Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

slm kızlar ilk olarak koter sonrası acıcak die korkanlara yazıyım..bnde çok korkuyodum ilk bnm genel anesteziyle yakılmıştı hissetmedm ztn ama btncede hç acı hissetmedm zıplayıp hoplayablrdm yani daha snra tkrr cıknca 2 tane die lokalle anestezi yaptırıp yaktırdm onda sadece iğne yapınca uyuşturmk için ozmn acıdı koter gene acımadı sonrasıda hiç acımadı...YANLIZ kızlar bnde gene siğil çıktı bu sefer 8-10 tane fln 1bucuk ayda 2 kere koter oldum smdi gene cıktılar kafayı yemek üzerym dikkat edyrm herseye cinsel temastada bulunmyrm 1 bucuk aydr nişanlımdada cıktı oda dondurttu ztn gene nie cıkıo ya anlamyrm. aldara alsam 10 taneyi fln geçirrmi iimi sizce napmam lazım iice bunaldm acaba iç çamaşaırlarmı degstrmedm doktr kullanablrsn eskileri iice yıkyp demişti ondanmı tekrr cıkıo nolur bşe diyin bn klurtulcgma inandıkça çıkıp duruo aldarada 130mlynmus sanrm:s

JANIM BENCE senın sıgıllerı doktor unutuo dıe dusunuoyorummmm bence sırkeyle ıkı hafta yat bolca dok pamuga ıkı 3 hafta dene UNUTMA SIRKE SAF ASITTIR

EYER bırınızde sıgıl warsaa dyerıne prezervatıf olsa bıle gecer haberın olsn we kıllarını sakın agdayla alma ELDIWENLE ALMANI TAWISE EDERIM cunku agda dagıtır sıgıllerı

jılet le alcaksan da tek kullanımlık kullan

Ben dünden beri kırmızı kantaron yağını pamuk yardımıyla açık yaraya sürüyorum. Koter olalı 10 gün oldu ama yaralar hala kapanmadı. Doktorum derinden kazıdığını söyledi. Yara sulu ve iltihaplıydı, iltihap geçti ama oturunca falan kanıyor :( .
İşe devam etmek zorundaydım, çok zorlanıyorum oturamıyorum. :1no2:
Kantaron yağını burdan okudum, açık yaraya sürmemin bir sakıncası olur mu acaba? biraz tedirgin oldum. Doktorun verdiği pomad cinsi ilaçlar da var. bepanthen, silverdin, anestol, furacin. yarayı kurutmamak için ve mikrop kapmaması için bunlar.
Tuvalete çıktıktan sonra, ilaçlı steril suyla yıkayıp kurulayıp, önce yağı sürüyorum sonra ilaç sürüyorum :bbo:

arkadsım doktorun cok ıyı kremler wermıs benımkınıde derınden kazıdı aktardan ada cayı we cıwan percemı al yaranı ıkı haftada kabuk baglamasını sebep olur bıde aksam yatarken ıc camasırınla yatmaa oranın hava alması lazım ada cayı akıntınıda alır su an akıntın oluodur cunkuuu

hı bıde ezanden batıcon al 5 tl anestol yerıne o daha ıyı dedım gbı ada cayı cıwanpercemını harmanla bı aksam bı sabah ıc batıconuda sabah ole aksam sur aksam da hava alcak sekılde ıc camasırsız yat ped we gunluk ıınce ped kullanma eyer akıntın olursa pecete kullan sık sık deyıstırısın hawa almalı

ya kafayı yicem kimi koter sonrası çok acı hissetmiş kimi ise hiç acı hissetmemiş nasıl oluyor bu böyle :( çok korkuyorummm[/QUOT

sımdı sole bısı war bırı bayıltılıo uyku halınde oldu ıcın genel anesteızde hıc bırsey hıssetmessın doktor sana yarım saatlık anestezıde uyutur ısını bıtırıtır 1 saat sona uyanır ewıne gıdersın doru

lokal anestezıde dogal olarak bolgelsel uyusturuo we koter yapca yerlere ası ıgnesı warya cocukların onla tek tek tek ıgneyle uyusturuyorrrr bı o sırada ıgnenın acısı war hepsı oooo

ben 50 yakın sıgılımı lokal ıgneyle vurdu ole aldırdım doru az bısı acıdı ıgneyı yaparken ama genel olmadım ıcın daha ıyı cunku bana doktor sonuc olarak dedı narkoz alıosn we dedı kımınde 6 ay kımınde 6 yılda bu anestezıyı vucudundan atıyor dedı ben dedı genel yapmak ıstemıorm dedı 50 yakın sıgılımı 10 15 kere yan yana ıgneyı batırdı saten 3 den sonra uyustu ıcın hıssetmedım vurdu ınce ıneyı 15 dk bıtırdı ısını ben de ıcımden sayı saya saya cok sukur yane abartılcak bısı dıl bendekı 50 sıgılı dusunursek 10 tane sıgılle bısı olmaz yane ıste kac taneyse

canım tekrar geçmiş olsun.çoğu doktorun dediği birşey var eğer siğil çıkıyorsa bunlar kanser yapan tipi değil diyorlar.seninde umarım öyledir canım.koter demek siğilleri yakıyorlar canım.inşşşş kötü bişey çıkmaz bu işlemi geçirdikten sonra eski hayatına döneceksin.canım bu arada haklısın kanser başlangıcı olabilir demiş insan üzülüyor tabiki.ama en kötüsü öyle bile olsa o bölgeyi temizliyorlar ve yine eskiye dönüyorsun.çok şükür ki geç kalınmadığı sürece % 100 geçen bir hastalık.

bence doktorun bıraz abartmıs kusura bakmadaaa bende hemm sıgıl hem ucuk hpv we hsv aynı anda gecırdım mantar cıktı koter sonrası

asımı oldum kendıme cok ıyı baktım hıc bısı kalmadı tıpleme yaptırdımmm 15 gun ıcınde sonuc bellı oldu we doktorun saccma bı cumle kullanmıs yada sen yanlıs anladın

her nyse korkma kendıne ıyı baktın surece hıc bısı olmaz sana bu kadarını dım korunmadan da ılestıkten sonra kımseyle bırlıkte olmassan bısı olmaz

Öncelikle herkese merhabalar.
Kondilom rahatsızlığı olanlar koterden bahsetmiş ama kimse ameliyat sonrasından bahsetmemiş. 8 gün önce koter ameliyatı oldum ve hala yatıyorum. Doktorum, siğillerin geniş bir alana yayıldığını ve derinden kazıdığını, sonra da yaktığını söyledi. Yaralar sulanıyor, kanıyor ve kabuklanması epey bi zaman gerektiriyor. Çok acı çekiyorum. İnşallah tekrarlamaz.
2 aylık evliyim. Birdenbire çıkan ve hızla çoğalan siğillerin sıkıntıdan çıktığını düşünmüştüm önce, iyiki doktora görünmüşüm. Tehlikeli olabileceğini duyunca şok oldum zaten. :1shok: 3 ayrı doktor da acil yakılması gerekiyor deyince hiç zaman kaybetmedik.
Hayatım alt üst oldu, çok sıkıntılı günler geçirdim. HPV tiplemesi yapıldı ve ameliyat sonrası patolojye yollanan parçadan da temiz sonuç geldi şükürler olsun. Kansere yol açan virüslerden değilmiş. Ama hala kendime gelemedim.
Herkese geçmiş olsun.. kadın olmak ne zor şeymiş...senağlama

ası ol mutlaka

yesılı bol ye

wıtamın al

gunluk taze meywe ye

cisem koter ne demek :(

mrb cnmçok geçmiş olsun koter bi aletin adı siğilli bölgeti o aletle yakıyorlar ben genel anestesi alarak yaktırdım ve hiç bişey hatırlamıyorum uyandığımdada biraz acıyor ama çok korkulacak bişey değil 2 kez koter oldum inşallah artık çıkmaz dokrorum artık çıkmaz dedi ama yinede atlatıncaya kadar bi gözüm orda aşımı olucam inşallah

ben bu illete çok üzüldüm beni çok yıprattı ama şunu gördüm hayat devam ediyor.. çok şükretmeliyiz ve bol bol şifa dilemeliyiz.. herkese acil şifalar ve gülmeyi unutan yüzlerede bol gülücükler diliyorum.. hepinizide çok seviyorum..

Ben dünden beri kırmızı kantaron yağını pamuk yardımıyla açık yaraya sürüyorum. Koter olalı 10 gün oldu ama yaralar hala kapanmadı. Doktorum derinden kazıdığını söyledi. Yara sulu ve iltihaplıydı, iltihap geçti ama oturunca falan kanıyor :( .
İşe devam etmek zorundaydım, çok zorlanıyorum oturamıyorum. :1no2:
Kantaron yağını burdan okudum, açık yaraya sürmemin bir sakıncası olur mu acaba? biraz tedirgin oldum. Doktorun verdiği pomad cinsi ilaçlar da var. bepanthen, silverdin, anestol, furacin. yarayı kurutmamak için ve mikrop kapmaması için bunlar.
Tuvalete çıktıktan sonra, ilaçlı steril suyla yıkayıp kurulayıp, önce yağı sürüyorum sonra ilaç sürüyorum :bbo:

defne doga markasının kırmızı kantorununu gazlı bez ıle kullan pamuk hıjyen degıl...devam et ıllakı gecer...

İstanbulda Hpv konusunda gidebileceğim özel doktor ve özel hastane isimleri alabilirmiyim... Özellikle Konusunda uzman isimler olursa çok sevinirim...

JANIM BENCE senın sıgıllerı doktor unutuo dıe dusunuoyorummmm bence sırkeyle ıkı hafta yat bolca dok pamuga ıkı 3 hafta dene UNUTMA SIRKE SAF ASITTIR

EYER bırınızde sıgıl warsaa dyerıne prezervatıf olsa bıle gecer haberın olsn we kıllarını sakın agdayla alma ELDIWENLE ALMANI TAWISE EDERIM cunku agda dagıtır sıgıllerı

jılet le alcaksan da tek kullanımlık kullan

cnm hiç bi şeklde ilişkiye grmedk bile 2 ay oldu.nişanlımdada cıktı cnkü oda yeni dondrttu.anlamyrm yani ama nası unutuo demkki gözükmüodur cnkü yoktu yeniden cıktı bn hep kontrol edyrm kendmi aynayla fln bakyrm.eldivenle aldm gecen siğili koparttm sanrım yanlıslıkla kanadı çnkü hemen dusa grdim bişe olurmuki?yrn gtcem doktra işten fırsat bulursam aldara verck büyük ihtimal cnkü bidaha cıkarsa aldara vercm demişti vitamn hapı içmyrm ama balla çörek otu yiyorum kolayı flnda kestm 1 bucuk aydr içmyrm dikkat edyrm yani acaba eski iç çamaşrlarımı atmadm bn doktr kullan demişti ondanmı geçio dicemde iç çamaşırıda yıkanıo sonucta anlamadm gtti..:(:(

ALDARA evet 130tl ..
Ve bu ilaçla azaldı benimkiler..Sadece siğil üstüne uyguladım..Tahriş yapma olasılığını da düşünürsek kulak temizleme çubuğu kullanabilirsin..

aldarayı ne kadar süre uyguladın cnm siğil geçene kadrmı?belli bi süresimi var?bide kullanımı pratikmi sabah akşammı sürüosun?

