Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

evt canım çok haklısın neden beni buldu nerden bulaştı nasıl olur gibi birçok soru sorulabilir.halede hamileysen daha bi zor. bendede molluskom denilen vürüs oluştu ve geçen hafta dondurdular 2 hafta sonra kontrol var düzelme görüyorum ama umarım tekrarlamaz. normal doğuma gelince ufakta olsa bir ihtimal bebeğe geçebilirmiş bu ihtimali göze alırmısın şahsen ben almıcam sezeryan düşünüyorum ama daha jinekoloğumla görüşmedim oda kabul eder heralde sezeryanı. allah yardımcımız olsun....

bende de bu siğillerden vardı 2 tane. bazen şişip çok canımı acıtıyordu.. sivilce ya da çıban sanmıştım ama araştırdım siğil olduğuna karar verdim..
sonra kendiliğinden geçti ve bir daha çıkmadı.. uyku durumunda sanırım ya da tamamen yenmişimdir inşallah.

bebeğe geçme riski ufak değil malasef canım doktorlar direkt sezeryan deyip kesiyorlar işi çok istememe rağmen kaç yıl bebek isteğimi erteledim bakacak kimsem olmadığı için herşeyi her işimi tabi kendimide hazırladım kimseye ihtiyaç duymayayım diye en ince ayrıntıları pürüzleri çözdüm kendi kendimi normal doğuma inandırdım şimdi böyle sezaryan olunca yıkıldım hayat tek başına çok zor o yüzden hıncımı bi türlü alamıyorum bu hastalıktan

Hamilelikte hassaslasan bunyelr bunun sebebı olablır dıye dusunuorum..Szeryanla dogum dusuncesı sızı uzmesın ..cocugnz saglıklı dunyaya glsın yter su durumda..yazdıklarınzı okuynca gelecgmı gorup cok uzuluorum.. size yazdgm su msgla belkıde kendımı rhtlatmaya calısıoruım :KK43:(
cok uzgunumm.. ben cezamı buldm

canlarım benim, ama aramızda Eminece ve ben gibi virüsü yenmiş örnekler de var, kendinize bu kadar yüklenmeyin nolur...evet ben de hamile olsam normal doğum isterdim ama sezeryan bebek için daha sağlıklı olacaksa, napalım...bebeğe geçen virüs, bebeğin ses telleri veya gırtlak bölgesinde siğillere sebep oluyormuş :KK43: sezeryan en mantıklısı yani...

canlarım, ben yaklaşık 1.5 ay önce sezeryan gibi bir kist ameliyatı oldum. karından açık ameliyatla. 1-2 gün zor oluyor tabi ki ama sonra geçiyor, ben 1 hafta sonra ayaktaydım. sizler anne olmanın mutluluğuyla daha da dirençli olursunuz eminim! ki zaten normal doğumun da kendine göre ciddi zorlukları var.. korkmayın güzellerim benim :)

hepinizi öpüyorum! :1hug:

arkadaşlar herkese geçmiş olsun ,bi sorum var size benim gibi cinsel yol dışında bu virüsü kapan yokmu yaa:KK43:(

canım bundan emin olamıyoruz ne yazık ki..ben havuzdan kaptığımı düşünüyorum ama.
sen ne düşünüyorsun ?

Arkadaşlar merhaba, son 4 hafta içinde üç doktora gittim. Birincisi genital siğil dedi. İkinci doktorum göremedi yerini ben gösterdim tereddütlü siğil olabilir dedi. En son gittiğim ise yüzde doksan siğil olmadığını söyledi. Ben bu işe şaştım. Bunu aslında Deri ve zührevi hastalıklar doktorları daha iyi ayırdedebiliyormuş. Bana Ankarada önerebileceğiniz Deri ve Zührevi Hastalıklar doktoru varmı acaba. Teşekkürler.

