S
siyahkelebek
Ziyaretçi
cnmm bende anemi hastasıyım(((((((((((((( çevrımdışı olmussun yukarda msn adresim var eklermisin beni
( ve kansızlığımı çözmessem bende bunun üstesinden zor gelicem galiba bak bide bu çıktıı
(((
Sevgili cissem buradan yazışalım isterseniz , msn'im aynı zamanda iş mailim sayılır çünkü:)))
Gözünü korkutmak için söylemedim inan.. sadece bağışıklık sisteminle çok alakalı bir durum bu. Çünkü vücudun güçsüz düştükçe virüsü atman zorlaşıyor. Eğer güçlüysen kendilerini göstermeye fırsat bulamazlar.. bende ilk başlarda çok kafaya takmıştım sonra "amaannn koyver gitsin" dedim.. Bütün hayatımı bunu düşünerek geçiremem ki.. Kendimi işime , kafayı dağıtmaya verdim. Şimdi inan aklıma bile kontrollerim nedeniyle çok ender geliyor. Çokta faydasını görüyorum.. Sonuçta siğil varsa taşıdığın tipin riski düşük tip olma ihtimali çok yüksek. Üstelik ben bakire olduğum için virüs tipini bile öğrenemiyorum. Eğer bakireysen şöyle düşün "Virüs rahminle temas etmediği için şanslısın. Üstüne de düşük risk taşıyor sayılırsın.. Birde kendini güçlü tuttun mu kurtulmaman için hiçbir sebep yok.. Eğer bakire değilsen yılda bir kez mutlaka smear testini yaptır.. ben olumlu düşünmek için hep fırsatlar yaratıyorum sana da tavsiye ederim. Arada bir siğil gördüğümde de "gidip aldırıyım" bari demeye başladım.. Hastalığı hafife almak değil ama kafaya takmamak adına yapıyorum bunu..
Bu arada kansızlıkla ilgili yazmayı unutmuşum. Kan testlerini de 8-9 ayda bir yaptırıyorum , genelde düşük çıkıyor. Hap kullanmayı sevmediğim için doğal yollardan elde etmeye çalışıyorum. Bende demir eksikliğine bağlı anemi olduğu için demir yönünden zengin şeyler tüketmeye çalışıyorum. Hayatta ağzıma sürmediğim harnup pekmezi gibi.. Kuru üzüm birebir ve çok rahat , çerez gibi yeniyor. Kırmızı eti biraz daha fazla tüketmek gerekiyor. Birde demir seviyesini sağlam tutmak için c ve b12 vitaminine ihtiyacın var. onlarıda meyvelerden sağlayabilirsin.
Son düzenleyen: Moderatör: