Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

asenacım geçmiş olsun ve emin ol gececek bu sadece yaşaman gereken bi süreç böyle düşün..
bu arada kızlar ben dün 2. doz aşımı aldım.. acilde oldum aşımı koldan kas içine yaptılar aşıyı 2 side aynı şekilde oldu son doz aşım kaldı oda şubatta inşallah.. umarım hepimiz iyileşiriz.. bol sağlıklı günler diliyorum hepinize...

saol cnm tskkr ederm.ya bnde hiçşans yok koter olalı 2 gün oldu ztn yaralarım kanıo bide adet oldum bugn enfeksiyon kapmaması lazımmış ztn şuan enfekte oralarım bide onla uğraşcam çok cnm acıyo ya adetliyken nası iyileşcek o yaralar bilmiyorum çok kötüyüm:(:(

mrblar.. benimde bi rahatsizligim var:( burası en uygun geldi bana bilmiorum belki caresini bulurum dr gitmedim korktum cunku.benmde sigil deilde sivilceler var bikini bolgesinin ust taraflarında ilk basta kıl donmesi sandım ama deilmis 4-5 ayda tekrarlıyor ve o sivilce gectigi zaman göze benzer bi iz bırtakıyor ne oldunu daha anlayamadım ben:S neden cıktıgınıda:S birde cıktıgı zamanda çok agrı yapıyor kendı kendıne olgunlasıncaya kadar bu agrı devam edıyor olgunlasınca kendılınden patlıyor içi iltihap dolu akıntılar oluyor ve kanlı oluyor bu akıntılar birde çok canımı yakıyor:(( şimdi aynısından sag koltukaltımdada cıktı . bunun nedeni neden olabilir ve tedavisi var mi acaba ? bilen varsa arkadaslarımdan cvp yazmalarını umud edıyorum simdiden tsklr
canim benim seninkisi cibana benziyor ,sanki bendede cikiyodu lucuk sivilce seklinde ama muthis bi acisi var sonra olgunlasip iltihaplasiyor sonrada ptlatyinca yeri cukurr gibi kaliyo benimkiler cibandi seninde boyle oluyosa buyuk bi ihtimal cibandir belirli zamanlarda cikiyo ozellikle stresli donemlerde sonra kendilinden kayboluyo canim

eminece merhaba foruma yeni katıldım izin verirsen sana soru sormak istiyorum bendede hpv var ve iyi bir doktor bulmam lazım adnan keklikten bahsetmişsin atatürk eğitim araştırmada özel muayene ediyormu? yoksa alsancak özelinemi gitmem gerek siz nasıl muayane oldunuz tetkikleri atatürkte yaptırabiliyomuyuz ?emekli sandığına bağlıyım bide ücreti ne kdar ?hpv dna dediğin geno tiplemesimi hastanede ücretsizmi?doktora nasıl ulaşmam gerekiyo hangi aşamalardan geçmeliyim ?cevaplandırırsanız çok sevinicem teşekkürler özelden mesaj atmaya çalıştım ama yeni üye olduğum için olmadı isterseniz siz atabilirsiniz.

geçmiş olsun canım Allaha şükür kanser bulunmamış.leep işlemimi yapacaklar? tatlım sanırım senin siğil yapmamış.her sene düzenli smear yaptırıyormuydun?bizler bilinçli olduktan sonra atlatamayacağımız hiçbir hastalık yok.inşş geçer gider.3 ayda bir smear yapılacak üst üste sonuçlar iyi gelirse onu seneliğe çeviriyorlarmış zaten.

çok tesekkür ederim.. evet, her sene papsmear yaptırıyorum.. gecen çarsamba leep işlemini yaptırdım, öyle korktuğum gibi bişi olmadı :) doktorum 15-20 gün minik kanamalar olabilecegini, oturarak banyo yapmamam ve 1 ay cinsel münasebette bulunmamam gerektiğini söyledi.. bazen adet sancısı gibi minik kramplar ve ufak pembe renk kanama dısında hiç bi sorun yasamıyorum :)
Allah kimseye "kanser" korkusunu yasatmasın...:1hug:

tekrardan geçmiş olsun canım.ufak bir grip atllattım geçirdim diye düşün.inş bir daha problem yaratmaz.Allah herkese acil şifalar versin.

arkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...

