Öncelikle merhabalar ve geçmiş olsun demek istiyorum arkadaşlar... İlk sigil gerçeğiyle tanışan bir çok kişi burada yazılanları tek tek okuyor, panik halinde, biraz depresif davranışlarla. Lütfen ama lütfen kendinizi korkutmaktan vazgeçin. Ben iyileştim sizlerde iyileşeceksiniz.Benim hikayeme gelince; İlk siğilim mart 2009 da çıktı. Ne olduğunu anlamadığım bir anda ani bir hareketle birlikte olduğum kişi siğilimi koparttı. Çok şiddetli ve koyu renkli kanama yaptı. uzunda sürdü. Bundan 1 ay sonra kocaman bir siğil aynı yerde tekrarladı. Karnıbahar görünümlü bişeydi. İçime bir korku girdi ve netten araştırmaya başladım. Siğil olabileceği yazıyordu. Sizler gibi bir sürü resimlere baktım, en ürkütücü olanlarından. ve sonrada bu siteyi okumaya başladım. En sonunda da hastaneye gittim. Bildiğimiz devlet hastanesine. İlk bakışta siğil olabilir bu yakmamız lazım diyip gün verdiler. 1 tane sandığım siğilim aslında 3 farklı yerde varmış. neyse 1 hafta sonra siğillerim yakıldı. Büyük olan parçada biyopsiye gitti. Ardından da 1 hafta bekleyip dikişimi aldırmaya gittim. Biyopsi sonucunda da hpv olduğu çıkmıştı. türleri listelemişler A-B-C gibi bir listeleme vardı. Bende B grubu risk alanı işaretliydi. Hangi tip olduğu açıkca yazmıyordu. Dikişlerimi aldırmaya gittiğim sırada O gün hayatımın dönüm noktasıydı diyebilirim. Hiç bu kadar ağladığımı yıkıldığımı bilmiyorum. elle muayene sırasında rahminde beyaz bir leke var dedi sayın asistan. sonrada kıdemlilerini diğer odalardan toplayıp başıma dikti. Bana bildiğiniz pislik muamelesi yapmaya başladılar. yok sende Behçet olabilir, sende hsv olabiir,, sayıyorda sayıyor ama. Dünyam başıma çöktü.. o anı allah bir daha yaşatmasın. Sana biyopsi yapıcaz haftaya gel dediler. Hıçkırıklar içinde kaldım hastane kapısına çöküp kalmışım. Bana bütün bunları beni aldattığı ( 6 ay sonra bunu öğrenebildim kesin olarak) için bana yaşatan ilk kez birlikte olduğum kişi olan erkek arkadaşıma afedersiniz ama lanetler okuyordum içimden. Bir profesörün kliniğinin önünden geçerken tesadüfen telefon numarasını aldım. ve aradım kendisiyle bizzat görüştüm telefonla. durumumu anlattım, 2-3 ay önce ilk cinsel ilişkisini yaşamış birinde rahiminde böyle bir leke olmaz. Kızım üzme kendini onlar ne olduğunu anlayamamışlardır, Hpv den kanser olmak 20 yılını alır .hemen olmaz bu dedi. Bana yakma öncesi smir testi yapılıp yapılmadığını sorduğunda , hayır yapılmadı dedim. oysaki aklınızda olsun siğilleriniz yaktırmadan önce mutlaka yaptırmalıymışsınız. siğiller yakıldıktan hemen sonra yapılan smir testi aldatıcı olurmuş. Öldürülen dokular kanserli doku olarak gözükürmüş. Yaktırma sonrası 6 ay beklenmeliymiş. Kızım sen 6 ayı bir atlat sonra yanıma gel dedi. O telefonu kapattığımda Bir oh çekip Allaha ne kadar şükür ettiğimi bir ben bilirim. Tüm bunları yaşayıpta bu beden tepki vermez mi, o kadar acıya 1 ay sonrasında zona ile selam verdim. Karnımda ve sırtımda iltihaplı içleri su dolu yaralar.... şimdi mi üzerinden 2.5 yıl geçti. ilk siğillerden sonra bir tane küçük siğilim oldu. Sürekli batikonla temizledim 3 haftada yok oldu. bir dahada hiç çıkmadı siğilim. bu siteden okuyup 1 kutu imuneks bitirdim ilk aylarda. zona oluncada 2 kutu B vitamini bitirmiştim. Sanırım onların faydası oldu. duyduğum ve yaşadığıma göre siğillere hiç bir müdahale yapılmasa bile 3 hafta ile 1 ay arasında kendiliğinden yok oluyorlar. Velhasıl ben artık temizim bu hastalıktan yana. Yıllar geçtikçe bunlarda geçiyor. Bilmenizi istedim. Korkutmayın kendinizi herşey rayından çıkıyor Dahada çok hastalanıyorsunuz. Sabır lütfen bitecek gidecek. Tüm yaşadıklarımdan bana kalansa maalesef jinekologa gitme korkum. O gün bana yaşatılanlardan sonra hiç gitmedim. yenersem bu durumu bir smir yaptıracağım. Hepiniz sağlıcakla kalın. Unutmayın iyileşeceksiniz.hepsi bitecek gidecek...