Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

kızlar merhaba
benim vajinamın üzerinde ve kasık bölgemde birer tane şişlik var koyu kırmızı renkli
yine vajinamın üzerinde bazı kıl köklerinde kızarıklık var
şimdiye kadar hiç böyle bir şey çıkmamıştı
2 ay önce falan çıktı
bunlar nedir kızlar yardımcı olur musunuz bana lütfen

slm kızlar bu ara pek kimse uğramıyo 14 gün önce koter oldum ama çok şükür yaralarım da iyişelme var geçiyolar inş tekrar çıkmazlar yarın kontrolüm var aldara yazıcak bi sürede onu kullanıcam ayın 17 sinde de aşımı olmayı düşünüyorum aksilik çıkmassa, ayrıca bu siğillerin gerçekten sıkıntü stres ve üzüntüyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum zaten herkeste bu konuda hem fikir o yüzden sakin olmaya çalışalım demesi kolay biliyorum benim kabullenmemde zor oldu hala arada üzülüyorum ama şuan daha iyiyim ve tek ümidim bu hastalığın şifa bulması ve 2 yıl hiç çıkmazlarsa vücudumdan bu virüsü atabilmem bunu ümit ediyorum ve bu yüzden de dikkat ediyorum bol salata tüketiyorum immunex alıyorum,arı sütü polen bal günde 1 kez uyumadan önce 1 tatlı kaşığı alıyorum,fırsat buldukça portakal suyu içmeye çalışıyorum ve her akşam yemekten sonra ada çayı gün içinde ekinezya ve uyumadan önce süt yada sabah uyandığımda süt içiyorum bunlar vücuduna direnç katıyo gerçekten ve ben anemi hastası olduğumdan her akşam harnut pekmezinden biraz alıp onu kaşıkla yiyorum..inşallah geçicek inşallahh
tamamen kurtulanlarda yassın yaa nolur..

kızlar merhaba
benim vajinamın üzerinde ve kasık bölgemde birer tane şişlik var koyu kırmızı renkli
yine vajinamın üzerinde bazı kıl köklerinde kızarıklık var
şimdiye kadar hiç böyle bir şey çıkmamıştı
2 ay önce falan çıktı
bunlar nedir kızlar yardımcı olur musunuz bana lütfen

canım sıgıl et benı seklınde renksız olur acı hısetmezsın senınkı ona benzemıo jınekologa gorun lutfen burda hıcbırımız dogru teshıs koyamayız sen teshısı soyle bıze doktordan sonra yardımcı olalım..belkı epılasyon dan olabılır.

slm kızlar bu ara pek kimse uğramıyo 14 gün önce koter oldum ama çok şükür yaralarım da iyişelme var geçiyolar inş tekrar çıkmazlar yarın kontrolüm var aldara yazıcak bi sürede onu kullanıcam ayın 17 sinde de aşımı olmayı düşünüyorum aksilik çıkmassa, ayrıca bu siğillerin gerçekten sıkıntü stres ve üzüntüyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum zaten herkeste bu konuda hem fikir o yüzden sakin olmaya çalışalım demesi kolay biliyorum benim kabullenmemde zor oldu hala arada üzülüyorum ama şuan daha iyiyim ve tek ümidim bu hastalığın şifa bulması ve 2 yıl hiç çıkmazlarsa vücudumdan bu virüsü atabilmem bunu ümit ediyorum ve bu yüzden de dikkat ediyorum bol salata tüketiyorum immunex alıyorum,arı sütü polen bal günde 1 kez uyumadan önce 1 tatlı kaşığı alıyorum,fırsat buldukça portakal suyu içmeye çalışıyorum ve her akşam yemekten sonra ada çayı gün içinde ekinezya ve uyumadan önce süt yada sabah uyandığımda süt içiyorum bunlar vücuduna direnç katıyo gerçekten ve ben anemi hastası olduğumdan her akşam harnut pekmezinden biraz alıp onu kaşıkla yiyorum..inşallah geçicek inşallahh
tamamen kurtulanlarda yassın yaa nolur..

Cissem sanırım aynı günlerde koter olmuşuz, benim epeyce fazlaydı sayısı, 40-50 civarında. Derinden almış doktor. 10 gün evde yattım ama yaralar geçmedi. :çok üzgünüm:
Senin yazdıklarını ben de uygulamaya çalışıyorum. Hatta günlük yaşantıma devam etmeye bile başladım. 5 gündür işe gidiyorum. Hem de İstanbulun bi ucundan öbür ucuna kafamçokkarıştı Bu beslenmeye dikkat etme işi güzel de, işyerinde harfiyen yapamıyorum evdeki kadar olamıyor. İmuneks aldım 10 mg. olandan. bal çörekotu , kantaron yağı, civanperçemi adaçayı karışımı, bol meyve ve yeşillik yemeye çalışıyorum.

Yalnız, otururken çok zorlanıyorum. Sen evde misin? sürekli yatıyor musun? Oturarak çalışmak zorundayım , acaba bu iyileşme sürecimi kısaltır mı?
Senin yaralarda kabuklanma başladı mı ?

canım sıgıl et benı seklınde renksız olur acı hısetmezsın senınkı ona benzemıo jınekologa gorun lutfen burda hıcbırımız dogru teshıs koyamayız sen teshısı soyle bıze doktordan sonra yardımcı olalım..belkı epılasyon dan olabılır.

benimkilerde de acı yok canım
epilasyondan da olabilir demişsin
2 senedir ağda yaptırıyorum hiç böyle bir şey çıkmamıştı
kafama çok taktım
doktora gitmem biraz zaman alabilir
inş önemli bir şey değildir :gitme:

merhaba a.s. size sorularım olacaktı benim
bendede 3 hafta önce çıkmıstı sonra kendılınden gectı..
acaba siğiller ortaya çıkıpta kendılınden gecer mı birde bu eşimden mı bulastı bana yoksa bende varolan birseymıydıkı?

merhaba a.s. size sorularım olacaktı benim
bendede 3 hafta önce çıkmıstı sonra kendılınden gectı..
acaba siğiller ortaya çıkıpta kendılınden gecer mı birde bu eşimden mı bulastı bana yoksa bende varolan birseymıydıkı?

slm cnm geçmiş olsun.sende çıkanın siğil olduğundan eminmisin belki başka birşeyde olabilir sivilce gibi.1 tanemiydi? bazen kendiliğinden geçer siğiller ufaksa.doktorların çoğu direk cinsel yolla bulaşır diyorlar ama bu genel görüş.sadece cinsel yolla değil havlu,havuz,ortak kullanılan eşyalar,hamam,ağdacıdan bile geçer.doktora gitmedinmi

slm cnm geçmiş olsun.sende çıkanın siğil olduğundan eminmisin belki başka birşeyde olabilir sivilce gibi.1 tanemiydi? bazen kendiliğinden geçer siğiller ufaksa.doktorların çoğu direk cinsel yolla bulaşır diyorlar ama bu genel görüş.sadece cinsel yolla değil havlu,havuz,ortak kullanılan eşyalar,hamam,ağdacıdan bile geçer.doktora gitmedinmi

soruma yanıt verdıgın için tşkler :)
evet canım bi taneydı önce sıvılce sandım koparcaktım eşim engel oldu et benı gibi bişey yapma dedi :kedi: sonra baktım aradım kendı kendıne gecmıs sanırım elıme bişi gelmedi.
bide ufaktı yuzumuzde çıkanlar gibi ufak sivilce tarzı bişeydı ama hiç acımadı kızarıklık yok ölee bişi işte (aynayla baktımda :kedi: kaydirigubbakcemile3)
doktorada gitmedim acıkcası..ama bidaha olursa giderim acabalarla yasamak zor oluyorda.

slm kızlar dün gttim doktra aşımı(gardasil) vede aldarayıda alıp, şuan siğil oldugu için aşıyı yapmadılar iyileşme sürecinde yapıoruz dediler.aldarayı kullancam 2şer gün arayla haftaya cuma gtcem doktra tekrr eger geçmiş olursa siğiller aşımı yapcklar.bide mantar çıktı çok fazla akıntım oluyodu koterden sonra onun içinde hap,fitil bide krem verdi.onlarıda uygulıcm önmli bişe diil dedi mantar herkadında vardr bazı dönmlerde artar dedi.bu siğilden sonra mantarı hiç takmadm ztn.yanlz bikaç kişiyle görüştüm cervarix aşının daha ii oldugunu söledler bn gardasili aldım doktorumda gardasil daha ii dio.hem gardasil baya pahalı daha iidr die düşündm:uhm: gardasil yaptıran varmı içinzde siz ne düşünüosunz?bide aldarayı kopmle heryerine sür dedi doktor tahriş olur die korkyrm dün uyuya kalmışım süremedm:) bugn başlıcm hangi günler sürmem lazım bide nası uygulıyım szce kullananlar bilgi verirse sevinirim

Cissem sanırım aynı günlerde koter olmuşuz, benim epeyce fazlaydı sayısı, 40-50 civarında. Derinden almış doktor. 10 gün evde yattım ama yaralar geçmedi. :çok üzgünüm:
Senin yazdıklarını ben de uygulamaya çalışıyorum. Hatta günlük yaşantıma devam etmeye bile başladım. 5 gündür işe gidiyorum. Hem de İstanbulun bi ucundan öbür ucuna kafamçokkarıştı Bu beslenmeye dikkat etme işi güzel de, işyerinde harfiyen yapamıyorum evdeki kadar olamıyor. İmuneks aldım 10 mg. olandan. bal çörekotu , kantaron yağı, civanperçemi adaçayı karışımı, bol meyve ve yeşillik yemeye çalışıyorum.

Yalnız, otururken çok zorlanıyorum. Sen evde misin? sürekli yatıyor musun? Oturarak çalışmak zorundayım , acaba bu iyileşme sürecimi kısaltır mı?
Senin yaralarda kabuklanma başladı mı ?

cnm çok geçmiş olsun ben ilk koterde 3 gün yattım sonra işe geldim ama 2 koterde cumartesi koter oldum pazar evdeydim pazartesi işe geldim oturmakta zorlandım bende ama bu yüzden hayattaki bir çok şeyi ihmal edemem böyle bi lüksüm yok yani..bende beslenme işini çok düzenli yapmasamda evde gerekli önlemi alıyorum immunex yanımd aoluyo zaten çayları yanımd ataşıyorum macunu evde içiyorum vs.. benim 15 gün doldu çok şükür yaralarım iiileşti nerdeyse bu gün kontrolüm var ..şuan siğilim varmı bilmiyorum oraya bakıpta takıntı yapıp strese girmekte istemiyorum biliyosun stres olunca anında çoğalıyolar moral ii olunca daha ii oluyor gidip göstercem doktora yeni bi siğil varsa bu kez aldara yazıcak sanırım bide onu deneyelim bakalım nolucak nasıl olsa geldi başa çekicez napalım sağlıklı günlerimizde olucak merak etme.. hayatımız boyunca bu siğillerle yaşamıycaz.. ama yaşamımızın amacını unutmassak ta bu sayede bundan sonraki yaşamımıza dikkat edersek dahada karlı çıkarız:) herkesten güzel haberler almak ve okumak istiyorum hayırlı günler..

slm kızlar dün gttim doktra aşımı(gardasil) vede aldarayıda alıp, şuan siğil oldugu için aşıyı yapmadılar iyileşme sürecinde yapıoruz dediler.aldarayı kullancam 2şer gün arayla haftaya cuma gtcem doktra tekrr eger geçmiş olursa siğiller aşımı yapcklar.bide mantar çıktı çok fazla akıntım oluyodu koterden sonra onun içinde hap,fitil bide krem verdi.onlarıda uygulıcm önmli bişe diil dedi mantar herkadında vardr bazı dönmlerde artar dedi.bu siğilden sonra mantarı hiç takmadm ztn.yanlz bikaç kişiyle görüştüm cervarix aşının daha ii oldugunu söledler bn gardasili aldım doktorumda gardasil daha ii dio.hem gardasil baya pahalı daha iidr die düşündm:uhm: gardasil yaptıran varmı içinzde siz ne düşünüosunz?bide aldarayı kopmle heryerine sür dedi doktor tahriş olur die korkyrm dün uyuya kalmışım süremedm:) bugn başlıcm hangi günler sürmem lazım bide nası uygulıyım szce kullananlar bilgi verirse sevinirim