kızlarrrrrrrr
kokrtugum bsıma geldi doktorun bana senın kı tamemen psk olmus dedıgı huysuzlugum malesef gerceklestı ama bu sfer yakılan yerlerde degıl ıc kısımda:KK43: doktora gıdelı 10 gun olmadı ya bu kadar cabuk cıkabılır mı ya da naısl farkedemez
sımdı sıze bır sey sorucam lutfen acıl cveplayın:aldera krem var ya bu sadece popo kısmında cıkan sıgılerde mı kullanılır yoksa ıc kısımlarda cıkanlarda da etkılımı?

diger bır sorum şu ben bkoyde oturuyorum.bana cok acıl bu cevreye yakın tavsıye edebılecegınız doktor var mı?muthemelen yakılcak.daha once yazdıklarımı okuyan arkadaslar bılır ben ılk yaktırmada bır haylı para verdım.

kızlar cok acillllllllllllllllllllllllllllllllllllllll cvp yazın

addicted birşey kullanıp kullanmadığımı sormuşsun.Bu forumdan görerek sabah akşam 1 hafta kadar çörekotu bal karışımı yedim ama sonra unuttum vs derken onu da bıraktım.Hamile kalmak istediğim için folik asit kullanıyordum onun dışında siğillerin alındığı bölgelere belki kalan parçacık olmuştur diye aldara krem kullandım.Hijyene zaten dikkat ederdim ama daha da özenli olmaya çalıştım özellikle epilasyon konusunda her banyoda jiletle aldım.Ve kullandığım jileti kaynar su ile dezenfekte ettim.Doktor tamamen geçmiş olmasına şaşırdı diyebilirim demekki bu HPV virüsleri yüzeyselmiş tam içerilere ilerlememiş dedi.
loginistanbul benim siğillerin çıktığı yer iç dudakların iç kısmıydı yani tam rahim ağzına doğru ama gözle görülebilir yerdeydi.Son gittiğim doktor bana iç dış heryerine sür dedi ben de çok fazla derine sokmadan özellikle eskiden siğilin çıktığı yer olmak üzere paket bitecek şekilde heryerine sürdüm.
Son gittiğim doktor özellikle HPV konusunda tez yapıyormuş HPV aşısını bulan kişinin ekibinde bulunan birinin konferansına gitmişti en son o bana %95 cinsel yolla bulaşıyor diğer %5 ne şekilde tam olarak bilemiyoruz dedi.

arkadaşlar aynı problem bende de var..fark edip internette araştırma yapmaya başlayınca burayı buldum bütün yorumları okudum diyebilirim..çok güzel bbir bağ kurmuşsunuz aranızda ben de ilk başlarda çok bunalmiştim hala zaman zaman öyle hissediyorum diyebilrim..ben fakeder etmez hemen jinekoloğa gittim aynı zamanda mantar problemim de vardı ilaçlar verdi mantar için, siğiller için de cildiyeye yönlendirdi..geçen hafta smear testimin sonucunu aldım temiz çikti jinekolog gözün aydın temiz çikti falan dedi sonra cildiyeye gittim cildiyeci de temiz çikabilir ama bu hpv taşımadığın anlamına gelmez dedi bende de karnıbahar görünümünde oluşmuştu görüntü itibariyle tipik hpv falan dedi kriyoterapi uygulayalım dedi (yani dondurma) ben de kabul ettim şimdi üstünden 3 gün falan geçti hiç bir değişiklik yok anlaamdım ben bundan bir kızarıklık dahi yok yani aynen de duruyolar canım sıkıldı ya..şimdi biz smear testini boşa mı yaptrıyoruz tam gerçeği yansıtmama ihtimali varsa kafam karişti:uhm:

slm kızlar bende yaktırdıktan sonra hiç çıkmadı.2 buçuk ay oldu tekrarlamasından korkuyorum.çörek otu,polene devam ediyorum.bır tek rahmımdeki yara kaldı onu yaktırırkende içeride varmı dıye sorucam.inşallah yoktur.butun bunlar bittınce de butun iç çamaşırlarımı pamuklu yenılerıyle deiştiricem.birde ağdacılardan sogudum su olaydan sonra o yuzden uygun bı yer buldum bi arkadasım tavsıyesıyle lazer yaptırıyorum.2. seansı bıttı.memnunum hijyen açısından sürekli temiz olsun istiyorum.takıntı oldu.azımlıyım yıkılmayın sizde bol bol bagısıklık sıstemınızı güçlendırın.kendı yaptıklarımı ve fikirlerimi siz kardeşlerımle paylasmak istedım.yarayı yaktırdıktan sonrakı donemıde anlatacagım.sevgıyle saglıkla kalın

