Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

kontrolden geldim gene 2 tane siğil çıkmış. birini yakıcaz o büyük, birinide dondurucaz dedi doktorum. ilaç hiç önermiyo para vermekten bıktım şaşırdım napcağımı. başkadoktora gidip kafada karıştırmak istemiyorum. ne virüsmüs kardeşim bi git artık offffffff :))))

Herkese selam arkadaşlar.. benimde yakma işlemi olalı bugün 15. gün. kontrolüm var ve yaralar geçmedi. çok zorgünler geçirdim. bide üstüne regl oldum geçen hafta tam kabustu... ilki bu kadar acımamıştı. bu 2. sefer çok acım oldu :KK43:
Yeni ilaç isimleri duyuyorum PODOFİLMi acaba gerçekten işe yararmı ? aldarayıda doktoruma sorucam yaralar geçince başlasam iyi olucak..
aquarius 80 nasılsın cnm ? yeni siğilim çıktı yazmışsın. merak ediyorum seni. yaz lütfen.

canım benim çok geçmiş olsun. bende yaralarım varken regl olmuştum. öyle bir ızdırap yoktu yani... şimdi nasılsın... offf napıcaz :KK43:(
evet 2 tane siğil çıktı birini kaşırken kanattım. ikisinede aldara sürüyorum. biri baya geçio gibi de kanattığım siğil üstünde kabuk var diye biraz daha kalacak sanırım.... hemen anında müdahale ettim valla zaten tetikteyim. bu siğil benden hızlı olamazdıııııı.... yine ben yendim onuuuu.....

kontrolden geldim gene 2 tane siğil çıkmış. birini yakıcaz o büyük, birinide dondurucaz dedi doktorum. ilaç hiç önermiyo para vermekten bıktım şaşırdım napcağımı. başkadoktora gidip kafada karıştırmak istemiyorum. ne virüsmüs kardeşim bi git artık offffffff :))))

tatlım allah aşkına yaaa şu büyük dediğin siğil ne kadar büyük yani nasıl o kadar büyüyene kadar sen farketmiyosun ki.... bence senin siğiller bir ilaçla geçicek kadar küçük ama doktorun abartıyor ve para koparmaya çalışıyo. senin yerinde olsam kesinlikle ilaç denemek istiyorum ve yaktırmak istemiyorum derim. hala yakıcaz diosa hemen başka doktora git bence. canım bak ilaçla tedavi olanlar da hiç küçümsenmeyecek sayıda senin siğillerin 2 en fazla 4 gece aldara sürmeyle geçicek büyüklükte bence. çünkü o kadar büyüyecek olsa sen o arada mutlaka görürsün be tatlım.

şimdi sana nasıl tarif ediyim büyük dediğin siğil şu harf kadar büyükmü meselaa ( C ) şu parantez içinde olan harf kadar büyükmü daha mı küçük. yada bundan büyükse o harfin kaç katı büyüklüğünde valla ben şiştim burda tatlım ya.

bak janım bence sana tavısyem dr deyıstırmen olur buyuklerı yakıo kucuk olanları dondurmak sacmalık en ıyısı yakma koter ıslemıdır kaldıkı nıe bole bısı dedı anlamıyorm . bence dr deysıtır demekkı gozden kacırıo cıkıoo teekrarr ıtınala bakan ıyı bı dr bul bıde temızlıne dıkkat et canım benım hoscakal.

bu arada aldara yerıne padofılın bence daha ıyı gbı geldı hem dewlette karsılıo hem daha ıyı padofılın aman beklemeyn bı an once baswurun gun gecıcrmeyen daglıo yoksa bıde beslenmenıze dıkkat edın aşınızı olun ası 15 yas we 55 yasına kadr yas sınırlaması yok yas sınırı war demeyın o yuzden ınsanları da yanıltmayın arkadslarım lutwen.

bu arada aldara yerıne padofılın bence daha ıyı gbı geldı hem dewlette karsılıo hem daha ıyı padofılın aman beklemeyn bı an once baswurun gun gecıcrmeyen daglıo yoksa bıde beslenmenıze dıkkat edın aşınızı olun ası 15 yas we 55 yasına kadr yas sınırlaması yok yas sınırı war demeyın o yuzden ınsanları da yanıltmayın arkadslarım lutwen.

tşk ler sonunda biri bu ilaçtan bahsettiya demek artık birileri fark etti.ya LLLLLLLLLLLÜÜÜÜÜÜÜÜÜTTFEEEEEENNNNNNNNNN ARTIK PARA TUZAKLARINI BIRAKIN. BU İLAÇ HARİKA BİŞEY:lepi:.ayrıca parayla alana bile çok uygun .ben bunu daha önce bilseydim aldaraya 130 tl saymazdım.kafamçokkarıştı keşke biri beni uyarsaydı.bence artık kimse siğil yaktırıp dondurmasın . yaaa valla bu firma bana para verse bukadar övmezdim.artık anlayın lütfen ben daha önce canı çok yanmış birisi olarak söylüyorum artık gerisi size kalmış.buyrunnnnnnnnn

pardon ama yaktırmayacağız da ne yapacağız... gereksiz konuşmalar ve can sıkıcı sözler sarfetmekten vazgeçseniz diyorum artık. ayrıca ben sizin burada bu hastalıkla mücadele eden biri olarak bulunduğunuza inanmıyorum. ordan burdan bilgileri kopyalamak için burada değiliz. hastalığmızın tedavisi sırasında yaşadığımız tecrübeleri aktarıyoruz ki insanlar birbirinden bişeyler öğrensin ve tedavilerinde bu bilgilerden faydalansın.

Çok kabasınız.
Aynı zamanda saygısızlık yapıyorsunuz.
Ve sanırım okuduklarınızı tam olarak anlamıyorsunuz.
Bunların hepsi sizin sorununuz, beni ilgilendirmez; çözümü kendi kendinize bulacaksınız.
Ama yukarıdaki yazınız tamamen bir saygısızlık örneği, ki buna sessiz kalamam!
Bu topic'te kimseye "siğillerinizi yaktırmayın" dedim mi? demedim. O zaman
pardon ama yaktırmayacağız da ne yapacağız...
diye bir sitemde bulunamazsınız?

gereksiz konuşmalar ve can sıkıcı sözler sarfetmekten vazgeçseniz diyorum artık.
Yazdıklarımın tamamı bilimsel gerçeklerdir. Ve insanlara faydalı olmak adına yazılmıştır. Evet her iki dakikada bir kadının ölmesi can sıkıcıdır, fakat bilinçlenmemiz lazım. "bana bir şey olmaz" felsefesinden vaz geçmek lazım. Bilime inanmak, güvenmek lazım.

ayrıca ben sizin burada bu hastalıkla mücadele eden biri olarak bulunduğunuza inanmıyorum.
O zaman niçin burada olduğumu, sizin safsatalarınıza niçin cevap verdiğimi de söyleyin de hepimiz benim neden burada olduğumu öğrenelim.

ordan burdan bilgileri kopyalamak için burada değiliz.
Hiçbir yerden hiçbir şey kopyalamıyorum. HPV ve rahim ağzı kanseri konusunda bir duyarlılık yaratmak için çabalıyorum. Çünkü daha fazla kadın ölmesin istiyorum. Sizce hata mı yapıyorum?

hastalığmızın tedavisi sırasında yaşadığımız tecrübeleri aktarıyoruz ki insanlar birbirinden bişeyler öğrensin ve tedavilerinde bu bilgilerden faydalansın.
Yaktırmak hastalığı tedavi etmez. İşte siz bunu anlamıyorsunuz. yaktırmak sadece virüsün etkilerinden geçici olarak kurtulmayı sağlar.
Yaktırınca HPV'den kurtulmuş olmazsınız!
Esas düşünülmesi gereken şey siğile neden olan HPV size bulaştığına göre rahim ağzı kanserine neden olanın da bulaşabileceğidir.
Ben burada insanlara faydalı olmak için varım. Bilgilerimi, öğrendiklerimi hanımlarla paylaşıyorum.
Bu sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum.
Lütfen aklınızı başınıza toplayın; yazdıklarınıza dikkat edin. En önemlisi haddinizi bilin!
Tek bir kadını HPV'den kurtarabilirsem bu benim için dünyanın en büyük mutluluğu olur.
Bu yolda eğer başta sizinki olmak üzere birçok kalp kırmam gerekirse, inanın bunu da yaparım.
Lütfen bir daha beni hedef alan yazılar yazmayın!!!

