Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

kızlar ben sağlık ocağına gittim. aile hekimim bir tane kulaklık gibi bir şey ile uçuğa dokunup ondan test yaptı hiçbir şey çıkmadı. dudakta çıkan uçuk gibi görüntüsü olmasına rağmen aslında tek problemim tüylerin ucu çıkamayınca derinin altında bazıları çıkmak için baskı yaparlarmış o da derinin o anda sert olması ve çıkmamasını engellediğinden tahriş oluyormuş. bacaktaki batık gibi hiç önemsiz bir durummuş. herhangi bir ilişki ya da kişisel bakım ya da kadın hastalıkları ile alakası yokmuş. derimin yapısındanmış. ben anne tarafında kadın hastalıkları ırsi olduğundan dolayı korktum ama hiçbir tehlikesi yokmuş sadece çıkmayan tüyü deriye karşı baş kaldırışıymış. uçuk gibi olmasının sebebi ise tüyün çıkmadığı için ters yön olmasıymış. çok korktum bir hastalıktır gelecekteki anne olma istediğime engel die ama çok çok şükür hiçbir şey çıkmadı. ben içim daha çok rahat etsin die hastahaneye de gideceğim çok vaktim olmadığından yarım saatlik bir süreçle uğradım ama aldığım cevap azda olsa içime su serpti. ve belirtmek istiyorum o kulaklık gibi olan çubuğu kendinizde yaranıza sürebiliyorsunuz ben doktorum kadın olmasına rağmen çekindiğim için kendim yaptım. yaraya değmesi yeterli zaten. sizde içinizi ferah tutun. umarım hepiniz iyileşirsiniz.

L-SIL çıktı kolposkopide, smear temiz çıkmıştı oysaki, bunu beklemiyordum. CIN 1 ile aynı şey mi? Bunu yaşayanlar nasıl bir süreç izlediler ? Bi de polipoid servisit diyor yara galiba. O bölgeleri kazıma yaparlar mi? Doktora gidip sormam lazım ama duramıyorum düşünmeden, moralman çöktüm. Sadece sigil olsaydı şükrederdim. Nolur L-SIL sonucu olanlar neler yaptınız paylaşabilir misinz
LSIL en düşük aşama YAPMAN GEREKENLER;
İlişkiye girme
İlişkiye giriyosan virüs yükünü artmaması içinLATEX içeren virüs geçişini önleyici DUREX EKSTRA KORUMA prezervatifini kullan
TİPİNİ ÖĞREN TİP 16 VE 18 HARİCİNDEKİ TİPLERDE DÜŞÜK AŞAMAYA KADAR GELİR GERİLEME ORANLARI ÇOK YÜKSEKTİR.(HPV DNA TİPLENDİRME PCR TESTİ YAPTIR RAHİMDEN SİĞİLDEN ASLA YAPTIRMA)
BAĞIŞIKLIĞINI YÜKSELTİRSEN GERİLER VEYA DURUR;
GARDASİL AŞINI OL
HPV için bagısıklık güclendiren bazı takviyeler
Coriolus MRL veya AHCC takviyesi olabilir
Günde 1 Multivitamin (SOLGAR vm 75 gibi)
BETA GLUKAN (Imunexinkisi çok düşüktür IMUTORün beta GLUKAN içeriği daha yüksektir portakal suyu gibi taze c vitaminiyle etkisi artar.
FOLİK ASİT takviyesi olabilir sebzeler vs
ÇİNKO TAKVİYESİ olabilir Solgar ZİNC PİCOLİNATE gibi
D VİTAMİNİ AMPÜLÜ
St.Johns Wort
Yeşil Çay ve Ekinezya Çayı ve Adaçayı
Taze sıkılmıs portakal suyu
B VİTAMİNLERİ KOMPLEKSİ
B12 AŞISI
Selenyum
ÇÖREK OTU YAĞI
ŞEKERİ KOMPLE HAYATINDAN ÇIKAR.
ZENCEFİL
ZERDEÇAL
BOL BOL EV YOĞURDU VEYA KEFİR
GÜÇLÜ BİR BİTKİSEL MACUN
PROPOLİS+ARI SÜTÜ+POLEN KARIŞIMI İÇİNE ZENCEFİLDE EKLE
BOL BOL SU
PROBİYOTİK
SPOR
BU TAKVİYELERİN HEPSİ DOKTOR GÖZETİMİ ALTINDA EKSİKLİKLERİN BELİRLENEREK KULLANILMALIDIR YOKSA BÖBREKLERİ YORABİLİR VEYA YAN ETKİLER GÖZLENEBİLİR.

