Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ben iki yıl önce ilk karşılaştığımda kullanmıştım. Sonrasında bağışıklık sistemimi kuvvetli tutarak ama özellikle anemi için gerekli önlemleri almaya çalışarak yenmeye çalıştım bu virüsü. En son 8 ay önce yaktırdım bir tane , o da 1 sene sonra ilk kez çıkmıştı. İki hafta önce kontrole gittim, doktorum temizsin dedi. İnşallah öyle de gideceğim bakalım. İnan bana unutup , normal yaşama daldıkça ve kendine iyi baktıkça süre uzuyor.. Virüs gittikçe güç kaybediyor..

Ben uyutulmadan lokal anestezi altında yaktırdım. Hemde vajina içindekileri. Üstelikte bakireyim.. Yapılan herşeyi bilfiil gördüm yani:))

Kaldıki seni genel anesteziyle alacaklarmış , inan hiç bir şey hissetmeyeceksin. En önemli şey hastanın rahat olması.. Ben o gün 10 dakika içinde yaktırdım , kalktım işe geldim ve normal hayatımı hiç etkilemedi. Genel anesteziyi özellikle istemedim, çünkü çok önemli bir operasyona giriyormuş gibi hissedecektim kendimi.

Ancak doktorun sana bunu önerdiyse hiç çekinme. Uyuyorsun ve inanılmaz güzel bir sarhoş uykusundan uyanır gibi hissediyorsun kendini. Genel anestezi de almıştım başka bir nedenden ötürü:))

Operasyon sonrasında ne yanık kremi ne ağrı kesici hiçbirşey kullanmama gerek kalmadı. Ayrıca kanamamda olmadı. O nedenle korkmayın sevgili buzlu-kahve..Basit bir işlemdir , doktorunuza güvenin.

kondilomun tekrarlamadıgı ender hastalardan biri olmayı tüm dünyada kabul görmüş tek bagışıklık güçlendirici takviye IMMUNEKSle başardım ilk başta günde 2adetle başlayıp şimdi 1taneyle dewam ederek başardım drum bile şaşırdı her kutu arası 7gün ara veriyorum dudagımda uçuk bile çıkmıyo grip dahi olmuyorum

maşallah darısı bizim başımıza bende kullanıyorum ımmunex inş işe yarar

çok geçmiş olsun ne güzel bitmiş geçmiş.Şu varki tedavi olduktan sonra atlatılmayacak birşey değil.ilk başlarda ister istemez panik oluyor insan.ne kadar zaman uğraştınız ve içerde siğil varmıydı yoksa dış genital bölgedemi? ve ne zamandır çıkmıyor canım

slm kızlar koter sonrası izlerin kalmaması için ne yapmalıyım kesin bi çözüm bilen varsa yazsın lütfen pazartesi doktorumada sorucam siyah leke kalıyo yaa(

Öncelikle herkese merhabalar.
Kondilom rahatsızlığı olanlar koterden bahsetmiş ama kimse ameliyat sonrasından bahsetmemiş. 8 gün önce koter ameliyatı oldum ve hala yatıyorum. Doktorum, siğillerin geniş bir alana yayıldığını ve derinden kazıdığını, sonra da yaktığını söyledi. Yaralar sulanıyor, kanıyor ve kabuklanması epey bi zaman gerektiriyor. Çok acı çekiyorum. İnşallah tekrarlamaz.
2 aylık evliyim. Birdenbire çıkan ve hızla çoğalan siğillerin sıkıntıdan çıktığını düşünmüştüm önce, iyiki doktora görünmüşüm. Tehlikeli olabileceğini duyunca şok oldum zaten. :1shok: 3 ayrı doktor da acil yakılması gerekiyor deyince hiç zaman kaybetmedik.
Hayatım alt üst oldu, çok sıkıntılı günler geçirdim. HPV tiplemesi yapıldı ve ameliyat sonrası patolojye yollanan parçadan da temiz sonuç geldi şükürler olsun. Kansere yol açan virüslerden değilmiş. Ama hala kendime gelemedim.
Herkese geçmiş olsun.. kadın olmak ne zor şeymiş...senağlama

-----
Selam Asya,
evet hiçkimse koter sonrasından bahsetmemişti..Ben bu acıyı sadece hissederek vazgeçtim koter olmaktan..
Sonuçta hassas bir bölge ve günde en az 2-3 kez su değdirmek zorunda oldugumuz bir yer..
Herkes aman koterimi oldum kurtuldum diyor ama bu acıdan bahsetmiyordu..
Gerçi bahsedilmemesi belki daha iyidir o bunalımlı zamanları yaşarken bu siğilleri ilk kez farkeden birilerinin bir de koter sonrası acıyı okumaları daha da kötü olabilir..

Ben de kriyodan bahsedeyim: Dondurma işlemi. 3 seansta yapıldı..Çokça siğil vardı ki arkada daha yoğundu..Kriyo sadece 5-6 tane döktü..Doktorum baktı olmuyo Aldara verdi.
Ancak bu krem sayesinde azalttım..Daha var ama Aldara ile atacağım hepsini..
Dondurma işlemini, bilmem kaç derecede dondurulmuş bir bileşimin fısfıs şeklinde siğillere yoğun olarak fıslatılması diye ifade edebilirm..yoğun tutulan sürede biraz acı veriyor ama acıdı diyosun doktor öbür siğile geçiyo ertesi gün hiçbirşeyin kalmıyor acı anlamında..Ama dediğim gibi bende çok işe yaramadı..Doktor "sana kıyamadım" dedi canımı acıtmamak anlamında..Acı diyorum ama korkulacak bir acı değil bu..tamamen doktorumun sağolası hassaslığı :)

CİSEMCİM ve diğer merak eden ARKADASLAR;

Bir forumda okudum..Koter izlerinin geçebildiğini şu cümleyle anlatmıştı şahıs..

" bendeki siyahlıkları -FURUCINA- isminde bir yara kremiyle 2 günde yok ettim
temiz cilt çıktı ortaya."

Hepinize güzel bir cilt dilerim :teytey:

hala iddialıyımkı yara,yanık dikiş izlerini ve kondılom( sıgıllerı) KIRMIZI KANTORON YAGI ile yok ettım..enaz 150 sıgılım yakıldı sımdı eser yok tertemız cıldım...ve 1 yılı aştı sıgılım cıkmıyor..ıyıkı var o kantoron yagı..

ARKADAŞLAR
Hepinize Merhaba,

Bilgilenmek için farklı sitelere attığım sorularıma bir doktordan cevap aldım..
Kendisi şu an Montrealde HPV aşısı ile ilgili bir toplantıda imiş..

Birçok soru sordum..

Umuyorum detaylı açıklamalar yapacak ve ben burada sizinle hepsini paylaşacağım..

Sağlıcakla Kalın

herkese merhaba

cumartesi bahçelievler medical park hastanesine gittim Dr.suha bey baktı iyi bir doktora benziyor
bol miktarda mantar ve siğil gördü iç ve dışta
cuma günü operasyona giriyorum saat 11 de aç karnına gel dedi

şunları yapıcakmış

Hpv tipteme
Siğil hoterizyonu
servikal biopsi

parça alıcakmış kanser başlangıcı olabilir dedi kötü huylu çıkarsa

çok moralim bozuk (

slm kızlar bende 10 gün önce koter oldum yaram var acıyı da(( bu gün kontrolüm var aldara vericek ama alamıycam asanırım ben aşımı olmak istiyorum öncelik olarak ama bi yandanda yeniden çıkacakmı korkusu var yara bere içindeyim ve şuan bitane daha çıkmış olabilir inşallah değildir(( geçsin şu günler noluuurrrr((( ımmunex içiyorum çörek otu bal yiyorum bide macun alıcam şimdi(

canım tekrar geçmiş olsun.çoğu doktorun dediği birşey var eğer siğil çıkıyorsa bunlar kanser yapan tipi değil diyorlar.seninde umarım öyledir canım.koter demek siğilleri yakıyorlar canım.inşşşş kötü bişey çıkmaz bu işlemi geçirdikten sonra eski hayatına döneceksin.canım bu arada haklısın kanser başlangıcı olabilir demiş insan üzülüyor tabiki.ama en kötüsü öyle bile olsa o bölgeyi temizliyorlar ve yine eskiye dönüyorsun.çok şükür ki geç kalınmadığı sürece % 100 geçen bir hastalık.

ya kafayı yicem kimi koter sonrası çok acı hissetmiş kimi ise hiç acı hissetmemiş nasıl oluyor bu böyle çok korkuyorummm

1-hastalıktan kurtulacagına ınanacaksın,Ölum harıc her derde deva kantoron yagı ıle ÇÖrek otudur hz muhammed dogrulamıŞtır bır hadısınde…
2-cınsel ılıŞkıyı keseceksın ,kanda oldugu ıÇın kasıktan bıle bulasıyor korunma yontemlerı asla ozellıkle sıgılın varken karŞıya gecmesını engellemıyor..
3-tum ıÇ ÇamaŞırlarını eskı havlularını atacaksın yenı ÇamaŞırlarını herkesınkınden ayrı yıkayıp aralarını utulemeden gıymeyeceksın..
4-naylon ve dar seyler gıymen yasak
5-bagısıklık sıstemın ıÇın sebze ,meyve,balık yıyeceksın..
6-hergun 1 defa lımonlu yesıl cay ıÇeceksın Şekersız..
7-haftada 1 kere balla karıŞtırıp yemek uzere 1 tatlı kaŞıgı ÇÖrek otunu yıyeceksın bagısıklık sıstemın ıÇın..( cıgnemen zor olur,karabıber degırmenınde Çekebılır yada Çekırebılırsın)
8-aktarcıdan buyuk bır ozenle kırmızı renkte olan kantoron yagını bulacaksın sarısını alma kırmızısını al..
9-sıgıllı bolgelere farklı kulak cubuklarıyla aynı kulak ÇÖpunu farklı bolgeye degdırmeden yanı her sıgıl ıÇın bır kulak ÇÖpunu kantoron yagına batırarak sureceksın..etrafında gezdır o yagı ,azcık ezerek sur yanı bastıracaksın bıraz uzerıne..
10-haftada 3 gun yapacaksın bu ıŞlemı ornegın : Pazartesı ,ÇarŞamba ve cuma…gece yatarken yap bol ıÇ ÇamaŞırı gıy yada hıc gıyme..bÖlgeyı asla nemlı tutma..sıgıl olmayan yerlerede gazlı bez ıle rulo yaparak ucuyla surebılırsın yanık ızınıde gecırır…
sıgıllerın bıtse bıle ÇÖrek otu ve yag pansumanına devam edebılırsın..temızleyıcıdır…

