cnmm bende anemi hastasıyım(((((((((((((( çevrımdışı olmussun yukarda msn adresim var eklermisin beni ( ve kansızlığımı çözmessem bende bunun üstesinden zor gelicem galiba bak bide bu çıktıı (((
Sevgili cissem buradan yazışalım isterseniz , msn'im aynı zamanda iş mailim sayılır çünkü:)))
Gözünü korkutmak için söylemedim inan.. sadece bağışıklık sisteminle çok alakalı bir durum bu. Çünkü vücudun güçsüz düştükçe virüsü atman zorlaşıyor. Eğer güçlüysen kendilerini göstermeye fırsat bulamazlar.. bende ilk başlarda çok kafaya takmıştım sonra "amaannn koyver gitsin" dedim.. Bütün hayatımı bunu düşünerek geçiremem ki.. Kendimi işime , kafayı dağıtmaya verdim. Şimdi inan aklıma bile kontrollerim nedeniyle çok ender geliyor. Çokta faydasını görüyorum.. Sonuçta siğil varsa taşıdığın tipin riski düşük tip olma ihtimali çok yüksek. Üstelik ben bakire olduğum için virüs tipini bile öğrenemiyorum. Eğer bakireysen şöyle düşün "Virüs rahminle temas etmediği için şanslısın. Üstüne de düşük risk taşıyor sayılırsın.. Birde kendini güçlü tuttun mu kurtulmaman için hiçbir sebep yok.. Eğer bakire değilsen yılda bir kez mutlaka smear testini yaptır.. ben olumlu düşünmek için hep fırsatlar yaratıyorum sana da tavsiye ederim. Arada bir siğil gördüğümde de "gidip aldırıyım" bari demeye başladım.. Hastalığı hafife almak değil ama kafaya takmamak adına yapıyorum bunu..
Bu arada kansızlıkla ilgili yazmayı unutmuşum. Kan testlerini de 8-9 ayda bir yaptırıyorum , genelde düşük çıkıyor. Hap kullanmayı sevmediğim için doğal yollardan elde etmeye çalışıyorum. Bende demir eksikliğine bağlı anemi olduğu için demir yönünden zengin şeyler tüketmeye çalışıyorum. Hayatta ağzıma sürmediğim harnup pekmezi gibi.. Kuru üzüm birebir ve çok rahat , çerez gibi yeniyor. Kırmızı eti biraz daha fazla tüketmek gerekiyor. Birde demir seviyesini sağlam tutmak için c ve b12 vitaminine ihtiyacın var. onlarıda meyvelerden sağlayabilirsin.
cnm bende bakireyim ama siğille hpv tipini öğrenebiliyosun ben 2. kez aldırıcam ve tip testi istiycem ama bakirelerde smear testi yapılmıyomuş doktorum öyle dedi cinsel hayat başlayınca yılda 1 kez yaptır dedi ve ven bu ara hiç bişey yiyemiyorum kendimede bakamıyorum moral eksilerde çok bunalımdayım psikolojimde çökmek üzere.. bendede kan ve demir yok malesef ve kansızlık sorunu çözülmesse daha çok hastalık yaşıycaz gibi bende kuru üzüme ve pekmeze başliim pekmez içiyodum arada ama üzümü yanımda taşısam ii olacak keşke bu bi kabus olsaydı ve uyanınca geçseydi(
merhabalar.benimde kardeşimde siğil varmış.yeni öğrendim ve günlerdir bu sayfayı hep okuduk.2 yıla yakın zamandır sadece 2 adet.dr gitti.semear testi verdik.perş de gazi üni cildiyede randevumuz var.Ankara da gaziye giden oldumu.ilk etapta yakarlarmı günmü verirler.eşinde görünürde bişey yokmuş.onunda test yaptırmasımı gerek.hepinize geçmiş olsun.bir defa beraber olmakla bulaşma olurmu acaba???bunu ben merak ettim.
Onu bende duydum.. İlk siğil alınıp patalojik inceleme yapıldı ama lezyon veya benzeri birşey görülmedi şeklinde bir rapor verildi. Tipleme için ayrı bir inceleme mi yapılıyor onu öğrenme şansım olmadı. Sonraki çıkan iki siğili de uğraşmak istemediğim için yaktırdım. Allah korusun bir daha çıkarsa inceleme istemeyi düşünüyorum ama tek çıkmasın varsın ben tipini bilmeyim diyorum.. Çünkü çıkmadığı zaman "seni vücudumdan atmama az kaldı" diye gaz veriyorum kendime:)))
Birde aşısını olmayı düşünüyorum. Bana gardasil önerdi doktorum. 4 tipe karşı koruyormuş ve 45 yaşına kadar uygulanabiliyormuş. Sanırım dünya sağlık örgütünün onayladığı ve resmi aşı kapsamına alınan aşı gardasilmiş.. İnsan tedirginde oluyor ama ilerde daha büyük sorunlar yaşamamak için bunu yaptırmalıyız diye düşünüyorum..
merhabalar.benimde kardeşimde siğil varmış.yeni öğrendim ve günlerdir bu sayfayı hep okuduk.2 yıla yakın zamandır sadece 2 adet.dr gitti.semear testi verdik.perş de gazi üni cildiyede randevumuz var.Ankara da gaziye giden oldumu.ilk etapta yakarlarmı günmü verirler.eşinde görünürde bişey yokmuş.onunda test yaptırmasımı gerek.hepinize geçmiş olsun.bir defa beraber olmakla bulaşma olurmu acaba???bunu ben merak ettim.
ben gittim gazi üniversitesine bilgililer bu konuda şüphem yok ben siğil yokken kontrole gitmiştim yanlız tam olarak rahtlatıcı açıklayıcı birşey sölemiyorlar ağızlarından lafı zorla alıyorsunuz sorun o yüzden ve mümkün olduğu kadar bilgili gidin çünkü bölüm jinekolojik onkoloji olduğu için adamlar öle vakalarla karşılaşıyorki iki siğil onlara hafif kalıyor ve hastayı rahatlatmak için bilgi vermeyi gereksiz görüyorlar siz sormadıpınız sürece. hangi doktora aldınız randevu özele almadıysanız direk asistanlar bakıyor onlar konusunda bir fikrim yok
Onu bende duydum.. İlk siğil alınıp patalojik inceleme yapıldı ama lezyon veya benzeri birşey görülmedi şeklinde bir rapor verildi. Tipleme için ayrı bir inceleme mi yapılıyor onu öğrenme şansım olmadı. Sonraki çıkan iki siğili de uğraşmak istemediğim için yaktırdım. Allah korusun bir daha çıkarsa inceleme istemeyi düşünüyorum ama tek çıkmasın varsın ben tipini bilmeyim diyorum.. Çünkü çıkmadığı zaman "seni vücudumdan atmama az kaldı" diye gaz veriyorum kendime:)))
Birde aşısını olmayı düşünüyorum. Bana gardasil önerdi doktorum. 4 tipe karşı koruyormuş ve 45 yaşına kadar uygulanabiliyormuş. Sanırım dünya sağlık örgütünün onayladığı ve resmi aşı kapsamına alınan aşı gardasilmiş.. İnsan tedirginde oluyor ama ilerde daha büyük sorunlar yaşamamak için bunu yaptırmalıyız diye düşünüyorum..
inşallah cnm atarız o virüs denen şeyi vücudumuzdan kabusum oldu artık benim daha 1 ay oluyo ve yine yakılacak bende aşı olmadım henüz ama olmam lazım ama ne duydum 2011 de hpv tedavi edici aşı çıkacakmış ne kdar doğru o kadar beklemek ii olurmu bilmiyorum yada bu aşıyı olup üstüne bide onu olsak nolurkibu aşı 5 yıl koruyo ama diğeri tedavi ediyomuş sanırım..bide hpv tipini öğrenmekte fayda var inşallah bizim ilerlememiştir (
Canım hpv virüsünü tedavi eden bir aşı yok henüz. Piyasadaki her iki aşıda koruma amaçlı..
Varolan hpv virüsü başka bir tipe dönüşmüyor ama bir tipin varolması diğerlerini almayacağın anlamına gelmiyor.. O nedenle aşıyı olup en azından diğer tiplere karşı korunmakta fayda var..
Birde virüsü alıp vücudundan atan hastaların aynı tipe karşı bağışıklık kazandığı söylenmişti bana. Vücudumdan atınca daha da kabul etmem bu davetsiz misafiri:)))
2011 deki aşı ile ilgili hiç bir duyumum olmadı, inşallah doğrudur.
senin ne zamandır çıkmıyo sanrıım 1 yıl olmuştu değilmi benim 24 gü önce yakıldı yeniler çıkıyoo(((((((((((((((( ölücem kahrımdan ooofff offfff ne diiim kii ((((((((
slm kızlar sanki bnde gene bitane çıktı gibi emn diilim acaba önceden yaktırdıklarımın izimi yoksa tkrr mı cıktı anlamadm doktora gtmk istemyrm artık doğal bişler önerebilirmsnz dün sirke sürdm sabah akşam devammı etsem kednme dokunamyrm bile psikolojm alt üst oldu sigarayı azaltmam gerekirken daha fazla içmeye başladm stresten aşıyı bidahaki ay olcm szce hangisni yaptrym gardasili yaptrmk daha mantıklı geldi bana yaptran varmı?bide bn eski iç çamaşarlarımı atmadm acaba onlardanmı çıkıo hala gerçi doktorum atma öle geçmez demişti bi akıl verin napmam lazım
Canım senin ilk ayların... O nedenle biraz inatçı olmaları doğal.. Virüs zamanla atılabiliyor vücuttan. Sen kendine iyi baktıkça virüs güç kaybedip etkisini yitirmeye başlar.. O şekilde düşünmeye çalış olur mu? Moralini bozma:)))
İnatçılarsa sen daha inatçı olacaksın. Anında müdahale edersen çoğalmalarının önüne geçersin.
