• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

aldara lokal olarak, sürüldüğü yerde immun sistemi güçlendiren bir merhem. tedavisi uzun, yaklaşık 6 ay filan sürüyor, kişiye bağlı olarak süre değişebiliyor. hemen şevkiniz kırılmasın işe yaramıyor diye bırakmayın. bu siğil tedavisi çok sabır istiyor. dr un verdiği merhem, krem veya bazı dr ların, tecrübeli hastaların önerdiği doğal şeyler (elma sirkesi vs) dışında temizleme suyu, jeli, köpüğü, losyonu gibi üretilmiş şeyleri kullanmayı doğru bulmuyorum. daha bu hastalık hayatımda yokken bile ne benim dr um, ne de bir arkadaşımın dr u kullanmamızı önermediydi. içindeki kimyasalların etkisinin ne olacağını bilemeyiz. en iyisi doğal bir sabun (ph dengeli) ve su. hijyen konusunda emin olamıyorsanız belki antibakteriyel özellikli bir sabun da kullanılabilir ama diğer ürünler tavsiye edilmiyor.

canım ben onu sordum eczacıya raporla alınıyormuş üniversite hastanelerinden sitedede alanlar var öle
cevabın için çok teşekkür ederim, yaa diyoalrki bide bu aldara yı illa kanser olursan devlet karsılıomus, e siğil kanser yapmaz diolar, kafam cok karısti. özele gidiodum bi halt yapamadı tedavide :( şimdi devlete gitmeyi düşünüyorum ama bunun için devletten hangi bölümden randevu almalıyım ? cildiye mi kadın doğum mu ?

canım ben onu sordum eczacıya raporla alınıyormuş üniversite hastanelerinden sitedede alanlar var öle

cnm aldara bn kullandım hiçbi faydasını görmedm siğillerim varken vermişti doktr kullan die hiç bi işe yaramadı.bnm bildgm kadryla karsılamıo recete fln ben 150 tl ye almstm bide 5 kutu al ne demek anlamadm aldaranın içindede yazıo kullanımı sınırlı öle 5 kutu fln alınırmı.aldara sanırım vajinal bölgede bagısıklıgı güçlendirio siğillere fln bi etkisi yok bnce.onun yerinde genital böle temzlyeci spreyler fln var onlardan al yemene içmene dkkt et bagsklıgnı öle güçlendr o kdr para vermene degecek bi krem diil bnden sölemesi.

evet oranın immun sistemini güçlendiriyormuş,evet kutu al dedi bende anlamadım. e almayım nappim o zaman siğiller çoğalmadı ama öylecede duruyor :( asit sürüyorum hala ama. bi de devlet hastanesine gitmeli test filan yaptırmadım ben en doğrusu onları yaptırmak sanırım

evet oranın immun sistemini güçlendiriyormuş,evet kutu al dedi bende anlamadım. e almayım nappim o zaman siğiller çoğalmadı ama öylecede duruyor :( asit sürüyorum hala ama. bi de devlet hastanesine gitmeli test filan yaptırmadım ben en doğrusu onları yaptırmak sanırım

cnm sen aldarayla fln vakt kaybetme aldara öle hemen işe yaramıyo.bian önce doktora git siğillerini ya yaktır koterle yada dondurt tedavi sürecini geciktrme ki yayılmasın. bu arada bnm temzleyici sprey dedgm şeleri doktr önerdi bana içinde kimyasal fln olan şeler diildir.genital bölge temizleyicileri sonucta bilinen bi markayı alırsın vede oku üstnü bişe olmaz.fazla sirke sürülmesni bn tavsye etmyrm yakıcı bişey sonucta tahriş edebilir genital bölgeyi.sirke bnde bi işe yaramıo ztn oyzden siğilim cıktıkca doktra gdip dondurtyrm yada yaktryrm kafadan dolma bilgilerle iiş yapmıyorum en iiside bu bnce.

tavsiyelerinizi tek doğru çözüm gibi yansıtmayın arkadaşlar. sizde işe yaramayan başkasında yarayabilir. bu hastalıkta bu kadar çok dr un bu kadar farklı alternatifi tercih edebiliyor olması bundan. işinin ehli olduğuna inandığınız bir dr a gidiyorsanız onun tedavisini de takip edin. inanmıyorsanız zaten başka bir dr a mutlaka gidin, görüş alın.

yurtdışında millet bayılır bizim zeytinyağı vb sabunlarımıza biz burada kutulu şişeli reklamla bize güzel gösterilen şeyleri alacağız diye uğraşırız. neyse...sonuçta herkesin kendi vücudu, herkes kendi istediğini yapar. selametle...

cnm sen aldarayla fln vakt kaybetme aldara öle hemen işe yaramıyo.bian önce doktora git siğillerini ya yaktır koterle yada dondurt tedavi sürecini geciktrme ki yayılmasın. bu arada bnm temzleyici sprey dedgm şeleri doktr önerdi bana içinde kimyasal fln olan şeler diildir.genital bölge temizleyicileri sonucta bilinen bi markayı alırsın vede oku üstnü bişe olmaz.fazla sirke sürülmesni bn tavsye etmyrm yakıcı bişey sonucta tahriş edebilir genital bölgeyi.sirke bnde bi işe yaramıo ztn oyzden siğilim cıktıkca doktra gdip dondurtyrm yada yaktryrm kafadan dolma bilgilerle iiş yapmıyorum en iiside bu bnce.

cnm tavsiyelerin için çok teşekkr edrim. Ben 2 aydır tedavi oluyorum doktorum ilk koter uyguladı bi 15 gün sonra azmıstı gene koter yaptı bi 15 gn sonrada asit tedavisi verdi son 15 gün sonrasında da aldara verdi. yeniler yok daha iyi dedi. ama sanırım tedavi basarılı olmadı dünya kadar para baydım doktora da kotere de :( şimdi devlete gidicem ama cildiye yemi gitsem kadın doğumamı bilemedim. bu konu hakkında bilgin varmı ? Aldara almadım zaten daha :) asit sryrum hala

cevabın için çok teşekkür ederim, yaa diyoalrki bide bu aldara yı illa kanser olursan devlet karsılıomus, e siğil kanser yapmaz diolar, kafam cok karısti. özele gidiodum bi halt yapamadı tedavide :( şimdi devlete gitmeyi düşünüyorum ama bunun için devletten hangi bölümden randevu almalıyım ? cildiye mi kadın doğum mu ?

canım bence devlete gidiceksen gitmişken hem kadın doğuma görün hem cildiyeye ben öyle yapıcam çünkü

bide ne kanser oluncası ben öle oldunu snmıorum hiç almadm amaa sitede sadece siğilleri varken raporla aldara alanlar vardıı bide eczacı öle bişe demedi yanii çok sçmaa öle diildir o

bide ne kanser oluncası ben öle oldunu snmıorum hiç almadm amaa sitede sadece siğilleri varken raporla aldara alanlar vardıı bide eczacı öle bişe demedi yanii çok sçmaa öle diildir o
maalesef öyleymiş canım,sağlık bakanlığı yeni dzeltmeler yapmıs bu yıl :( 3 eczcıya sordum aynısını dedi. netten biraz arastırdım da aldarayı kullanması da epey zormus . katlanması da oyleymiş. doktorlar pek önermiyormus cok ama cok dikkatli srmek gerekiyormus :( . devletten de önmzdeki 1hafta için randevu nbulamadım daha :(

cnm tavsiyelerin için çok teşekkr edrim. Ben 2 aydır tedavi oluyorum doktorum ilk koter uyguladı bi 15 gün sonra azmıstı gene koter yaptı bi 15 gn sonrada asit tedavisi verdi son 15 gün sonrasında da aldara verdi. yeniler yok daha iyi dedi. ama sanırım tedavi basarılı olmadı dünya kadar para baydım doktora da kotere de :( şimdi devlete gidicem ama cildiye yemi gitsem kadın doğumamı bilemedim. bu konu hakkında bilgin varmı ? Aldara almadım zaten daha :) asit sryrum hala

meryemcim asit tedavisini kendin evdemi yapıyosun.şayet öyle ise ilacın adını öğrenebilirmiyim.....

meryemcim asit tedavisini kendin evdemi yapıyosun.şayet öyle ise ilacın adını öğrenebilirmiyim.....

evet canım, kendim sabah aksam evde uyguluyorum. (kulak pamuğu çubuğuyla) doktorun önerisiyle tabi , ilk zamanlar cok yakıodu dayanamıyordum ama alıstım. Adı,Triklora asetik asit.

Maalesef size söylemeliyim sigillerin kanser yaptiginini.Ben de gecen yil klirotiste cikan sigilde cikti kötü huylu tümör,dünyam basima yikilmisti.klirotisleri komple aldilar.Sigillerim sürekli tekrarliyor.6-7 kez lazerle yakildi yine geliyor.Keske öyle olsaydi sigiller kanser yapmasaydi.Ben bu gercekle yüzyüze kaldim.Suan siki tedavi altindayim,sigiller yine cikmaya basladi.Rabbim bu illet hastaligin tekrarindan korusun,kimsenin basina vermesin.

Allah bu hastaliklamücadele eden tüm hastalara acil sifalar versin.Rabbim kötü neticelerden korusun hepimizide...

Selametle......

Maalesef size söylemeliyim sigillerin kanser yaptiginini.Ben de gecen yil klirotiste cikan sigilde cikti kötü huylu tümör,dünyam basima yikilmisti.klirotisleri komple aldilar.Sigillerim sürekli tekrarliyor.6-7 kez lazerle yakildi yine geliyor.Keske öyle olsaydi sigiller kanser yapmasaydi.Ben bu gercekle yüzyüze kaldim.Suan siki tedavi altindayim,sigiller yine cikmaya basladi.Rabbim bu illet hastaligin tekrarindan korusun,kimsenin basina vermesin.

Allah bu hastaliklamücadele eden tüm hastalara acil sifalar versin.Rabbim kötü neticelerden korusun hepimizide...

Selametle......

öncelikle geçmiş olsun cnm ama kanser yapan siğil diil ,hpv virüsü.virüs sonucu siğiller belirti olarak ortaya çıkıyo.sen demekki yüksek riskli bi tip kapmışsın genelde siğillerin çıkması yüksek risk virüs grubundan diil diyo doktorlar.kanser daha sinsi ilerler belirti vermeden.hpv virüsü kapan kişiler arasndada kansere çeviren kötü huylu olanda çok nadir bu siteye göre söyleyim yani baştan sona okudum diyebilirim tek tük var bu virüsten dolayı kanser olan.sen moralini yüksek tutmaya çalış kendinede çok iyi bak cnm çaresz hastaları düşün hastanede yatan şükret herzmn sabret Allah ım derdi verdiği gibi şifasınıda verir bn sınandıgmızı düşünyrm sadece bigün kurtulcz elbet bnmde 1 yıldr cıkıyo ara ara ömür boyu sürmicek ya bi gün elbet bu sinir bozan siğillerdende bu lanet virüstende kurtulcaz inş.

çok şükür ben geçtiğini duydugumda doktara sarılıp aglayacaktım ama cıkınca aglayarak aradım bilen birarkadasım vardı ve eşimi çok mutlu olduk... inşallah birdaha çıkmaz... bağşıklığım güçlü oldugu sürece nüksetmez geçti dedidoktor saptanmadı hpv yazıyor ama bilmiyorum işte.. ama güzel bir duyguu..
Allah ım hepinize şifalar versin.. ben gece gündüz ağlaya ağlaya hep dua ettim Rabim yüzüme baktı...

çok sevindim atlatmış olmanıza ve eşinizinde bu konuda yanınızda olup birlikte tedavi olmanıza:)

aynen cnm bnmde 15 gün arayla cıkıodu 1 yıl olck bu siğiller cıkmaya baslayalı halada ara ara tek tük çıkıo.sürekli gdip gelyrm bnde doktra.ben kadın dogum bölümne gtmiştim koter yaptırıodum doktorum bide dondurma işlemi yapalım sana dedi onuda cildiyedekiler yapıo cildiyeye sevk etti beni şimdi jinekologla cildiyeci 2si bir kontrol edio beni aynı hastanede.sende ilk kadın doguma gt tatlm o seni yönlendirr hem smear testni flnda yaptrrsn kadn dgm takip etsin mutlaka siğilleri dondurma işlemi yaptrmk istiosan koterden daha az acılı bi işlem onun için cildiyeye gdersn

aynen cnm bnmde 15 gün arayla cıkıodu 1 yıl olck bu siğiller cıkmaya baslayalı halada ara ara tek tük çıkıo.sürekli gdip gelyrm bnde doktra.ben kadın dogum bölümne gtmiştim koter yaptırıodum doktorum bide dondurma işlemi yapalım sana dedi onuda cildiyedekiler yapıo cildiyeye sevk etti beni şimdi jinekologla cildiyeci 2si bir kontrol edio beni aynı hastanede.sende ilk kadın doguma gt tatlm o seni yönlendirr hem smear testni flnda yaptrrsn kadn dgm takip etsin mutlaka siğilleri dondurma işlemi yaptrmk istiosan koterden daha az acılı bi işlem onun için cildiyeye gdersn

canım yaa ben bakireyim simir yapılmıomus :( tavsiyelerine mutlaka uyucam. Devlet hast. önmzdeki 1 hafta içinde ne cildiye ne de kadın doğumda randevu bulamadım hep doluu , haftaya kaldı artık o da randevu bulabilirsem. ben istanbuldayım bi çapa hast. bide şişli etfale baktım yok yokk.

canım yaa ben bakireyim simir yapılmıomus :( tavsiyelerine mutlaka uyucam. Devlet hast. önmzdeki 1 hafta içinde ne cildiye ne de kadın doğumda randevu bulamadım hep doluu , haftaya kaldı artık o da randevu bulabilirsem. ben istanbuldayım bi çapa hast. bide şişli etfale baktım yok yokk.

yapılıor smir bakirelere ben yaptırdım özel çubuğu var bununn yapan bi yer bul bence hemde istnblda kesin vardır

Tedavi olupta memnun kalan arkadaşlar bana istanbulda önerebileceğiniz bi hastane varmı ? yazarsanız çok mutlu olucam. Allah herkesi kurtarsın şifa versin inşallah.

Back