Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar siğiller var ise mutlaka ama mutlaka önce siğilleri yok etmek gerekiyor. Çünki siğiller var iken cinsel birliktelikte karşı tarafa bulaşması %100 ihtimal. İlk önce yaktırma yada dondurma yada ilaçlar herneyse siğilleri yok etmek gerekir. Doktorlarda o yüzden ilk etapta bunları uyguluyor. Ha sonrasında ise aşınızı olmak istiyorsanız olun derim. Hep söyledim yine söyleyeceğim. Ne olursa olsun. Servisk kanseri aşısının bu lezyonları önlemede yardımcı olduğunu düşünüyorum. Tabi en büyük faydası ise daha ilerisi için. Doktorlar herkese aşıyı önermiyor. Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da doktorların çeşit çeşit görüşleri var. Bazıları virüsü kapmışsanız aşı olmanıza gerek yok artık, smear testlerinizi ihmal etmeyin, kontrollerinizi ihmal etmeyin yeter diyor. Bazıları ise aşıyı ol için rahat etsin diyor. Ben psikolojik olarak aşı olunca bunların geçeceğine inandım(dediğim gibi kendimi böyel inandırdım). Çok şükür aylardır siğil yok. Smear testlerimde temiz. Sadece hayatımda bir kez kuaföre gidip ağda yaptırdım ve derim yırtıldı epeyce bir tahriş oldu kanadı, o kanama ile tahrişle (doktorun söylediği şey bu) bir iki siğil çıktı. Ve aldara kullandım geçti. Size tavsiyem, virüsle enfekte olan bölgeyi kesinlikle tahriş etmeyin. Küçük mikroskobik çizikler, jilet çizikleri siğillerin tekrar tekrar oluşmasını sağlıyor. Ağda bile yapıyorsanız minik minik kanamamasına çok dikkat edin. Dediğim gibi bu söylediğim şey haricinde aylardır bende siğil yok. Çok şükür gayet iyiyim kendime dikkat ediyorum. Yüksek riskli tip taşıdığım içinde smear testini ihmal etmiyorum. Moralinizi bozmayın lütfen. Önlemlerinizi alın ve hayatın tadını çıkarın derim. Sağlıkla kalın...

canım benim seninle daha önce hiç konuşmadık ama bu forumu o kadar dikkatli okudum ki seni özellikle çok iyi hatırlıyorum. hastalığını öğrendiğini yüksek risk olduğunu öğrendiğindeki üzüntünü ve sonrasında kendini toparlayışını. ilgimi çekmişti...

geçen bir siğili yanlışlıkla kaşırken kanattım hala aldara kullanıyorum geçmiyo dün gece de tekrar kanadı. başka küçük bir siğili yine dün gece jiletle kanattım. herşey yolunda giderken valla bu canımı sıktı. tekrar doktora gidip bunu anlatmam gerekirmi yoksa aldarayı daha geniş bölgeye mi yayarak kullansam ne dersin?

ayrıca dediğin gibi aksatmadam smear testi yaptırdığımız zaman zaten rahim ağzı kanseri için önlem almış oluyoruz. ben smear testinin aşıdan daha öncelikli olarak gerekliliğine inanıyorum. ama yine senin de dediğin gibi psikolojik olarak rahatlamak adına da yaptırmayı istiyorum.... bilgilerin için çoook teşekkürler.......

Bende teşekkür ederim. Dikkate aldığınız için.
Canım siğilli olan bölgeyi tahriş etmemek gerekiyor asla. Yakıldıktan sonra yada dondurulduktan sonra yada her ne ile olursa olsun siğil tedavisi yapıldıktan sonra o bölgeye çok iyi bakılması gerekiyor. Biocadin losyon vermişsti doktorum bana. Birde bactroban krem. 3 gün bunları kullanıp sonrasında aldaraya başlamıştım. Yüksek riskli tip taşımama rağmen evet siğillerde vardı hemde epeyce fazla. Ama sadece 2 kere donduruldu. Ve sonrasında çok şükür. O kuaför olayından sonrada bir daha çıkmadı. Artık ne jilet ne ağda. Eldivenle yapıyorum temizliğimi artık.

Soruna gelince, ben derim ki önce siğillerin çaresine bak. Yaktıracakmısın, dondurtacakmısın, yada ilaçlamı yapacaksın bilmiyorum. Siğiller küçük ise krio (dondurma) ve aldara çok iyi sonuç veriyormuş. Doktorumun söylediği bu. Bende de işe yaradı çok şükür. Bunu yaptıktan sonra aldaraya aksatmadan devam et derim. Ama önce siğillere çare bulun. Çünki siğil oldugu zaman bulaştırıcılık %100 denecek kadar fazla. Evet aldara siğilleri yok ediyor ama biraz uzun vadede oluyor bu. Birde tabi bu arada tekrar enfekte olmamak gerekiyor. Bekar yada evli hiç farketmez. Cinsel yaşamınız olabilir. Bu meretin geçmesi için illa tam birleşme olması gerekmiyor. Tedavi olurken sadece çok dikkat edin ki pinpon etkisi olmasın. Yani partnerinize geçmiştir yada onda vardır, siz tedavinizi olursunuz ama birlikte olursanız tekrar enfekte olursunuz. Bu böyle sürüp gider. O yüzden bir müddet ara vermek çok sağlıklı olur. Biliyorsunuz %1 ihtimalde olsa bu virüs başka türlü yollardan da bulaşabiliyor. Çok sabırlı olmak ve asla moral bozmamak gerekiyor. Hala neden geçmedi diye sıkıntı yapmamak gerekiyor. İstersen doktorunla bir konuş canım...

Birde şu konu var. Arkadaşlar genital siğiller tokalaşma ile felan birbirimize geçmez. 8 yaşında bir kızım var. Yapışık ikiz gibiyiz kuzumla. Geçseydi çoktannn geçerdi. Sadece elde çıkan siğiller yani hpv nin farklı bir tipi eğer temas ettiğiniz kişilerin ellerinde yara bere çizikler var ise onlara geçmesi bir ihtimaldir. Ama genital hpv de tokalaşma ile bulaşma gibi bir risk yok. Bunu özellikle söylüyorum. Eğer bu şekilde olsaydı karantinaya alınmamız gerekirdi sanırım.

Bilinçli olalım sadece. Taşıdığımız hastalığın bilincinde olup tedavimizi olalım. İllaki bu siğillerin nüksleri bitecek birgün. Yada çok seyrekleşecek. Lütfen ama lütfen moralinizi bozmayın. Hem cildiye hem kadın doğum doktorumun bana dediği buydu. Moralini bozarsan daha çoookkkk yıllar bunlarla yaşarsın. Bunun tedavisi %60 moraldir. Sizlerde bunu unutmayın lütfen. Kesinlikle önemsememezlik yapmayın. Ama oturup karalarda bağlamayın. Bilinçli olup tedavinizi olun, kontrollerinizi aksatmayın yeter. Sabır ve biraz zamanla herşey yoluna girecektir emin olun. Tekrar tekrar çok geçmiş olsun herkese. Sevgiyle ve sağlıkla kalın...

Son düzenleme:
HPV virüsü her türlü tensel temas ile bulaşıyor.
Bunu ben demiyorum, Dünya Sağlık Örgütü söylüyor.
Eğer "tokalaşmayla geçmiyor" veya "ben kızıma bulaştırmadım" diyorsanız ya uzmanlardan daha fazla biliyorsunuz, ya çok kadercisiniz, ya da bilimi umursamıyorsunuz demektir.
Unutmayın; bilmediğimiz konuda varsayımlarla ya da örneklerle kimseye yardımcı olamayız.
Bilgilenmek çok önemli.
Bilgilenen insan zaten HPV'den korunmanın yolunu bulacaktır:KK66:
Bilgilenmemeye yemin edenlerse bugün yaktırıp, yarın dondurup bir sonrakinin ne zaman çıkacağını düşünerek hayatını geçirecektir.

