• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

evet yagı kulak çöpu ıle sıgıle suuryorsun dıger yerlere aynı çöpu degdırmeden olmayan yerlerınede gazlı beze damlatıp suryorsun sıgıl coksa hergun yap ..yada haftada3-4 gun falan gece yatarken yap durulama.bastırarak sur sıgıle..aynı zamanda baska bır şişe al kant yagından onuda suyuna damlat ıc..

cumlemı ıyı okumadınız sanırım..erkeklerın genelınde dedım yuzde yuz oran vermedım bıraz arastırırsanız erkeklerdekı hpvnın beyaz karnıbahar seklınde ılk reaksıon oldunu ama erkegınbunu onemsememeısınden dolayı bır sure sonra sıgıl cıkdıgında hpv olarak doktora basvurduklarını gorecek duyacaksınızdır..ona bakılırsa benım esımdede tomurcukları goruldu cıkamadı ama bende cogaldı..hpv daha cok kadında reaksıon gosteren bır hastalıktır ..erkek taşıyıcı kadın kullanıcıdır yanı..erkekde cıkan yok deıldır ıllakı vardır ama yuzdelık oranlara bakın lutfen cogunluk kadındadır

------

Detaylı bilgileriniz için teşekkür ederim

hpvlı erkeklerde genelde karnıbahar seklınde cıkıo zaten yanı o beyaz şey canım..adetımı bozmıyım yıne soylıyım..ben kırmızı kantoron yagı surerek kurtuldum..hala daha devam edıyorm

o zaman siz hiç yaktırmadınız hep bununla mı kendinizi tedavi ettiniz tipini vs öğrenmedinizmi? çünkü sadece bununla kurtuldum yazmışsınız.. ben şuan kendimi doktora bıraktım sadece ımmunex içiyorum ama daha bi fayda görmedim bide çörekotu ve ve bal.. şu yaktırma işlemleri bi bitsin bi:( 2. kez yakılacak ve baya çoğalmışlar:((

geçmiş olsun canım smear testin yapıldımı?

----
ah evet..acayip terimler var ama HPV ye bağlı kötü bir hücre bulunamadı :))
Şimdilik rahim ağzı kanseri değilim..
Ama enfeksiyonumsu birşeyler varmış doktor telefonda fitil verdi :S

Birazdan çıkıp hem dermatoloğa gideceğim hem de jin. gidip tüm test snuçlarımı bir göstereceğim..

Gelince ne oldu ne bitti anlatırım hihoyyyt

ilaçla yakmak kesin sonuç vermiyo pek. koterle yaktırman ya da dondurman gerek.yılda 1 defa smear testi muhakka ki yaptırmalısın.tek bulaşma sebebi cinsel yollar değil.bazı virüslerde buna sebep olabiliyo.ya da genetik faktörler vs. çok geçmiş olsun ama smear testini her yıl yaptırmayı sakın sakın ihmal etme..

kızlarr regl bitti gibi sankii duramıycam ben yaaa yarın bende gidicem bakalım ne dicekk yeni doktor deniycemm ve mutlaka yaktırıcam yine çünkü bunlar acaip kaşınıyoo ve kaşındıkça çoğalıyolar sanırımmm:((((((((((((((((((((((

----

Birazdan çıkıp hem dermatoloğa gideceğim hem de jin. gidip tüm test snuçlarımı bir göstereceğim..

cnmm sen tip testi yaptırmışmıydın ayrıca ben bu 2 . yaktırmada tip testi istiycem gelince yaz olurmu merak ediyorum geçsin şu siğilerrr geçsin artııkkkkeyvahedigeldismile:bbo::bbo:

----

Ohh ne güzel canım en azından içerde sorun yok.Allahın izniyle diğerleride geçer.Hepsi geçicek tatlım.İiyi haberlerini bekliyorum.

kızlarr regl bitti gibi sankii duramıycam ben yaaa yarın bende gidicem bakalım ne dicekk yeni doktor deniycemm ve mutlaka yaktırıcam yine çünkü bunlar acaip kaşınıyoo ve kaşındıkça çoğalıyolar sanırımmm:((((((((((((((((((((((

canım biraz daha sakinleştinmi hepsi geçicek buna inan.Düşün bi grip oldun tedavini olup atlatıcaksın.Bizler bilinçli insanlarız tedavimizi ve kontrollerimizi olduktan sonra hiçbir şey olmaz.bir daha yaktırdıktan sonrada bir daha uğramazlar inş tatlım.

canım biraz daha sakinleştinmi hepsi geçicek buna inan.Düşün bi grip oldun tedavini olup atlatıcaksın.Bizler bilinçli insanlarız tedavimizi ve kontrollerimizi olduktan sonra hiçbir şey olmaz.bir daha yaktırdıktan sonrada bir daha uğramazlar inş tatlım.

nasıl sakinleşicem diye düşünüyorum vallaa mümkün olmuyo bu pek stres stres strresssseyvahedigeldismile Allahım nolur yardım et..

Ohh ne güzel canım en azından içerde sorun yok.Allahın izniyle diğerleride geçer.Hepsi geçicek tatlım.İiyi haberlerini bekliyorum.

-------
Selam Laktoz,
2. dondurmayı yaptırdım..Çok az döküldü benimkiler o yüzden biraz daha fazla tuttu ilacı ve Aldara verdi (krem fiyatı 130tl )..

Haftaya çarşamba 3. dondurma işlemi yapılacak (Kriyo)..Dağılma yayılma görmedi doktor zaten varolanlar yeterli derecedeydi :))

Şimdilik bu kadar...

----------
ÇİSEM..
tipleme yaptırmadım o kaosta ama smear testim iyi çıktığı için TIPine de takılmıyorum canım..
Sen yaptır tabii ki..Smear yaptırma şansın yoktu sanırım..:uhm:

-------
Selam Laktoz,
2. dondurmayı yaptırdım..Çok az döküldü benimkiler o yüzden biraz daha fazla tuttu ilacı ve Aldara verdi (krem fiyatı 130tl )..

Haftaya çarşamba 3. dondurma işlemi yapılacak (Kriyo)..Dağılma yayılma görmedi doktor zaten varolanlar yeterli derecedeydi :))

Şimdilik bu kadar...

----------
ÇİSEM..
tipleme yaptırmadım o kaosta ama smear testim iyi çıktığı için TIPine de takılmıyorum canım..
Sen yaptır tabii ki..Smear yaptırma şansın yoktu sanırım..:uhm:

smear yaptırmadı ilk doktorum şuan gerek yokmuş evli olmadığım ve bakire olduğumdan:(

kızlar nişanlımda ilk beyaz bişe çımıstı sonra bişler dasha çıkmış doktra gtti siğil demiş doktr dondurcaklar pztsi günü erkeklerde aşıdan yaptırabiliomuki szn içinzde eşindede çıkan varmı nası bi tedavi uyguladı bilgi verrsenz sevnrm

asenacım üzülme sakın ama mutlaka başka doktorada görün bende ilk koterimi oldum 2. ci olucam bende stres yapıyorum ama napalım elimizde değil geldi başımıza bi kez ve inş son kez olur..en azından benim gibi terkedilmemişssin diyorumya siğillerim bile daha vefalıymış.. vardır bunda da bi hayır..

doğru sölüosun cissemcim üzüldm seni buyzden mi terk etti erkek arkadsn?eger bu yzdense iiki terketmiş en azndan sonradan bu yüzünü görmen daha kötü olurdu insan sevdiğnin herzmn yannda olmalı sağlıgında hastalgnda.hiç üzülme cnm strese sokma kendni kurtulcz bunlardan inş.

kızlar nişanlımda ilk beyaz bişe çımıstı sonra bişler dasha çıkmış doktra gtti siğil demiş doktr dondurcaklar pztsi günü erkeklerde aşıdan yaptırabiliomuki szn içinzde eşindede çıkan varmı nası bi tedavi uyguladı bilgi verrsenz sevnrm

