Öncelikle herkese merhabalar.
Kondilom rahatsızlığı olanlar koterden bahsetmiş ama kimse ameliyat sonrasından bahsetmemiş. 8 gün önce koter ameliyatı oldum ve hala yatıyorum. Doktorum, siğillerin geniş bir alana yayıldığını ve derinden kazıdığını, sonra da yaktığını söyledi. Yaralar sulanıyor, kanıyor ve kabuklanması epey bi zaman gerektiriyor. Çok acı çekiyorum. İnşallah tekrarlamaz.
2 aylık evliyim. Birdenbire çıkan ve hızla çoğalan siğillerin sıkıntıdan çıktığını düşünmüştüm önce, iyiki doktora görünmüşüm. Tehlikeli olabileceğini duyunca şok oldum zaten. :1shok: 3 ayrı doktor da acil yakılması gerekiyor deyince hiç zaman kaybetmedik.
Hayatım alt üst oldu, çok sıkıntılı günler geçirdim. HPV tiplemesi yapıldı ve ameliyat sonrası patolojye yollanan parçadan da temiz sonuç geldi şükürler olsun. Kansere yol açan virüslerden değilmiş. Ama hala kendime gelemedim.
Herkese geçmiş olsun.. kadın olmak ne zor şeymiş...senağlama
-----
Selam Asya,
evet hiçkimse koter sonrasından bahsetmemişti..Ben bu acıyı sadece hissederek vazgeçtim koter olmaktan..
Sonuçta hassas bir bölge ve günde en az 2-3 kez su değdirmek zorunda oldugumuz bir yer..
Herkes aman koterimi oldum kurtuldum diyor ama bu acıdan bahsetmiyordu..
Gerçi bahsedilmemesi belki daha iyidir o bunalımlı zamanları yaşarken bu siğilleri ilk kez farkeden birilerinin bir de koter sonrası acıyı okumaları daha da kötü olabilir..
Ben de kriyodan bahsedeyim: Dondurma işlemi. 3 seansta yapıldı..Çokça siğil vardı ki arkada daha yoğundu..Kriyo sadece 5-6 tane döktü..Doktorum baktı olmuyo Aldara verdi.
Ancak bu krem sayesinde azalttım..Daha var ama Aldara ile atacağım hepsini..
Dondurma işlemini, bilmem kaç derecede dondurulmuş bir bileşimin fısfıs şeklinde siğillere yoğun olarak fıslatılması diye ifade edebilirm..yoğun tutulan sürede biraz acı veriyor ama acıdı diyosun doktor öbür siğile geçiyo ertesi gün hiçbirşeyin kalmıyor acı anlamında..Ama dediğim gibi bende çok işe yaramadı..Doktor "sana kıyamadım" dedi canımı acıtmamak anlamında..Acı diyorum ama korkulacak bir acı değil bu..tamamen doktorumun sağolası hassaslığı :)
CİSEMCİM ve diğer merak eden ARKADASLAR;
Bir forumda okudum..Koter izlerinin geçebildiğini şu cümleyle anlatmıştı şahıs..
" bendeki siyahlıkları -FURUCINA- isminde bir yara kremiyle 2 günde yok ettim
temiz cilt çıktı ortaya."
Hepinize güzel bir cilt dilerim :teytey: