Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

merhaba bayanlar.neredeyse 88 sayfayı da okudum.ben daha doktora gitmedim ama benimde vajina ve anüs arasında minicik et parçaları gibi tenimle aynı renkte garip pütürler oldu son 2 haftadır.inanılmaz korkuyorum uykularım kaçıyor.erkek arkadasım benim dısımda biriyle korunmasız birlikte olmadığnı söylüyor.ondangeçmiş olma ihtimali oldugunu sanmıyorum ama başkasıyla da beraber olmadım ben.acaba ağdacıdan mı geçti.yada illaki hpv midir bu et parçaları.çok korkuyorum çok yanlız hissediyorum.çünkü öğrenciyim ve cinsel yolla bulastıgı için ailemede söliyemiyorum.kendim baş etmeye çalışıyorum.bana ne kadara mal oldugu konusunda fikir verirmisiniz.cunku aileme söliyemediğim için para benim için büyük bi sorun...yardım ederseniz sevinirim

jizemuuu..ben de seninle aynı kaderi paylaşiyorum :) ben de aileme hiçbişey söyleyemedim aynı zamanda öğrenciyim..fakederetmez jinekoloğa gittim ama fazla ilgili bir doktor değildi hatta beni cildiyeye yönlendirdi..cildiye tipik hpv dedi dondurma işlemi uyguladı ancak ben de hiç bir değişiklik yapmadı bu dondurma işlemi(bu arada 100 ytl vermiştim dondurma olayına)..sonrasında başka cildiyeye gösterdim o da önemli bir sorun olmadığını söyledi ancak içim rahat etmedi..ben de burda nisan arkadaşimizin önerdiği özel göztepe hastanesindeki fatih beye gittim..gerçekten övdüğü kadar varmış..doktorun yaklaşımı tavrı hastayı inanılmaz etkiliyor..fatih bey de hpv siğili olmadığını hele tipik hiç olmadığını söyledi baya da uzun muayene etti baştan savma gibi bir durum kesinlikle yok..
gördüğün gibi doğru düzgün doktora ulaşana kadar ben bir çok doktora masraf yapmiş oldum :KK43:..bence sen etrafından da duyduğun bildiğin güvenilir bir jinekoloğa git öncelikle ki benim kadar zaman kaybetme hem de masrafın artmasın..ama önce mutlaka doktora görün kafanda kurma bir sürü şey..bu arada ssk ve emeklisandiği bağkurla devlet hastanelerinde yakma olayını ücretsiz halledebiliyorsun sanıyorum aynı zamanda anlaşmaları olan özel hastanelerde belli oranlarda indirim yapiyorlar..son olarak bir şey söylemek istiyorum prezervatif kesinlikle hpv ye karşi %100 koruyucu değilmiş çünkü prezervatif dişinda kalan herhangi bir noktada siğil olması ve kişiye temas etmesi hastalığı bulaştırmaya yeterli oluyormuş..umarım sendekiler siğil değildir en kötü ihtimalle siğil olduğunu düşünelim nerden geldiğini düşünerek kendini üzmemeye çalış dediğin gibi cinsel ilişki temas esnasında olabileceği gibi herhangi bir ağda salonundan da kapmış olma ihtimalin var..kendine iyi bak pozitif ol ve hijyene her daim dikkat et..benim bu süreçte öğrendiğim bunlar umarım birazcık faydam olmuştur..kendine iyi bakk bunların hepsi geçicek unutmaaa!! a.s.

öfff bu saat oldu hala kendimle meşgulüm uyuyamıyorum.3 tane var 5 tane var diyenler nasıl sayıyolar ya bendekiler cok acayip.kaçtane var sölemem mümkün diil.sanki ince ince et parçaları koparsam kopucak gibi.karnıbarhar desem oda pek diil...perşembe günü gelmek bilmez şimdi bana dakika sayıyorum resmen:KK43:(

öfff bu saat oldu hala kendimle meşgulüm uyuyamıyorum.3 tane var 5 tane var diyenler nasıl sayıyolar ya bendekiler cok acayip.kaçtane var sölemem mümkün diil.sanki ince ince et parçaları koparsam kopucak gibi.karnıbarhar desem oda pek diil...perşembe günü gelmek bilmez şimdi bana dakika sayıyorum resmen:KK43:(

cnm allah yardımcın olsun.merak etme tamamen kurtulmak mumkun olmasada tedavısı var.bıraz sabır ve bağışıklık sıstemını guçlendır.sonuçlarıda bızımle paylaş acıl şifalara.s.

