Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ilişkiye girmediğim zaman diliminde çıkıyor bende hep.
Bu cinsel uçuk dediğimiz uçuğun cinsel yolla veya sürtünme yani cinsel organların temasıyla bulaşan türü olan Hsv 2 dudaktaki uçuğun tipi ise Hsv 1.Genelde adet döngülerine yakın çıkar .Belirli bir zaman sonra kendiliginden içi açılır iyileşir kaybolur ilk sene bulastırıcılıgı cok yüksektir .Uçuk testi için yaralar ilk cıktıgı gün oradan örnek alınıp teste göndericeksin veya kan testi yaptırıcaksın Hsv 2 Igg ve Hsv 2 Igmye baktırmak istiyorum diceksin kan tahlilinde

cinsel ilişkiye girmediğim zamanlarda çıkıyor bende hep. bu durumda oranlar birbirine değmediğinden dolayı an başka bir hastalık olma ihtimali olabilir mi.

İlişkiyle
ilişkiye girmediğim zaman diliminde çıkıyor bende hep.

cinsel ilişkiye girmediğim zamanlarda çıkıyor bende hep. bu durumda oranlar birbirine değmediğinden dolayı an başka bir hastalık olma ihtimali olabilir mi.
Çıkma olayının ilişkiyle ne alakası var ki bi ilgisi yok ? Herhangi bir ilişkinden cinsel uçuk kapmıs olabilirsin geçmişte dudaktaki uçuk gibi ilk çok sık çıkar sonra da nadiren çıkar bagısıklık düştükçe .Kan testi yaptır biruni veya mavi beya düzen labaratuvarlarının uçuk testi daha başarıldır bu labaratuvarlardan birine git Hsv 2 IGG ye baktır Igmye de baktırabilirsin ama yanıltabilir son ilişkinden en erken 3 ay sonra bakılması lazım IGG pozitifse cinsel uçuğun var demektir hem dudak hem de cinsel uçuğu bir arada aratan testler var ikisinin ayrımını yapmıyor bundan dolayı sadece HSV TİP 2 IGG kan tahlili istiyorum diceksin labaratuvara gidip kan ver 2 günde cıkar

Arkadaslar bizlerin bagisiklik sisteminin ekstra desteklere ihtiyaci var.bence buna dikkat edin.benim ekstralarim:
1.kefir : evde kendiniz mayalayabilirsiniz.tadi biraz eksi olsada bagisikligi guclendiriyor.bagirsak florasini duzenliyor.toksik maddeleri atiyor ve viruslerle savasiyor.
2.yesil cay: icerdigi katesinler bagisikligi destekliyor.hpv virusune direkt etki ediyor.bir yil boyunca gunde iki bardak yesil cay icenlerin %70 inde hpv vucuttan atilmis.
3.sogan ve sarimsak: icindeki alidin bagisikligi guclendiriyor.antiviral ozelligi var.hergun bir dis sarimsak candir.
4.folik asit, beta keroten, c ve e vitaminleri.(solgar yada pharmaton multivitamin...)
5.ahcc yada coriolus mrl: ikiside aslinda mantarozu ama ulkemizde satilmiyor.dusuk tipleri 3 ay da yuksek risklileride 10 ayda gunde 3 g alarak bagusikligi % 300-800 arasinda arttiriyor ve hov virusunu vucuttan atiyor yada baskiliyor.ama yurtdisindan geldigi icin biraz pahali.

Yukarida yazmayi unuttugum birkac sey daha var.sigarayi birakmaniz sart.alkolde alinmamali.gunde en az iki bardak yesil cay ve bir bardak ekinizya cayi icilmeli.oral yoldan sivi halde gunde bir tatli kasigi propolis(ozel muayenehanesine gittigim kadin dogumcu prof.dr.dahi propolis onerdi-ki kadin tv lere cikan ir prof.dr.).mumkunse birazda egzersiz.

