Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

sideyla merhaba bende yeni ve korkanlardanım.. ilk yaktırğımda bile çok araştırmamıştım dr işini bilir diye.. şimdi tekrar cıkıncadaha da bilinçlendim ve artık çok daha fazla korkuyroum. Moral önemli dyor herkes ama ben bu durumda moralimi düzgün tutamıyroum ki.. Birde bişey sorucam hpv varsa kesin smear da kötümü çıkıyo . Benimkilerde makata dogru yayılmış durumda tehlikei yerde dedi dr um.En yakın zaman da yakıcaz onları da. Ayrıca erkek arkadasımda görünecek onda da vara temizlenecek ikimizde temizlendikten sora yine çıkarmı? VCe son olarak dr bana hiç bahsetmedi aşıdan ben mi hatırlatsan ne yapsam banada bişyler söyleyin :KK43:(

Seni yaniltmak istemem.Ama bildigim kadariyla smear testi kotu cikiyor.Buda bu viriusun sende ne kadar yayilmis olmasiyla ilgili olcude tabii.Benim smear testim cok kotu degildi cin1 ama -isin icini desince tam tabiriyle- kotuledi.Asi olmak kesin cozum degil..yani bu virusun bir cok cesidi var;ve varolan asida bu cesitlerden birkaci icin gecerli.Sen eger bunlarin disinda ki bir hpv virusunu kaptiysan yaptirabilirsin;bu durumda digeri sana bulasmaz.Ama asinin icerdigi virus cesidiyse bir anlami yok.Ben bu hafta bu asilari baslatacagim.
Moral durumuna gelince;aklinin orda olduguna eminim.Ama gercekten moralini yuksek tut.

sideyla merhaba bende yeni ve korkanlardanım.. ilk yaktırğımda bile çok araştırmamıştım dr işini bilir diye.. şimdi tekrar cıkıncadaha da bilinçlendim ve artık çok daha fazla korkuyroum. Moral önemli dyor herkes ama ben bu durumda moralimi düzgün tutamıyroum ki.. Birde bişey sorucam hpv varsa kesin smear da kötümü çıkıyo . Benimkilerde makata dogru yayılmış durumda tehlikei yerde dedi dr um.En yakın zaman da yakıcaz onları da. Ayrıca erkek arkadasımda görünecek onda da vara temizlenecek ikimizde temizlendikten sora yine çıkarmı? VCe son olarak dr bana hiç bahsetmedi aşıdan ben mi hatırlatsan ne yapsam banada bişyler söyleyin :KK43:(

ben sana kesin olarak cevap veriyim canim bende de hpv var ama smear testim temiz cikti korkulacak birsey yok yani ama herkeste de temiz cikicak diye birsey de yok

hpv warsa semar testı kotu cıkcak dıye bırsey olamazzz.benımkının hepsı makattaydı bole kucuk kucuk nerden baksan makatta toplu mısket kadar 1 tane ama kucuk kucuk bırlestısen 20 taneydı bı tanede anus mu neyse orda wardı asıl tehlıkelı yer orası doktorum bana dedı sey su oldu allahtan makatta toplanmıs ıcerde olsaydı mudahale daha zor olurdu dedı doktorun nıe ole bırsey dedı anlamıorm dagınık olmasından we ıcerde olmasından bence maktta olması daha ıyı ....(saçmalamış bnceee)
ben ası oldum doktor jınekolog tanıdım wardı 240 tl gelıo ası dr we ılaccı tanıdın war ıse 170 tl ye gelıo 3 doz bı ay oluyorsun sonrakı ay oluyorsn bıde 6 ay sonra oluyorsn doz basına ben 170 tl odedım asıyı olduktan sonra cıkmaz dıye bısı yok aşı hpv yuksek tıplerınden koruo yane sen 10 15 yıl sona kanser olmaktan ayrıca aşının koruma suresı 5 yıl her 5 yılda bır olucaksın yane ası olmanı tawsıye ederım kesınlıkleeee bende hem hpv hem hsv cıktı ama cok sukur sımdı 7 aydır bısı yok kendıme ıyı bakıorm sebze mywe we ek vıtamın cok onemlı hocakal.....

