Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

hadi hayırlısı,inşallah iyi haberlerini bekliyoruz.bende ank.dayım,ihtiyacın falan olursa aklında olsun.

tesekkürler canım.ben hızlı trene gelmeyi düşnüyorum istasyondan kolay bulunur bi yerdedr inş. sanırım ineceğim yer sincan olucak hera klinkte tunus cad kavaklıdredeymiş birbrne uzak yerlermi

beyaz noktalar bana da molloscum gibi geliyo. bi de ben senin hep cok panik yaptigini dusunuyorum. emin ol seninkiler, senin sandigin kadar degil. sen once sundan emin ol. vajinanin dogal yapisiyla digerlerini birbirinden ayirabildigine emin misin. mesela sigil oldugunu dusundugun o minik seyler sonucta dogal puturuklerle yanyana. onlari birbirinden ayiran ne. o kadar kucuk olan noktalarin hangi ozelliginden dolayi sigil oldugunu dusunuyosun. burda bi cogumuzda bu hastalik cinsel iliskiyle bulasti. ona ragmen bu kadar yaygin degil, farkli farkli yerlerde cikti. mesela ben en cok 40 tane duymustum. inanamamistim o kadar olabilicegine. ama sen sayisizca diyosun, ki bakiresin. emin ol. tuvaletten veya agdadan bu kadar cok yayilmasi imkansiz. hele hele iclere bulasmasindan korkmana hic gerek yok.

benim koterden onceki sigillerim. farkli farkliydi. bikac tip vardi sekil olarak.bi tane serit seklinde vardi mesela. rengi koyu. bi bolgede minik minik birlesmis vardi. hani gorsellerde gorunenler gibi. o kadar buyuk alan degil tabi. kucuk bi alanda. onun disinda farkli farkli yerlerde benek benek olanlar vardi. koterden sonrakiler de nokta degildi. daha buyuktu. gozle gorulur dereceydi yani. bak su smile in bir gozu kadar falan dusun. oyle bi boyut. kenarlari belirgindi.

ben ozellikle akinti icin gitmedigimden ne gun gitmek gerek bi bilgim yok. smearden farkli bisey. akinti ornegi alip, ordaki tum bakterileri inceliyo. olmasi gereken yararli bakteriler varmis mesela. olmasi gereken sayisi falan. ayrintili bi sonucu vardi. hersey de gayet saglikli demisti doktorlar, fazla akintim olmasina ragmen. o da dedigim gibi yapiyla ilgiliymis. benim akintim hep vardi ama. kokusu, rengi anormal olmadigi icin ben hic rahatsiz olmamistim. o kulturu yapan doktor da acikcasi para icin yapti onu. 70 lira verdik. anormal bi akinti goruyorum. once bunu tedavi etmeliyiz ki sonra sigil tedavisine gecelim falan diye panik yaptirmaya calisti. neyse sonucta hic yoktan akinti da bi anormallik olmadigini ogrenmis oldum. butun doktorlar takmisti cunku akintima. mantar olmadigi halde mantar ilaci kullandirttilar. benim smearde de cikmadi mesela mantar.

teşekkürler canım cvbın için,bu sefer dr.a gittiğimde bir de bunu sorayım,olmazsa yaptırayım kafam rahat etsin.ben smearde çıkıyor sanıyordum.

tesekkürler canım.ben hızlı trene gelmeyi düşnüyorum istasyondan kolay bulunur bi yerdedr inş. sanırım ineceğim yer sincan olucak hera klinkte tunus cad kavaklıdredeymiş birbrne uzak yerlermi

canım,evet malesef sincanla tunus cad.uzak birbirine,bir uçtan bir uca nerdeyse.ama emin ol,ankara rahat bir şehir,yani kolayca bulabilirsiniz tunus cad.ni.
sincanı çok bilmiyorum ama orda inince kime sorsanız sizi dolmuşa otobüse yönlendirir.

bi de senin şu bahsettiğin pütürler bende de var,dış dudakların olduğu kısımda,klitorisin tam üstünde böyle deriyi gerince falan görünüyor,takip ediyorm bişey yok,perine de de var.dediğin gibi gün ışığında daha belli.hatta bazı bölgelerde daha sık haldeler,ama ben normal diye düşünüyorum.benm bu bahsettiğim bölgelerde olanlar da beyaz walla ne bilim senle oluşumlarımız aynı gibi,ama o kadar zamanda çıkcak olsa çıkmazmıydı siğil ya da başka bişey olsa.doktora gittiğinde sende bir sor bakalım,bende haftaya gittiğimde sorayım,yazışırız burdan.

