A
aquarius80
Ziyaretçi
Arkadaşlar siğiller var ise mutlaka ama mutlaka önce siğilleri yok etmek gerekiyor. Çünki siğiller var iken cinsel birliktelikte karşı tarafa bulaşması %100 ihtimal. İlk önce yaktırma yada dondurma yada ilaçlar herneyse siğilleri yok etmek gerekir. Doktorlarda o yüzden ilk etapta bunları uyguluyor. Ha sonrasında ise aşınızı olmak istiyorsanız olun derim. Hep söyledim yine söyleyeceğim. Ne olursa olsun. Servisk kanseri aşısının bu lezyonları önlemede yardımcı olduğunu düşünüyorum. Tabi en büyük faydası ise daha ilerisi için. Doktorlar herkese aşıyı önermiyor. Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da doktorların çeşit çeşit görüşleri var. Bazıları virüsü kapmışsanız aşı olmanıza gerek yok artık, smear testlerinizi ihmal etmeyin, kontrollerinizi ihmal etmeyin yeter diyor. Bazıları ise aşıyı ol için rahat etsin diyor. Ben psikolojik olarak aşı olunca bunların geçeceğine inandım(dediğim gibi kendimi böyel inandırdım). Çok şükür aylardır siğil yok. Smear testlerimde temiz. Sadece hayatımda bir kez kuaföre gidip ağda yaptırdım ve derim yırtıldı epeyce bir tahriş oldu kanadı, o kanama ile tahrişle (doktorun söylediği şey bu) bir iki siğil çıktı. Ve aldara kullandım geçti. Size tavsiyem, virüsle enfekte olan bölgeyi kesinlikle tahriş etmeyin. Küçük mikroskobik çizikler, jilet çizikleri siğillerin tekrar tekrar oluşmasını sağlıyor. Ağda bile yapıyorsanız minik minik kanamamasına çok dikkat edin. Dediğim gibi bu söylediğim şey haricinde aylardır bende siğil yok. Çok şükür gayet iyiyim kendime dikkat ediyorum. Yüksek riskli tip taşıdığım içinde smear testini ihmal etmiyorum. Moralinizi bozmayın lütfen. Önlemlerinizi alın ve hayatın tadını çıkarın derim. Sağlıkla kalın...
canım benim seninle daha önce hiç konuşmadık ama bu forumu o kadar dikkatli okudum ki seni özellikle çok iyi hatırlıyorum. hastalığını öğrendiğini yüksek risk olduğunu öğrendiğindeki üzüntünü ve sonrasında kendini toparlayışını. ilgimi çekmişti...
geçen bir siğili yanlışlıkla kaşırken kanattım hala aldara kullanıyorum geçmiyo dün gece de tekrar kanadı. başka küçük bir siğili yine dün gece jiletle kanattım. herşey yolunda giderken valla bu canımı sıktı. tekrar doktora gidip bunu anlatmam gerekirmi yoksa aldarayı daha geniş bölgeye mi yayarak kullansam ne dersin?
ayrıca dediğin gibi aksatmadam smear testi yaptırdığımız zaman zaten rahim ağzı kanseri için önlem almış oluyoruz. ben smear testinin aşıdan daha öncelikli olarak gerekliliğine inanıyorum. ama yine senin de dediğin gibi psikolojik olarak rahatlamak adına da yaptırmayı istiyorum.... bilgilerin için çoook teşekkürler.......