- 31 Temmuz 2019
- 157
- 43
- 37
merhaba canim dun forumda rastladim biri hpv negatifkrn esinden tekrar kapmis sanirim 16 geri gelmis cunku.iliskin devam ediyorsa yaptirmn da fayda var gibi. 1-2 senede bir hpv dna yi.izmirde dr onerisinde bulunamicam nevyazik kiKızlar herkese merhaba:)
Uzun zamandır buraya yazmamıştım ancak fikirlerinize ihtiyacım var 2019 temmuzda smear temiz hpv16 ile kolposkopi olup cin1 sonucu ile doktoruma kriyoterapi yaptırmıştım ilerleyen süreçte 2019 kasımda smear temiz& 2020 martta ketemde smear hov dna temiz ve 2020 kasımda smear temiz sonucu aldım. Tam doktora tekrar smear yaptırmaya gidecektim ki, yine aklıma türlü kötü düşünceler geldi bugun bir andakafamdan tamamen silmiştim bu süreci aslında 6 ayda bir smear yaptırıyordm normal jinekologuma acaba kolposkopi mi yaptırsam ihmal mi ediyorum falan gibi türlü oabikler ben de size yazayım dedim önerilerinizi rica ederim tekrar jinekolog o kolog mu bulmalıyım? Pandemi sebebi ile hastaneye gidesim de yok, özele gitsem izmir’deyim kime gideyim? Sayısız doktora gittim o dönem herkea düzenli smear takibi diyor tekrar hpv yaptırmalı mıyım? 1 yıl oldu artık devlette yaptıramam mecbur ozelde yaptıracağım.
bu arada 5-6 ay ahcc kullandım negatif sonuç öncesi.
yardımlarınızı beklerim :)
Merhaba geçmiş olsun...Leep olmuşsunuz sınırlar temiz gelmiş yani tamamen temizlenmişsiniz. Bu kadar kısa sürede lezyon oluşabileceğini sanmıyorum..Olursada mucize olur..İlişkiye girerken prezervatif kullanıyormusunuz ?.Şubat ayindan bu yana belkide yara oluşmustur...Kanamanız rahim ağzı yarası sebebiyle olabilir.Selam kızlar,
2019 Ekim ayında CIN2 sebebiyle leep operasyonu geçirdim sınırlar temiz geldi. CIN2’yi cinsel ilişki sırasında 1-2 kere kanama olması sebebiyle öylesine kontrole gidip smear vererek öğrenmiştim. Operasyondan beridir 3 ve 6 ayda bir smear vererek takibini yaptırıyorum. En son şubat ayında smear verdim yine temiz geldi fakat bugün yine cinsel ilişki sırasında kanama oldu. Sizce endişelenmeli miyim?
Merhaba geçmiş olsun...Leep olmuşsunuz sınırlar temiz gelmiş yani tamamen temizlenmişsiniz. Bu kadar kısa sürede lezyon oluşabileceğini sanmıyorum..Olursada mucize olur..İlişkiye girerken prezervatif kullanıyormusunuz ?.Şubat ayindan bu yana belkide yara oluşmustur...Kanamanız rahim ağzı yarası sebebiyle olabilir.
Vallahi yara neden ve nasıl olur bilmiyorum.Bende hiç olmadı.Ama burda bayanlar yazıyorlar ilişki esnasında kanamam oldu diye genelde hep rahim ağzındaki yara dolayısiyla oluyor...Leep olmamış olsaydınız daha şüphe ile yaklaşırdım ama leepte olmuşsunuz..Peki Leep işleminden sonra ilişkide prezervatif kullandınızmı ?Virüs yükü açısından buda mühim.Yani prezervatif kullandıysanız lezyon oluşabilme olasılığı tabiki çok çok daha az olur.bilmiyorum ki ansiklopedik bilgiye göre bu kadar hızlı lezyon oluşmaması lazım doğru. Ama benim 2 partnerim oldu. İlkinde ikimiz de birbirimizin ilkiydik aldatma vs asla olmadı kendisine de sordum hastalık çıkınca o başkasıyla birlikte olmadığını söyledi. İkinci partnerimden kapmış olmalıyım, onla ilk cinsel münasebetimiz ve cin2 gelmesi arasında 6 ay vardı. Doktora söylediğimde de o kadar hızlı olamaz ilk partnerinde yalan durumu olmuştur dedi ama ben biliyorum ki olmadıya da tuvaletten falan kaptım bilmiyorum...
Yara neden olur ki?
Bence partnerin yalan söylüyor olabilir bence de yani hemen kapmış olsan 6 ayda bilmiyorum bu kadar ilerlemezdi bir tuvalet vs kapma ihtimalın çok dusuk ilişkiye Naz’dan ama bence ilk kapmış olursun ki suan oda taşıyıcıbilmiyorum ki ansiklopedik bilgiye göre bu kadar hızlı lezyon oluşmaması lazım doğru. Ama benim 2 partnerim oldu. İlkinde ikimiz de birbirimizin ilkiydik aldatma vs asla olmadı kendisine de sordum hastalık çıkınca o başkasıyla birlikte olmadığını söyledi. İkinci partnerimden kapmış olmalıyım, onla ilk cinsel münasebetimiz ve cin2 gelmesi arasında 6 ay vardı. Doktora söylediğimde de o kadar hızlı olamaz ilk partnerinde yalan durumu olmuştur dedi ama ben biliyorum ki olmadıya da tuvaletten falan kaptım bilmiyorum...
