Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar yazılanları okudum bende bu virüsten taşıyorum maalesef 2008 in mayısında yaktırdım ihtimal eşimden geçti ama ogünden itibaren herhangi bir siğil çıkmadı bende. Sırf bu siğilden dolayı bu sene normal doğum yapamadım sezeryan olmak zorunda kaldım açıkcası hiç bir dr bu konu hakkında beni tam olarak aydınlatmadı bende internetten araştırdım. Genelde cinsel yolla bulaşan bir hastalık ama diğer yollarla bulaşma ihtimali çok düşük olsa da var. Smear testiyle tipleme yapılmıyo bunun için özel olarak akıntı kültürü aldırıp hpv tiplemesi istemesi gerekiyor dr un, bu hemen çıkan bir sonuç değil yaklaşık 3 haftayı buluyor. Bende 16,18 ve 87 tip hpv çıktı 16,18 yüksek risk taşıyan tipleri 87 ise düşük riskli hatta risksiz. Bu virüs kolay kolay yok olmuyor vücutta uzun yıllar kalıyor, bağışıklık sistemini etkiliyor o yüzden bağışıklığınızı güçlü tutmak zorundasınız her virüs kanser olacak diye bir şey yok ama olma ihtimali var.
İnsanlık o kadar bozuldu ki heryer mikrop yuvası kimin eli kimin cebinde belli değil o yüzden evlatlarınızı iyi yetiştirin heleki bu zamanda Allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

yuksek tıplere karsı ası oldun mu bebesım....

valla ben bu işi parayla onunla bununla yapmadığım için şu an kendimi diğer türlere karşı risk altında görmüyorum. ama PİNKFLOYD sen bu işi meslek haline getirmişsen hemen aşını ol gerekli önlemlerini al... tamam mı bacım. allah sana bol kazanç versin. milletin moralini bozmadan hemen buradan uzaklaş. çünkü hastalığını ilk defa öğrenen birinin senin yazılarını okuyunca hissedeceklerini tahmin edebiliyorum. bu o kişide nasıl bir yıkım olabilir düşünsen yalan yanlış bilgilerle insanları korkutmazsın. buna izin vermek insanlığımdan utandırır beni.

benım 8 doktora gıttım bırı dedı
sen ölüceksın
2. dedı sen dunya uzerındekı bı mıkropsun dedı
3. dedı sen bıttmısısn gecmısın olsun dedı acıyan gozlerle
4 dedı taaa usenmedım sehır dısına cıktım bunları duydum dıe oda 5 yıl oncekı bı tedawı asıt tedawısı dedı
5 dedı donduralım oda gazı hastanesınde oldu
6 dedı asıtı kullan bakalım bı ne olcak

tabı zaman gecıo bu arada 1.5 ay oluooo:KK70:
7 doktor yakıoz hemen yaktık su an ıcın kurtuldummm bakın su an ıcın dıyorumm kendımı temız hıjyenık tutuormm korunuyorm

KIZLAR HER KESIN HER DEDINE LUTWEN KANMAYIN SU ANA KADAR DR DEDINE GORE BEN ÖLMÜŞTÜMMM:.... KIMSENIN MORALINIZI BOZMASINA IZIN WERMEYIN BU DURUMDA MORAL COK ONEMLI DENGELI WE SAGLIKLI BESLENME ASI OLMAK UYKU HERSEY YAGLI TUZLU BESINLERDEN BI MUDDEN UZAK DURUN
YAPILAN DOGRU YANLIS HATA HER NEYSE BENCE ALLAH INSANLARA SANS VERIO BUNU IYI DEYERLENDIRISEK BEN INANNIYORM HEPIMIZ KURTULCAZ CUNKU VURUSU VUZUTTAN ATMAK SIZE BAGLI UZUN ZAMAN ALIO AMA IMKANSIZ DIL IŞIK WARRR ...

sağolun arkadaşlar yaa iyiki varsınız... inanın bunu öğrendiğimde bende şoktaydım artık alıştım. ben daha önce evliydim bu virüsü eşimden aldım yani hayatımda hiç birlikteliği olmamış biri değilim. belkide sizlerin dediği gibi farklı yerlerden de almış olabilirim ama eşimden almış olduğum baya güçlü ihtimal. ben siğillerimin tedavisi sırasında ve sonrasında hiçbir ilişkide bulunmadığımı belirtmek istemiştim. ben siğilleri sorun etmiyorum ve kimse de sorun etmesin zaten nasılsa geçicek bunlar. kendimize iyi bakmamız yeterli zaten. benim kafama takılan ben smear testiyle birlikte hpv cinsini de öğrenmek istedim. dr tamam dedi. test yapıldı ama bende 20 gün öce hpv negatif çıktı. tabiiki cinsini de öğrenemedik. o günlerde yeni çıksan siğilim yoktu. yani testte negatif çıkacak kadar kendime iyi bakmışken bunlar ne oldu da böle yine çıkıverdi anlamadım. hani şu an cinsel birlikteliğim de yok. diyim ki bu kadar zamanda tekrar enfekte oldum. ayrıca daha önce bikaç aldara sürmekle geçen siğiller şimdi aynen duruyo. kaç gün oldu onlar bana ben onlara bakıyoruz :)) hay allah yaa güliyimmi ağlıyımmı :s