arkadaşlar bir de yeşil çayı sorcm size,bu yeşil çayı ben bildiğimiz poşet çaylardan içiyorum ama kimisi tablet olarak falan alıyormuş yani,benim içtiğim bu poşet çay fayda sağlamaz mı ya da azmı faydası olur,onun da mı tabletini alayım,aynı şey ekinezya için de gerçerli,doğadan formun ekinezyalı çayını kullanıyorum çünkü

ben buna cevap vermeyi unutmusum, kacmis aradan. valla ilk kriyo yaptirirken cikanlar sk cikiyodu. dedigin gibi bi hafta 10 gun flan vardi aralarda. koterden sonra bir ay cikmadi. bir ay sonra minik minikler cikti. onlari da asitle dusurup aldaraya gecmistim. aldaradan sonra cikmadi iste. birinci doz asim kotere, ikinci doz asim aldaraya baslamama denk geliyo.koter zaten etkili bir yontem ayni zamanda asi olmustum. aldaraya basladigimda da sigillerim artik kucuk ve seyrek cikmaya baslamisti. koter yapmamislardi kucuk diye. asitle dusurmustum. aldara ve ikinci doz asiyla beraber galiba etki etti. ve surekli kullandigim ilaclar vardi. ben bes ay falan sigillerle ugrastim. sonra cok sukur tekrar etmedi. artik yaptiklarimdan hangisi etki etti bilmiyorum.

bir de baya gerilerde benim de sizin gibi panikleyip surekli tekrar ediyo, ne zaman gecicek, bu hastalik geciyo mu gecmiyo mu diye habire soru soran yazilarim var :) burda veya baska sitelerde deli gibi okudum zamaninda. hastaligi atlatanlarin yazilarini okurken bir gun benim de atlatabilcegimi dusunmuyodum hic. onlar sansli bi azinlikmis ben hayatimin sonuna kadar ugrasicakmisim gibi geliyodu. atlatan ortadan kayboluyodu bi de. yani herkes ayni yollardan geciyo, ama bi bakmissin hastalik da gecmis. kimse bosuna panikleyip stres yapip hastaligin suresini uzatmasin. vucuda zaman verince nasilsa gidiceek :) gerci bu oyle bi hastalik ki, geri gelme ihtimali de var diye, ben bi turlu kendimi atlatmis saymiyorum. hala hastaymisim gibi geliyo. bi kere girdi ya sonucta. bi alti ay daha boyle giderse ancak derim atlattim diye.

ayy ne güzel demişşin walla tıpkı şu an benim durumum,bende diyorum acaba atlatamayacak mıyım diye,zaten belli oluyor,deli gibi yazıyorum foruma :)) aralarda iyiyim ama o nüksler yok mu,bi kaşıntı bi kızarıklık görünce moral sıfır oluyor.inan o kadar panikliyorum ki,hemen sirke sürüyorum,ama öncesinde her seferinde kendime bu kez sürme ,bekle,dr.a git diyorum,ama panikleyip sürüyorum,2-3 güne geçince de göstercek bişey kalmıyo zaten.bu gittiğimde bende aldarayı konuşacağım,siğil tedavisi için değilde,siğilsiz dönemde nüksleri azaltmak için.inan eylülde tatile gitmeyi düşünüyodum,şu an her şeyi erteledim.gitmeye korkuyorum,dr.uma sordum ,git diyo,çıkmaz o zmana kadar dedi,çıkarsa da dönüşte hallederiz diyo ama ben kendimi biliyorum,oralarda çıksa çok paniklerim,ona kalırsa ben esas hızlı atak yapan dönemi atlattım,artık bilmiyorum,ama oluyo hala işte ataklar,evet 2 günde sirkeyle atlatcak kadar küçük ve zayıflar belki ama sinir bozucular.
inşallah ben ve diğer arkadaşlar da buraya atlatmış ve sadece bilgi vermek için yazıyor oluruz :)
sanırım senin,ekim 2011 den falan beri çıkmıyor okumuştum yazılarını,1 yıl olmasına az kalmış,zaten dr.lar 6 ay nüks yoksa tamamdır diyo ama tabi bağışıklık sis.güçlü tutmak bundan sonra bizim için çok önemli.mesela ilginç ama bunu sana yazarken diğer arkadaşlar da okur ve dikkat ederse sevinirim.mesela ben bu hastalığı öğrenmeden yaklaşık bi 20 gün önce detoks yaptım,sözde bedeni sağlıklı yapmak,dinlendirmek için,nolduysa o zaman oldu,arkasından resmen bağışıklık sis.düştü fark ettim bunu.belki onu yapmasaydım,vücudum baskılayabilirdi bile bu virüsü,siğil oluşmadan.ama o dönem siğil oluşmadan bile vücudumdaki direncin düştüğünü hissettim arka arkaya basit ama bağışlk sis.düşütüğünü gösteren şeyler yaşadım,en son 20 gün sonara da bu çıktı ortaya.yani sonuç olarak diyeceğim,herkesin doğru diye söylediği şey her zman doğru olmuyo,fayda getirmiyo,nitekim biir daha detetoks mu,tövbeee :) böyle bir alışkanlığı olan da varsa bıraksın ya da aklından geçiren varsa da sadece akılda kalsın,uygulamaya dönüşmesin,ben cidden bunu yaşayıp gördüm.