canım merhaba geçmiş olsun siğillerini aldaraylamı yok ediceksin doktor ne dedi tam olarak anlatırmısın..benim doktor cervarix i önerdi her kafa farklı yorumluyo en iyisi herkes kendi doktoruna güvensin napalım başka çare yok gibi aşının ikiside koruma maksatlı kafana takma aşı oldsa hangisi olursa olsun bende olucam inşallah..

Merhaba Arkadaşlar,

ALDARA: ben kullanıyorum pzt-çarş-cuma geceleri yatmadan önce haftada 3 gün..Kulak temizleme çubuğu kullanarak sadece siğillere uyguluyorum..Prospektüsü oku derim..Kremi sürerken abartma..Zaten tek kullanımlık ayrı küçük paketler halinde bu krem..Kutuyu açınca göreceksin ne demek istediğimi..Yine de doktorunuz ne derse o doğrudur..Siğilleri yok ederken tahriş oluyor evet ama hayatınızı etkilicek bişi değil..

**Bir sitede HPV ile ilgili bilgi araştrırken bir doktora mail atmıştım ..AŞI İLE İLGİLİ..Kendisi tam da o sırada Kanadada HPV AŞIsı TOPLANTISINDAYDI..
DR. ERHAN ATEŞ'e Değerli Bilgilerinden Dolayı Teşekkür Ediyorum..
Sordugum soruların yanıtlarını aşağıda bulacaksınız..
Hepinize İyi Gelecek Düşüncesindeyim..

hpv2010 kongresinden yeni döndüm.
Kongre bilgilerine http-hpv2010dotorg/main/sitesine girerek ulaşabilirsiniz.

Öncelikle HPV virüsünün yüzden fazla türü olduğunu, aynen uçuk virüsü gibi toplumun geneline yayılıp kök salmış olduğunu belirtmek isterim. HPV bir yerden çıkmamış, bize kirpiğimiz kadar yakın, zaten taşıyoruz. Nasıl ki uçuk virüsü hem dudakta uçuğa yol açıp hem de genital bölgede at koşturuyorsa, HPV de öyle. Fark şu ki, dudak yerine ellerde siğil yapıyor hem de insanlar cinsel ilişkiye başlayınca genital bölgede at koşturuyor.

En etkili yöntem bekarken aşılanmak. Bireysel olarak tabii ki erkekler de, eğer paraları varsa aşılanmalı. Ama tüm topluma aşı yapılacaksa, tabii ki öncelik genç kızlarda. Unutmayın ki gün gelip kızların %100'ü aşılandığında, erkeklerin aşılanmasına gerek kalmayacak.

BU KONU FEMİNİSM KONUSU ASLINDA ( :) eğer taşıyıcı genel anlamda erkekler ise neden onlara uygulanacak bir yöntem yok--demiştim de :)) ).

Bayanlar bu dünyanın nimetlerinden yararlanmalı, dünyanın zararlı etkenlerinden de korunmalı. Çare aşılanmak.

AŞI : Ben bekarlara, siğillerden de koruduğu için Gardasil'i, artık partneri belli olan evli bayanlara ise, HPV'nin değişik türlerine de çarpraz etki sağladığı için Cervarix'i öneriyorum.

Diğer sorularınızın tümü tek bir şemsiye altında cevaplandırılabilir, sigara-alkol tetikler mi, kimde niye geçti kimde niye geçmedi gibi..
Konu şu, toplumun yarısından fazlası HPV virüsünün genital bölgede at koşturan tipleri ile karşılaşıyor ve VAKALARIN %90'ı kendiliğinden geçiyor. İNSANLARIN %90'I YENİYOR BU VİRÜSÜ. Bu virüsü yüzyıllar içerisinde yenmeyi öğrenmeseydik belki soyumuz tükenirdi. Virüs %10 ile yetinmek zorunda. %90, vücudunda at koşturan virüsü hissetmiyor bile, bağışıklık sistemi virüsü yeniyor, niye insanların %10'u bu virüsü yenemiyor bilemeyiz, Allah bilir, muhtemelen virüsü yenemeyen grubun direnci düşük. Niye düşük, tam olarak bilemeyiz, alkol-sigara minör faktörler olabilir ancak.

Dr. Erhan ATEŞ
-------------

Kongre bilgilerinin oldugu site adresini tam olarak yazamadım ...Bu güzel sistem izin vermiyor..Bu yüzden şu şekilde girin..

http den sonra gördüğünüz - işaretin yerine :// koyun. Tireyi silip..
dot yazdıgım yere ise sadece "nokta" koyun.Dot-u silin..

Bilgiler İngilizce..

cnm yani bu doktrun demek istediği virüsü kapmış olanlar cervarix imi yaptırsın.bn aşımı aldım şuan siğillerim var die yapmadılar hastanenin dolabında tutuyolar gardasil dedi die onu almıştım kararsz kaldım şimdi değiştrsemmi acaba ama bu seferde doktor nie değiştriosun bzden iimi bilcen demesin gardasil daha ii dedi çnkü:S

canım merhaba geçmiş olsun siğillerini aldaraylamı yok ediceksin doktor ne dedi tam olarak anlatırmısın..benim doktor cervarix i önerdi her kafa farklı yorumluyo en iyisi herkes kendi doktoruna güvensin napalım başka çare yok gibi aşının ikiside koruma maksatlı kafana takma aşı oldsa hangisi olursa olsun bende olucam inşallah..

evet cnm 2 kere koter oldum artk koter olmak istemyrm bide doktrda aldara al dedi cok fazla yok zaten bnde en fazla 8 tane flndr sanrm küçük ztn bnmkiler.bugn yatmadan uygulıcm işte aldarayı inş. haftaya kadar gecerse cuma kontrlm var geçmiş olursa aşımı olcam.