Tatlım beniiiim bence git güzelce doktora göster. bakalım ne dicek. aldara kullandığını söyle. bi sor bakalım belki yakma işlemini önerir. biliyosun benim 3. yaktırışım:KK43: yani eğer ilaçla geçmiyosa yaktırma yada dondurma işlemide bi çözüm.
Buarada ;
Biz yaşadıklarımızı paylaşıyoruz.
Bazı arkadaşlar bu hastalıkla uğraşmadığı için sırf yazmış olmak için, bilim bilim diye habire bi yazılar yazıolar. bizim yaşadıklarımız paylaştıklarımız herşey aylardır gerçek. en zor zmnlarımızda bu formda hepiniz birbirimize destek olduk. umutsuzluğa düşen arkadaşlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık..
o yüzden olumsuz negatif yazıları dikkate almayın arkadaşlar..
kimse cahil değil, herkes doktora gidip gerekeni öğreniyo, kontrolleri yaptırıyo, akıl vericeksek gerçeklerle birlikte pozitif yazılar yazalım... :içelim:

öpüyorum canım seni çokk

valla ben bu işi parayla onunla bununla yapmadığım için şu an kendimi diğer türlere karşı risk altında görmüyorum. ama PİNKFLOYD sen bu işi meslek haline getirmişsen hemen aşını ol gerekli önlemlerini al... tamam mı bacım. allah sana bol kazanç versin. milletin moralini bozmadan hemen buradan uzaklaş. çünkü hastalığını ilk defa öğrenen birinin senin yazılarını okuyunca hissedeceklerini tahmin edebiliyorum. bu o kişide nasıl bir yıkım olabilir düşünsen yalan yanlış bilgilerle insanları korkutmazsın. buna izin vermek insanlığımdan utandırır beni.

Sana, senin ağzınla cevap verecek olsam mesleğinle (yönetici asistanlığı) ilgibi bir şeyler sorardım.
Ama o zaman ben de seninle aynı mesleği yapar olurdum.
Anladın değil mi, ne demek istediğimi?
Lütfen kendi etrafındaki, seninle aynı işi yapan, aynı kültürden gelen insanlara "bacım" de, bana değil...

Sana, senin ağzınla cevap verecek olsam mesleğinle (yönetici asistanlığı) ilgibi bir şeyler sorardım.
Ama o zaman ben de seninle aynı mesleği yapar olurdum.
Anladın değil mi, ne demek istediğimi?
Lütfen kendi etrafındaki, seninle aynı işi yapan, aynı kültürden gelen insanlara "bacım" de, bana değil...

Arkadaşım, senin yazılarını, önerilerini, bilimini, tokalaşmayla geçer dediğin verdiğin fikirleri, duymak istemiyoruz yeter ama bu kaçıncı uyarışımız seni..
Burda dalga geçemezsin sen kimseyle. hepimiz hastalıkla uğraşırken senin bu basit yazıların canımızı sıkmaya başladı. kendi adıma konuşuyorum başka şeylerle ilgilen senin verdiğin aklı istemiyorum :eek:lmaz:

Şimdi siz burada aşıyı önerdiğiniz için size de sataşmalar başlar.
Hatta kendini bilmez biri çıkıp, sizin de o malum işi parayla yaptığınızı söyler.[/QU

janım burda ınsanların zaten derdı tasası war ama sen ınsanlara bu denlı sert cewaplar wererek yardımcı olmaktan cok kostek olursun... .Kımse ası kotu demıyor zaten ama ınsanlara (HPV_sIGIL) olan bolge dıyelım ıylestıkten sonra olsn TOKALAŞMAYLA BILE BULASIR dersennnn hem ınsanları korkutursun hemde ürkutursun
bız zaten ılesme surejınde herkes bılıo doktorlarımız bıze soylemekte aşı olmamız gerektını olsun nasıl bı yol ızlememız gerektını olsun bunu daha ıyı bı dılle soylesen eyer bu denlı tepkı cekmezsın hepsı buuu yanı şu ankı konumuz dunya saglık örgütunun ne dedı dıl onlara kalırsa su anda nufusun %40 hpv
yaniiii aşıya kımse ışe yaramaz demıyor ya da fayda sağlamaaz kısaca burda aşı hpv bulasmadan once koruyo doğru bulasmıssada hpv yuksek tıplerınden koruyo ben de bunu soyledım ...... burdakı bayanların coğunun bıldını dusunuyorm bende bunu .....

