merhaba;
genital siğil ile 3 yıl önce tanışan biri olarak kısaca sizi tedavi yöntemleri ile ilgili bilgilendirmek isterim.
ilk doktora gittiğimde vajina çerveresinde birkaç siğil vardı, bunları lazer ile yaktılar. Çok kısa bir operasyon, anestezi yapılıyor ve de çok sancılı değil..Lazerle yakıldıktan yaklaşık 6 ay sonra 1-2 adet daha siğil çıktı, bu kez doktorum bana verrutol diye bir siğil solüsyonu verdi. bu ilacı her gecesürdüm ve de siğil zamanla yok oldu. fiyat olarak da oldukça uygun 6 tl gibi bir şey.. son 1,5 senedir de bir daha tekrarlamadı...
daha doğrusu ben öyle sanıyordum, eşimle cinsel ilişkiye girdikten sonra iç kısımda sol tarafta yara olmaya başladı...bunun için doktor doktor gezmeye başladım. hpv tedavisini beraber sürdürdüğüm doktor bu yaranın orada oluşan varisten kaynaklandığını söyledi ve çeşitli kremler verdi. ilişkiye ara verip kremleri kullanınca geçti ama sonra tekrarladı. bunun üzerine başka doktorlara gitmeye başladım. sonunda güven polikliniğinde bülent karsa gittim, kendisi biyopsi yapalım dedi. yaklaşık 1 ay önce yine anestezi altında oradan parça alındı ve doktor 4 dikiş attı...ülserli yara olmuş, bunun sebebi de görünmeyen yatay siğillermiş. çok dikkatli olmak gerekiyor. şu anda hala dikişlerin atmasını bekliyorum ve de 1 aydır atmadılar. inanılmaz gerginim...
dilerim hepimiz kurtulucaz...
kısaca tedavi yöntemleri
- lazer ile yakma
- verrutol siğil solüsyonu
- aldara krem (bu krem ithal ve de çok pahalı - 120 tl tutarında... ve de açıkçası eşimde işe yaramadı)
ya aslında esınde ıse yaramıs olma ıhtımalı war asının cunku yenı hucre uretıyor bu ası
eyer sende sıgıl warsa yatak sıgıl bahsettıgın ne tam bılmıorm ama sende warsa ona sende bullsturmus olabılırsın
eyer sıgıl cıkıyosa bılkı sebebı sen kendıne weya esın kendıne ıyı bakmadından tekrar cıkar sıgıl vucudunda ınsanın sınsı yılan gbı bekler sen ne saman hasta oldun dırencın dustu bılkı sıgıl cıkar bunu sakın unutma ek takwıye we wıtamın almanızı tawsıye edıorm
sıgılın tedawı yontemı cok genıstır
asıt tedawısı ( sadece doktorlar ıstedı ıcın ezaneler ozel hazırlıo 5 sene oncekı yontemdı)
dondurma ıslemı ( 20 gun arayla bellı sure yapılyor )
koter ( bolgesel weya genel uyusturmayla ) elektıro werılıo
solısyon asıtler war fırmaların urettı ( padofılm solısyon ) vucut ıcın werlutol solısyon
aldara krem war . aldara en basta ıkı 3 tane warsa ıse yarar coksa ıse yarama oranı cok dusuk ayrıca 120 tl
sımdı bu kadr yontem arasından sıze tawsıyem bakın eyer cok sıgıl warsa kesınlıkle yaktırın koter olun mutlaka
2 3 5 tane sıgıl warsa her gece yatarken oraya pamuga sırke dokun koyun 1 hafta ıcınde kendılınden duser
bunların yanın da yapamam dersenız padofılm solısyon haftada bır uygulanıyor
kendınıze beslenmenıse ıyı bakın bu sıgıler cıkmaz yanlız oyle ıkı uc ay ıyı bakıp sona bakmamazlık dıl hep ıyı bakcaksın yoksa tabıkı tekrarlar
rahım kanserıne karsı ası kesınlıkle olun bu ası ıse yarıo arkadsım kesınlıkle yarıyor sen ıyı bakarsan daha ıyı olur kendıne gecmıs olsn
asıyı tanıdık arkadslarınızdan alın 130 tl ye ezaneler pahalı werıo