hadi hayırlısı,inşallah iyi haberlerini bekliyoruz.bende ank.dayım,ihtiyacın falan olursa aklında olsun.
cabuk ilerliyor
aslinda dondurma sansin olsan tamamen kurtuluyorsun
benim 7,8 taneydi herhalde ve dondurduktan sonra hepsi gitti cok sukur
ben yaktirma diyordum ama bana yapilan islem dondurmaymis
tekrarlamayan bir turmus bu molloskum
htrladıgım kadaryla esinizdekler nokta nokyatdı değilmi persembe ankaraya gidyorm bakalım ne dcek dktr
almondtree
daha önce arkadslra sormuştum ama bide sana danışayım bnm siğillerim bildigin gibi küçk kabartılıydı ama dış dudaklarda ve yukarı tüylü yerlerin araında byeaz noktalar var normalde baktıgında hiç farkedilmyo ama güneş ışıgına karsı baktıgımda cok cok mnk kabartı değildi nokta gibi noktalar hani vajen dokusunun normal ypısındakler kadar ufak sende koterden sonra yeni cıkan siğillerde böylemiydi yada sende böyle bişey dikkatini cektimi canım
canım,bu akıntı kültürü smear den ayrı bişey mi?yani benimde adetim bittikten 1 hafta sonra 2-3 gün süren yoğun bi akıntı geliyo,çok sünen bişey yani,normal akıntıdan daha koyu kıvamlı.yıllardır da var,ama ben smearda mantar çıktı diye,akıntı da ondandır falan gibi düşündüm.akıntı kültürü için o dediğim günlerde mi gitmeliyim?
ben ozellikle akinti icin gitmedigimden ne gun gitmek gerek bi bilgim yok. smearden farkli bisey. akinti ornegi alip, ordaki tum bakterileri inceliyo. olmasi gereken yararli bakteriler varmis mesela. olmasi gereken sayisi falan. ayrintili bi sonucu vardi. hersey de gayet saglikli demisti doktorlar, fazla akintim olmasina ragmen. o da dedigim gibi yapiyla ilgiliymis. benim akintim hep vardi ama. kokusu, rengi anormal olmadigi icin ben hic rahatsiz olmamistim. o kulturu yapan doktor da acikcasi para icin yapti onu. 70 lira verdik. anormal bi akinti goruyorum. once bunu tedavi etmeliyiz ki sonra sigil tedavisine gecelim falan diye panik yaptirmaya calisti. neyse sonucta hic yoktan akinti da bi anormallik olmadigini ogrenmis oldum. butun doktorlar takmisti cunku akintima. mantar olmadigi halde mantar ilaci kullandirttilar. benim smearde de cikmadi mesela mantar.
tesekkürler canım.ben hızlı trene gelmeyi düşnüyorum istasyondan kolay bulunur bi yerdedr inş. sanırım ineceğim yer sincan olucak hera klinkte tunus cad kavaklıdredeymiş birbrne uzak yerlermi
almondtree, ben bu ay ortası 2.doz aşımı olcam,2.dozdan sonra acaba ataklarım azalır mı ya,benim hala 12-13 gün aralıklarla ataklarım oluyo,ama mesela çıkacağı zaman anlıyorum,hafif tahriş olmuş gbi kızarıklık oluşuyo,fark edince hemen sirke sürüyorum,ama sirkeyi anlattıkları gibi 1 gece veya saatlerce bekletmiyorum,pamuğu ıslatıp,o kaşınan bölgeye sürüyorum,zaten siğilin oluşcağı yer beyazlıyo,bi 5 dk tutup çekiyorum,günde 1 veya 2 kez yapınca 2 güne kadar geçiyo,ama bi 10 gün sonra başka yerde çıkıyo,senin ataklarının arası ne kadardı hatırlıyor musun?hani demiştin ya 2.aşıdan sonra hiç çıkmadı diye,benimde umudum o.gerçi çok mu erken davranıyorm bilmiyorum 2 ay oldu henüz hastalık ortaya çıkalı,ama sıkıldım bu durumdan(
bir de baya gerilerde benim de sizin gibi panikleyip surekli tekrar ediyo, ne zaman gecicek, bu hastalik geciyo mu gecmiyo mu diye habire soru soran yazilarim var :) burda veya baska sitelerde deli gibi okudum zamaninda. hastaligi atlatanlarin yazilarini okurken bir gun benim de atlatabilcegimi dusunmuyodum hic. onlar sansli bi azinlikmis ben hayatimin sonuna kadar ugrasicakmisim gibi geliyodu. atlatan ortadan kayboluyodu bi de. yani herkes ayni yollardan geciyo, ama bi bakmissin hastalik da gecmis. kimse bosuna panikleyip stres yapip hastaligin suresini uzatmasin. vucuda zaman verince nasilsa gidiceek :) gerci bu oyle bi hastalik ki, geri gelme ihtimali de var diye, ben bi turlu kendimi atlatmis saymiyorum. hala hastaymisim gibi geliyo. bi kere girdi ya sonucta. bi alti ay daha boyle giderse ancak derim atlattim diye.