Eğer "tokalaşmayla geçmiyor" veya "ben kızıma bulaştırmadım" diyorsanız ya uzmanlardan daha fazla biliyorsunuz, ya çok kadercisiniz, ya da bilimi umursamıyorsunuz demektir.
Unutmayın; bilmediğimiz konuda varsayımlarla ya da örneklerle kimseye yardımcı olamayız.
Bilgilenmek çok önemli.
Bilgilenmemeye yemin edenlerse bugün yaktırıp, yarın dondurup bir sonrakinin ne zaman çıkacağını düşünerek hayatını geçirecektir.

Sizin kesinlikle samimi olduğunuzu düşünmüyorum. şu yazı tarzınız hiç hoş değil. tokalaşmayla geçermi akıl var mantık var. siz hariç herkes benim gibi düşünüyor. bilgilerinizi kendinize saklayın. kırıcı olmak istemiyorum ama sizi daha öncede uyardık. sizde bu hastalık yok belli. olsa böyle dalgaya vurur gibi konuşamazdınız emin olun.....

Bilgilenmek çok önemli.

Valla güzelim inan yazdım yazdım sildim :))) Ne desem boş gibi geldi. Sana yanlış bilgilerinle mutluluklar diliyorum ne diyeyim başka. Sevgiyle kal....

Mrb arkadaşlar... a.s.
Çok uzun bir aradan sonra yine bu topikteyim :lepi:sositososito

Bilgilenmek çok önemli.

Arkadaşım sen dalga mı geçiyosun bu kadar insanla? Ne yaptığını zannediyosun bu bilgilerle... Senin dediğin gibi olsaydı bütün dünya virüsün esiri olurdu o zaman.
Burda hepimiz bu hastalığı yaşıyoruz ve bi şekilde bişeylere sarılarak umut ediyoruz geçeceğine dair.. Sen burdaki herkesin umutlarını çalmakla kalmayıp onları dahada strese sokuyosun :mymeka:
Senin bahsettiğin uzmanları bilemem ama bu hastalığı bizzat yaşadım ve kısa sürede atlattım, bu nedenle yeterli tecrübeye sahibim..
Üstelik senin küçümsediğin tedavi yöntemleriyle kurtuldum..
Bence sen biraz oturup düşün canım yerimseniben

arkadaşlar siğillerim 5 e yükseldi. yani siğilin birgün çıkacağı zaten bilinen gerçek. çıktıkça çaresine bakıcaz orası tamamdır. kabullenmiş durumdayım başa gelen çekiliyo. ama hpv negatif çıktığı anda vede hiçbir ilişkim cinsel beraberliğim olmamasına karşın bunlar niye çıkıyo ben bunu anlamıyorum. hele şu aldara da bitsin dra hesap soracam valla yapsın benim testimi bidaha :KK43:((

aquarius80 öncelikle çok fazla dert etme siğilleri kendine.. cinsel birlikteliğin olmasına gerek yok, ağdadan yada ortak kullanılan bi eşyadan (iç çamaşırı ve havlu gibi) virüsü kapabiliyoruz :KK43:
sonuç olarak şuan hpv lisin.. işe bunu kabullenerek ve sanki doğal bişeymiş gibi farzederek başla..
genital bölgenin hijyenine dikkat et, ilaçlarını aksatma. sadece aldara tedavisi görüyorsun sanırım.. yenilerinin çıkmasını önleyecektir bir süre sonra yerimseniben
bu dönem içersinde yani bütün siğillerin bitene kadar stresten uzak durmaya çalış, moralini hiç birşeyin bozmasına izin verme.. hep gülümse cnm :lepi:
yediğine içtiğine dikkat edersen bağışıklığında güçlenir zaten bağışıklık stres moral kadar önemli bu hastalık için..
ben sadece 6 ay uğraştım bunun için.. üstelik 60-70 tane siğillerim vardı benim gamyoncuiremsu
bizler bu şekilde atlattık bunu.. umarım sizlerde en kısa sürede atlatırsınız.. a.s.