şuan burdakı ınsanların tek derdı ortak sorunumuz ılk aşama olarak bır daha bu hpv cıkmaması kaldıkı senın yazını ılk okuyanlar kendımiiiı dusundumde ben aglardımmmm yanı bunuda anca basına geler bılır ınsanlara bu kadar sert yaklasma lutven. boyle bı durumda moral onemlıdır ılesme surecınde moral etkılıo we ılesmeyı gecıktırmektedır... hoscakal.. kıb:enbuyukkk:

herkese geçmiş olsun bende aranıza yeni katıldım :KK43: ankarada önerebileceğiniz bi doktor var mı bana yardımcı olur musunuz bi doktora gittim hpv dedi hpv varsa hıvde kesin vardır falan diye bişeyler söledi çok kötüyümm lütfen bana yardım edin:KK43:(

yuksek tıplere karsı ası oldun mu bebesım....

Sevgili helin aşı oldum ama hpv den sonra yani öğrendikten ve yaktırdıktan sonra ama virüsü kaptıktan sonra aşı olman pek bir işe yaramıyo bende 3 tip çıktı belki bundan sonra başka tipleri kapmamı engeller gerçi 3. aşıyı da hamile kaldığım için vurduramadım ya:çok üzgünüm:

herkese geçmiş olsun bende aranıza yeni katıldım :KK43: ankarada önerebileceğiniz bi doktor var mı bana yardımcı olur musunuz bi doktora gittim hpv dedi hpv varsa hıvde kesin vardır falan diye bişeyler söledi çok kötüyümm lütfen bana yardım edin:KK43:(

Canım çok geçmiş olsun ama o dr saçmalamış hıv ne alaka seni korkutmak istemiş hpv tamamen cilt hastalığı hıv ise kanla bulaşan bir mikrop sadece dikkatli olman gerekiyo kimseyle ilişkiye girme (bekarsın diye bunu söledim) ve hemen yaktır siğil varsa sonrada aşılarını vurdur ve sıkı takibini yap bağışıklığını da güçlü tutmaya çalış hpv korkulacak bir virüs değil sadece sıkı takip şart ki kansere dönüşmesin moralini yüksek tut en önemlisi bu.

teşekkür ederim dishikush doktorum bana söledii cinsel yolla bulaian hastalıklar genelde bir arada bulunur o yüzden hpv olan bi kişide hıvde vardır o yüzden hepsine bakmamız lazım dedi ama çok korkuyorum inan siğillere mi üzüleyim bunu mu düşüneyim bilemedim malesef eski erkek arkadaşımdan bulaştı sanırım bu virüs ve kendisiyle artık görüşmediğim içinde onadabişey soramıyorum çok kötüyüm:KK43:(

teşekkür ederim dishikush doktorum bana söledii cinsel yolla bulaian hastalıklar genelde bir arada bulunur o yüzden hpv olan bi kişide hıvde vardır o yüzden hepsine bakmamız lazım dedi ama çok korkuyorum inan siğillere mi üzüleyim bunu mu düşüneyim bilemedim malesef eski erkek arkadaşımdan bulaştı sanırım bu virüs ve kendisiyle artık görüşmediğim içinde onadabişey soramıyorum çok kötüyüm:KK43:(

Canım doktorun biraz kötü ve doktor olmasına rağmen cahilce yaklaşmış durumuna. Evet bütün testleri istemesi normal ama bu şekilde konuşması çok kötü. Boşver sen takılma bu tür söylemlere. Yaptır sen yine bütün testlerini için rahat etsin. İlk doktora gittiğimde benim doktorumda istedi tüm testleri. Sormadım bile neden diye. Kendi içimin rahat etmesi çok daha önemli çünki. Takılma sende. Düzenli tedavini ol, moralini bozma yeter canım. Allahın izniyle geçecek bunlar. Geçmiş olsun canım...

Sidelyacım bişi sorucam. benim 3. yaktırışım olucak ama hala smear testi yapmadı doktorum. siğillerin hepsi tamamen bitsin ondan sonra yapıcaz dedi. güveniyorum doktoruma ama geç kalmak istemiyorum. allah korusun bişi çıkar falan...

bencede başka bi jinekolojiye git derim. tedavine başla canını sıkma. ilk başlarda hepimiz çok endişeliydik ama inan zmnla herşey düzeliyo tatlım. sormak istediklerin olursa, kafana bişi takılırsa inan burda herkes aynı dertten muzdarip, elimizden geldiğince yardımcı oluruz...