Arkadaşlar size 2017deki son çalışmalardan biri bu çalışma Hpv aşısının oral hpv si olanları tedavi ettiğini anlatıyor .Lütfen Gardasil aşınızı olun yapmanız gereken şey cok basit herhangi bir kadın dogum veya dermatologa gidin bişey acıklamanıza gerek yok ben aşı olmak istiyorum diyin Gardasili yazmak zorunda .Sonra hemen karşıdaki bi eczaneye gidin Gardasili alın (her gardasil aşı depodan yarım saatte gelir bütün eczanelerde bu şekikldedir.)
Yarım saate aşınız gelicek eczaneden alın her dozu 300 tl yani bu doz için 300 tl ödüceksiniz , herhangi bir tıp merkezi,hastane vs.hiç farketmez eczaneden aldıgınız Gardasil aşı ve reçeteyle gidiyosunuz iğne vurulcam diyosunuz hemen bi hemşire gelip 5 tlye iğneyi vuruyor bu kadar basit aynı işlemleri 2. ve 6.ayda yine tekrarlıyosunuz aynı reçeteyle tekrar yazdırmanıza gerek yok sadece 2.ve 6.ayda eczaneden aşı alıp herhangi bir tıp merkezinde hemşireye vurdurtuyosunuz.

Burda hpv aşısı 4 lü olan Gardasil yerine 9lu Gardasil kullanılmıs avrupa ve amerikada 9lu Gardasil yıllardır kullanılıyor yan, 9 tipe karşı koruyanı türkiye de hala 4lüsü mevcut ama aynı tedavi edici gardasil 4lü aşı içinde geçerli oral hpv de :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28109479 calısma bu daha cok yeni ;
Recurrent Respiratory Papillomatosis (RRP) is a condition characterized by recurring squamous papillomas in the aerodigestive tract due to Human Papilloma Virus (HPV) infection. Treatment includes surgical debridement of the lesions often with adjuvant therapy. A newer adjuvant agent being tested is the HPV vaccine. The case report includes a child with RRP who underwent 10 surgeries in a year with an average inter-surgical interval (ISI) of 46 days. The patient then received the scheduled regimen of 3 doses of 9 valent HPV vaccine. Since beginning the vaccination, her average ISI increased to 113 days and as of writing of this paper only 1 surgery in the last 340 days. It is theorized that the increase in humoral response to the virus can slow the course of the disease, lengthen the ISI, and decrease morbidity. The results of this case report lends evidence to the use of the HPV vaccine as a therapeutic adjuvant therapy for RRP.

Yine 2017de yeni yapılan bi calısma Ranpirnase adlı krem ve Hpv tedavisi anlatılmıs lütfen yandex çeviriye kopyalayıp çevirerek okuyun :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28121292
BACKGROUND:
Human papillomaviruses (HPV), the causative agent of anogenital warts, are the most prevalent sexually transmitted infectious agents, and wart treatment poses a persistent challenge. We assessed the safety and efficacy of treating HPV with ranpirnase, an endoribonuclease from the Northern Leopard frog that has been used extensively in Phase III oncology trials.

METHODS:
As initial verification of ranpirnase antiviral activity, we assessed its ability to eliminate papillomaviruses in cultured cells. To further assess its feasibility for treating anogenital warts in humans, we performed a Phase I study. Forty-two male volunteers with genital/perianal warts were treated topically with three different formulations of 1 mg/ml ranpirnase. Patients were monitored for eight weeks or until healing. Four patients with HIV were treated in accordance to the compassionate program but were not evaluated.

RESULTS:
In cultured cells, ranpirnase showed specific activity against HPV-11 with low toxicity (selectivity index >88). The broad applicability of ranpirnase for treating papillomaviruses was verified using the cottontail rabbit papillomavirus. In the clinical study, eight participants were lost-to-follow-up or discontinued due to protocol violation or noncompliance. Among 30 evaluable participants, topical ranpirnase was moderately well-tolerated, with discontinuation by five (16.7%) due to adverse reactions. Clinical healing was achieved by 25 participants (83.3%), and 50% improvement by the five discontinued participants (16.7%). The median time to clinical healing was 30 days.

CONCLUSIONS:
This study provides the first in vitro and clinical evidence of the antiviral efficacy of ranpirnase against HPV and supports assessment of ranpirnase in expanded clinical studies.

30 günlük bir sürede hpv taşıyanların yarısı iyileşmiş krem bu anogenital makat siğilleri ve vajina dısındakiler için tedavi edici krem :Ranpirnase

Ranpirnase diğer adı da Oncanese krem arkadaslar makat siğilleri olanlar makattaki dış bölgedeki hpvye sürülüyor krem oradaki hpvyi öldürüyor

Yukarida yazmayi unuttugum birkac sey daha var.sigarayi birakmaniz sart.alkolde alinmamali.gunde en az iki bardak yesil cay ve bir bardak ekinizya cayi icilmeli.oral yoldan sivi halde gunde bir tatli kasigi propolis(ozel muayenehanesine gittigim kadin dogumcu prof.dr.dahi propolis onerdi-ki kadin tv lere cikan ir prof.dr.).mumkunse birazda egzersiz.

bir daha çıkan uçakta gideceğim umarım ciddi bir şey değildir. bilgiler için çok teşekkürler.

bir daha çıkan uçakta gideceğim umarım ciddi bir şey değildir. bilgiler için çok teşekkürler.
Ciddi olucagını sanmam bir daha cıkan uçukta çıkar cıkmaz ilk gün git çünkü oradan örnek alıcaklar cıkan şeylerden %50 kaçırma şansı var daha sonradan gidersen ve kan testi için son ilişkinin üzerinden 3 ay geçtiyse beklemene gerek yok gidip direk Hsv 2 IGG baktırıcam de bi tıp merkezi veya labaratuvara hemen bakarlar kan alıp.Garanti olsun diye diğerlerine de baktır buraya yazmıstm Anti Hcv ,Anti Hbs,Hbs Ag,Sfiliz için (TPHA-VDRL),Anti Hiv Combo,Hsv 2 Igg baktır bunların dışında hpv kalıyo onu da biliyosun zaten burada yeterince bilgi var

Genital ucuk ve hpv icin rusya ve ukraynada allokin alfa diye bir ikac satiliyor.bu ilacin hsv ve hpv viruslerini vucuttan sildigi soyleniyor ama turkiyede satilmiyor.ya oraya gidip yaptirican yada soguk zincirle getiricen ki o da cok zor.tedaviye yonelik bir ilac.deri altina enjekte ediliyor.2 gunde bir tane olmak uzere 6 tupu 3 seferde enjekte ediyorlar.fiyati da yaklasik 700 tl.

Böyle bir şansım yok tabi ki. Fiyat ve durum olarak. Ama burada olmaması dileğiyle inşallah

Üçüncü son doz gardasil aşımı oldum vajina girişimi siğil terketti..sanırım hpv 31 tip siyah siğil yapıyor tek tük cıkıyor vajen iç dudaklarda yaktırıyorum kaşıntılarım bitti diyebilirim ilk Zaman'lar alev alev yakan kaşıntılar bitti geceleri çok rahat uyuyorum Ankara Medical art doktorum artık indirimde yapıyor sürekli gittiğim için ayda bir kontrole gidiyorum yakıyor hatta şöyle söyleyim makat için gidiyorum vajinamda gördüklerinide yakıyor doktorum ücretsiz çok mahcup oluyorum diyebilirim:)şimdi ikinci 6 ayda bir istenilen smear testine gidicem yine pozitif çıkacağından eminim makat çatlağımda olan inatçı ısrarla çıkan siğilim var doktorum takipte sürekli olarak yakıyoruz her ay Oray'ı ordan içeri sıçrıyor çünki anüs içerde küçük hemoroid meme kenarlarında 2 tane siğil var doktorumun onu görmesini bekliyorum çünki çok küçükler..işin en kötü tarafı zaten hemoroid bi sıkıntım yok onlarla fakat içerde yawru yawru memeler var çoğunluk onların aralarında çıkıyor beyaz beyaz siğil yani görmek zor zorlanıyoruz kendi kendime allahtan siyah siğil çıkmıyor içerde diyorum ya çıksa hiç göremeyiz daha çok sıkıntı neyseki öyle birşey yok