herkese merhabalar..ben bu başlığı sık sık takip ediyorum ancak uzun aralıklarla yazabiliyorum bazı nedenlerden ötürü..
hpv geçmişi ve neticesi benimki kadar çetrefilli ve zorlayıcı olan görmedim burada..gözümden de kaçmış olabilir tabiki..bunları yazacağım çünkü sizlerin bu kadar zor ve kötü bir hale gelmişken bile bitebileceğini görmenizi ve inanmanızı isterim..
8 Kasım 2007de tanıştım HPV ve siğillerle..o zaman dış tarafta gözükür biçimdeydiler ve sayıları azdı..23 Aralık 2007 akşam saatlerinde canımı ciddi biçimde sıkan bir mesele oldu..24 Aralık sabahı uyandığımda özel bölgem siğillerden gözükmeyecek haldeydi..yani moralle bu kadar alakalı arkadaşlar bu durum..
2008 ve 2009 yılı durmadan koter ve kriyo ile geçti..kaldı ki ameliyat biel oldum çünkü rahmimin üzerinde, rahim ağzımda dahi vardı yüzlerce siğil..ne yapsam geçmedi geçmiyordu bir türlü..bu arada "gardasil" olmuştum..onlarca doktor gezdim çare bulamadım derdime..artık doktorum bebek yapmamı çünkü bu süreçte bir rahim ameliyatı gözüktüğünü söylemeye başladı..
15 Şubat 2010da ikiz bebeklerim dünyaya geldi ancak gebelik süresince de siğiller peşimi bırakmadı..2-3 tane kadar az olmakla beraber durmadan kendi kendine yok olup tekrar beliren siğillerim oldu..neyse ki doğumdan sonra hepsi yok olmuştu artık kurtuluyordum..bitmişti herşey..bebeklerim 3 aylık olduğunda kontrole gitmek istedim doktoruma..2008 martında biyopsi yapılmıştı bana ve sonucu "low grade sil" yani düşük seviyeli kanser öncüsü lezyonlar çıkmıştı..doğum sonrası yaptırdığım smear de aynı geldi..doktorum bu genelde kendiliğinden gerileyip yok olur..2 senede yok olmaması düşündürücü dedi ve kolposkopi ve tekrar biyopsi önerdi..kolposkopide kansere benzer tahribatlar gördü ve biyopsi yapıldı..sonuç "high grade sil" yani yüksek seviyeli kanser öncüsü lezyonlar çıktı..artık bebeklerim vardı onlar için yaşamak zorundaydım ancak kanserle burun burunaydım ve bunların hepsi HPVnin tahribatıyla alakalıydı..pazartesi günü leep ameliyatı ve fraksiyone küretaj oldum..o bölge komple kazındı ve dağlandı..yani yakıldı koterle olduğu gibi imha olsun diye..dün pataloji sonucumu aldım..alınan parçalarda CIN II - CIN III tanısı var..bilirsiniz belki CIN III ve sonrası rahimağzı kanser..böylesine sinsi bir biçimde ilerlemiş yani..ama çok şükür dönmeden kansere tespit edildi ve o hastalıklı parçalardan kurtuldum artık ve sanırım bağışıklık kazandım artık bu illet viruse ki artık siğilim falan da yok..
diyeceğim o ki; bu illet ama şiddetli ama değil geliyor tozu dumana katıyor hayatımızın ortasına gelip yerleşiyor ama gitmeyi de biliyor..ama az ama çok hasar bırakıyor ama inanın bitiyor ve bitecek de..
size önerebileceğim en mühim şey sık sık kendinizi kontrol edip bolca doktora gitmeniz ve sık sık smear yaptırmanız..ben bu illetle tanıştığımdan beri 6 ayda bir mutlaka yaptırdım ameliyat sonrası 3 ayda bire düştü bu sıklık..arttık daha sık gideceğim ve bu illet bir daha gelmeyecek biliyorum..
herkese hepinize sağlıklı günler diliyorum..Rabbim hepimizi evine, ailesine, çoluk çocuğuna, sevdiklerine ve sevenlerine bağışlasın..

canım geçmiş olsun benimde doktorum cervarixi önerdi ama ben zaten 1 tipini kaptıysam bari geriye korunacaım 3 tip kalsın die düşündüm gardasil oldum 8 aydır falan siğilim çıkmıo tekrarlamadı çok şükür ben iyileşmeyi beklemeden hemen olmuştum ilk dozunu ama sen doktoru dinle yinede sanırım gardasil cervarixe göre biraz fazla halsizlik falan yapıo ondan cervarixi önerio doktorlar başka bir neden sölemedi benim doktorum en azından daha az yan etkisi var dedi sadece

burcinn çok geçmiş olsun cnm gerçekten çok etkilendimmafoldumben Allahım seni bebeklerine bağışlasın.inş. bidaha çıkmazlar kurtulmuşsundr inş. hepimiz kurtulcaz bu virüsten ben inanıyrm haytta neler var şükretmek lazım.

canım geçmiş olsun benimde doktorum cervarixi önerdi ama ben zaten 1 tipini kaptıysam bari geriye korunacaım 3 tip kalsın die düşündüm gardasil oldum 8 aydır falan siğilim çıkmıo tekrarlamadı çok şükür ben iyileşmeyi beklemeden hemen olmuştum ilk dozunu ama sen doktoru dinle yinede sanırım gardasil cervarixe göre biraz fazla halsizlik falan yapıo ondan cervarixi önerio doktorlar başka bir neden sölemedi benim doktorum en azından daha az yan etkisi var dedi sadece

aşı olduğum günmü halsizlik yapıo cnm başka bi yan etkisi varmı?

Back