Arkadaşlar yazılanları okudum bende bu virüsten taşıyorum maalesef 2008 in mayısında yaktırdım ihtimal eşimden geçti ama ogünden itibaren herhangi bir siğil çıkmadı bende. Sırf bu siğilden dolayı bu sene normal doğum yapamadım sezeryan olmak zorunda kaldım açıkcası hiç bir dr bu konu hakkında beni tam olarak aydınlatmadı bende internetten araştırdım. Genelde cinsel yolla bulaşan bir hastalık ama diğer yollarla bulaşma ihtimali çok düşük olsa da var. Smear testiyle tipleme yapılmıyo bunun için özel olarak akıntı kültürü aldırıp hpv tiplemesi istemesi gerekiyor dr un, bu hemen çıkan bir sonuç değil yaklaşık 3 haftayı buluyor. Bende 16,18 ve 87 tip hpv çıktı 16,18 yüksek risk taşıyan tipleri 87 ise düşük riskli hatta risksiz. Bu virüs kolay kolay yok olmuyor vücutta uzun yıllar kalıyor, bağışıklık sistemini etkiliyor o yüzden bağışıklığınızı güçlü tutmak zorundasınız her virüs kanser olacak diye bir şey yok ama olma ihtimali var.
İnsanlık o kadar bozuldu ki heryer mikrop yuvası kimin eli kimin cebinde belli değil o yüzden evlatlarınızı iyi yetiştirin heleki bu zamanda Allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:
yuksek tıplere karsı ası oldun mu bebesım....