Kızlar bu fotoğrafta gördüğünüz şey uçuk Hsv 1 hepimizin bilgiği dudaktaki Hsv 2 ise cinsel uçuk hpvden farklıdırbazı doktorlar malesef bunu bile bilmiyor ! Hpv bambaşka 140dan fazla türü olan sadece 2-3 tanesi siğil yapan onun dışındaki bazı tiperli hiçbir belirtisi olmadan rahminize yerleşip sinsice siğil yapmadan hücrelerinizi bozarak ilerleyen bir virüstür,tedavi oldugunuz müddetceve kendinize iyi bakarsanız bağışıklık Hpvyi temizler.Ama tedavi olup o bölgeyi imha etmeniz ve bagısıklıgı yükseltmeniz lazım .Bu resimdeki ise cinsel bölge uçuğu dedigimiz cinsel ilişki veya cinsel temastan (sevişme)kapılan HSV yani uçuğun tip 2si.Aynı şekilde bu da hpv gibi gibi çook uzun süre aktifleşmeden kalabilir daha sonra uçuk olarak ortaya cıkabilirveya kapılan ilişkiden Sonra 2 gün -3 hafta içinde çıkabilir veya dedigim gibi yıllar sonra cıkabilir. HSv Tip 2 2 yani cinsel uçuk hpv ailesinden tanamiyle farklı bir virüstür hpvnin kan testi yok kana geçmez ama Hsv yani uçuğun kan testi de vardır.Hsv Tip 2 uçuk virüsünün kan testinde ortaya cıkması için gereken süre minimum 3 aydır.Bu süre 6 aya kadar uzayabilir.Uçuk testlerinin bazıları hem dudaktaki uçuk tipi olan Hsv Tip 1,hem de cinsel uçuk tipi olan Hsv Tip 2ye aynı anda bakar bu test tamamiyle tanı koymadan ultra yanlış bir testtir cünkü dudaktaki ucuk zaten 10 insandan 9unda aktif veya pasif olarak uyudugu için sonuc hep pozitif cıkar.Önemli olan cinsel uçuk için özel bakılan testin yapılmasıdır sadece Hsv tip 2ye özel yalnızca cinsel tipine bakan kan testini yaptırmalısınız.Hsv tip 2 kapıldıgında vücutta ilk önce Igm yükselir yani virüs kapıldıktan sonra ilk haftalarda hsv tip 2 ıgm yükselir ama hsv 2 ıgm dudak uçuğu veya diğer vücuttaki virüslerdende etkilenebildigi için genelde yüksek cıkabildiginden cinsel uçuk tanısını koymada yetersiz kalır Igmden sonra vücutta 3-6 ay sonra Hsv tip 2 IGG yükselir ve hayat boyu kalır .Igg ortaya cıktıktan sonra artık IgM virüsün sadece aktif olarak cıktıgı zamanlarda Yükselir diğer zamanlarda düşer.Bundan dolayı cinsel uçuk kapıldıktan sonra kişinin haberi olmayabilir yıllarca sessiz kalabilir ama vücuda bi zararı yoktur bildiginiz uçuk sadece skıntıya gerek yok yani neyse bunlardan dolayı en son ilişkinizden sonra minimum 3 ay bekleyip (lezyon yani uçuk cıkmasa dahi ki uçuk cıkmıyor bircok kişide kapsa bile) kan testi yaptırıp tip 2 ye özel : HSV TİP 2 IGGye baktırmak istiyorum diceksiniz reçeteye veya doktora gitmenize gerek yok bi tıp merkezinde bu testi yaptırmak istiyorum diyin danışmaya direk sizin kanını alıp tesi yapıyolar.veya özel bir labaratuvara gidin bunu yaptırmak istiyorum diyin yapıyolar test fiyatı (tıp merkezi fiyatı:40 tl,özel labarstuvar fiyatı:90 tl) Bi de cinsel uçuk kan testi hassastır her cihaz yakalayamaz uçuğu bundan dolayı yurtdısında herpes select gibi daha hassas uçuk cihazları kullanılıyor kanda uçuğu yakalamak için türkiyede yok,ama muadilleri ona benzeyen bazı uçuk cihazları var.Mesela herpes selectin Türkiyedeki benzer testi Euroimmun uçuk testidir bunu da Biruni Labaratuvarı yapıyor.Aynı şekilde Siemensin cihazı iyidir uçuğu yakalamada Mavi labaratuvar siemens kullanıyor,yine