yazı bana aıttır alıntı yapmayınız..

Ben dünden beri kırmızı kantaron yağını pamuk yardımıyla açık yaraya sürüyorum. Koter olalı 10 gün oldu ama yaralar hala kapanmadı. Doktorum derinden kazıdığını söyledi. Yara sulu ve iltihaplıydı, iltihap geçti ama oturunca falan kanıyor .
İşe devam etmek zorundaydım, çok zorlanıyorum oturamıyorum. :1no2:
Kantaron yağını burdan okudum, açık yaraya sürmemin bir sakıncası olur mu acaba? biraz tedirgin oldum. Doktorun verdiği pomad cinsi ilaçlar da var. bepanthen, silverdin, anestol, furacin. yarayı kurutmamak için ve mikrop kapmaması için bunlar.
Tuvalete çıktıktan sonra, ilaçlı steril suyla yıkayıp kurulayıp, önce yağı sürüyorum sonra ilaç sürüyorum :bbo:

slm kızlar ilk olarak koter sonrası acıcak die korkanlara yazıyım..bnde çok korkuyodum ilk bnm genel anesteziyle yakılmıştı hissetmedm ztn ama btncede hç acı hissetmedm zıplayıp hoplayablrdm yani daha snra tkrr cıknca 2 tane die lokalle anestezi yaptırıp yaktırdm onda sadece iğne yapınca uyuşturmk için ozmn acıdı koter gene acımadı sonrasıda hiç acımadı...YANLIZ kızlar bnde gene siğil çıktı bu sefer 8-10 tane fln 1bucuk ayda 2 kere koter oldum smdi gene cıktılar kafayı yemek üzerym dikkat edyrm herseye cinsel temastada bulunmyrm 1 bucuk aydr nişanlımdada cıktı oda dondurttu ztn gene nie cıkıo ya anlamyrm. aldara alsam 10 taneyi fln geçirrmi iimi sizce napmam lazım iice bunaldm acaba iç çamaşaırlarmı degstrmedm doktr kullanablrsn eskileri iice yıkyp demişti ondanmı tekrr cıkıo nolur bşe diyin bn klurtulcgma inandıkça çıkıp duruo aldarada 130mlynmus sanrm:s

ALDARA evet 130tl ..
Ve bu ilaçla azaldı benimkiler..Sadece siğil üstüne uyguladım..Tahriş yapma olasılığını da düşünürsek kulak temizleme çubuğu kullanabilirsin..

sıgılden kurtulmak ıstıyorsanız

koter yada dondurma ıslemıyle sıgıllerı temızlenmesı gerkır daha sonra koter olduktan sonra surecte ALDARA KREM daha cok ıse yarıyor batıcon solısyon we kremle.....

gunluk bır tane wıtamın ıcmenız gerekır Balık yağ ıcmen grekır gunluk

ya da aktardan bır tane dırencı guclendıren macun alın

gunlük bır bardak taze sıkılmıs meywe suyu ıcmenız lazım

rahım kanserıne karsı GARDESIL WE CERVıLAX aşi olman lazım........

gunluk vıtamın we macunlar kaybolma ıhtımalı cok cok cok cok yuksek

bende sadece makat bolgesınde 40 yakın sıgıl wardı toplam heralde 50 yakındı o kesın ıkı hafta arayla cunku koter oldum

sonrasında kendıme ıyı bakarak we ozellıkle soyluyorm ası benım hayatımı kurtardı gunluk aldım vıtamınler

arkadasımda macun kullandı onda bunyesını guclendırrerek gectı her sey kendınıze ne kadar ıyı bakarsanız olumlu oluoooooo

meywe bol yersenız

su an 1 sene 3 aydır bende sıgıl cıkmıyor ara ara hafta da bır banyodan sonra pamuga sırke dokup suruyrorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

nsee ınanın sıgıl bende cıkmıyorsaaa BASTA ASI OLMAM WE WITAMIN ALDIM ICIN

ASIT ,ALDARA BUNLAR HEPSI GECICIDIR VITAMIN OLMASSA OLMAZZZZ YESILI SALATAYI BOL TUKETIN

bıde sabah aksam yıkamak lazım temız ılık suyla sıgıl olan bolgeyı

daha sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…