yarın işallah regl olmassam göztepedeki hastaneye gidicem.dün gece hiç uyumadım..bu kabustan kurtulmak istiyorum.hpv değilde basit bişey çıkarsa yeniden doğmuş gibi olucam resmen.saol desteğin için canım.en kötüsüde böle bi konuda ailene açılamamak.gelişmeleri burdan bildiririrm.:çok üzgünüm:

işte uykusuz geçicek olan bi gece daha.daha da çok uykusuz kalıcağa benziyorum.yarınki doktor işim yalan oldu az önce gördüm ki regl olmuşum.bende bu şans olduktan sora bende herşey çıkar!!!

jizemuu..uykusuz kalmaya gerçekten gerek yok..tut ki siğil herşeyin bir çözümü var gereği neyse yapılır sen de kendine dikkat edersin dua edelim de başka şeyler çıkmasın ben de ilk farkettiğim gün senin gibiydim uyuyamadım falan ama bak herşeyin çözümü var..bendekilerin görüntüsünü ilk gittiğim doktorlardan biri 'horoz ibiği' şeklinde betimlemişti valla :) böyle minik minik çıkıntılar vardı ama doktor siğil olmadığını söyledi senin kendi yapından kaynaklanıyodur dedi..yani öncesinden de öyle bişey farketmemiştim ama hala daha bilemiyorum önceden varmıydı yokmuydu diye eminolamadım..ama işte dediğim gibi doktor üstüne basa basa siğil böyle olmaz deyince heralde daha endişelenmeye gerek yok diye düşünüyorum..ama yinede burda okuduğum gibi balla çörekotu karışımı yemeğe devam ediyorum sen de bağışıklık sistemini güçlendirici haplar kullanabilirsin meyve sebze yemeyi sıklaştırabilirsin..kontrol altında oldukça doktora danişip gerekenleri yaptıkça ben çok büyük bir problem olarak görmüyorum herkesin başına gelebilir eğer siğilse de senin bu kadar stres yapman üzüntü yapman da olumsuz etkiler sakın böyle kötü düşünme iyi düşün iyi şeyler olsun..

ayyy canım çok saol.ben senin sözünü dinliyorum zaten.hemen gidicektim bugun göztepedeki hastaneye ama regl oldum.yılbasından sora hemen gidicem.çörek otuda yemeye başladım balla fln.ben eminim daha önce yoktu.ama senin dediğin gibi benimkilerde aynı horoz ibiğine benziyo.iyi benzetme yapmış doktor.ama şuan daha iyiyim.moralim daha yerinde.dediğin gibi çözümü var.güçlü olmalıyım...saol desteğin için.gelişmeleri sölerim...ha birde seninkileri tedavi etmedimi fatih bey?bi de muayeneye ne kadar verdin?son soru yaktırsam hemen sonuç veriyımu ve acıyomu?

ayyy canım çok saol.ben senin sözünü dinliyorum zaten.hemen gidicektim bugun göztepedeki hastaneye ama regl oldum.yılbasından sora hemen gidicem.çörek otuda yemeye başladım balla fln.ben eminim daha önce yoktu.ama senin dediğin gibi benimkilerde aynı horoz ibiğine benziyo.iyi benzetme yapmış doktor.ama şuan daha iyiyim.moralim daha yerinde.dediğin gibi çözümü var.güçlü olmalıyım...saol desteğin için.gelişmeleri sölerim...ha birde seninkileri tedavi etmedimi fatih bey?bi de muayeneye ne kadar verdin?son soru yaktırsam hemen sonuç veriyımu ve acıyomu?

