A
aquarius80
Ziyaretçi
Siğil var ise hpv %100 vardır. Smear testinin temiz çıkması hpv olmadığı anlamına gelmiyor arkadaşlar. Smear testi sadece kanserli oluşum yada hücre değişimi varmı yokmu diye yapılır. Hpv olup olmadığını anlamak için HPV DNA PCR testi yaptırmalısınız. Başka türlü hiç bir şekilde hpv nin aktif yada inaktif olup olmadığını anlayamazsınız.
canım bende de siğil 1 buçuk-2 ay önce vardı 4 kere aldara sürdüm geçti. daha yeni gittim dr a... hpv nin cinsine bakacaktı ve hpv varmı yokmu zaten belli olcaktı. o dediğin testler yapıldı bana ve hpv çıkmadı çıkmadığı için de cinsi de öğrenilemedi. ben doktordan şüphelendim acaba unuttu mu diye ama bu durumun aynısını yaşayanlar var. bende senin gibi düşnüyorum siğil varsa hpv nasıl olmaz diye ama.... işte burada 2 yol geliyo aklıma ya hpv var tespit edilmedi yada bendekiler siğil değildi.... baya karmaşık bişi şimdilik oluruna bıraktım tekrar siğilim çıkana kadar bişey yapmak istemiyorum. çıkarsa yine dr a gidicem ve tekrar hpv olup olmadığına ve cinsine bakılmasını isteyeceğim... bide şöyle bişey geliyo aklıma bendeki siğiller çok güçsüz olabilir. yada ben bu hpv yi evliliğimin başlarından beri taşıyorum ama şimdi çıktı çünkü çok stresli zamanlarımdı. belkide siğil hiç çıkmayacaktı ve vücudum kendi kendine yenecekti. son anda bir artma görüldü.... ne biliyim herkes farklı yaşıyo bu virüsün belirtilerini kimse kimseye uymuyo...