benim de 2 yıl önce genital siğillerim oldu başta 1 taneydi sonra 2 sonra 4 oldu bir tıp fakültesine cildiyeye gittim hpv teşhisi kondu yakma işlemi yapıldı hemen geriledi ve 15 gün sonra tekrar gel gemişlerdi ama ozamana kadar geçmişti. bana kadın doğuma da muayene ol semear ver dediler smear temiz çıktı 6 ay sonra birdaha yaptırdım gene temiz çıktı bir 6 ay sonra gene yaptırdım gene temizdi ve bir daha da siğillerim çıkmadı.
2 yıl boyunca çok araştırdım hpv virüsünü... bir kere kesinlikle cinsel temasla geçiyor ama tenin tene değmesi bile yeterli bu virüsün bulaşması için yani tam anlamıyla cinsel ilişki olmasa bile sürtünme,vs. gibi şeylerle de bulaşıyor. 50 den fazla tipi var tehliklei olanları 6,11,18 tipleri. bazı tipleri sadece siğile sebep oluyor bazı tipleri hem siğile hem kansere sebep oluyor bazı tipleri ise hiç siğil bile yapmadan kansere sebep oluyor. mesela kişi cinsel yol ile hem tip 6,11,28 gibi tehlikli olanını hem de sadece siğile sebep olan diğer tipleri de kapmş olabilir. ya da sadece siğil yapanını kapmış olabilir. umarım bizler sadece siğil yapanını kapmışızdır.
her neyse... arkadaşlar bundan sonra yapacağımız işlem şudur ilk 6 ay aralıklarla yapılan 3 smear testi temiz çıktıktan sonra her yıl bir kez smear yapıcaz ve eğer hücrelerde değişim varsa tedavi yoluna gidicez. rahim ağzı kanserine yakalanma riiskimiz hpv kapmamış kişilere oranla daha fazla bizim. ama üzülmeyin smear testi ile önceden farkedersek rahim ağzı kanserine yakalandığımızı hemen müdahale ile kurtulabiliriz. eğer ihmal edilirse işte ozaman kötü...
benim tek endişem şu arkadaşlar... benim siğllerim yakıldıktan sonra doktor rahim azğında yaralar var onları da yakalım dedi yakıldı akıntı sorunum ortadan kalktı. endişem şu ki bebek olmasına etki eder mi bu işlemler...

şuan bebek sahibi olmak istiyorum ve korkuyorum bi sıkıntı olacak diye...
herkese çok ama çok geçmiş olsun...