arkadaşlar siğillerim 5 e yükseldi. yani siğilin birgün çıkacağı zaten bilinen gerçek. çıktıkça çaresine bakıcaz orası tamamdır. kabullenmiş durumdayım başa gelen çekiliyo. ama hpv negatif çıktığı anda vede hiçbir ilişkim cinsel beraberliğim olmamasına karşın bunlar niye çıkıyo ben bunu anlamıyorum. hele şu aldara da bitsin dra hesap soracam valla yapsın benim testimi bidaha :KK43:(([/be

BEBİŞİM BENCE DOKTORUNA DANIŞARAK BEN ALDARA YERINE PADOFİLİN KULLANMANI TAVSİYE EDERİM.BIDE TEKRAR TEKRAR CIKIOSA BEN YAKTIRMANI TAVSIYE EDICEM AYNI YERLERDEN ISE EYER '''''' BU ARADA BI TEK CINSEL ILISKIYE DAYALI CIKMADINI BILMEN LAZIM UZUNTU ,DENGESZ BESLENME BU TUR SEYLER COK COK ETKILI ''''''
BEN BALIK YAGI KAPSULUMU , B12 WITAMINIMI TAZEE MEYWE ZEBZEMI YERIM BUNLAR CK ONEMLI BEN WITAMIN KULANMANI TAVISYE EDICEM SENIN.... BENIM FIKRIM ALDARA BITSIN YA KOTER YAPTIR YADA BI SURE PADOFIN KULLANMAN OLUR KIB :) mucuk:)

ben bır sey soylemek ıstıyorum hpv kolay kolay vucuttan atılan bırsey dıl zaten kımsede gecer gıbı bı kelıme kullanmıyooo bız hepımız hpv baslangıc sevıyesınde oldumuzu misal düşünelim amacımız hpv yüksek tiplerinden korunmak ,tekrar acı cekmekten kacınmak ama bunu burdakı bayanları ürküterek yapmayalım bu sitede fikri olan konussun ama yaşayanlar daha bilinçli en azından bu sıgıl hpv et benı belkıde seyrını yaşamayanlardan daha iyi bıldını düşünmekteyim ben kısaca sağdan soldan alınıan abuk sabuk bılgılerle ÜRKÜTMEYiN burdaki insanları hele ilk okuyanlar ( kendımı dusunuyorumda ağlıyodum ben bugun ne yapcamı dusurken 2 sene sona evlenırken napcamı dusunuyordum evlencem insana ne dicemi dusunuyordm ama 7 aydır koter ışlemı sonrası kurtuldum cok sükür)))
kısaca hpv ıleşmedıyse eyer doru ten temasıyla gecerrr ama ileştiyse kışi kendıne ıyı bakıyorsa wıtamın ws alıosa ılesme sonrasında wucudu dırencsızlık durumu gostermedı surece tokalaşmayla şöyle boyle dıyerek bole selerle gecmez her yıl sadece hpv 500.000 kadın kendınden bıle haberdar olmadan yakalıo kımın de 6 ay sonra cıkıo kımınde 10 yıl sonra wucudun gosterdı dırence we tıpıne gore deyısıyor bu durum

MORAL BESLENME UYKU WITAMIN WE HPV YÜKSEK TIPLERINE KARSI AŞI OLUN SEWGILI ARKADAŞLARIM ...

sağolun arkadaşlar yaa iyiki varsınız... inanın bunu öğrendiğimde bende şoktaydım artık alıştım. ben daha önce evliydim bu virüsü eşimden aldım yani hayatımda hiç birlikteliği olmamış biri değilim. belkide sizlerin dediği gibi farklı yerlerden de almış olabilirim ama eşimden almış olduğum baya güçlü ihtimal. ben siğillerimin tedavisi sırasında ve sonrasında hiçbir ilişkide bulunmadığımı belirtmek istemiştim. ben siğilleri sorun etmiyorum ve kimse de sorun etmesin zaten nasılsa geçicek bunlar. kendimize iyi bakmamız yeterli zaten. benim kafama takılan ben smear testiyle birlikte hpv cinsini de öğrenmek istedim. dr tamam dedi. test yapıldı ama bende 20 gün öce hpv negatif çıktı. tabiiki cinsini de öğrenemedik. o günlerde yeni çıksan siğilim yoktu. yani testte negatif çıkacak kadar kendime iyi bakmışken bunlar ne oldu da böle yine çıkıverdi anlamadım. hani şu an cinsel birlikteliğim de yok. diyim ki bu kadar zamanda tekrar enfekte oldum. ayrıca daha önce bikaç aldara sürmekle geçen siğiller şimdi aynen duruyo. kaç gün oldu onlar bana ben onlara bakıyoruz :)) hay allah yaa güliyimmi ağlıyımmı :s

