet virüs eğer bulaşırsa vücuda giriyor. Ve bağışıklık sisteminin zayıflamasını fırsat bilip çıkıyor ortaya. Değilse deri altında duruyormuş. O yüzden bağışıklığa dikkat. Evet erkek arkadaşın almış bir yerden demek ki, temkinli olmakta fayda var. Tatlım ileride sana bulaşmadan yada siğil olarak ortaya çıkmadan evvel hpv aşısı yaptırman senin yararına olur diye düşünüyorum. Bulaştıktan sonra Bayanlarda siğil olarak ortaya çıkması ise 1-8 ayları bulabiliyormuş. Bunlar edindiğim acizane bilgiler.

Çok geçmiş olsun tekrar tatlım. Bilinçli olmak güzel. a.s.

Son düzenleme:

canım bişe sormak istiyorum eşinin tedavisini cilt doktoru mu yapıyor yoksa ürolog mu hangisine gidilmesi gerek

Arkadaşlar merhaba ben aldara kullanıyorum bende 3 tane toplu iğne başı kadar 1 tane de büyük siğil vardı. bu 5. gün ufak olanlardan biri tamamen kaybolmuş en büyük olanda yok denecek kadar küçülmüş diğerlerinde de küçülme var. Krem bitince yeniden gelirmi diye korkuyorum. Çünkü 1 haftalık antibiyotik kullandığımda çok küçülmüştü anitbiyotiği bırakınca geri büyümüştü büyük olan. Bilginiz var mı bu konuda?

merhaba, ben immunex i 2 ayri doktora sordum. Bu ilacin kanitlanmis bir etkisi yok dedi ikisi de. Kullanilabilir ama ticari amacli cikan ilaclarmis bilemiyorum ama yine de bir umit kullaniyoruz. Ayrica sanirim bu sigillerin cikmasinin bagisiklil sistemi ile birebir iliskisi herzaman olmayabiliyor, bubenim tahminim. Yani bu kadar kisinin mi bagisiklik sistemi bu kadar zayif? Kendimden ornek vereyimi madem vucudum zayif dusmus sık sık grip olmam, hasta olmam gerekirdi kışın ama ben hic hasta olmamistim mesela. Yalniz kan degerlerim dusuktu...

Belki de cok guclu bunyeler ancak bu virusle basedebiliyor yoksa normal bunyeler basedemiyor diye dusunuyorum...

Bu arada virus un bi kere vucuda girdi mi hayat boyu kalip kalmayacagini sordum doktora. 1-2 sene icinde vucut bunu yener ve atar eger cok iyi bakarsan kendine dedi. Bunu da soyleyeyim dedim.

Yeliz sen sigara mi iciyorsun bir de? Allah askina sigara zaten baslica bagisikligizayiflatan birsey, corek otu yesen ne fayda, lutfen sigarayi birak

Arkadaşlar merhaba ben aldara kullanıyorum bende 3 tane toplu iğne başı kadar 1 tane de büyük siğil vardı. bu 5. gün ufak olanlardan biri tamamen kaybolmuş en büyük olanda yok denecek kadar küçülmüş diğerlerinde de küçülme var. Krem bitince yeniden gelirmi diye korkuyorum. Çünkü 1 haftalık antibiyotik kullandığımda çok küçülmüştü anitbiyotiği bırakınca geri büyümüştü büyük olan. Bilginiz var mı bu konuda?

hergun mu kullaniyorsun, gunasiri kullan diyor doktorlar cunku
bende 1 aydir kullaniyorum, anca yoketmeye basladi

bu arada herkes yakılan sigillerin kabuk baglamasindan sonra yaranın iyilesmesinden bahsetmis, ben de yaktirdim ama benimkiler cukur seklinde iz kaldi...zamanla gececek mi bilmiyorum ama cukur seklinde dememis kimse :KK43: bende mi bi gariplik var?

asi olanlar veya yaptirmayi dusunenler asinin adi nedir?

HPV bebekleri de tehdit ediyor
Kocaeli (AA)- Rahim ağzı (serviks) kanserine yol açan, cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olan Human Papilloma Virüsü'nün (HPV), normal doğumla dünyaya gelen bebeklerde, kansere kadar uzanabilen hastalıklara neden olabileceği bildirildi.

Acıbadem Kocaeli Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Birol Vural, Türkiye'de son yıllarda vajinal smear testleri sayesinde HPV'nin erken tespit edilebildiğini, bunun rahim ağzı kanseriyle mücadelede önemli bir aşama olduğu gibi virüsün doğumsal yolla bulaşması riskini de ortadan kaldırdığını söyledi.

HPV'nin doğum öncesi fark edilmemesi halinde, düşük bir ihtimal dahi olsa bebek doğum kanalından geçerken bebeğe bulaşması durumuyla karşılaşılabildiğini ifade eden Vural, bebekte, ses tellerinde papillom adı verilen ufak kitleler oluşmasına neden olabileceğini belirtti.
:1no2:
Çocuklardaki ilk bulgunun ses kısıklığı olduğunu bildiren Doç. Dr. Vural, şöyle konuştu:

''Çocuğun sürekli kısık sesle ağlaması, HPV'nin ses tellerine yerleşmiş olabileceğinin en büyük belirtisidir. Ebeveynler bu gibi durumlarda çocuklarını mutlaka bir kulak-burun-boğaz uzmanına tedavi ettirmelidir. Bu durum 3 yaşına kadar fark edilemeyebilir, her çocukta olacak diye de bir kural yoktur. Ses tellerine tutunan papillomlar ses kısıklığına, solunum yolu tıkanıklığına, buna bağlı nefes darlığına, hatta epidermoid kanser başta olmak üzere bazı kanser türlerine neden olabilir.''

HPV'nin doğum öncesi teşhis edilmesiyle doğumun sezaryenle yapılabileceğini ve virüsün bebeği etkilemesinin önüne geçilebileceğini kaydeden Doç. Dr. Vural, tedavi yöntemleri hakkında şu bilgileri verdi:

'Ses tellerinde oluşan HPV'ye yönelik ilaç tedavisi pek yaygın değildir. Tedavisinde kimyasal ajan kullanılabildiği gibi elektro koter ya da lazerle bölgeden temizlenmesi sağlanabilir. Ancak bazı durumlarda temizlenmesi demek, yok edildiği anlamına gelmiyor, virüs tekrar yayılabiliyor.''

HPV'nin genellikle cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olduğunu vurgulayan Vural, yüzde 14,8 oranında enfeksiyon geçiren kişiye ait eşyaların kullanılması, enfekte kişiye dokunmak ve herkesin ortak kullandığı tuvaletler gibi umumi yerlerde bulaşabildiğini, virüsten korunmanın en önemli yönteminin hijyene dikkat edilmesi olduğunu söyledi.

Allah hepimizin yardımcı olsun kızlar.kafam çok karışık.........:1no2:

moralim cok bozuk :KK43: napicami bilmiyorum...tipleme yapilmadi ilk hemen sigiller yakildi, doktor kotu ben de cahildim bu konuda sigillerden de yapiliyormus bilmiyordum...smear desen yapilamiyor kız oldugum icin...aldara kullaniyorum acaba 1 sigilin cikmasina izin verip ordan tipleme mi yaptirsam? gercekten moralim cok bozuk, 1 aydır bu illetle mesgul kafam herallahin gunu...

mynet yazıyordu kızlar.bende aldara kullanıyorum.ama hıç bi faydası olmadı..smear testii yaptırcam.inş bişey çıkmaz..kızlar siz jinekoloğamı, cildiyeyemi gidiyorsunuzz???
ben jinekoloğa gidiyordum.şimdi birde cidiyeye gıtmeyi düşünüyorum.kremim bitmesini bekliyorum.yine siğil varr...:çok üzgünüm:

mynet yazıyordu kızlar.bende aldara kullanıyorum.ama hıç bi faydası olmadı..smear testii yaptırcam.inş bişey çıkmaz..kızlar siz jinekoloğamı, cildiyeyemi gidiyorsunuzz???
ben jinekoloğa gidiyordum.şimdi birde cidiyeye gıtmeyi düşünüyorum.kremim bitmesini bekliyorum.yine siğil varr...:çok üzgünüm:

-------------------------------------------------------

Son düzenleyen: Moderatör:
moralim cok bozuk :KK43: napicami bilmiyorum...tipleme yapilmadi ilk hemen sigiller yakildi, doktor kotu ben de cahildim bu konuda sigillerden de yapiliyormus bilmiyordum...smear desen yapilamiyor kız oldugum icin...aldara kullaniyorum acaba 1 sigilin cikmasina izin verip ordan tipleme mi yaptirsam? gercekten moralim cok bozuk, 1 aydır bu illetle mesgul kafam herallahin gunu...

moralini bozma canım ,ben nerdeyse 10 aydır bununla uğraşıyorum.2 kez yaktırdım sonra tekrar çıktı ve aldara kullandım geçti.bende tipleme yaptırmadım sadece smear yaptırdım.ama sürekli kontrol ettirdim içerde bişi varmı temizmi diye.nasılsa dışarda ilacını kullanmaya devam et geçicek öle hemen umutsuzluğa kapılma geçiyo ama biraz uğraştırıyor.çok üzülen ve çok çeken biri olarak söylüyorum bunları.:)

moralini bozma canım ,ben nerdeyse 10 aydır bununla uğraşıyorum.2 kez yaktırdım sonra tekrar çıktı ve aldara kullandım geçti.bende tipleme yaptırmadım sadece smear yaptırdım.ama sürekli kontrol ettirdim içerde bişi varmı temizmi diye.nasılsa dışarda ilacını kullanmaya devam et geçicek öle hemen umutsuzluğa kapılma geçiyo ama biraz uğraştırıyor.çok üzülen ve çok çeken biri olarak söylüyorum bunları.:)

nihayet bi ses geldi
cok sagol
ne tipleme ne smear yapilmadi bana
ben 1 kez yaktirdim, sonra hemen aldaraya basladim
sen aldarayı ne kadar kullandın? ve ne kadardır kullanmadigin halde sigil yok?
bir de aldara surunce sigillerde nasil degisiklik oldu? bende sigillerin karnibahar gorunumu normal deriye dondu ama kabarık olarak duruyor

bu sorularimi cevaplarsan cok sevirinim canım

sade_kahve ben hergün kullandım sanırım yanlış ama bir an önce kurtulmak istedim sanırım. bende de düz deri gibi oldu şu an. aldaradan fayda gören de var görmeyen. krem bitince yeniden oluşursa diye bende çok korkuyorum :nazar:

sade_kahve ben hergün kullandım sanırım yanlış ama bir an önce kurtulmak istedim sanırım. bende de düz deri gibi oldu şu an. aldaradan fayda gören de var görmeyen. krem bitince yeniden oluşursa diye bende çok korkuyorum :nazar:

ilacin icinde haftada 3 gun kullanin diyor, doktor da 2 gunde bir kullan dedi
ben de oyle yaptim ama 1-2sigil var onlara hergun suruyorum
kendime gore bi yontem buldum boyle, biraz daha buyuk sigile hergun surdum hizlandi iyilesmesi 2 gunde bir surduklerim cok yavas iyilesiyor

hergun surmenin ne zarari var acaba ki

X