Sevgili helin aşı oldum ama hpv den sonra yani öğrendikten ve yaktırdıktan sonra ama virüsü kaptıktan sonra aşı olman pek bir işe yaramıyo bende 3 tip çıktı belki bundan sonra başka tipleri kapmamı engeller gerçi 3. aşıyı da hamile kaldığım için vurduramadım ya:çok üzgünüm:

bıtanem ası sadece yuksek tıplere karsı bı onlemdır ya bence herkez olmalı butun bayanlarr dusunsene bız bı koter ıslemıne 300 400 oduyorz en azından ben asıya 170 tl odedım tek dozuna dr bana ben senı bole asısız olmaz dıe oldum hıjyene cok dıkkat edıorm sımdı yaptım hatayı bıdaha kapmamak ıcın elımden gelenı yapıorm ben tekrar cıkmıcak dıye bırsey yok bılıorm ama bırseylerı aşmam lazım aşı olun bayanlar... SANADA gecmıs olsn bebeısım:nazar:

teşekkür ederim melis_35,aslında korkuyorum doktora gitmekten,sanki kötü bişey varmış gibi ama gitmeliyim mutlaka oofffffff offffffff:KK43:(((

ben sana kesin olarak cevap veriyim canim bende de hpv var ama smear testim temiz cikti korkulacak birsey yok yani ama herkeste de temiz cikicak diye birsey de yok

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM BU AKSAM TEST SONUCUM CIKACAK YALNIZ ARAMAYI DÜŞÜNMEK BİLE ÇARPINTI YAPIYOR. eN AZINDAN BANA SONUCU ALABİLMEM İÇİN CESARET VERDİN.. sanırım bu işi hallettikten sonra birde psikoloğa ihtiyacım olacak:KK43:(

hpv warsa semar testı kotu cıkcak dıye bırsey olamazzz.benımkının hepsı makattaydı bole kucuk kucuk nerden baksan makatta toplu mısket kadar 1 tane ama kucuk kucuk bırlestısen 20 taneydı bı tanede anus mu neyse orda wardı asıl tehlıkelı yer orası doktorum bana dedı sey su oldu allahtan makatta toplanmıs ıcerde olsaydı mudahale daha zor olurdu dedı doktorun nıe ole bırsey dedı anlamıorm dagınık olmasından we ıcerde olmasından bence maktta olması daha ıyı ....(saçmalamış bnceee)
ben ası oldum doktor jınekolog tanıdım wardı 240 tl gelıo ası dr we ılaccı tanıdın war ıse 170 tl ye gelıo 3 doz bı ay oluyorsun sonrakı ay oluyorsn bıde 6 ay sonra oluyorsn doz basına ben 170 tl odedım asıyı olduktan sonra cıkmaz dıye bısı yok aşı hpv yuksek tıplerınden koruo yane sen 10 15 yıl sona kanser olmaktan ayrıca aşının koruma suresı 5 yıl her 5 yılda bır olucaksın yane ası olmanı tawsıye ederım kesınlıkleeee bende hem hpv hem hsv cıktı ama cok sukur sımdı 7 aydır bısı yok kendıme ıyı bakıorm sebze mywe we ek vıtamın cok onemlı hocakal.....
çok teşekkür ederim canım..herşeyin en kötüsünü düşünüyorum sürekli cesretim kalmıyo artık..benimde makata dogru yayılmış durum da vajina cevresinde de var ama senin anlattıgına da benziyo.. dr um tehlikeli dedi içeri yayılmaya başlamak üzere o yüzden korktum ..inşallah hepimiz kurtuluruz bu beladan..

helin çok teşekkür ederim sanırım bi doktor buldum:) cumartesi günü yaktırcam yanlız aşı konusunda bana yardımcı olabilir misiniz gardasil mi cervarix mi doktorum cervarix daha iyi dedi ama netten okuyorum gardasil sanki daha iyiymiş gibi hangisini yaptırıım..

çok teşekkür ederim canım..herşeyin en kötüsünü düşünüyorum sürekli cesretim kalmıyo artık..benimde makata dogru yayılmış durum da vajina cevresinde de var ama senin anlattıgına da benziyo.. dr um tehlikeli dedi içeri yayılmaya başlamak üzere o yüzden korktum ..inşallah hepimiz kurtuluruz bu beladan..