sağolun arkadaşlar yaa iyiki varsınız... Inanın bunu öğrendiğimde bende şoktaydım artık alıştım. Ben daha önce evliydim bu virüsü eşimden aldım yani hayatımda hiç birlikteliği olmamış biri değilim. Belkide sizlerin dediği gibi farklı yerlerden de almış olabilirim ama eşimden almış olduğum baya güçlü ihtimal. Ben siğillerimin tedavisi sırasında ve sonrasında hiçbir ilişkide bulunmadığımı belirtmek istemiştim. Ben siğilleri sorun etmiyorum ve kimse de sorun etmesin zaten nasılsa geçicek bunlar. Kendimize iyi bakmamız yeterli zaten. Benim kafama takılan ben smear testiyle birlikte hpv cinsini de öğrenmek istedim. Dr tamam dedi. Test yapıldı ama bende 20 gün öce hpv negatif çıktı. Tabiiki cinsini de öğrenemedik. O günlerde yeni çıksan siğilim yoktu. Yani testte negatif çıkacak kadar kendime iyi bakmışken bunlar ne oldu da böle yine çıkıverdi anlamadım. Hani şu an cinsel birlikteliğim de yok. Diyim ki bu kadar zamanda tekrar enfekte oldum. Ayrıca daha önce bikaç aldara sürmekle geçen siğiller şimdi aynen duruyo. Kaç gün oldu onlar bana ben onlara bakıyoruz :)) hay allah yaa güliyimmi ağlıyımmı :s

ya zaten o semar sımır o teste ıste tıplerı dıl emın dılm ben ama bende de bısı cıkmadı bı kez daha yaptır yane yuksek tıpler belkı cıkıo kanser turlerı gbı bana dr ole demıstı tıpını we kanser tıpımı ws bı bakalım dıe yaptı _____________ bu arada cıdden sen aldara dıl padofın yazdır padofın ıyı gelırrrr dr yazdır dewlette bak oduo :KK66:

ya bendede çıktı birşeyler
ben de hiç birşey yoktu.ağda yaptırırken kaptığımı düşünüyorum çünkü ağdadan bi kaç gün sonra çıktığını farkettim.senağlama
belki de kıl kökü iltihabıdır bendeki
çünkü bikini bölgemde
bendeki kırmızımsı.sivilceye benzetiyorum mafoldumben

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar özür dileyerek bir şey sormak istiyorum,bu siğil nasıl bir şeydir?bende de çıktı bişeyler,sivilce gibi ama içi boş hani kıl dönmesi oluyo ya onun gibi,önce kıl dönmesi zannettim ama 5-6 tane tespit ettim ve kıl dönmesi gibi değil sivilceye benziyor içi boş.bir kaç aydır bir tane cıkıp gidiyordu,bu sefer cok cıktı.bu nedir acaba cok üzgünüm:KK43:bu sıralar aşırı stresli olduğumu eklemek isterim,ondan mı ki????

işte sizin bilimden uzak değerlendirmeniz

Mrb arkadaşlar... a.s.
Çok uzun bir aradan sonra yine bu topikteyim :lepi:sositososito

Senin bahsettiğin uzmanları bilemem ama bu hastalığı bizzat yaşadım ve kısa sürede atlattım, bu nedenle yeterli tecrübeye sahibim..
Üstelik senin küçümsediğin tedavi yöntemleriyle kurtuldum..
Bence sen biraz oturup düşün canım yerimseniben