Bende bu sorunla 2 yıldır mücadele ediyorum. Canımı en çok sıkan şey bakire olduğum için smear testi yaptıramamak ve virüs tipini öğrenememek. Ancak doktorum siğil yapan türlerin %90 ihtimalle en düşük risk gurubunda bulunan tipler olduğunu ve tehlikeli tiplerin ise belirti vermeden ilerlediğini söylemişti.İlk farketmemin ardından 5 ay sonra tekrar karşılaştım. İlkini incelenmesi için cerrahi yöntemle aldırdım ki benim gibi bakire bayanlara şiddetle tavsiye ederim. En azından patalojik inceleme ile teşhisiniz sağlamlaşır.İkincisi ise yakılarak tedavi edildi. Aldara kremin faydasını görmedim. Üç günde bir siğille yüzyüze gelmek moral bozucu oluyordu. Üstelik zahmetli ve uzun bir tedavi süreciydi. Yakılarak yapılan tedavim 5 dakika sürdü , hiç bir acı ve ağrı yaşamadım, iz kalmadı. Yaktırdığınız zaman o iğrenç şeyden hemen kurtulduğunuzu hissederek seviniyorsunuz, oysa krem kullanırken sürekli yüzyüzesiniz ve o siğilin hala varolduğunu görüyorsunuz. Yani yaktırma işleminin psikolojik bir artısı var.

En azından ben bu ruh halini yaşadım.Ancak en doğrusu doktorunuzun tavsiyelerini dinlemenizdir. Çünkü her tedavi herkese uygun olmuyor. Kremin faydasını gören arkadaşlar için çok sevindim ama faydasını göremeyen arkadaşlar için bu nedenle önerim ısrarcı olmayıp , doktorları da öneriyorsa alternatif tedavi olarak korkmadan yaktırmaktır. Üstelik benim gibi "ay koptu , ay kanadı, kremi sürerken çevresine bulaştırıyor muyum acaba?" gibi korkular yaşamaktan kurtulursunuz. Kremin faydası ise siğil olan bölgenin bağışıklığını artırmasıymış.. Sonuç olarak en doğru karar doktorunuz ve sizin ruh halinize göre ortak olarak karar vereceğiniz bir tedavidir.

Virüsten kurtulmak mümkün olmadığına göre bu hastalığı lezyonlarını yenmenin en temel noktası bağışıklığı kuvvetlendirmektir. Ben anemi hastası olduğum için kansızlığım tavan yaptığında hemen bu sorunla karşılaştığımı farkettim. Demir haplarımı kullandığım sürece bu sorunla karşılaşmamıştım. Sizde bağışıklık sisteminizi sağlam tutun. Siğilden kurtulduktan sonra varlığını unutun. Aklınıza getirdikçe moral bozukluğu hastalığı ve bağışıklık sisteminizi etkiliyor. Ben bu şekilde yeni siğille karşılaşma aralığımı 1,5 yıla kadar çıkarmıştım.Şimdi hedefim hiç olmaması ya da aradaki mesafeyi uzatmak. Unutmayın siğiller ne kadar seyrek belirmeye başlarsa bulaşma riski o kadar azalıyor ve virüs vücudunuzda güç kaybediyor..

İlk başlarda çok korkmuştum , şimdi içimi rahat tutmaya çalışıyorum. Tedavinizi yaptırın , önlemlerinizi alın , gerisini kafaya takmayın. "Ben ne korkacağım? , virüs benden korksun diyorum." ....O inatçıysa ben daha inatçıyım.

Birbirinizi teşvik edin arkadaşlar. Virüsle mücadelede kafa rahatlığı ,inat ve bağışıklık sistemi en kuvvetli ilaçtır...