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

lutfen bana cvp verın ...
sorumu tekrar soruyorum.bundan 6 ay once sıgıllermı yaktırmıstım.sımdı ıse rahım agzında cıktı.gecen sefer 3 mılyara bır profesore yaktırmıstım.sımdı o parayı veremem.bana tavsiye edeBILECEGINIZ BIR YER VAR MI?AVRUPA YAKASI OLURSA COK SEVINIRIM..

LÜTFEN CVP YAZIN.BURDAN ALACAGIM CVPLAR BENIM ICIN COK ONEMLIIIIIIIIIIIIIII

çaresizlil içinde şu pc basında oturmak canımı sıkyor kızlar!ben bu lanet hastalıktan kurtulamıycak mıyım ya:KK43::KK43:cok sıkıldım ya bunalıyorum ölmek ıstıyorum........

çaresizlil içinde şu pc basında oturmak canımı sıkyor kızlar!ben bu lanet hastalıktan kurtulamıycak mıyım ya:KK43::KK43:cok sıkıldım ya bunalıyorum ölmek ıstıyorum........

ayy
canım benim ya noldu sana....???
dur telaş yapma hemen kuzum!
rahim ağzında nasıl siğil çıktı anlamadım canım, vajina girişi demek istedin sanırım.

ben sana doktor tavsiye ederim ama anadolu yakasında tatlım. özel göztepe hastanesinde. Fatih Esen. bence mutlaka ona gitmelisin. bu konuda çok iyidir.
benim ameliyat olduğum (yumurtalık kisti) doktorum ise İkitellide. Batı Bahat Hospital. Serkan Özkul. bu hastanenin kitlesi daha değişik. ama doktor önemli benim için dersen, ben doktordan çok memnun kaldım. fakat genital siğil konusunda nasıl olduğunu bilemiyorum. kendisi Tüp bebek uzmanı. yine de elinden geleni yapar. hastane temiz ve güzel bir yer. lokasyondan dolayı çok kalabalık oluyor yalnız.

canım arkadaşım, kendine eziyet etme nolur,...bak böyle yaparak siğillerin tekrarlamasına sebep oluyosun :KK43:((

arkadaşlar aynı problem bende de var..fark edip internette araştırma yapmaya başlayınca burayı buldum bütün yorumları okudum diyebilirim..çok güzel bbir bağ kurmuşsunuz aranızda ben de ilk başlarda çok bunalmiştim hala zaman zaman öyle hissediyorum diyebilrim..ben fakeder etmez hemen jinekoloğa gittim aynı zamanda mantar problemim de vardı ilaçlar verdi mantar için, siğiller için de cildiyeye yönlendirdi..geçen hafta smear testimin sonucunu aldım temiz çikti jinekolog gözün aydın temiz çikti falan dedi sonra cildiyeye gittim cildiyeci de temiz çikabilir ama bu hpv taşımadığın anlamına gelmez dedi bende de karnıbahar görünümünde oluşmuştu görüntü itibariyle tipik hpv falan dedi kriyoterapi uygulayalım dedi (yani dondurma) ben de kabul ettim şimdi üstünden 3 gün falan geçti hiç bir değişiklik yok anlaamdım ben bundan bir kızarıklık dahi yok yani aynen de duruyolar canım sıkıldı ya..şimdi biz smear testini boşa mı yaptrıyoruz tam gerçeği yansıtmama ihtimali varsa kafam karişti:uhm:

merhabalar, aramıza hoş geldin...(keşke hastalık olmasaydı tabi :)

canım, HPV virüsünün 2 tane tehlikeli tipi var ve bunlar 10-15 yılda tedavi edilmezse rahimağzı kanserine yol açabiliyorlar ama bu tipler, görünürde siğile sebep olmuyorlar. yani sende siğil varsa kafan rahat olabilir. yine de doktorlar, konntrol ve önlem almak adına, her siğil vakasını da Smear testi ile kontrol ederler. Smear testinde, rahim ağzı sıvısından alınan örnekte, kanser öncesi lezyon olup olmadığına bakılır. yani kanserli hücre taramasıdır smear...eğer sen ayrı bir talep ile smear'de HPV taraması da istersen, ona da bakarlar. ama sende zaten siğil var yani HPV'nin bir çeşidi mevcut. o yüzden sende sadece kanser taraması yaptılar...anlaştık mı ?