**
işte önemli bir sorun

arkadaşlar siğillerim 5 e yükseldi. yani siğilin birgün çıkacağı zaten bilinen gerçek. çıktıkça çaresine bakıcaz orası tamamdır. kabullenmiş durumdayım başa gelen çekiliyo. ama hpv negatif çıktığı anda vede hiçbir ilişkim cinsel beraberliğim olmamasına karşın bunlar niye çıkıyo ben bunu anlamıyorum. hele şu aldara da bitsin dra hesap soracam valla yapsın benim testimi bidaha :KK43:((

ve işte sizi cahilce yön göstermeniz.
aquarius80 öncelikle çok fazla dert etme siğilleri kendine.. cinsel birlikteliğin olmasına gerek yok, ağdadan yada ortak kullanılan bi eşyadan (iç çamaşırı ve havlu gibi) virüsü kapabiliyoruz :KK43:
sonuç olarak şuan hpv lisin.. işe bunu kabullenerek ve sanki doğal bişeymiş gibi farzederek başla..
genital bölgenin hijyenine dikkat et, ilaçlarını aksatma. sadece aldara tedavisi görüyorsun sanırım.. yenilerinin çıkmasını önleyecektir bir süre sonra yerimseniben
bu dönem içersinde yani bütün siğillerin bitene kadar stresten uzak durmaya çalış, moralini hiç birşeyin bozmasına izin verme.. hep gülümse cnm :lepi:
yediğine içtiğine dikkat edersen bağışıklığında güçlenir zaten bağışıklık stres moral kadar önemli bu hastalık için..
ben sadece 6 ay uğraştım bunun için.. üstelik 60-70 tane siğillerim vardı benim gamyoncuiremsu
bizler bu şekilde atlattık bunu.. umarım sizlerde en kısa sürede atlatırsınız.. a.s.

**
tam olarak ne diyorsunuz?
bırak siğiller çıksın, sen çıktıkça kurtul onlardan diyorsunuz.
Neden siğillerin çıkmasını engelleyecek bir süreci önermiyorsunuz?
Sakın uzmanların söylediklerine kulak tıkadığınız için olmasın!
Sizde 60-70 siğil çıktı diye, siz zamanında yeterli önlemi almadınız diye herkesin ayı açıları yaşaması mı gerekiyor?
"Rahim ağzı kanseri aşısı olmak, sizi birçok HPV türünden koruyacaktır" demek bu kadar zor mu?
Dünyadaki tüm araştırmacıların söylediği şeyi inkar ederek mi insanlara yol göstereceksiniz?
Devam edin o zaman. Siğiller çıksın, siz gidip yaktırın. Bu arada henüz size bulaşmamış HPV türlerinden korunmak için hiçbir çaba göstermeyin!
Aşı pahalı diye bağırın ama her bir yaktırma seansının veya kremin bedava olduğunu düşünün.
Umarım bir gün HPV'den kurtulursunuz...

Sizin kesinlikle samimi olduğunuzu düşünmüyorum. şu yazı tarzınız hiç hoş değil. tokalaşmayla geçermi akıl var mantık var. siz hariç herkes benim gibi düşünüyor. bilgilerinizi kendinize saklayın. kırıcı olmak istemiyorum ama sizi daha öncede uyardık. sizde bu hastalık yok belli. olsa böyle dalgaya vurur gibi konuşamazdınız emin olun.....

Siz bir öğretim görevlisiymişsiniz. Ne öğrettiğinizi bimiyorum ama öğrenmediğinizi biliyorum.
Hadi bana inanmadınız, hadi doktorunuza sormadınız, Google'a sadece "tokalaşma HPV" yazıp küçük bir aama da yapmadınız değil mi?
Ya da hadi Türkçe kaynaklara güvenmediniz "hand shaking HPV" de yazmadınız değil mi?
Çünkü eğer bunlardan birini yapmış olsaydınız bu kadar cahilce bir cevap vermezdiniz.
TEKRAR SÖYLEMEK ıSTıYORUM!!!
HPV virüsü tokalaşmayla bile bulaşabilir...
Bunu inkar etmek bilimsel gerçekliği inkar etmektir.