Birde virüsle enfekte olmuş arkadaşlar siğillerinize duyduğunuz herşeyi sürmeyin bence.. Birşeyler sürerken o salgıyı vücudunuzun başka yerlerine de bulaştırıyor olabilirsiniz. En sağlıklı tedavi doktor kontrolünde yapılandır..
merhaba arkadaşlar bende de siğil var ama makat çevresinde benim teşhis ettiğim 3tane ve 1i gittikçe uzamaktaeşimde de var anladığım kadarıyla onda olduktan sonra bana da geçti
bunun için hangi doktora gitmem gerekiyor?
yakmak veya dondurmak hangisi daha iyi?
ücretleri neler? çok sordum biliyorum ama bebek istiyorum ve en kısa zamanda çaresine bakmam lazım anadolu yakası ümraniyede oturuyorum önerebilceğeniz doktor varmı?
cevaplarınız için şimdiden tşk ederim
CİSSEM
ve
Herkese selam,
Haziran'10 - ilk 2 haftası..Stresin ne olduğunu ilk defa anladıgım zaman dilimi..
1 hafta içinde saçlarımı beyazlattım..O derece..Estetik açıdan bir sorun yok..Yine güzelim kaydirigubbakcemile2
Bilinmezlik insanı strese sokar..
Bildikçe güçlenir ve sonuca yönelik hareket etmeye başlarız..
Bu siğiller; zamanla onları hakettikleri kadar ciddiye almamı ve hayatımın sahibi olmadıklarını onlara gösterecek kadar güçlü olmam gerektiğini hatırlamama neden oldular..
-Siğillerin çıktıkça dağılmadan yok ettireceksin (yaptırabiliyosan Smear-ini düzenli yaptıracaksın) KORKMAMIZ GEREKEN ŞEY SİĞİLLER DEĞİL RAHİM AĞZI KANSERİ.
-Gereksiz yere şeyini bızıklayıp durmayacaksın..Yaktır/Dondur/Sirkeli Pamuk bas/ Birilerinin Dediği gibi İncir Yaprağı Sütü Akıt üzerlerine/ Asitli ilaçlar kullan...vs. yak onları ama hergün bakıp bakıp moralini bozma..Haftada 1 bak mesela..
-Stres yaptıkça siğillerin çoğalıyorsa ya da siğillerin çıktıkça stres yapıyorsan tek çözüm var...Onların yüzünden strese girmiyecek ve ölümlerini zevkle izleyeceksin..
-Aşı olanların yorumlarını okudum.."Siğillerim bir süre sonra yok oldu" diyorlar..O zaman ne yapacağız..
İyi besleneceğiz
+
6 aylık periyodu içeren aşımızı ---Gardasil (4tip koruma) ya da Ceravix (doktorum bunun 2 tipe karşı korudugunu ama tipler arası çaprazsal korumaları kapsadıgını söyledi ve bunu önerdi) --- olacağız cila olarak..
--Ve bu sayfaya girip bakacağımız tekşey kime ne olmuş nasıl bitmiş olacak..Çözüm gösteren yorumları okuyacağız .. Moral bozanları değil..
--Partnerin var mıydı bu konuyla ilgili birşey hatırlayamadım kusura bakma..Sen iyileşene kadar temaslarınıza da biraz dikkat edin derim..En aızndan psikolojik olarak rahatla..
--Bu arada ben de kriyo yaptırdım.. Benimkiler den 3 tanesi düştü..
Bazen kaşıntı oluyor ama kaşımıyorum..
2. seansa bu hafta gideceğim..
Gelişmelerden sizleri haberdar ederim..
*Çevrenizdekileri -Gerekirse Çaktırmadan- ama Mutlaka Bilgilendirin ve Bu Bilgilendirmeye Eşinizden Başlayın..
Hepimize Geçmiş Olsun
tşk ederim fingerprint bende ömrümde bu kadar stresi moral bpzukluğunu yaşadığımı hatırlamıyorum çok üzücü oluyo evet ama çok şükürki sizler varsınızda bu bana bi teselli oluyor ve tek umudum bi gün bu virüsün vucudumdan gitmiş olmasıdır..benim bide kansızlık sorunum var bunu çözmem gerek ve bağışıklık sistemimi güçlendirmem gerek ve en önemlisi bide inannçlı olmak inşallah geçer bu günler ama lütfen iyileşen herkes yassın buraya ben kurtuldum bitti desin hpv negatif desin anlatsın nolurr(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?