Aşının 2.fazına geçilmiş birçok aşı calısması cıkar ama bunların ancak %10undan azında ikinci faza geçilebilir şuan hem AHCC hem de ayrı olarak tedavi edici AŞI çalışmasında ikinci faza geçildi AHCC önümüzdeki yıl sonuclanıcak AŞI da muhtemelen o şekilde olur.

Aşı calısmalarında birçok engeli aştık başarı oranı servikal kanser dahil olmak üzere %90 demiş

Herkese mrb. Arkadaslar genitalimde yaklasik 10 senedir et beni sigil gibi bisey var 2 tane kasik bacak aram gibi bi yerde. Toplu igne ucu gibi. Ben et beni diye hic önemsemedim. Jilet kullamdigim icin kesmemeye dikkat ediyordum sadece. Evleneli 2 bucuk sene oldu. Suan 5 aylik bebegim var. Bu sabah tesadufen sigillerle ilgili bi post gordum kanser olabilecegi yaziyodu cok korktum sabahtan beri agliyorum. Sonra esime gosterdim ondan bendede var dedi. Bi Baktim 6-7 tane(gobekle penis arasinda karin bolgesinde gibi.penisin ustunde degil yani). Ondada bisey yoktu 3 ay once bi tane cikmis sonra uremis.Ben iyice tedirgin oldum. Sabahtan beri arasyiriyorum hpv kanser falan kafam agridi aglamaktan. Kizligimdan beri var bu sigil gibi sey bende ne buyuyor ne uruyor. Bendeki hpv midir eger oyleyse esime benden mi bulasti. 2 bucuk senedir evliyim ama onda 3 aydir cikmis. Bebeğimde normal dogum yaptım. Sigil olsa doktorlar farketip gormez mi :KK43: suan cok uzgunum aglayip duruyorum. Napmaliyim ne etmeliyim hic bilmiyorum

Herkese mrb. Arkadaslar genitalimde yaklasik 10 senedir et beni sigil gibi bisey var 2 tane kasik bacak aram gibi bi yerde. Toplu igne ucu gibi. Ben et beni diye hic önemsemedim. Jilet kullamdigim icin kesmemeye dikkat ediyordum sadece. Evleneli 2 bucuk sene oldu. Suan 5 aylik bebegim var. Bu sabah tesadufen sigillerle ilgili bi post gordum kanser olabilecegi yaziyodu cok korktum sabahtan beri agliyorum. Sonra esime gosterdim ondan bendede var dedi. Bi Baktim 6-7 tane(gobekle penis arasinda karin bolgesinde gibi.penisin ustunde degil yani). Ondada bisey yoktu 3 ay once bi tane cikmis sonra uremis.Ben iyice tedirgin oldum. Sabahtan beri arasyiriyorum hpv kanser falan kafam agridi aglamaktan. Kizligimdan beri var bu sigil gibi sey bende ne buyuyor ne uruyor. Bendeki hpv midir eger oyleyse esime benden mi bulasti. 2 bucuk senedir evliyim ama onda 3 aydir cikmis. Bebeğimde normal dogum yaptım. Sigil olsa doktorlar farketip gormez mi :KK43: suan cok uzgunum aglayip duruyorum. Napmaliyim ne etmeliyim hic bilmiyorum
Sendeki siğil değil siğil olsa şimdiye her tarafını sarardı.Et beni farklı siğil farklı şeyler sadecetarifi yapılırken et beni diye yazıyoruz ona benziyo cünkü ama siğil hem büyüme hem de dağılma eğiliminde.Şöyle söyliyim penisin derisi mukoza deridir aynı ağzımızdaki ve makatımızdaki gibi kırmızı parlak olan deri mukozadır cinsel siğiller sadece mukoza deriye bulasabilir normal deride olmazlar.Eğer eşindeki normal derisindeyse siğil değildir.Çok şüpheleniyosan eğer eşini cerrah veya dermatolog veya ürologa götür baksınlar parça alıp dnaya yollarlar şüphelenirlerse bu kadar basit.Sendeki siğil değil ama korkma eşinden önce cinsel temas sürtünme vs.yaşamadıysan rahat ol bi de bunlar üreme ve büyüme halinde oluyolar öyle yıllarca kalmaz o senin kendi yapındır.