ya bendede çıktı birşeyler
ben de hiç birşey yoktu.ağda yaptırırken kaptığımı düşünüyorum çünkü ağdadan bi kaç gün sonra çıktığını farkettim.senağlama
belki de kıl kökü iltihabıdır bendeki
çünkü bikini bölgemde
bendeki kırmızımsı.sivilceye benzetiyorum mafoldumben

janım benım hpv vürüsü vucuda 2 ve 9 ay gbı bı donem once yerleşmektedir hemen zaman kaybetmeden dr git ıcın rahatlar en azından

tam olarak ne diyorsunuz?
bırak siğiller çıksın, sen çıktıkça kurtul onlardan diyorsunuz.
Neden siğillerin çıkmasını engelleyecek bir süreci önermiyorsunuz?
Sakın uzmanların söylediklerine kulak tıkadığınız için olmasın!
Sizde 60-70 siğil çıktı diye, siz zamanında yeterli önlemi almadınız diye herkesin ayı açıları yaşaması mı gerekiyor?
"Rahim ağzı kanseri aşısı olmak, sizi birçok HPV türünden koruyacaktır" demek bu kadar zor mu?
Dünyadaki tüm araştırmacıların söylediği şeyi inkar ederek mi insanlara yol göstereceksiniz?
Devam edin o zaman. Siğiller çıksın, siz gidip yaktırın. Bu arada henüz size bulaşmamış HPV türlerinden korunmak için hiçbir çaba göstermeyin!
Aşı pahalı diye bağırın ama her bir yaktırma seansının veya kremin bedava olduğunu düşünün.
Umarım bir gün HPV'den kurtulursunuz...

Janım benım kımse buna tekrar tekrar yakalanmak ıstemıyor tabıkı ama ınsanlara tokasmayla bıle bulusan bı rahatsızlıkta lutwen dememenı ısterım TABIKI BUTUN KADINLAR HPV OLSN OLMASIN AŞI OLSUN BUNU BENDE DESTEKLIYORM EN AZINDAN HPV YUKSEK TIPLERINDEN KORUNUR HAKLISIN BU KONUDAA
ama insanlara bu kadr sert yaklasma sonucta ası olmayı bende tawısye edıorm halada soylemekteyım ama bu aşı ınsanların kendı tercıhıdır kıb.

bu arada asıyla alakalı bır sey soyelemek ıstıyorum asının tek dozu 240 ytl doktorr veya eger we bır ılac reprezantcınız tanıdınız war ıse sıze asıyı 170 tl getıyıyor bılgınız olsun

optum kızlar

Arkadaşlar yazılanları okudum bende bu virüsten taşıyorum maalesef 2008 in mayısında yaktırdım ihtimal eşimden geçti ama ogünden itibaren herhangi bir siğil çıkmadı bende. Sırf bu siğilden dolayı bu sene normal doğum yapamadım sezeryan olmak zorunda kaldım açıkcası hiç bir dr bu konu hakkında beni tam olarak aydınlatmadı bende internetten araştırdım. Genelde cinsel yolla bulaşan bir hastalık ama diğer yollarla bulaşma ihtimali çok düşük olsa da var. Smear testiyle tipleme yapılmıyo bunun için özel olarak akıntı kültürü aldırıp hpv tiplemesi istemesi gerekiyor dr un, bu hemen çıkan bir sonuç değil yaklaşık 3 haftayı buluyor. Bende 16,18 ve 87 tip hpv çıktı 16,18 yüksek risk taşıyan tipleri 87 ise düşük riskli hatta risksiz. Bu virüs kolay kolay yok olmuyor vücutta uzun yıllar kalıyor, bağışıklık sistemini etkiliyor o yüzden bağışıklığınızı güçlü tutmak zorundasınız her virüs kanser olacak diye bir şey yok ama olma ihtimali var.
ınsanlık o kadar bozuldu ki heryer mikrop yuvası kimin eli kimin cebinde belli değil o yüzden evlatlarınızı iyi yetiştirin heleki bu zamanda Allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

X