darısı bizim başımıza.. geçmiş olsun.. nasıl atlattın aldara isimli ilaçlamı yoksa yakma dondurma işlemiylemi ? ben 2. kez yaktırdım umarım son olur..
şimdiden teşekkürler yardımın için
merhaba, sadece sen merak etmissin, demek ki cogu kisi atlatmis
anlatayim
evet bir kez biyopsi seklinde aldirdim tum sigilleri (hpv tiplemesi icin)
2 kez de yakildi cunku durmadan tekrarliyordu
yakildiktan 1 hafta icinde yenileri cikiyordu ve hizla cogaliyordu
son yaktirmamda sigillerden birkaci buyumustu ve derinlesmisti, lokal uyusturarak yani dise igne vurur gibi her sigilin yanina uyusturucu igne vurularak yakildi ancak cok acili oldu cunku dedigim gibi derin sigiller vardi. Bendekiler zamanla hep çap olarak hem de derinlemesine buyuyordu.
3-4 farkli jinelog gezmistim o gune kadar, hepsi yakilcak dedi baska bi yontemi yok dediler ama bi tanesi mutlaka gecececek belki kendikendine ama cogalmamasi icin yakilacak dedi ayrica bazilari da gozumu cok korkutmustu, ciddi bi mesele haline getirmistim kafamda bosyere...
Son yakma isleminden sonra ben birdaha boyle bir islem yaptirmamaya karar verdim, cunku bidaha o masaya yatmak bile istemiyordum artik. Kendikendine gececek bunlar artik hicbisey yapmayacagim dedim. Yalniz o arada da hpv tiplemesinde bende bulunmayan tipler icin asi oldum.
Işin özü bu sigillerin gecmesi icin telkin gerek, bu sigillerin sinir sistemi ile ilgisi var arkadaslar. Ben baya arastirdim. O yuzden cok guclu bi sekilde kendinizi telkin ederek virusu baskilamaniz lazim. Bunu yapmasaniz bile zaman icinde zaten vucut bu virusle basediyor ancak o surec bile cok sıkıntılı. Yani benim oyle oldu cunku inanilmaz kasiniyordu ve elimi attigim heryer kabarciklarla doluydu.
Neyse sonunda gittim bi hocaya okuttum ve de gececegine inandim, cunku hocanin okuyup ta gecmedigi sigil yokmus diye duydum kendimi inandirdim yani. Icimde yine de suphe vardi o yuzden gecmedi yine de...Sonra eski bir usul aklimiza geldi o da incir sütü. Yani incir agaclarinin yaprak sapini kopardiginizda beyaz bir sivi geliyor. Bunu sigillere surdum, acitiyor ama yaktirmaktan daha iyiydi bana gore. 2 gunde bir bu sutu kullandim. 1 ay icinde hepsi kuculerek kayboldu hatta izi bile kalmadi. Okutmaktan mi yoksa bu sutten mi bilmiyorum. Sigiller varken bunlar gecse bile iz birakir diyordum cunku gorseydiniz gercekten vajina o kadar kotu gorunuyordu ki...Allaha cok sukur.
1 hafta once de asinin 3. ve son dozunu oldum...Ben bunun bagisiklik sisteminin zayif olmasindan dolayi oldugunu dusunmuyorum cunku grip bile olmayan bir insandim.
Ha bu arada corekout- bal karisimini da denemistim ancak bir sonuc vermedi. Aldara ise cok zayif bir ilac, doktor da bunu soyledi yani sigillerle basedecek bir gucu yok sadece hergun surersen bi nebze buyumesini onledi o kadar. Bendeki sigiller gucluydu cunku.
Sigilleri onemsememek ve gecip gidecegini dusunmek gerek. Benim toplamda 6-7 ay surdu gecmesi. Darisi basiniza.