Canım merhaba. Siğiller sürekli nüksediyor bu durumda moralli olmak ne mümkün diye soruyorsunuz çoğu zaman. Güzelim daha beterleri var bunların emin ol. Çok şükür çalışmamıza engel değil bu rahatsızlık, elimiz ayağımız tutuyor. Ve tedavisi bulunuyor allaha şükür. Moralli olmak strese girip kendinizi yemekten daha kolay olsa gerek bu durumda. Bendeki siğillerde ilk farkettiğimde makat çevresinde ve büyümüş şeklindeydi. Tehlikeliyse hepsi tehlikeli güzelim. Makatta olunca şöyle şurda olunca böyle değil yani. Sen tedavini ol kontrollerini sıkça yaptır. Stresten uzak ol. Beslenmene dikkat et, düzenli uyu düzenli spor yapmaya çalış. Kısacası sağlıklı yaşa bitanem.

Hpv var ise illaki smear da kötü çıkacak diye birşey yok. Unutun bunu aklınızdan çıkarın. Yahu ben yüksek onkojenik riskli tip taşıyorum. Yüksek riskli tiplerde siğil olmaz derler ama vardı bende hemde çokça vardı. Bu ikinci smear testi yaptırışım. Tertemiz çıkıyor çok şükür. Kulaktan dolma bilgileri okuyup duyup bunlara inanıp moralinizi bozmayın arkadaşlar.

Aşı meselesine gelince. Hep söylüyorum. Aşıyı olmak için illaki bir hastalık kapmamız gerekmiyor. Kadın olmamız yeterli bu aşıyı olmak için. Bence durumunuz var ise rahim ağzı kanseri aşısını olun derim. Mecburi mi? Elbette değil. Tamamen doktorunuzla olan diyalogunuza ve kendi tercihinize kalmış birşey. Lütfen umutsuz olmayın hiçbir şekilde. Biraz zaman ve sabır gerekli sadece. Sağlıkla kalın...a.s.

Sidelyacım bişi sorucam. benim 3. yaktırışım olucak ama hala smear testi yapmadı doktorum. siğillerin hepsi tamamen bitsin ondan sonra yapıcaz dedi. güveniyorum doktoruma ama geç kalmak istemiyorum. allah korusun bişi çıkar falan...

Canım yakıldıktan belli bir süre sonra yapılıyor diye biliyorum smear testini zaten. Doktorun mutlaka sana söyler smear testi yapılacagı zamanı tatlım. Sıkma canını. Ama çokta gecikme. Sevgiyle kal...

helin çok teşekkür ederim sanırım bi doktor buldum:) cumartesi günü yaktırcam yanlız aşı konusunda bana yardımcı olabilir misiniz gardasil mi cervarix mi doktorum cervarix daha iyi dedi ama netten okuyorum gardasil sanki daha iyiymiş gibi hangisini yaptırıım..

bıtanem benım doktorum bana acık we net sunu soyledı ; ıkı ası war bırısı gardesıl dıyerı cervılax
gardesıl 4 tıp vurus tıpınden koruyor dedı
cervılax da 2 tıp vurusten koruyor dedı ama bana sorarsan dedı cervılax bız hpv gecırenlerde onerıyorm ben dedı bende o yuzden cervılax oldum. bu arada sana mesaj attım onu bak ıstersen ozelden

kıızzzlllarrr smear temiz çıktıı yaşasıınn çok mutlu oldum hpv yide kabullendim artık savaşa devamm bakalım onun derecesi ne çıkacak

kıızzzlllarrr smear temiz çıktıı yaşasıınn çok mutlu oldum hpv yide kabullendim artık savaşa devamm bakalım onun derecesi ne çıkacak

bebişim bu çok güzel bi haber şimdi kendıne cok ıyı bak beslenmene fılan gıdana sut yogurt bunlar cok onemlı wıtamın al yuksek tıplere karsı ası olsan ıyı olur.hihoyyyt:nazar::enbuyukkk:

Arkadaşlar merhaba,
Siğil yaktırmanın veya dondurmanın maliyeti nedir bilen var mı?
50 TL'den fazla mı?

aquarius80 tatlımmm nerelerdesinn meraklandım yaz nasıl gidiyo tedavi? 5 siğil oldu demiştin aldaraya dewammı ? umarım herşey yolundadır öpüyorum ...

Arkadaşlar merhaba,
Siğil yaktırmanın veya dondurmanın maliyeti nedir bilen var mı?
50 TL'den fazla mı?

tatlım ben özel hastanede 400 milyona yaktırdım birindede 300 milyona. yani fiyatlar böle. ama devlet hastanesini bilemiyorum sağlık güvencen varsa karşılarmı bilemiyorum.

O zaman pek de ucuz bir yöntem değilmiş.
Başka bir topic'te işin ekonomik durumunu kıyaslayan bir şey yazacaktım, o nedenle sormuştum.
Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

X