---
Eşimin siğillerini doktor yaktı(koterle) / seninkinin işlemi KRIYO yani dondurma ..Birkaç seans devam edicek ..Çünkü siğiller zamanla kendiliğinden düşecekler..
Aşıyı bazı doktorlar erkeklere de öneriyor bazıları sadece kadınlara veriyor..
Biz henüz aşı olmadık..

asena06 tşk cnm.. hayat bizi bunlarla yoğuruyor işte napalım..alışıcaz..tutunucaz yeniden hayata.. başta çok stres yaptım ama şuan bunun da geçeceğine inanıyorum..hayatımın sonuna kadar bu siğillerle yaşamayacağımızı hepimiz biliyoruz..ayrıca bi gün zaten hepimiz öleceğiz bu ya hastalıkla ya kazayla ya kalp kriziyle yada ummadığımız anda bir anda sebebini bile bilmeden... o yüzden herşeyi akışına bırakalım sahip olduklarımızla mutlu olup yola devam edelim..yani hpv yüzünden hjayatımızı zindan etmeyelim hpv yüzünden ölücez de demeyelim..

bu arada kızlar hepinize sormak istediğim bişey var lütfen ii şeyler söyleyin ama:))

cumartesi 2. koterimi oldum 3 tane ilaç verdi kullanıyorum 10 gün sonra kontrolüm var ve o zaman aldara yı kullanamı isteyecek yazdı zaten ama ben almadım 10 sonra kullan demişti çünkü ve aşımı olmayı düşünüyorum doktor cervarix i öneriyor..
Asıl soracağım şu doktor bakire olduğum için smear testini ve hpv dna tiplemesini yapamayız dedi ayrıca aşını olacaksan hpv dna tiplemesini bileceksinde nolucak dedi boşuna para vermiş olacaksın dedi.. yapacağın en iyi şey aşını olup kendine çok iyi bakman ve moralli olman dedi... sizce???

öncelikle herkese merhaba.ben sizlerin yazdıklarını uzun zamandır takip ediyorum ve ne yapmam gerektiği ile ilgili bilgiye sahip değlim.sizden yardım istiyorum.lütfen cvb yazın.
öncelikle bakireyim.bundan 2YIL önce erkek arkadaşım vardı ve onda siğil çıktı.o zmnlar ne olduğunu bilmiyordum bile.bakire olduğum için sürtünme yaşamıştık.sonuçta o benden önce ilişkiye girmiş biriydi.beni suçladı.bende hiçbirşey çıkmamasına rağmen,bana patladı.sonra bana ağır onca laflar ettikten sonra beni terketti.öyle kötü duruma düşürdüki beni sizlere anlatamam.oysa onda çıkmıştı ve ben ondan ayrılmak yerine,onun yanında olurdum.o bu cesareti gösteremedi.ilk kez kadın doğuma gittim ayrılık sonrası.baktırdım drye.olayı anlattım.birşeyin yok dedi.sonuçta bakire olduğum için smear yapamadılar.aradan 2yıl geçti.şimdiye gelirsek çok güzel giden bir ilişkim var.evlilik düşünüyoruz.sırf bu ilişkim bitmesin psikolojisi ile mart ayında kadın doğuma gittim göstermek için. dr. benim ne kadar pimpirikli olduğumu görünce isterseniz hpv dna testi yapalım içiniz rahat etsin var mı yok mu emin olursunuz dedi. ve yaptırdım.sonuç Negatif çıktı.şuan birşeyim yok ama yinede çok endişeliyim.ya bu hastalık bende yada erkek ark.ımda birgün çıkarsa yine aynı ayrılık günlerini yaşamaktan korkuyorum.şuan 1yıllık ilişkim var çok mutluyuz ama ben hergün bu olay bşmıza gelirde ayrılık yaşarsak diye korkudan mahvoluyorum ve bu korkuyu 365gün çektim inanın. eğer bu hastalık bizde bigün çıkarsa,elimden tutup hastaneye gidelim tedavimizi olalım mı der yoksa terk mi eder?bunun cevabını bilememek çok üzücü.karşıma alıp konuşsam bu sefer dicekki nerden çıktı bu konu şimdi? bu sefer küçük sinek mide bulandırır olayı olmasın :( bana bir akıl verin ne yapayım???
NOT :Ben bakire olduğum için bana SMEAR yapılmadı.ama hpv dna testi yapıldı.HPV DNA testim negatif çıktı.ben bakire olduğum halde bu test bana yapıldı.bu test bakirelere yapılmıyor mu ki????)
lütfen bana bir akıl verin....sevgilerimle

öncelikle herkese merhaba.ben sizlerin yazdıklarını uzun zamandır takip ediyorum ve ne yapmam gerektiği ile ilgili bilgiye sahip değlim.sizden yardım istiyorum.lütfen cvb yazın.
öncelikle bakireyim.bundan 2YIL önce erkek arkadaşım vardı ve onda siğil çıktı.o zmnlar ne olduğunu bilmiyordum bile.bakire olduğum için sürtünme yaşamıştık.sonuçta o benden önce ilişkiye girmiş biriydi.beni suçladı.bende hiçbirşey çıkmamasına rağmen,bana patladı.sonra bana ağır onca laflar ettikten sonra beni terketti.öyle kötü duruma düşürdüki beni sizlere anlatamam.oysa onda çıkmıştı ve ben ondan ayrılmak yerine,onun yanında olurdum.o bu cesareti gösteremedi.ilk kez kadın doğuma gittim ayrılık sonrası.baktırdım drye.olayı anlattım.birşeyin yok dedi.sonuçta bakire olduğum için smear yapamadılar.aradan 2yıl geçti.şimdiye gelirsek çok güzel giden bir ilişkim var.evlilik düşünüyoruz.sırf bu ilişkim bitmesin psikolojisi ile mart ayında kadın doğuma gittim göstermek için. dr. benim ne kadar pimpirikli olduğumu görünce isterseniz hpv dna testi yapalım içiniz rahat etsin var mı yok mu emin olursunuz dedi. ve yaptırdım.sonuç Negatif çıktı.şuan birşeyim yok ama yinede çok endişeliyim.ya bu hastalık bende yada erkek ark.ımda birgün çıkarsa yine aynı ayrılık günlerini yaşamaktan korkuyorum.şuan 1yıllık ilişkim var çok mutluyuz ama ben hergün bu olay bşmıza gelirde ayrılık yaşarsak diye korkudan mahvoluyorum ve bu korkuyu 365gün çektim inanın. eğer bu hastalık bizde bigün çıkarsa,elimden tutup hastaneye gidelim tedavimizi olalım mı der yoksa terk mi eder?bunun cevabını bilememek çok üzücü.karşıma alıp konuşsam bu sefer dicekki nerden çıktı bu konu şimdi? bu sefer küçük sinek mide bulandırır olayı olmasın :( bana bir akıl verin ne yapayım???
NOT :Ben bakire olduğum için bana SMEAR yapılmadı.ama hpv dna testi yapıldı.HPV DNA testim negatif çıktı.ben bakire olduğum halde bu test bana yapıldı.bu test bakirelere yapılmıyor mu ki????)
lütfen bana bir akıl verin....sevgilerimle

cnm aynı terkedilişi bende yaşadım hemde 1 ay oluyo çok acı bişey anlıyorum seni bende bakireyim 2. koterimi oldum ama bana ne smear testi nede dna tipleme testini doktorum yapmadı bakire olduğum için sana dna testini nasıl yaptılar nasıl bi uygulama oldu anlatırmısın..
birde dna testin negatif çıktıysa sana tafsiyem şu zaten siğilin bile yokmuş hpv de negatif çıkmış üzreinde durma unut gitsin kafana takma sadece kendine çok iyi bak vitamin ve bağışıklık sistemini güçlendir ve ilişkinide akışına bırak pozitif düşün.. korkunu anlıyorum ama hpv negatif çıkmış ve siğilinde yokmuş.. kızlar yanlışım varsa düzeltin..

AYRICA benden hpv dna testi için bakire olduğum için fırça ile sürüntü alınmadı.bakire olduğum için ucu pamuklu birşeyle alındı.

Back