Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

kızlarrrrr helınnnn sen yapılmıstın sanırım bu ası cervalıx yanı nerden temın edıyoruz eczanelerdenmı ?? bıde sıgıller varken vurulabılıyomu ası yanı onlar temzlendıkten sonra falan gbı bı sart varmııııı

ası ezanlerde 275 tl dı gecen sene tek dozu su an gecen hafta sordum 244 tl dedı tek dozuna

ben doktoruma rıca ettım tanıyodu benı bıde onlara ılac tanıtımı yapmaya gelen kısıler war gsk ,hedef de , ws bı suru marka ılac reprezatıcısı
tek dozunu ılk 1 .asımda 170 tl odedım aldım

2. dozda dewlet we ezaneler arasında sorun olmustu onu da 150 gbı bı fıyata aldım
3 dozumu ılac deposunda bı arkadsım calısyordu ona rıca ettım 130 tl getırdı ezane weya doktor tanıdın bu fıyatlara werıosa hıc durma al yada arkadsın arkadsına rıca et bı sekılde al derım 250 tl tek dozuna werene akdar 170 tl bırıne werdım elımdekı parala daha sonra

gnc vıtamını balık yag aldım paramda cbıme kaldı ama kendıme cok ıyı bakıyorm ben

dun akşam ıtıbarıyle başladım sırkeye...yaksada dayanılmayack kadar deıl gelışmelerı sızlere burdan yazıcamm bana sıfa olan herseyı yazcamm kı benım gıbılerde sıfa bulsun ınş. sağol canımm cok sağoll gecmezse gdecm doktora ..bu bahsettıgın macun senınde kullandgın top-x macunu dımı ?? yanı arkadasınında kullandıgı bıde SU IMUNEKS DIYE TURK MALI BI bagısıklık sıstemı ıcın ılac varmıs onu duyannn varmı yada kullanan??

top x macunu bulman cok zor ama daha once sayfa 250 300 .sayfalarda top x nerede uretıldını yazmıstım acıkcası ben bıle unuttum

ankarada demet cıwarında bı aktar satıyo aktar ozellıkle gıttım we hsv genıtal ucuk normal ucuk ws bu tıp selerı gecırdını soledı bana

vucut dırencını yuksek tutan bısı bu dedı

ank her yerde satılmıyor kızılayda en son sole dım turklerler mazası war mado onun karsısında bı aktar war kurtulusa gıderken hatta ustunde halkban myway cafe gbı bı yer war 20 tl ordan aldım ben banada arkadsım dedı oraya bakmanı onerırım bı bulamazsanda cok ıyı bı macun al

turk hekımlerı ımunex tawsıe edıo ama ben etmıorm ımunexten emın ol daha ıyı markalar war mesela alıswerıs merkeslerınde gnc war 20 tl den 70 tk kadar ezaneden apıkobal war 6 tl dı sanırım oda hatta dr yazdırırsan ssk oduo yane ımunex zı benım doktorum tawsıe etmedı bana

macunu mutlaka dne vucut dırencını dusurme sadece yeter gunde bıde portakal suyu ıc taze meywe suyu

Mrb bende şu aptal genital siğil geçenlerden biriyim bende 3 ay önce çıktı hemde ne çıkma bir sürü aynı anda sigortaya gittim hemen yaktı ama 1 ay kendime gelemedim sonra yakılan yerden ev başka yerden yine çıktı 4 -5 tane hemde hem içinde hem de dışında 2. ye özel hastaneey gittim ordada yakıldı ve smear testi yapıldı bendeki class 2 ymiş kötü bişe yok ama iyi bişe de değil virüs vücuttan gitmiyormuş sonra bu sitede arkadaşların yazılarını okudum bal ve çörek otu karışımı yemeğe başladım sabak akşam ve ardından taha süresi 105-106-107- ayetlrşini suya okudum burdan bi arkadaş yazmıştı 2. ye yaktırdığım yerden çıkıyodu ve hızla küçülmeye başladı sonra yokoldu doktora kontrole gittiğimde doktor temiz dedi siğil yok dedi hala bal ve çörek otuna devam ediyorum vğcudum çok dirençsiz inş. tekrarlamaz birbirimize dua edelim teşekkürler yazan arkadaşlara

merhaba;

genital siğil ile 3 yıl önce tanışan biri olarak kısaca sizi tedavi yöntemleri ile ilgili bilgilendirmek isterim.
ilk doktora gittiğimde vajina çerveresinde birkaç siğil vardı, bunları lazer ile yaktılar. Çok kısa bir operasyon, anestezi yapılıyor ve de çok sancılı değil..Lazerle yakıldıktan yaklaşık 6 ay sonra 1-2 adet daha siğil çıktı, bu kez doktorum bana verrutol diye bir siğil solüsyonu verdi. bu ilacı her gecesürdüm ve de siğil zamanla yok oldu. fiyat olarak da oldukça uygun 6 tl gibi bir şey.. son 1,5 senedir de bir daha tekrarlamadı...

daha doğrusu ben öyle sanıyordum, eşimle cinsel ilişkiye girdikten sonra iç kısımda sol tarafta yara olmaya başladı...bunun için doktor doktor gezmeye başladım. hpv tedavisini beraber sürdürdüğüm doktor bu yaranın orada oluşan varisten kaynaklandığını söyledi ve çeşitli kremler verdi. ilişkiye ara verip kremleri kullanınca geçti ama sonra tekrarladı. bunun üzerine başka doktorlara gitmeye başladım. sonunda güven polikliniğinde bülent karsa gittim, kendisi biyopsi yapalım dedi. yaklaşık 1 ay önce yine anestezi altında oradan parça alındı ve doktor 4 dikiş attı...ülserli yara olmuş, bunun sebebi de görünmeyen yatay siğillermiş. çok dikkatli olmak gerekiyor. şu anda hala dikişlerin atmasını bekliyorum ve de 1 aydır atmadılar. inanılmaz gerginim...

dilerim hepimiz kurtulucaz...

kısaca tedavi yöntemleri
- lazer ile yakma
- verrutol siğil solüsyonu
- aldara krem (bu krem ithal ve de çok pahalı - 120 tl tutarında... ve de açıkçası eşimde işe yaramadı)

ya aslında esınde ıse yaramıs olma ıhtımalı war asının cunku yenı hucre uretıyor bu ası
eyer sende sıgıl warsa yatak sıgıl bahsettıgın ne tam bılmıorm ama sende warsa ona sende bullsturmus olabılırsın

eyer sıgıl cıkıyosa bılkı sebebı sen kendıne weya esın kendıne ıyı bakmadından tekrar cıkar sıgıl vucudunda ınsanın sınsı yılan gbı bekler sen ne saman hasta oldun dırencın dustu bılkı sıgıl cıkar bunu sakın unutma ek takwıye we wıtamın almanızı tawsıye edıorm

sıgılın tedawı yontemı cok genıstır

asıt tedawısı ( sadece doktorlar ıstedı ıcın ezaneler ozel hazırlıo 5 sene oncekı yontemdı)
dondurma ıslemı ( 20 gun arayla bellı sure yapılyor )
koter ( bolgesel weya genel uyusturmayla ) elektıro werılıo
solısyon asıtler war fırmaların urettı ( padofılm solısyon ) vucut ıcın werlutol solısyon
aldara krem war . aldara en basta ıkı 3 tane warsa ıse yarar coksa ıse yarama oranı cok dusuk ayrıca 120 tl

sımdı bu kadr yontem arasından sıze tawsıyem bakın eyer cok sıgıl warsa kesınlıkle yaktırın koter olun mutlaka

2 3 5 tane sıgıl warsa her gece yatarken oraya pamuga sırke dokun koyun 1 hafta ıcınde kendılınden duser

bunların yanın da yapamam dersenız padofılm solısyon haftada bır uygulanıyor
kendınıze beslenmenıse ıyı bakın bu sıgıler cıkmaz yanlız oyle ıkı uc ay ıyı bakıp sona bakmamazlık dıl hep ıyı bakcaksın yoksa tabıkı tekrarlar

rahım kanserıne karsı ası kesınlıkle olun bu ası ıse yarıo arkadsım kesınlıkle yarıyor sen ıyı bakarsan daha ıyı olur kendıne gecmıs olsn

asıyı tanıdık arkadslarınızdan alın 130 tl ye ezaneler pahalı werıo

top x macunu bulman cok zor ama daha once sayfa 250 300 .sayfalarda top x nerede uretıldını yazmıstım acıkcası ben bıle unuttum

ankarada demet cıwarında bı aktar satıyo aktar ozellıkle gıttım we hsv genıtal ucuk normal ucuk ws bu tıp selerı gecırdını soledı bana

vucut dırencını yuksek tutan bısı bu dedı

ank her yerde satılmıyor kızılayda en son sole dım turklerler mazası war mado onun karsısında bı aktar war kurtulusa gıderken hatta ustunde halkban myway cafe gbı bı yer war 20 tl ordan aldım ben banada arkadsım dedı oraya bakmanı onerırım bı bulamazsanda cok ıyı bı macun al

turk hekımlerı ımunex tawsıe edıo ama ben etmıorm ımunexten emın ol daha ıyı markalar war mesela alıswerıs merkeslerınde gnc war 20 tl den 70 tk kadar ezaneden apıkobal war 6 tl dı sanırım oda hatta dr yazdırırsan ssk oduo yane ımunex zı benım doktorum tawsıe etmedı bana

macunu mutlaka dne vucut dırencını dusurme sadece yeter gunde bıde portakal suyu ıc taze meywe suyu
aktar turkerlerın karsındamı canım turkerler magazasını bılıyorumm

et turkerler mazasıylar karsı karsıya eyer bulursan 3 4 tane al bulmak cok zor o macunu

ınşallah bulurum ...gercekten cok sıkıntılı bısı bu ya buaralar kasıntıda oluyo kasıntı yapar dımı bu meret kasımıyorum ama yayılır dıye korkumdan..:( dusmanımın basın vermesın allah bu meretı verdgın bılgıler ıcın cok sağolll

ınşallah bulurum ...gercekten cok sıkıntılı bısı bu ya buaralar kasıntıda oluyo kasıntı yapar dımı bu meret kasımıyorum ama yayılır dıye korkumdan..:( dusmanımın basın vermesın allah bu meretı verdgın bılgıler ıcın cok sağolll

sırkeyı mutlaka 3 hafta sene bolca dok pamuga oraya bantla sıkıstır bı sekılde dursun oldumu dene

ek takvıyeyle besın yesıl bol ye

durmun warsa koter yerıne ası ol derım arkadsım

topix macunu dıye gecıyo bulabıldgınıbul dıye bı steden bumudur acaba canım lınkı sana gnderryım dedım ama gndreremedım:s

topix macunu dıye gecıyo bulabıldgınıbul dıye bı steden bumudur acaba canım lınkı sana gnderryım dedım ama gndreremedım:s

lınk yazmıo gozukmesı yasak da etrafı beyaz otrasında bı kelebekk wardı yesıllı sıyahlı bı kelebek
doga sepetı commda wardı macunlar bolunde dıyorum ya onu buloamassan daha ıyı bısı al

herkese merhaba yeniden birinci koterimi oldum ve sonuç temiz çıktı kanser riski olmayan bir siğilmiş çok sevindim fakat onumuzdeki hafta ikinci koter olmam gerekiyormmuş yeniden çıktılar benimle aynı durumda olan arkadaşlar ne zaman bitiyor bu siğiller kaç koter daha olucam :(

selam havinn senınkını yaktımı doktor dondurdumu??tedavı olunca sezeryan doğumla bebege gecme rıskını yok edıyomussun bıldgım kadarıyla tehlıke tıp belırlenınce bellı olcak ...

bende siğil sorunu hiç olmadı crb.. ben yıllık smear için gittim hpv ile karsılastım.. ve evet hem senin hemde hel_in arkadasımızın dediği gibi "sezeryan" sorunu ortadan kaldırıyormus..
bende 4 tip çıktı; 1 i "hafif yüksek risk" diğer 3'ü "yüksek risk" kısmında.. pazartesi doktorumla görüşecegim, bakalım ne denilecek..
hepimize gecmis olsun..

bende siğil sorunu hiç olmadı crb.. ben yıllık smear için gittim hpv ile karsılastım.. ve evet hem senin hemde hel_in arkadasımızın dediği gibi "sezeryan" sorunu ortadan kaldırıyormus..
bende 4 tip çıktı; 1 i "hafif yüksek risk" diğer 3'ü "yüksek risk" kısmında.. pazartesi doktorumla görüşecegim, bakalım ne denilecek..
hepimize gecmis olsun..

eyer doktorun ası olmana grek yok bıle dese kesınlıkle ası ol derım ben sana tawsıym

herkese merhaba yeniden birinci koterimi oldum ve sonuç temiz çıktı kanser riski olmayan bir siğilmiş çok sevindim fakat onumuzdeki hafta ikinci koter olmam gerekiyormmuş yeniden çıktılar benimle aynı durumda olan arkadaşlar ne zaman bitiyor bu siğiller kaç koter daha olucam :(

janım benım doktor senden tıp belırlemısı ıcın et parcası almıs olmasın sakın..... ıkı hafta arayla ole koter cok nnadırdır yane benım 50 yakın sıgılımı de ole yaptı yarısını bı yarısını2 hafta sonara yaptı ama sole bısı de war yaraların gecmesı lazım 2 koter olman ıcın eyer ıkıncı koterse tabı eyer ıkı hafta arala tekrar cıkıyosa bılkı doktorun bı ıkı tane unuttu ya o sekılde olabılır garıp geldı bana bu durum

eyer doktorun ası olmana grek yok bıle dese kesınlıkle ası ol derım ben sana tawsıym

kafam o kadar karıstı ki şu son 1 ayda, neyi ne zaman yapacagımı bile karıstırdım.. artık soracagım soruları telefonuma not edip (aklıma soru geldikce) öyle doktoruma gitmeye basladım.. simdi bu aşı olayını da not ettim, cok sağol :)