slm alya ben derya benimde 1 sene önce çıkmıştı ama o kadar çok kötüydü canım yanıyordu kaşınıyordu doktora gittim doktor dediki yakmamız gerek dedi ben yaktırmadım sonrada aldara diye bir krem var biraz pahalı sigorta karşılamıyor onu sürdüm bir dahada çıkmadı tavsiye ederim geçmediyse her tarafımdaydı oram siğillerden gözükmüyordu küçük küçük tü tavsiye ederim 1 aya kadar geçti acil şifalar dilerim

slm alya ben derya benimde 1 sene önce çıkmıştı ama o kadar çok kötüydü canım yanıyordu kaşınıyordu doktora gittim doktor dediki yakmamız gerek dedi ben yaktırmadım sonrada aldara diye bir krem var biraz pahalı sigorta karşılamıyor onu sürdüm bir dahada çıkmadı tavsiye ederim geçmediyse her tarafımdaydı oram siğillerden gözükmüyordu küçük küçük tü tavsiye ederim 1 aya kadar geçti acil şifalar dilerim

cnm aldara herkezde işe yaramıo ama bnde kullandm bnmkileri hiç gecrmedi hatta tedavi sürecimi uzattı iice yayıldı siğillerim en etkili yöntem koter şuan yaktrmak en iisi yani.geçen hafta yaktrmıstım bn baya yayılmıstı bnm hem içerde hem dışarda bu hafta kontrole gttm tekrr cıkmıs lokal anesteziyle yaktı doktor tekrr cok cnm acıo suan.doktor kolposkopi yaptrcm sana dedi o hastanede alet yokmus yaralarım gecsn bide siğillerde cıkmazsa 15 güne kontorle gtcm doktr devlet hastanesne yönlendrcek.kolposkopi yaptıran varmı hiç kızlar aranzda nası bi işlem çok korkuyrm kötü bi sonuş cıkar die dua edin bnm için ltfn:( Allah hepimize şifa versn

cnm aldara herkezde işe yaramıo ama bnde kullandm bnmkileri hiç gecrmedi hatta tedavi sürecimi uzattı iice yayıldı siğillerim en etkili yöntem koter şuan yaktrmak en iisi yani.geçen hafta yaktrmıstım bn baya yayılmıstı bnm hem içerde hem dışarda bu hafta kontrole gttm tekrr cıkmıs lokal anesteziyle yaktı doktor tekrr cok cnm acıo suan.doktor kolposkopi yaptrcm sana dedi o hastanede alet yokmus yaralarım gecsn bide siğillerde cıkmazsa 15 güne kontorle gtcm doktr devlet hastanesne yönlendrcek.kolposkopi yaptıran varmı hiç kızlar aranzda nası bi işlem çok korkuyrm kötü bi sonuş cıkar die dua edin bnm için ltfn:( Allah hepimize şifa versn

allah şifa versin cnm

gecmis olsun.. ben 2 hafta önce yaptırdım kolposkopi'yi.. vajinaya spekulum takılıp içeriye bi solüsyon (inceltilmis asetik asit) dökülüyor, bu biraz sızlatıyor ama öyle aman aman bi sızı değil.. sonrasında, solüsyonun döküldüğü yerlerde beyaz renge dönüsen yerler var ise burdan iğne ucu kadar parca veya parcalar alınıp biopsi ye yollanıyor.. çok korkulacak bi işlem degil, gönül rahatlığı ile gidebilirsin.. unutmadan doktorum bana; "rahim agzı sinirleri çok azdır, her işlemde canın yanmaz" demisti..
tekrar gecmis olsun.. a.s.

nişanlımda siğil vardı..
kadınlara bulaşması ve tedavi edilmemesi halinde kanserle sonuçlanabilecek bir cilt hastalığı..
nişanlım siğillerinden dondurma işlemiyle yaklaşık olarak bir yılda kurtuldu..
ben ise önlem olarak doktoruma danışarak hpv aşısı yaptırdım..
sağlığınızı riske atmaya değmez.. mutlaka yaptırın derim ben..

gecmis olsun.. ben 2 hafta önce yaptırdım kolposkopi'yi.. vajinaya spekulum takılıp içeriye bi solüsyon (inceltilmis asetik asit) dökülüyor, bu biraz sızlatıyor ama öyle aman aman bi sızı değil.. sonrasında, solüsyonun döküldüğü yerlerde beyaz renge dönüsen yerler var ise burdan iğne ucu kadar parca veya parcalar alınıp biopsi ye yollanıyor.. çok korkulacak bi işlem degil, gönül rahatlığı ile gidebilirsin.. unutmadan doktorum bana; "rahim agzı sinirleri çok azdır, her işlemde canın yanmaz" demisti..
tekrar gecmis olsun.. a.s.

kolposkopi sonrasında bi acı fln oluomu cnm kalkıp normal hayata devam edioruz dimi yürümede fln zorluk oluomu?

selam arkadaşlar uzun zaman sonra ancak girebildim siteye ve aranıza biraz da olsa size moral verebilmek için bazı arakadaşlar tanır beni 3 kez koter oldum 2 yıl içerisinde son 2 tanesi 1 ay ara ile oldu ve sonuncudan itibaren 8 aydır yoklar çok şükür..

tabi smear zamanım geçti içimde varmı bilemiyroum ama dışımda yok en kısa zamanda da gidip smear yaptırıcam .. 8 ay önce yok demişlerdi için temiz dışımdakileri de temizledik..

yeni katılan arkadaşları görünce üzüldüm ama en azından siz geçmiş olanları görümce umudunuzu yitirmezsiniz benim en çok taktığım buydu tek tek okuyordum forumda yazılanları kaç kişinin geçmiş diye en çok da devm eden tekrarlayanları görüyordum ve çok üzücü ve ümit kırıcı bir durum ..