Tekrar tipleme yaptırmadım canım ama smir yaptırdım Haziran ayında. Oda temiz cikti Allah'a şükür . Şimdi Eylül'de tekrar gidicem. Benim kontrol etmemden çok doktorumun kontrol etmesinde istiyorum. Benimki çok yaygındiinşallah tekrarlamaz.
karat ,atlatmışsın çok şükür geçmiş bitmiş :) aşıyla ilgili bir sorum olcak,ben siğilin ilk çıktığı hafta hemen aşı oldum,gardasil yapıldı bana.sen aşı olduktan sonra ataklarda falan faydasını gördün mü? bi de aşıyı hastalığı fark ettikten sonra ne zaman oldun? şimdi benim bu ay ortası 2.dozum yapılacak,hastalığn başlayalı 2 ay oldu işte,2.dozdan sonra ataklar azalır ya da biter mi?
Karat sen tipleme testin sonucunda 11 cıkmıştı sanırım hani düzenli smear aldrmak gerekiyo ama tekrar tiplmeye neden gerek duydun vücudun atmışmı hpv tip cıkmaz die falanmı ben bu persembe yaktrmak ve bakire smearı aldrmak için ankaray gdicem inş. iyi durumda dönerim
beyaz noktalar bana da molloscum gibi geliyo. bi de ben senin hep cok panik yaptigini dusunuyorum. emin ol seninkiler, senin sandigin kadar degil. sen once sundan emin ol. vajinanin dogal yapisiyla digerlerini birbirinden ayirabildigine emin misin. mesela sigil oldugunu dusundugun o minik seyler sonucta dogal puturuklerle yanyana. onlari birbirinden ayiran ne. o kadar kucuk olan noktalarin hangi ozelliginden dolayi sigil oldugunu dusunuyosun. burda bi cogumuzda bu hastalik cinsel iliskiyle bulasti. ona ragmen bu kadar yaygin degil, farkli farkli yerlerde cikti. mesela ben en cok 40 tane duymustum. inanamamistim o kadar olabilicegine. ama sen sayisizca diyosun, ki bakiresin. emin ol. tuvaletten veya agdadan bu kadar cok yayilmasi imkansiz. hele hele iclere bulasmasindan korkmana hic gerek yok.
benim koterden onceki sigillerim. farkli farkliydi. bikac tip vardi sekil olarak.bi tane serit seklinde vardi mesela. rengi koyu. bi bolgede minik minik birlesmis vardi. hani gorsellerde gorunenler gibi. o kadar buyuk alan degil tabi. kucuk bi alanda. onun disinda farkli farkli yerlerde benek benek olanlar vardi. koterden sonrakiler de nokta degildi. daha buyuktu. gozle gorulur dereceydi yani.bak su smile in bir gozu kadar falan dusun. oyle bi boyut. kenarlari belirgindi.
senin tarifin Molloskum gibi
canım,evet malesef sincanla tunus cad.uzak birbirine,bir uçtan bir uca nerdeyse.ama emin ol,ankara rahat bir şehir,yani kolayca bulabilirsiniz tunus cad.ni.
sincanı çok bilmiyorum ama orda inince kime sorsanız sizi dolmuşa otobüse yönlendirir.
canım bnm zaten sincanda değil kızılayda inmem gerekiyrmuş yanlış ögrenmişim :) sanırım kızılaya daha yakın değilmi?
never1990,özel msj atamadğmdan burdan yazıyorum,yarın ank.ya tedaviye geliyosun inşallah hakkında hayırlısı olur,psikolojik yükünün büyük bir çoğunluğunu atmış olarak döneceksin bence,iyi olacak.şimdiden iyi yolculuklar ve geçmiş olsun.iyi haberlerini yazarsın buraya)
bi değişklik oldu ve bugün ankaradaydım.ama ne yazkki içim rahatlamış dönemedimdoktr kabartıları teshs edemedi baktı ve nerde dedi kaşntımdan batmadan en bastan herseyden bahsettm.sendekler gibi baslamıştı aynen krio yapacaktı muayne edeym hemn müdahele ederz dedi ben özellkle gsterdm bahsettiğim ptrtüleri makatımdakleri falan onlar yag bezesi dedi kasıntı yaparmı dedim hyr dedi ama bende kasıntı yapıyr dedim ya rsmen boş yere para gtti gözyle bakıyorm cok mutsuzum tek carem kaldı yarın cildyeciye gidip biyopsi yaptrcam her neyse cıksın artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?