İnşallah tekrarlamaz biter gider bir an önce. Yüksek riskli hpv genelde siğille belirti vermediğinden tip testi biraz daha önemli; tabi smirle birlikte. Biri hücre bozulmasını kontrol ediyor; diğeri virüs yoğunluğunu.

Ben tedaviden bir yıl sonra başladım aşıya. Aşıyla çıkmış siğilin geçmesinin bir bağlantısı yok. Aşı diğer tiplere karşı koruması açısından önemli. Yani ataklar azalırsa bunu yapan vücudun bağışıklık sistemi. Tedavi edici aşı araştırma safhasındaydı, runya rumuzlu arkadaşımız takibindeydi henüz çıkmadı diye biliyorum. Kendine dikkat edersen azalır ataklar, şimdilik başka yolu yok bunun.

Bende ilk çıkmış olan düşük riskli olduğu için dr şart koşmadı aslında. Ben biraz da kendimi rahatlatmak istedim. Araştırmalarda genellikle iki yıl sonunda atlatıldığı yazıyor. Gerçek şu ki mevcut testlerin hiçbiri bizlere bu hpv konusunda net ve kesin bir teşhis koyamıyor. Bugün hpv testi negatifse birkaç yıl sonra bağışıklığım düşse testin pozitif olmayacağının güvencesi yok. Veya bizde bu imajı yaratıyorlar ilaçları satsın diye...Çok da bilemiyorum. Hepimiz kendimizce içimizi rahatlatmaya çalışıyoruz; kimi sirkeyi elinden düşürmüyor, kimi doktor doktor geziyor, kimi de test yaptırıyor işte benim gibi :) Bu seferki sonuçlar da iyi gelirse iyileştiğime biraz daha inanacağım. Bakalım. Senin de işlemlerin iyi geçer inşallah ve bir daha çıkmaz.

canım bendeki oluşumlar deriden kabarık kabarık yan yana her iki iç dudagı taamamen kapladı ben normal vajen ptrleryle krstrmak isterdm ama yok karıştrmıyorum buyzden benden küçük kardeşimnkine bile baktım:) dogal olanla karıştrymuyum die ama yok hem sidetli kaşntı ve batma yapıyrdu ve hep arrtıgını farkettm iç dudaktan dış kısma dgru evet aynen serit gibide ard arda uzanıyolar. tabi ben hpv oldugunu ögrernene kadar makatımda olablelceğini sanmıyodm maktımda da hep bi kasıntı sanki pazarzt gezio hissi vardı ama ben onu cocuklarda olan paraztlerden mi var bende die yorumlardım ama suan ki durumum gercekten cok ilerlemiş olandan o kabartılar makatımda da var bu oluşumlar dısında kıl köklerinin arasında daaha mnk beyz noktalar var hani bukadar yaygın olabilcegine bende ihtaml vermek istemezdim ama düşünsenize farkader farketmez tedaviye baslayanlar evet 3 5 dio ama ben bastan farkettm ama siğil die bi hastalık oldugunu hiç düşünemedim hemde teshs ettrmem uzn zman aldı düşünün yani nerdeyse 2.yılıma giriyorum ve yeni basladım tedaviye atlatmakta uzun olucak bnm için ne yazkki hemde umarım yüksek tiplisi degildr yoksa içte neler oldugunu düşünemiyorum bile

canım bnm zaten sincanda değil kızılayda inmem gerekiyrmuş yanlış ögrenmişim :) sanırım kızılaya daha yakın değilmi?