Sizlere umut verebilirsek ne mutlu bize çünkü öncelikle biteceğine inanmanız lazım..

Sevgiler..

arkadaşlar benim bakirelikle ilgili büyük bi sorunum var bana yardım edermisinz utanıyorum burada yazmaya ne yapcam bilmiyorum intaharmı etsem diye düşünmüyoda değilim ofof

senağlama

opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan SLMR. bayağı ucun bir zamandır siteye giremedim.umarım herkes iyidir.
valla bende çok şükür eski mutlu günlerime döndüm.:dance::nazar:
herkese sağlık sıhhat diliyorum.
şimdiden herkesin bayramını kutluyorum opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

slm kızlar
uzun zamandır dr a gitmiyordum sonunda gittim.başka dr siğil ilacı vermişti onu çok uzun süre kullandım.tam geçmemişti ama ve bu bikini bölgesinde üst dudaktaydı.bunu alıp patolojiye gönderelim dedi ve yarıp aldı ya 4 dikiş atıldı:(( sakın ola ihmal etmeyin çok ufak bir işlem yapılması gerekirken ne hale geldim:( sonucu bekliyordum hpv mi değilmi ona bakılacak.Allah hepimize yardım etsin.benim tek bir tane vardı başka hiç çıkmadı.çıkmayacakta inanıyorum kızlar.

opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan SLMR. bayağı ucun bir zamandır siteye giremedim.umarım herkes iyidir.
valla bende çok şükür eski mutlu günlerime döndüm.:dance::nazar:
herkese sağlık sıhhat diliyorum.
şimdiden herkesin bayramını kutluyorum opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

ne güzel cnm çok sevndm senn adına.inş bnde bi böle yazabilsem eski mutlu günlerime ne zmn döncem hc bilmiyorum 3 ayda 3 kere koter oldum sonuncusunu gecen hafta oldum 1 er hfta arayla bugn baktm tekrr cıkmıs 3 tane artık kafayı yicem.yaralarımda iyileşmedi nası cnm acıo anlatamam hem kaşınıo hem acıyo.ayın15inde kontrolm var doktr cıkmıssa tekrr yakcz dedi sonrada kolposkopi yaptrcm sana dedi inş. kötü bi sonuç çıkmaz kolposkopiden dua edin bnm için inş. bnde bigün eski mutlu günlerime dönerim buraya yazarım.hepimiz kurtulcaz inş.

arkadaşlar benim bakirelikle ilgili büyük bi sorunum var bana yardım edermisinz utanıyorum burada yazmaya ne yapcam bilmiyorum intaharmı etsem diye düşünmüyoda değilim ofof

senağlama

Saçmalama ne intiharı dua et sorun bakirelikle ilgili bu forumdaki herkesin çok daha büyük sağlık sorunları var namus değil.. :oklava: anlatamayacağın şey ne olabilir en fazla ailenden korkuyorsundur.. ya biz ne yapalım dr ların bile ön yargı ile baktığı bir hastalıkla uğraşıyoruz..

kolposkopi sonrasında bi acı fln oluomu cnm kalkıp normal hayata devam edioruz dimi yürümede fln zorluk oluomu?

yok yok bi acı falan olmuyor.. dediğim gibi sadece dökülen solüsyon sızlatıyor, işlem sonrasında da sanki smear yaptırmıssın hissi kalıyor sadece :)

yok yok bi acı falan olmuyor.. dediğim gibi sadece dökülen solüsyon sızlatıyor, işlem sonrasında da sanki smear yaptırmıssın hissi kalıyor sadece :)

gerçi acıdanda korkmuyrm artık okadr cok yaktrdmki siğilleri o koterdeki iğnelern acısından fazla olamaz herlde.biopsi fln yaparlarsada gene aynı dmi norml kalkıp yürüyeblrm dmi cnm.3 ayda 3 kere koter oldum hala siğil cıkıo ya gecen haftada oldum gene cıkmıs 4 5 tane artık kötü düşünmeye basladım kolposkopiden kötü bi sonuc cıkarsa nolck cnm?ay sonu olcm kolposkopiyi ama önce tkrr bu siğilleri yakarlar herlde tekrr yaralarımn gecmesni beklerm gbi gelio kolposkopi için.sürekli cıkıo hergn cıkıo anlamyrm artık yani çok korkyrym kötü bi sonuc cıkck die

Back