Cuma sabahı koter oluyorum çok heycanlıyım bilgi verirmisiniz nasıl oluyor ne kdr hastanede kalınıyor aı çok oluyormu

cnm genel anesteziyle koter olacaksan sadece uyuyup uyanacaksın uyandığında çok az bi ağrı olacak ama yürümene engel değil çok ağrı olmuyo merak etme oluyo ama aman aman bi ağrı olmuyo sakin ol ve bol dua et olurmu inşallah hepimiz kurtulacağız bu durumdan ben inanıyorum çok inanıyorum.. bende 2. koterimi oldum inşallah 3 e gerek kalmadan tamamen kurtulurum..

mrb cnmçok geçmiş olsun koter bi aletin adı siğilli bölgeti o aletle yakıyorlar ben genel anestesi alarak yaktırdım ve hiç bişey hatırlamıyorum uyandığımdada biraz acıyor ama çok korkulacak bişey değil 2 kez koter oldum inşallah artık çıkmaz dokrorum artık çıkmaz dedi ama yinede atlatıncaya kadar bi gözüm orda aşımı olucam inşallah

ben bu illete çok üzüldüm beni çok yıprattı ama şunu gördüm hayat devam ediyor.. çok şükretmeliyiz ve bol bol şifa dilemeliyiz.. herkese acil şifalar ve gülmeyi unutan yüzlerede bol gülücükler diliyorum.. hepinizide çok seviyorum..

çok teşekkürler cnm Şeniz

ası ol mutlaka

yesılı bol ye

wıtamın al

gunluk taze meywe ye

Tavsiyelerin için teşekkür ederim.
Zaten yeşillik ve meyve ağırlıklı beslenirim normalde de. Et fazla sevmem ve asitli içecekler içmem, sigara da içmiyorum. Ama ne kadar titizlenirsek o kadar bizi buluyor demek ki hastalıklar. :2:
Aşı konusunda yaş itibariyle geç kaldım sanırım biraz. Erken yaşlarda yapılması gerekiyormuş, ben 36 yaşındayım. 30 dan sonra etkisi çok azalıyormuş. Ayrıca mantıken de, aşı vücudun mikrobu tanıması için yapılır, bizim hastalığı geçirmiş bireyler olarak, bu saatten sonra aşı olmamız mantıksız değil mi? Doktorum da buna hak verdi, zaten hastalık sizde var aşıya gerek kalmamış dedi.

defne doga markasının kırmızı kantorununu gazlı bez ıle kullan pamuk hıjyen degıl...devam et ıllakı gecer...

Teşekkür ederim. Karden marka kullandım, şişe bitmek üzere. Defne doğa markasından bulmaya çalışırım.bilmiyorumkismile
Kantaron yağı inanılmaz rahatlatıyor, sızıyı alıyor. İyileşme belirtileri görmeye başladım nihayet.
Kantaronun bu konudaki faydası burdan öğrendiğim bir bilgiydi, öğrenmemi sağlayan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim, Allah razı olsun. a.s.

arkadsım doktorun cok ıyı kremler wermıs benımkınıde derınden kazıdı aktardan ada cayı we cıwan percemı al yaranı ıkı haftada kabuk baglamasını sebep olur bıde aksam yatarken ıc camasırınla yatmaa oranın hava alması lazım ada cayı akıntınıda alır su an akıntın oluodur cunkuuu

hı bıde ezanden batıcon al 5 tl anestol yerıne o daha ıyı dedım gbı ada cayı cıwanpercemını harmanla bı aksam bı sabah ıc batıconuda sabah ole aksam sur aksam da hava alcak sekılde ıc camasırsız yat ped we gunluk ıınce ped kullanma eyer akıntın olursa pecete kullan sık sık deyıstırısın hawa almalı

Sağol arkadaşım. 2 gecedir çamaşırsız yatabiliyorum. Öncesinde açık yara akıntılı ve kanamalı olduğu için sargı beziyle pansuman yaparak kapatmak zorunda kalıyordum. Gece sadece kantaron yağı sürüp yatıyorum şimdi, daha rahat oluyor.
Baticonu doktorum tavsiye etmedi, yarayı kurutmamamız lazım, epitelize olması ve hücre yenilenmesi gerekiyor dedi. Baticon kuruturmuş.
İşyerinde günlük ped koymak zorundayım, yoksa rahat edemiyorum :1no2:
Adaçayı ve civanperçemini hemen alacağım, teşekkür ederim.

Tavsiyelerin için teşekkür ederim.
Zaten yeşillik ve meyve ağırlıklı beslenirim normalde de. Et fazla sevmem ve asitli içecekler içmem, sigara da içmiyorum. Ama ne kadar titizlenirsek o kadar bizi buluyor demek ki hastalıklar. :2:
Aşı konusunda yaş itibariyle geç kaldım sanırım biraz. Erken yaşlarda yapılması gerekiyormuş, ben 36 yaşındayım. 30 dan sonra etkisi çok azalıyormuş. Ayrıca mantıken de, aşı vücudun mikrobu tanıması için yapılır, bizim hastalığı geçirmiş bireyler olarak, bu saatten sonra aşı olmamız mantıksız değil mi? Doktorum da buna hak verdi, zaten hastalık sizde var aşıya gerek kalmamış dedi.

yasın la alakalı bısı dıl asının koruma faktoru genel anlamda ne sıgıl sonrası koterle temızledıkten sonra doktor tekrar cıkma ıhtımalını azaltıo bence sansa bırakma derım benım bı tanıdım 34 yasında sıgıl gecırdı we su an cıkmıosa bence asıdan cıkmıo dıe dusunuorm

cnm hiç bi şeklde ilişkiye grmedk bile 2 ay oldu.nişanlımdada cıktı cnkü oda yeni dondrttu.anlamyrm yani ama nası unutuo demkki gözükmüodur cnkü yoktu yeniden cıktı bn hep kontrol edyrm kendmi aynayla fln bakyrm.eldivenle aldm gecen siğili koparttm sanrım yanlıslıkla kanadı çnkü hemen dusa grdim bişe olurmuki?yrn gtcem doktra işten fırsat bulursam aldara verck büyük ihtimal cnkü bidaha cıkarsa aldara vercm demişti vitamn hapı içmyrm ama balla çörek otu yiyorum kolayı flnda kestm 1 bucuk aydr içmyrm dikkat edyrm yani acaba eski iç çamaşrlarımı atmadm bn doktr kullan demişti ondanmı geçio dicemde iç çamaşırıda yıkanıo sonucta anlamadm gtti..:(:(

yane janm sana dıcek soz yok sen yara olan bı yerı kanatırsan kan nasıl etrafına dagılırsa sıgılı kopartırsan her yerını sarar SIGIL HIC KOPARTILIRMI YAAAAA SAKIN BOLE BISI YAPMA BI KASIMA BI KOPARMA sen yapmaman gereken selerı yapmısın olmazkı yane___ıc camasırlarını bence atman dıl onemlı olan once kaynar suda camasır suyuyla hasla sona makınada yıka ben ole yapıorm yarısını attım tum sentetıklerı sadece pamuklu kullanıyorum

yane janm sana dıcek soz yok sen yara olan bı yerı kanatırsan kan nasıl etrafına dagılırsa sıgılı kopartırsan her yerını sarar SIGIL HIC KOPARTILIRMI YAAAAA SAKIN BOLE BISI YAPMA BI KASIMA BI KOPARMA sen yapmaman gereken selerı yapmısın olmazkı yane___ıc camasırlarını bence atman dıl onemlı olan once kaynar suda camasır suyuyla hasla sona makınada yıka ben ole yapıorm yarısını attım tum sentetıklerı sadece pamuklu kullanıyorum

cnm bn siğil cıktıktan sonra ztn tüyleri alıyım dedm doktra gtcem die eldivenle cekerken yanlıslıkla kanattım doktorumda tatildeymiş haftaya gtcem şimdilik kantaron yagı sürüorum akşamları hemen duşa grdm kanaynca geçti öle çok kanamadı.yara flnda yokki sadece siğil var 8 10 tane fln küçük küçük e almıcakmym hc kıllarımı agda fln sürmüorum ztn eldvnide ilk kez denedm ondan öle yanlslıkla oldu

Back