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben yaklaşık 2.5 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum. 3. kez yaktırıcam. moralimin yüksek olmasına, yiyeceğime, vitaminlere, uykuma dikkat etmeme rağmen tekrarlıyor. pskolojim bozulmasın diye çok çabalıyorum. yaza nişanlanıcam. bi ara erkek arkadaşımdan bile ayrılmaya karar verdim ama yapamadım.
Diceğim şuki, burda herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. destek oluyor. herkes bilinçli.
PinkFloyd yazıların mutlaka herkesin iyi olmasını istediğin için, iyi niyetinden şüphem yok. ama sürekli kanserden bahsetmen hoş değil can sıkıcı. zaten herkes bilinçli testlerimizi yaptırıyoruz. doktorumuzun gözetimi altındayız. bilgilerin için çok saol ama ben kendi adıma konuşıyım. öyle çok olumlu şeyler duymaya ihtiyacım varki şu dönemde..
Biliyorum belkide polyanacılık yaptığım, ama ben her hastalığın moralle, inançla, birbirimize olan destekle yeniceğimize inanıyorum.
Lütfen buna göre yazı yazalım. gerçeklerden kaçamayız herkes bunun bilincinde. burda önemli olan bunları bilerek birbirimize destek olmak. sürekli olumsuzu dile getirmek bize fayda değil, zarar veriyor...

tatlım allah aşkına yaaa şu büyük dediğin siğil ne kadar büyük yani nasıl o kadar büyüyene kadar sen farketmiyosun ki.... bence senin siğiller bir ilaçla geçicek kadar küçük ama doktorun abartıyor ve para koparmaya çalışıyo. senin yerinde olsam kesinlikle ilaç denemek istiyorum ve yaktırmak istemiyorum derim. hala yakıcaz diosa hemen başka doktora git bence. canım bak ilaçla tedavi olanlar da hiç küçümsenmeyecek sayıda senin siğillerin 2 en fazla 4 gece aldara sürmeyle geçicek büyüklükte bence. çünkü o kadar büyüyecek olsa sen o arada mutlaka görürsün be tatlım.

şimdi sana nasıl tarif ediyim büyük dediğin siğil şu harf kadar büyükmü meselaa ( C ) şu parantez içinde olan harf kadar büyükmü daha mı küçük. yada bundan büyükse o harfin kaç katı büyüklüğünde valla ben şiştim burda tatlım ya.

Canım beniim :KK43: ben bakmıyorum artık. bi ara kafayı yedim ayna elimde dolaşıyordum. sanırım çıktı ama ben bakmadığım için büyüdü.. son kez artık yaktırıcam bunlada geçmezse doktor değiştiricem. aslında doktoruma çok güveniyorum. bu 3. yaktırmam olucakkk offf. binlercesini yaktırdım öyle çoktu ki son yaktırmamda siğiller ::çok üzgünüm: bu 2 tane koymaz yane...
Sen ne durumdasın bitanem ? aldaraya dewammı ? moralin iyi demi ? herkes kurtulsun artık öff ne hastalıkmış ya. adını bile duymamışken aylardır bunla yatıp bunla kalkıyoruz ne hastalıklar var buna şükür....a.s.

slm arkadaşlar ben bu sitede yenıyımm sırf bu rahatsızlık ıçın üye oldumm çnki ciddi bis ağlık sorunu oldugunu düşünüyorumm. birçok sitedede araştırma yaptım.podofılın adlı bı krem herkes bu kremı konusuyoo. ne kadar eczane varsa hepsıne gıttım ve boyle bı kremin olmadıklarını soyledıler..bende işimi internet üzerinden yürütmeye karar verdm.. bi sitede sirke ile tevadi edildigini duydum bende aynı şekilde uyguladım ben bu sorunla 1.5 aydır ugrasıyorum ugrasmada denızlemez.. fark edelı 2 hafta olduu.. elma sirkesini hergün yatmadan pamugun üstene doktum ve sorunlu bölgeme yerleştirdim sabah uyandıgımda ise sabunla yıkadım....bembeyaz olmustu sıgıller 4 gun gectı aradan sigillerimden eser yoq hepsıı karardı ve dokulduu her hafta sonuda banyodan sonra 1 kere tekrar yapıyorum kı işimi garantiye ayılıyımm .bilmeniz gereken bi konu oldugunu düşündüğüm için paylaşmak istedim...denemekten zarar gelmez derim...

tşk ler sonunda biri bu ilaçtan bahsettiya demek artık birileri fark etti.ya LLLLLLLLLLLÜÜÜÜÜÜÜÜÜTTFEEEEEENNNNNNNNNN ARTIK PARA TUZAKLARINI BIRAKIN. BU İLAÇ HARİKA BİŞEY:lepi:.ayrıca parayla alana bile çok uygun .ben bunu daha önce bilseydim aldaraya 130 tl saymazdım.kafamçokkarıştı keşke biri beni uyarsaydı.bence artık kimse siğil yaktırıp dondurmasın . yaaa valla bu firma bana para verse bukadar övmezdim.artık anlayın lütfen ben daha önce canı çok yanmış birisi olarak söylüyorum artık gerisi size kalmış.buyrunnnnnnnnn

bıtanem bence aldara kreme haksızlık yapma tamam pahalı ama aldara ılk asamada en azından etkılı bı ılac padoıfılın ben bu kulupte bı arkadsım kullandı ıcın ona cok ıyı geldınden bılıorm karsılastırısak padoılın dde aldaraya gore ıyı benım yaktırdım zaman padoıfflın fılan belkı wardı ama gıtmıs oldum o kadr doktor solemedı bana dırek yaktı we aldara kullandım kıb kızlarrr mucu mucu
:enbuyukkk:

Moral -beslenme - temızlık - cınsl ılıkı sırasında korunma ws bunlara dıkkat edın taze sebze we meywe yıyın ek wıtamın gnc urunlerı yesıl cay tuketın opuyorum sızı :)

bende yeni üye oldum arkadaşlar.ben 4 yıllık evliyim ve eşimde 6 ay önce 1 siğil çıkmış ve 2 ayda 5-6 ane olmuş.ben görünce hemen doktora gitmesini söyledim.krio yapıldı ve 1 hafada hepsi düştü.bende siğil yok ama smear yaptırdım sonucu çıkmadı ama çok korkuyorum şuan.hpv nin 2 yılda vucuttan atıldığını okudum bazı yerlerde ama eşim 10 yıl önce bi ilişkisinden almış olduğuna emin.ama siğiller 10 yıl sonra çıktı.bu sitede herkes birbirine destek oluyor.süper bişey

Biz hala burada siğilleri yaktırmaktan bahsediyoruz.
Bir kere virüsle temas ettikten sonra yaktırsak ne olur?

bu söz ne demek!!! şimdi biz virüsle enfekte olduk diye yaktırmayalımmı. bekleyelimde tüm gental bölgeyi sarsın mı... yaktırmak dondurmak ve krem tedavisi bunlar boşuna mı yıllarca yapılıyo.
düşünsene doktora gidiyosun sana dio ki sen hala yaktırmaktan mı bahsediosun git aşı ol!!!! virüsle temas etmişin bikere hadi seni kaderine terk mi edioz desin... bana kaba diyosun ama farkındaysan sende fazla komiksin....

Önemli olan bu virüsün bir türünün bize bulaştığı gerçeğiyle yaşamak ve diğer türlerine karşı tedbir almak.
Yani aşılanmak!

ayrıca oradan biz virüsü inkar ediyo gibi mi görünüyoruz.... yani biz bu gerçekle aylardır hala yüzleşmedik de bizi sen mi uyandırıyosun... yani sen olmasaydın PİNKFLOYD inan ki ben bu gerçekle yüzleşmeyecektim sana minnettarım dememi mi bekliyosun...

Yaktırmak hastalığı tedavi etmez. İşte siz bunu anlamıyorsunuz. yaktırmak sadece virüsün etkilerinden geçici olarak kurtulmayı sağlar.
Yaktırınca HPV'den kurtulmuş olmazsınız!
Esas düşünülmesi gereken şey siğile neden olan HPV size bulaştığına göre rahim ağzı kanserine neden olanın da bulaşabileceğidir.
Ben burada insanlara faydalı olmak için varım. Bilgilerimi, öğrendiklerimi hanımlarla paylaşıyorum.
Bu sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum.
Lütfen aklınızı başınıza toplayın; yazdıklarınıza dikkat edin. En önemlisi haddinizi bilin!
Tek bir kadını HPV'den kurtarabilirsem bu benim için dünyanın en büyük mutluluğu olur.
Bu yolda eğer başta sizinki olmak üzere birçok kalp kırmam gerekirse, inanın bunu da yaparım.
Lütfen bir daha beni hedef alan yazılar yazmayın!!!

ya yaktırınca hastalık geçer gibi bişeyi kimse söylemiyo. bunu birtek senden duyuyorum. geçici etkilerini yok etmeye ve bağışıklık sistemimizi güçlendirip virüsü yok etmeye çalışıyoruz asıl sen bizim yazdıklarımızı dikkatle oku.

son olarak!!!!! uzmanlar sadece hpv değil kanser için bile moral önemli derken sen her dakka araya girip de kanser olursunuz deme hakkını nerden buluyorsun. emin ol hepimiz bu hastalığı tedavi olursak, aşı olursak, vede kanseri düşünüp moralimizi bozacak düşüncelerden kendimizi uzaklaştırırsak BU HASTALIĞI YENECEĞİMİZİ BİLİYORUZ.
ayrıca buraya bişeyler yazıyorsan '' bu sizin sorununuz '' gibi sözleri de sarfedemezsin asıl haddini bilmesi gereken sensin....