((Vallahi Ankara da olupta illa özele gidicem diyen varsa; Mesa hastanesi Tamer Bilensoy u öneririm.. inanılmaz rahatlatan ve her soruya sabırla defalarca cevap veren biri.. hasta psikolojisi diye bişi kalmıyo, karsında ki doktor değilde tabir caizse "kankan" oluyo :) ))

kafam o kadar karıstı ki şu son 1 ayda, neyi ne zaman yapacagımı bile karıstırdım.. artık soracagım soruları telefonuma not edip (aklıma soru geldikce) öyle doktoruma gitmeye basladım.. simdi bu aşı olayını da not ettim, cok sağol :)

((Vallahi Ankara da olupta illa özele gidicem diyen varsa; Mesa hastanesi Tamer Bilensoy u öneririm.. inanılmaz rahatlatan ve her soruya sabırla defalarca cevap veren biri.. hasta psikolojisi diye bişi kalmıyo, karsında ki doktor değilde tabir caizse "kankan" oluyo :) ))

mesa hastanesı cok ıyı bır hastane bende duydum ama sonuc olarak ssk we bagkuru en son bılgım kadarı ıle odemıyordu maddı acıdan bu bıraz sorunlu bu durum ...ama kendıne gore ıyı bır doktor bulmana cok sewındım gecmıs olsn

janım benım doktor senden tıp belırlemısı ıcın et parcası almıs olmasın sakın..... ıkı hafta arayla ole koter cok nnadırdır yane benım 50 yakın sıgılımı de ole yaptı yarısını bı yarısını2 hafta sonara yaptı ama sole bısı de war yaraların gecmesı lazım 2 koter olman ıcın eyer ıkıncı koterse tabı eyer ıkı hafta arala tekrar cıkıyosa bılkı doktorun bı ıkı tane unuttu ya o sekılde olabılır garıp geldı bana bu durum

kafam çok karıştı bu hafta yaktırmadım o yüzden acaba gerçekten unutmuş olabilirmi ama bana dediki ben yakarken cilt altındakileri görmem mumkun değil onlarda sonradan çıkabilirki çıkmış onları yakıcaz dedi ama 3 ncü kotere gerek kalıcağını sanmıyorum çıksada minik çıkar krem veririm dedi az buz parada değil bu operasyn için 850 tl ödeme yaptım ve ikincisi içinde bu meblayı yapıcam ::(

kafam çok karıştı bu hafta yaktırmadım o yüzden acaba gerçekten unutmuş olabilirmi ama bana dediki ben yakarken cilt altındakileri görmem mumkun değil onlarda sonradan çıkabilirki çıkmış onları yakıcaz dedi ama 3 ncü kotere gerek kalıcağını sanmıyorum çıksada minik çıkar krem veririm dedi az buz parada değil bu operasyn için 850 tl ödeme yaptım ve ikincisi içinde bu meblayı yapıcam ::(

kafan karısmasın many-tıklı da dedı tabıkı olabılır yaraların dusunce tamemen sirkeye basla sende

agda jılet kullnmaaaa

havuza gırme ,denıze gır

beslenmen c wıtamını we yesıl agırlıklı olsun ek takwıye wıtamın al

ası ol

kızlar slm bu siğiller ağızda çıkıyomu ağızda çıkan varmı ?? arkadaşım çok korkuyor ağzında cıkıcakdiye bu konuda bilgisi olan varmı lütfen bi yazarsanız çok sevinicez :(

mesa hastanesı cok ıyı bır hastane bende duydum ama sonuc olarak ssk we bagkuru en son bılgım kadarı ıle odemıyordu maddı acıdan bu bıraz sorunlu bu durum ...ama kendıne gore ıyı bır doktor bulmana cok sewındım gecmıs olsn

kalp-kardiyoloji bölümünde SGK hastalarına bakıyor son bi kaç aydır, onun dısında fazlasıyla pahallı bi hastane.. 145 TL muayene ve en basit tahlil 80 Lira, bende özel saglık sigortası sayesinde rahat rahat gidebiliyorum..
bnm durumuma gelince; HPV Tiplendirmesinde "Kanser" bulunmadı :) Leep işlemi ile rahim agzı kazılacak, azıcık kesilecek.. sonrasında da 3 ayda bir smear ile kontrol :)

Back