Ben Istanbul'da bir ozel hastanenin proforune gittim.Beyaz beyaz yag toplari gibi deriye yapisik olmayan noktaciklar vardi;sonra et beni gibi birsey daha farkettim;solugu doktorda aldim.HPV dedi.Smear testim cin 1 cikti -bu sirada yakma islemini yaptilar .alinan parca cin 2 cikti.Kesinlikle temizlemeliyiz dedi ve ameliyatla rahim agzini yaktilar ve patolojiye goden sonuc CIN3;yani kansere bir adim kalmis.Temizlediler;ama neler yasadim bir Allah bilir.Size ya bir sey olmaz ;git doktora goster dememi beklemeyin;KOSUN.Daha sonra hamile kaldim;rahim agzimi diktiler zira rahim agzini yakarak kucultuyorlar.Bebegimi kaybettim simdi yine bu sigil sendoromuna girdim,cunku rahim agzina ulasirsa yine bu virus normal dogumda bebege de bulasiyor;bu yuzden zaten normal dogum zor bir ihtimal.Ben size amannn gecerr onemsizz diyemem.Moral verilecek bu hastaligin hic ir tarafi yok.Bu bir kanser illetti ...Bunun moralimi olur?

bebısım benm doktorum cok cok cok ıyı ankarada sayılı dr bırıdır sana ozel mesaj attım gorursun orda kıb :KK70:

selam , ben de aranıza yeni katıldım.. gecen sene çıkmıştı ilk yakmışlardı sonra tekrarladı korkumdan baya gitmedim 2-3 gün önce tekrar gittim yine yakacaklar .. çok korkuyorum.. ayrıca bekarım ve tam ilişkiye girmediğim halde çıkıyo evlenmeye karar verdik ozaman nerelerde cıkar bilemiyroum. Yeni bir dr buldum iyi gibi geldi bana bakire olmaın semear testine engel olmadıgını söyledi ve daha ince bir cubukla aldı yarın aksam tesk sonucu cıkacak ama ben sonucu almaktan kötü bişey çıkmasından da korkuyorum.. Sen cin 1 cin 2 diye bişeylerden bahsetmişsin bu nedir ?

Canım doktorun biraz kötü ve doktor olmasına rağmen cahilce yaklaşmış durumuna. Evet bütün testleri istemesi normal ama bu şekilde konuşması çok kötü. Boşver sen takılma bu tür söylemlere. Yaptır sen yine bütün testlerini için rahat etsin. İlk doktora gittiğimde benim doktorumda istedi tüm testleri. Sormadım bile neden diye. Kendi içimin rahat etmesi çok daha önemli çünki. Takılma sende. Düzenli tedavini ol, moralini bozma yeter canım. Allahın izniyle geçecek bunlar. Geçmiş olsun canım...

sideyla merhaba bende yeni ve korkanlardanım.. ilk yaktırğımda bile çok araştırmamıştım dr işini bilir diye.. şimdi tekrar cıkıncadaha da bilinçlendim ve artık çok daha fazla korkuyroum. Moral önemli dyor herkes ama ben bu durumda moralimi düzgün tutamıyroum ki.. Birde bişey sorucam hpv varsa kesin smear da kötümü çıkıyo . Benimkilerde makata dogru yayılmış durumda tehlikei yerde dedi dr um.En yakın zaman da yakıcaz onları da. Ayrıca erkek arkadasımda görünecek onda da vara temizlenecek ikimizde temizlendikten sora yine çıkarmı? VCe son olarak dr bana hiç bahsetmedi aşıdan ben mi hatırlatsan ne yapsam banada bişyler söyleyin :KK43:(

bence siğillerden alınan parçanın biopsiye gitmesi şart.çünkü kondiloma benzeyen acrocordon molluscum pendulum adı verilen zararsız olan ve et beni olarak bilinen oluşumlarla karışma ihtimali yüksek.bu oluşumlar da kondiloma gibi vulva bölgesinde ve erkeklerde de peniste görülebiliyormuş ve çoğalabiliyormuş.benim eşimede siğillere bakarak kondiloma teşhisi koyup krio yapmıştı.benim ısrarımla düşen siğillerden birine biyosi yapıldı.sonuç olarak hpv kaynaklı kondiloma değil molluscum çıktı.bunu sizlerle paylaşmak istedim.lütfen sizlerde biopside ısrarcı olun.sağlıkla kalın...

X