Canım beniim :KK43: ben bakmıyorum artık. bi ara kafayı yedim ayna elimde dolaşıyordum. sanırım çıktı ama ben bakmadığım için büyüdü.. son kez artık yaktırıcam bunlada geçmezse doktor değiştiricem. aslında doktoruma çok güveniyorum. bu 3. yaktırmam olucakkk offf. binlercesini yaktırdım öyle çoktu ki son yaktırmamda siğiller ::çok üzgünüm: bu 2 tane koymaz yane...
Sen ne durumdasın bitanem ? aldaraya dewammı ? moralin iyi demi ? herkes kurtulsun artık öff ne hastalıkmış ya. adını bile duymamışken aylardır bunla yatıp bunla kalkıyoruz ne hastalıklar var buna şükür....a.s.

canım şu 2 tanesinden de bir an önce kurtulmanı dilerim. artık buraya sadece moral vermek için geldiğini görürsem inan çok mutlu olucam. sadece senin değil hepimiz için aynı duayı ediyorum allah hepimize güç ve şifa versin...

evet tatlım aldaraya devam... siğilimin biri tamamen geçti. diğeri üstündeki kabuk yüzünden küçüldü ama tam geçmedi. bikaç güne bişey kalmaz inşallah... moralim çok iyi valla.. bu aralar oldukça pozitifim :nazar: bide ayna almışım inceleme için :))) hergece kontrol!!! napalım yüzümüzü, cildimizi nasıl inceleyip hergün nemlendirici kullanıosak oraya da müdahale edicez.

Arkadaşlar siğiller var ise mutlaka ama mutlaka önce siğilleri yok etmek gerekiyor. Çünki siğiller var iken cinsel birliktelikte karşı tarafa bulaşması %100 ihtimal. İlk önce yaktırma yada dondurma yada ilaçlar herneyse siğilleri yok etmek gerekir. Doktorlarda o yüzden ilk etapta bunları uyguluyor. Ha sonrasında ise aşınızı olmak istiyorsanız olun derim. Hep söyledim yine söyleyeceğim. Ne olursa olsun. Servisk kanseri aşısının bu lezyonları önlemede yardımcı olduğunu düşünüyorum. Tabi en büyük faydası ise daha ilerisi için. Doktorlar herkese aşıyı önermiyor. Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da doktorların çeşit çeşit görüşleri var. Bazıları virüsü kapmışsanız aşı olmanıza gerek yok artık, smear testlerinizi ihmal etmeyin, kontrollerinizi ihmal etmeyin yeter diyor. Bazıları ise aşıyı ol için rahat etsin diyor. Ben psikolojik olarak aşı olunca bunların geçeceğine inandım(dediğim gibi kendimi böyel inandırdım). Çok şükür aylardır siğil yok. Smear testlerimde temiz. Sadece hayatımda bir kez kuaföre gidip ağda yaptırdım ve derim yırtıldı epeyce bir tahriş oldu kanadı, o kanama ile tahrişle (doktorun söylediği şey bu) bir iki siğil çıktı. Ve aldara kullandım geçti. Size tavsiyem, virüsle enfekte olan bölgeyi kesinlikle tahriş etmeyin. Küçük mikroskobik çizikler, jilet çizikleri siğillerin tekrar tekrar oluşmasını sağlıyor. Ağda bile yapıyorsanız minik minik kanamamasına çok dikkat edin. Dediğim gibi bu söylediğim şey haricinde aylardır bende siğil yok. Çok şükür gayet iyiyim kendime dikkat ediyorum. Yüksek riskli tip taşıdığım içinde smear testini ihmal etmiyorum. Moralinizi bozmayın lütfen. Önlemlerinizi alın ve hayatın tadını çıkarın derim. Sağlıkla kalın...

X