canım bnm zaten sincanda değil kızılayda inmem gerekiyrmuş yanlış ögrenmişim :) sanırım kızılaya daha yakın değilmi?

evet kızılaydan yakın,taksiyle falan gitsen 15 dk.falan sürer,diğer vasıtalarla da yarım saati bulmadan ulaşırsınız
sen memnun kalırsan dr.dan bende ona da bi giderim belki.

never1990,özel msj atamadğmdan burdan yazıyorum,yarın ank.ya tedaviye geliyosun inşallah hakkında hayırlısı olur,psikolojik yükünün büyük bir çoğunluğunu atmış olarak döneceksin bence,iyi olacak.şimdiden iyi yolculuklar ve geçmiş olsun.iyi haberlerini yazarsın buraya )

bi değişklik oldu ve bugün ankaradaydım.ama ne yazkki içim rahatlamış dönemedimdoktr kabartıları teshs edemedi baktı ve nerde dedi kaşntımdan batmadan en bastan herseyden bahsettm.sendekler gibi baslamıştı aynen krio yapacaktı muayne edeym hemn müdahele ederz dedi ben özellkle gsterdm bahsettiğim ptrtüleri makatımdakleri falan onlar yag bezesi dedi kasıntı yaparmı dedim hyr dedi ama bende kasıntı yapıyr dedim ya rsmen boş yere para gtti gözyle bakıyorm cok mutsuzum tek carem kaldı yarın cildyeciye gidip biyopsi yaptrcam her neyse cıksın artık

tüh üzüldüm ama bişey bişey çıkmamasına da sevindim.inşallah genital siğil değildir de olsun varsın paran gitmiş olsun,o gelir yerine ama çok ilginç bişey seninki ve anlattığn oluşumlar dediğin gibi benimkiyle benziyor.ama bu kadar dr.sana genital siğil yok diyosa yoktur.keşke ank.ya gelmişken bi de benm dr.a gitseydin,o jinekolog onkologdu.hemde oluşumlar aynı old.için belki daha mı faydalı olurdu bilemiyorum..
peki smear testi yaptırdın mı,yaptırsaydın gene de.bi de senin o bahsettiğin beyaz pütürler bende de var,yani çıplak gözle görülüyo,2-3 sayfa öncede yazmıştım nerelerde falan olduğunu,değişiklik göstermiyo belki de cidden senin doğal yapısı bu. bi de sen sürekli bu 2 yıl boyunca dr.lara gidip değişik krem kullanmışsın,belki o kremler falan,e bi de podofilm kullandın bunların hepsi belki deride değişiklik yapmıştır,sen cildiyeciye de bi git,biyopsi yaptır,ama bu arada da bence bişey kullanma biraz kendi haline bırak,zaten siğilse eğer büyür belirginleşir bu arada.bak mesela benim,hiç burda anlatılan gibi öyle karnıbahar gibi,siyah veya ten renginde bişey olmadı.kaşıntıyla başlayıp,böyle sanki bi yere sürtülmüş de tahriş olmuş gibi bi kızarık oluştu,sonra küçük bi kırmızı nokta çıktı sivilce gibi,ilk öyle gördüm,bi daha da hiç görmedim,çünkü her kaşıntı olup kızarıklık gördüğümde sirke sürüp müdehale ettim,sirke sürünce böyle sanki içi dolu beyaz bi kabarcık gbi oluyo eğer siğil çıkacaksa orda.ve sirke normal deriyi yakmıyo ama işte eğerki orda siğil çıkacaksa siğil orayı yakıyo.tabi fırsat vermeden 2-3 günde geçiriyorm.benimkiler böyle,hala da 10 güne bir tekrar ediyo.istersen sende vajinana yakın olmayan bi bölgede,kulak çubuğuyla sirkeyi bi dene,şüphelendiğin yere kulak çubuğunun ucunu 2-3 dk bastır,eğer içi dolu gibi bi beyazlık fark edersen,benimki gibidir.tabi illa dene demiyorum da,benimkine benzediğini söylediğin için diyorum.

bi de süleyman eserdağ nasıl bir dr.? ilgili mi, genital siğil konusunda bilgisi sence yeterlimiydi vb.? bi de klinik nasıldı kalabalıkmıydı,hijyenikmiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…