Bu forumda hpvyle ilgili dünyadaki türkiyedeki bütün yenilikler bilgiler yapman gereken herşey yazılı .Eşin doktora gitsin doktor şüphelenirse ordan parça alıp HPV dna testine yollar.Bunun siğil yapan türleri farklı kanser yapan türleri farklı siğil yapanlar iyi huyludur genelde siğil yapan tip 6-11 ama cıktıkca yakılmaları gerekir ; kanser yapanlar genelde 16 veya 18dir sende Smear aldır.Eğer eşinde hpv cıkarsa smear alınan cubuktan HPV DNA yaptırırarak rahminde kötü bi tip var mı bunu ögrenirsin ama sende bişey yok emin olabilirsin sadece eşindekiler belki şüpheli olabilir.

AYRICA SİĞİL KASIK BACAK ARASINDA CIKMAZ CİNSEL YOLLA BULASANLAR MUKOZADA CIKAR NORMAL DERİYE BULASMAZLAR SADECE BU PARLAK PEMBESİ OLAN HERKESDE BULUNAN MUKOZA DERİYE TUTUNABİLİRLER EĞER NORMAL DERİDE CIKIYOSA CİNSEL YOLLA BULASANI DEĞİLDİR VEYA COOK ZARARSIZ OLAN MOLLOSCUMDUR O DA İÇİ SIKILARAK SİVİLCE GİBİ TEMİZLENİR

Allah razi olsun içim cok rahatladi. Yani bende hpv olsa sigil cok dagilirdi degil mi? Normal dogum yaptim 5 ay önce hpv olsa doktor gozden kacirmazdi sanırım. Hem benim hpv olmasi imkansiz evlenmeden once cinsel birlikteligim olmadi. Lisede yatili okudum banyolarimiz falan birdi. Birbirimizin esyalarini falan cok giyerdik pek hijyenik buyumedim. Bu yuzdende boyle bisey olmus olabilir mi ki? :KK43: asiri uzgunum. Hpv ise normal doğum yaptim benegime de gecmisse :KK43:

Allah razi olsun içim cok rahatladi. Yani bende hpv olsa sigil cok dagilirdi degil mi? Normal dogum yaptim 5 ay önce hpv olsa doktor gozden kacirmazdi sanırım. Hem benim hpv olmasi imkansiz evlenmeden once cinsel birlikteligim olmadi. Lisede yatili okudum banyolarimiz falan birdi. Birbirimizin esyalarini falan cok giyerdik pek hijyenik buyumedim. Bu yuzdende boyle bisey olmus olabilir mi ki? :KK43: asiri uzgunum. Hpv ise normal doğum yaptim benegime de gecmisse :KK43:
Hayır hayır hayır öyle bişey mümkün değil .Seninki siğil değil siğil olsa 10 yılda ağaç olurdu o.Ayrıca normal deride olmaz bu dedigimiz cinsel tipler mukozayı derbeder.Rahatla

Hayır hayır hayır öyle bişey mümkün değil .Seninki siğil değil siğil olsa 10 yılda ağaç olurdu o.Ayrıca normal deride olmaz bu dedigimiz cinsel tipler mukozayı derbeder.Rahatla
İnsallah. Utanarak söylüyorum ama esiminkide penis uzerinde degil. Penisin ustundeki killanma bolgesinde. Onun hpv olmasi riski var mi

Bi

zannetmiyorum ama en iyis yarın bi ürolog veya cerraha gidip gözükmek ama cocugun konusunda endişelenmeni gerektiricek bişey yok cünkü öyle bişey olsa sen zaten farkederdin hamilelikte
Siz nasil bu kadar bilgiye sahipsiniz acaba cok bilgilemdim Allah razi olsun

X