eğer riskli tipten birini taşıyıp taşımadığını merak ediyorsan, siğillerinden bir örnek alınır (biopsi) o incelendikten sonra DNA ile tip teşhisi konur. sen bunu yaptırmadın...doktorun da gerek görmemiş.

şimmmdiiiik, dondurduğun siğiller halen geçmedi diyorsun. bu konuda doktorunla acilen konuşmalısın canım... ben dondurma tecrübesi yaşamadım, bu konuda net bilgim yok malesef...ama geçmesi gerekiyordu sanırım olanların...

şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar canım, sevgiyle kal, geçmiş olsunn =))a.s.

ya bu sigili tarif edermisiniz okumak için bakındım bulamadım bilmiyorum belki bendede vardır
arada bir sivilce gibi iltihapsız bişeyler çıkıyor hiç doktora görünmedim olabilir mi sizce

Son düzenleme:
merhabalar, aramıza hoş geldin...(keşke hastalık olmasaydı tabi :)

canım, HPV virüsünün 2 tane tehlikeli tipi var ve bunlar 10-15 yılda tedavi edilmezse rahimağzı kanserine yol açabiliyorlar ama bu tipler, görünürde siğile sebep olmuyorlar. yani sende siğil varsa kafan rahat olabilir. yine de doktorlar, konntrol ve önlem almak adına, her siğil vakasını da Smear testi ile kontrol ederler. Smear testinde, rahim ağzı sıvısından alınan örnekte, kanser öncesi lezyon olup olmadığına bakılır. yani kanserli hücre taramasıdır smear...eğer sen ayrı bir talep ile smear'de HPV taraması da istersen, ona da bakarlar. ama sende zaten siğil var yani HPV'nin bir çeşidi mevcut. o yüzden sende sadece kanser taraması yaptılar...anlaştık mı ?

eğer riskli tipten birini taşıyıp taşımadığını merak ediyorsan, siğillerinden bir örnek alınır (biopsi) o incelendikten sonra DNA ile tip teşhisi konur. sen bunu yaptırmadın...doktorun da gerek görmemiş.

şimmmdiiiik, dondurduğun siğiller halen geçmedi diyorsun. bu konuda doktorunla acilen konuşmalısın canım... ben dondurma tecrübesi yaşamadım, bu konuda net bilgim yok malesef...ama geçmesi gerekiyordu sanırım olanların...

şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar canım, sevgiyle kal, geçmiş olsunn =))a.s.

nisancım çok teşekkür ederim valla dr lar senin kadar açıklama yapmıyor :) şimdi anladım test olayını..benim dondurma işlemimi cildiyeci yaptı bakalım yarın öbür gün gidip göstericem tekrar...bir jinekolog bir cildiye arasında mekik dokumaktan sıkıldım herkes yaktırma işlemini cildiyeye mi yaptırıyor acaba? yoksa ben de yakma işlemi yapan bir jinekolog mu bulmalıyım kendime

merhaba arkadaşlar daha öncede yazmıştım bende de siğil ve rahim ağzı yarası vardı. ikisinide tek seansda yaktırdım. siğiller baya yayılmıştı hatta anüsün orda bile iki tane vardı onlarda yara da dahil yakıldı. yarayla ilgili zatenn hiçbir şikayetim yok ama bu siğillerin olduğu bölge sürekli nemli olduğundanmıdır perşembe günü 1 hafta oldu yani 1,5 haftadır iyileşmedi. sizin yaktıranların ne zaman tamamen kapandı bu siğil yakısı yerler.... siğil bitti şimdi onu takıyom kafayaİ:)

X