Vircell ucuk da fena değildir onu da synevo labaratuvar yapıyor ve Trinity Biotech ucuk cihazı da cok basarılıdır İstanbul Üniversitesi Hastanesi bunu kullanıyor .Buralarda 3-6 ay bekledikten sonra kanda Hsv 2 Igg testi yaptırın garanti olsun diye bikac ay sonra gidip tekrarlatmanız yeterli.Kan testinin dısında bi de sürüntüyle teşhis koyma; Diyelim ki siz cinsel uçuk kaptınız uçuğunuz cıktı genitalde cıkar cıkmaz ilk 2 gün içerisinde gidip oradan örnek aldırın oradan sürüntü alıp lezyondan inceliyolar ama sürüntü daha sonraki günlerde alınırsa cıkan kabarcıklardaki (ki bazen sulu kabarcık olmadan kızarıklık iritasyon kesik acısı gibi bi acı çiş yaparken acı bacaklarda ağrı grip benzeri vücutta steş yükselmesi uçuk çıkarken seklinde de gösterebilir kendini.) bu kabarcıklar cıkar cıkmaz alınmazsa oradan sürüntü içindeki uçuk virüsleri pasifleşip geri dönebildikleri için cilt altına bu sürüntü örneginde uçuk kaçabilir ve %50 oranında çıkmayabilir .Uçuk vücutta silinmez latent kalır ama bi zararı yok zaten bircok insanda var uçuk çıkmmıyo bile .Karşı tarafı korumak için baskılana tedavisi alıcaksınız Asiklovir gibi ilacı var günlük 1 tane onu kullanıp + latex içeren Durex Ekstra Koruma gibi bir prezervatif kullanın ve ilişki sonrası duş aldırın karşı tarafa geçmiyor böylelikle.Aldıgınız uçuk ilacının vücuda bi yükü yok ,uçuk ilacı kullanıp kan testi yaptırmayın ama. Cünkü ucuk ilacı kullanıldıgı müddetce virüs kalıyo ama kan testinde yok denecek kadar azaldıgı için cıkmıyor uçuk ilacı kullandıktan sonra test olunursa.En bulasıcı dönemil uçuktan spnraki ilk bir yıldır bu dönem ağır geçer daha sonra nadiren cıkan bagısıklık düşmedikce çıkmaz ama karşı tarafa bulasma ihtimali var ki o ihtimali önlemek içinde evlenene kadar uçuk ilacı +prezervatif işinizi görecektir.Asemptomatik olan yani belirtisi olmayan birçok bayanda uçuk rahmin içinde oldugu için belirti vermez cook yıllar sonra bir tek rahimde yara yapabilir o da ya öyle bırakılır veya yakılır bi zararı yok cünkü o kadar uçuk cıkarda o dönem kuru tutucaksınız hemen uçuk kremi ve ilacı kullanıcaksınız daha rahat geçer böylelikle ama ilk lezyonlar agrılı olur ikk 1 yıl ondan sonra sivilce gibi cıkar geçer veya iç taraftaysa farkına bile varmazsınız geçer gider

Eklentiler

• IMG_5304.JPG
    IMG_5304.JPG
    14 KB · Görüntüleme: 74
İdrar sırasında yıkadığım da çok sızlıyor. Bazende kaşımtı yapıyor 3 gün falan sürüp sonra yine kayboluyor. Ben özel bajina temizliğide yapıyorum. Özel ilaçlar ile yıkama günlük çamaşır değişimi özel nemlendirici krem. Yine de etki etmiyor çıkıyor. Ve genelde vajinamın en alt kısmında çıkıyor. Makat deliğine yakın bölümde. Üst tarafta hiç çıkmıyor. Endişeleniyorum bende.

Arkadaşlar bende 4 aylık evliyim 8 haftalik hamileyim ve benimde vajinanin iç dudak kısminda uçuk gibi bi et parcalari cikti doktora gosterdm genital kondilom dedi ve şimdi yakarsam bebege zarar verebilir dedi 12. Haftadan sonra yakacam dedi ben çok korkuyorum ya bebege zarar verirse die bide sirf o yara yuzunden asla normal dogum yapamazmişm sezaryan olmam şartmş acaba yakildiktn sonra tekrar çikar mi benim durumumda olup kurtulan var mi

X