fatih bey bunlar siğil değil yakarsam boşuna bir işlem yapmış olurum dedi..muayeneden sonra da hiçbi ilaca gerek yok sadece normal hijyene dikkat et yeterli yine de 2 ay sonra bir kontrole gel istersen dedi..muayene ücreti 90 ytl malesef emeklisandiğina bağlıyım ben emeklisandığıyla da anlaşmalarını yeni bozmuşlar ama bi çok özel sağlık sigortasıyla galiba anlaşması var istersen telefon açıp sor bilgi veriyorlar muayene ve anlaşmalı kurumlar hakkında..ben hiç yaktırmadım dondurma (kriyoterapi) uyguladı bir cildiye uzmanı ancak ben de hiç değişiklik yapmadı fatih bey ortada sorunlu bir doku olmadığından işlem bir değişiklik yapmamiştr demişti belki o yüzden ben de hiç bir değişiklik olmadı ama forumda memnun kalanlar var kriyoterapiden..ama kriyoterapiden sonra bir müddet bekliyorsun zamanla dökülüyorlarmış falan ben denemedim ama yakma işlemi bana daha mantıklı ve etkili gibi geldi okuduklarımdan sonra..kriyoterapide gazla sıkıştırılmış bişey sıkıyolar sprey gibi biraz yakıyor ama kesinlikle dayanilmayacak bir acı değil hele ki kadınlar ağdasıydı bilmemnesiydi bir sürü acı verecek işlemlerle uğraşiyor alişkiniz acıya yani :) yakmada da narkozla bayıltıyorlar diye biliyorum yada lokal anestezi hemen sonuç alinan bir işlem gibi algıladım ben ama yanliş bişey söylemek istemem..mutlaka gelişmeleri bildir öpüyorum çok

doktorunu oğrenebilirmiyim lütfen. sanırım genıtal bolgemde ufak sıgıller var dış kısımda guvenılır bır doktora gıtmelıyım. soyledıgın gıbı gıttıgın bır doktor benım sıgıllerımı gormedı. bu sıgılmı dedııgımde a evet dıyerek gecıstırdı. ogrenebılırsem sevınırım. tesekkur ederım.

:eek:

canlaruum ne çok ne güzel şeyler yazmışsınız öyle :dance:

ben sizlere hikayemi en başından anlatayım bakınn...
ben yüzücüyüm bir spor kulubunde ve geçen yaz ağustos ayına doğru sadece popo bölgemde et beni sandığım şeyler çıktı. (bunları uzuun zaman etbeni sandım, önemsemedim, erkek arkadaşımın ısrarlarına rağmen doktora gitmedim korkudan, ne kdr saçmalamışım) sonra bi özel hastaneye cildiye bölümüne gittim. MOLLUSCUM dedi doktor. (önceleri bayan doktor takıntım vardı, fellik fellik bayan cildiye uzmanı aradım=2.hata) bana Verrutol asitli ilaç verdi, kullandım ve hala popomda küçük izler kaldı o ilaç yuzunden :kızgın:
daha sonra vajina girişinde çıkınca, bir bayan jinekolog buldum yine özel bi hastanede ve bir dünya para verdim, ve çok ünlü bir hastane...!! o doktor günlerimi kararttı resmen! hemen genel anesteziyle yakıcam, 750 lira diye lop diye lafa girdi. beni aldı bir telaş...işte dedi 5-6 tane var. halbu ki ben 2tane görebiliyordum. ama korku işte doktor var diyosa vardır falan diye saf saf inandım. aileme durumdan bahsettim, ama erkek arkadaşımın içi rahat olmadı, çok yakın arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir başka özel hastaneye erkek jinekologa gtiik, orada muayene esnasında 1 siğil koptu, diğeri zaten düşmüştü. ve doktor başka da olmadığını söyledi. nasıl rahatladığımı bilebilirsiniz değil mi...
bu doktoru herkese tavsiye ediyorum. çok bilgili ve normal bi insan :))

vee daha da önemlisi, bayan jinekologun farketmediği bir kistim olduğunu öğreendik yumurtalığımda. dermoid kist. kadın artık nasıl göremediyse (gözünü para falan bürümüş olabilir o sırada) yakında ameliyat olucam. erken teşhisin önemi gerçekten. henüz küçükken farketmiş olduk. zamanla bu kist buyuyup yumurtalığı tehdit ediyormuş ve o yumurtalığın alınmasına sebep olabiliyormuş. bu sebeple, siğil çıktığı için memnunum diğer taraftan. yoksa jinekologa gitmezdim.

aslında düzenli gitmemiz lazım...sonradan anladım bunu da.

sonraa başladım bu virusu araştırmayaaa, uzmanı oldum yerimseniben

erkek arkadaşımın sonsuz desteği ile onun deyimiyle, bunu bir diş ağrıması gibi kabul ettik. ağırdıkça doktora gideceğiz. :)
ve sevgilim der ki yine, bu tip rahatsızlıklar, insanların hayatında disiplin açısından olumlu yararlar sağlar. kendine dikkat edersin, stresten kaçarsın, iyi beslenirsin vs..
mesela çok arada da olsa sigara içiyordum artık hiç içmiyorum!!

yanii, ben bayan doktorlara guvenimi yitirdim. ki o doktor bana biopsi bile yapmadı...baktı ve şöööyle iç çekti ayy falan dedi. ben o sırada muayene masasında bayılcaktım yani. :çok üzgünüm: cildiyecinin de yanlış teşhisi yuzunden iz kaldı mesela, sinir oluyorum...

neyse çok uzun yazdım canlarım, benim öykum de böyle...
hayat tecrübesi bir yerde...olumlu yanlarını görüp mutlu oluyorum.
hepinizi öpüyorumm.:teselli:

siillerin ilişkiye girmekle bir alakası olduğunu sanmıyorum çünkü benim kardeşim daha çok küçük doktor onda da siil olduğunu söylemişti.Birde farklı doktorlara gitmenizi tavsiye ederim(akıl akıldan üstündür) ve asla doktor tavsiyesi olmadan lazer merkezlerine gitmeyin onlar genelde işin maddi tarafını düşünüyor.

Birde unutmadan eğer durumunuz iyi ise özel doktora gidin orada insanları adam yerine koyuyorlar!(devlet hastaneleri pek sallamıyorlar)

arkadaşlar yaa ben yeni üye oldum başıma gelenlerden sonra araştırma için girdim burdaki bilgiler konuşmalara kadın doğum doktorunun diyeceklerinden bin kat daha iyi hepinize çok teşekkür ederim kısmen bilgi edindim ve kısmen moralim düzeldi.benim merak ettiğim saadece büyük illerdemi tedavisi olur acaba ankara istanbul izmir dışındaki illerde tedavisi yapılmaz mı ki:KK43::KK43::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

arkadaşlar yaa ben yeni üye oldum başıma gelenlerden sonra araştırma için girdim burdaki bilgiler konuşmalara kadın doğum doktorunun diyeceklerinden bin kat daha iyi hepinize çok teşekkür ederim kısmen bilgi edindim ve kısmen moralim düzeldi.benim merak ettiğim saadece büyük illerdemi tedavisi olur acaba ankara istanbul izmir dışındaki illerde tedavisi yapılmaz mı ki:KK43::KK43::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım benim olur mu hiç ? :))
her ilde bunun tedavisi yapılabilir, erzincanda iyi bir doktor araştıırsan, derdine çare bulursun canım, üzme kendini hiç =)
maddi durumun uygunsa, ilk olarak özel hastaneye gitmeni tavsiye ederim, çünki bu tip virütik hastalıklara devlet hastanelerinde pek önemsemiyorlar.
şimdiden geçmiş olsun canım! a.s.

nisancım sana özelden mesaj atmıştım ilk önce ama şimdi burdan atmayı tercih ettim diğer arkadaşrada faydalı olsun diye...pinkyminkyle de uzun uzun konustum bana bilgiler verdi.senin tavsiye etmiş olduğun göztepedeki hastaneye gidicem bende reglim bittikten sonra.ancak muayene ücretinin okadar yüksek olması gözümü korkuttu. muayene bukadarsa tedavi ne kadardır dedim.bu doktor daha cok yakma işlemine mi yoksa dondurmaya mı sıcak bakıyo? bir ilaçla kendi kendine geçme imkanı yokmu:KK43: yakılmasını istemiyorum.bayılcaksın fln filan böle şeyler ürkütür beni.dondurmayı tercih edicem eğer bana seçenek sunarsa.sence ne kadara mal olur ki:KK43:eğer geçirecekse aldara denen kremide tercih ederim:KK43:

off off nedir bu çektiğimiz yaa.ben de aldara kullanmadım henüz hstalıgı yeni keşfettim chica 81 forumu iyice okursan diğer bölümlerde yazıyor albarayı deneyenler numaralardan takip et ben hepsini baştan ağaşıya okudum:KK43:

slm arkadasşlar bi süredir takip edemiyodum...yazılanları okudum tek tek az önce...bende siğiller hemen hemen 1,5 ay önce çıktı ilk devlet hastanesine gittim az çok internetten arastırmıstım gitmeden önce doktora bunun ne olduğunu ne sekillerde bulaştığını sordum bana evde internetin varsa siğil yaz oku öğrenirsin gibi bi doktora yakışmıcak çok komik bi cevap verdi gülim ağlim mi bilemedim o an:)aldara krem verdi bunu gecene kadar kullna dedi ne bi bilgi nede tekrar kontrole istedi...daha sonra ilk işim özel bi hastaneye gitmek oldu.doktorun tecrübesi bilgisi yanında hastaya yaklaşımı ona guven vermesi onu rahatlatması da çok önemli...doktorum siğiller hakkında önce beni bilgilendirdi tedavi yöntemlerini anlattı...ben bir aya yakın aldara kullandım ama hiç bi faydası olmadı ve o arada baska siğiller çıktı.. ilk gittiğimde doktorum aldaranı pek etkili olmıcanı yakılmasının en iyi yol olduğunu söylmişti zaten ama ben korkudan kreme devam etmek istedim...ve dediği gibide hiç bi faydası olmadı...ve gecen pazartesi yaktırdım masaya korkarak çıktım ama sadece uyuşturmak için iğne yaparken canım yandı.. yakarken hiç bişey hissetmedim...suandada ağrım sızım falan yok .ben iki üç tene sanıyodum ama benim göremediğim küçük küçük bi kaç tane daha çıkmış ...tabii tekralamıcanın bi garantisi yok iki belki daha fazla yakmamk gerekiceni söledi...pazartesi tekrar kontrole gidicem bu arada çörekotuna devam ediyorum ...nolur kendinizde hissettiğiniz en ufak bi değişikliği ihmal etmeyin bişi olmaz demeyin:KK43:bide sunu sölemek istiyorum imkanınız varsa veya olduğunda..virüsü kapmış olsanız dahi...iğnleri yaptırın iğne siğillerin çıkmasını engellemiyo ancak kansere sebep olan virüs hpv virüsünün bi kaç çesidi.. en azından ona karşı koruyo..bide bi arkadasımız yara yaktıran varmı diye sormuştu bende uzun zaman önce yaktırdım beni tamamen uyutmuşlardı onun için bişey hissetmedim sonrasındada bi sıkıntım olmadı ...arşatırıp iyi bi doktora tedavi olmak önemli olan zaten dotorunuz iyiyse ve güveniyosanız kafanızdaki bütün endişelerinizden sizi kurtarıyo...
biraz uzattım galiba :) hepinize sağlıklı günler diliyorum asla moralinizi bozmyın öpüldünüz...

Jizemuuu tarfi ettiğin şeylerin aynısından bende de var yaa dediğin gibi kopsan kopacak et ben gibi ten renginde dudaklarda 2 tane iç dudaklardada2 tane bende sen gibiyim kimseye bişe diyemiyorum en samimi arkadaşıma bile kendi kendime gidicem doktora tek başıma nere gideceğimide bilmiyorum zaten küçük yerde yaşıyorum keşke sen gibi büyük illde olsaydın en azından iyi kaliteli doktor bulma olasılııgn fazla:KK43:

Dolunay bende doktora gittikten sonra aldara kullanmayı düşünüyorum sen diyorsun etkisini göremedim bazıları diyor azalttı denemekte fayda var sen bu işlermleri toplam kaça yaptırdın bide acaba merak ediyorum bu siğiilleri kaçıdıkça çogalırmı veya el sürersek çoğalırmı ben kaşınıyo kaşımamaya çalışıyorum bu arada çörek atunu dün aldım karşımda duuruyor düzenli kullanacagım inş tedavi etkisi olur ya allah hepimizi beterinden korusun:KK43:

X