Yara neden olur ki?
Vallahi yara neden ve nasıl olur bilmiyorum.Bende hiç olmadı.Ama burda bayanlar yazıyorlar ilişki esnasında kanamam oldu diye genelde hep rahim ağzındaki yara dolayısiyla oluyor...Leep olmamış olsaydınız daha şüphe ile yaklaşırdım ama leepte olmuşsunuz..Peki Leep işleminden sonra ilişkide prezervatif kullandınızmı ?Virüs yükü açısından buda mühim.Yani prezervatif kullandıysanız lezyon oluşabilme olasılığı tabiki çok çok daha az olur.
Bence de partner yalan
Bence partnerin yalan söylüyor olabilir bence de yani hemen kapmış olsan 6 ayda bilmiyorum bu kadar ilerlemezdi bir tuvalet vs kapma ihtimalın çok dusuk ilişkiye Naz’dan ama bence ilk kapmış olursun ki suan oda taşıyıcı
Bir şey soracağım ben simir temiz geldi hicbirsey yok hpv temas var 3 .5 falan yıl önce ilk defa yaptırdım 2 sene önce partnerde çıktı ama üzerinden 3.5 geçti bana ilk bulaşmış olacağı tarih bu benim simir temiz hpv bu hafta en geç Cuma çıkar doktor benimkine baktı gözükürde bir durum yok anormal dedi ama opr doktordu öyle Prof va değil şimdi kafam allah bullak olduMerhabalar,
Doktordan geliyorum yeni bilgiler de öğrendim sizle paylaşayım :)
Rahim ağzımda hafif iltihabı oluşumlar varmış ödemli gibiymiş. Böyle olduğunda cinsel ilişkide damarlar çatlayıp kanama yaparmış. Antibiyotik verdi 5 gün sonra tekrar kontrole gideceğim. Kanamanın sebebinin bu olduğunu düşünüyor.
Bunun yanı sıra cin geçmişim olduğu için hpv tiplemesi testi istedi daha önce yaptırmamıştım. Smearler temiz çıkmış güzel ama son zamanlarda smearlerde %15 yanılma payı olduğunu anladık dedi, hpv testinde yanılma payı yüzde 1’dir dedi. Rahim ağzım gayet güzel görünüyormuş olumsuz bir sonuç beklemiyorum ama bakalım hiç bakılmadığı için dedi. Eğer hpv 16-18 gelirse kolposkopi isteyecek çünkü bunlar diğerlerine nazaran daha agresif dedi ne olur ne olmaz bakarız dedi. Eğer cin1-cin2 gelirse takip ederiz artık cin2ler genç yaşlı kişilerde takip ediliyor cin3 gelirse tekrar leep durumunu konuşuruz dedi. Böyle bir ihtimal var mı bu kadar sürede dedim olabilir dedi. Bunun dışında gelen hpv türleri için hiç bir şey yapmayacağız 6 ayda bir kontrole devam dedi. Negatif de gelebilir dedi. Pozitif gelirse aşıyı konuşuruz dedi.
Bir de hpvnin vücuttan atıldığına dair tıbbi bir kanıt yok henüz, negatif çıksa da hpv atıldı diye bir şey diyemiyoruz ancak 1-2 seneden sonra sessiz duruma geçiyor dedi. Eğer sigara içilirse bağışıklığa dikkat edilmezse sessizleşemiyor persistent hpv oluyor o zaman tekrar cin durumu olabiliyor dedi.
Birde simir mi yoksa 6 ayda bir hpv testi mi bu bizi yorar 800 tl test 150 tl ise muayene ücretiMerhabalar,
Doktordan geliyorum yeni bilgiler de öğrendim sizle paylaşayım :)
Rahim ağzımda hafif iltihabı oluşumlar varmış ödemli gibiymiş. Böyle olduğunda cinsel ilişkide damarlar çatlayıp kanama yaparmış. Antibiyotik verdi 5 gün sonra tekrar kontrole gideceğim. Kanamanın sebebinin bu olduğunu düşünüyor.
Bunun yanı sıra cin geçmişim olduğu için hpv tiplemesi testi istedi daha önce yaptırmamıştım. Smearler temiz çıkmış güzel ama son zamanlarda smearlerde %15 yanılma payı olduğunu anladık dedi, hpv testinde yanılma payı yüzde 1’dir dedi. Rahim ağzım gayet güzel görünüyormuş olumsuz bir sonuç beklemiyorum ama bakalım hiç bakılmadığı için dedi. Eğer hpv 16-18 gelirse kolposkopi isteyecek çünkü bunlar diğerlerine nazaran daha agresif dedi ne olur ne olmaz bakarız dedi. Eğer cin1-cin2 gelirse takip ederiz artık cin2ler genç yaşlı kişilerde takip ediliyor cin3 gelirse tekrar leep durumunu konuşuruz dedi. Böyle bir ihtimal var mı bu kadar sürede dedim olabilir dedi. Bunun dışında gelen hpv türleri için hiç bir şey yapmayacağız 6 ayda bir kontrole devam dedi. Negatif de gelebilir dedi. Pozitif gelirse aşıyı konuşuruz dedi.
Bir de hpvnin vücuttan atıldığına dair tıbbi bir kanıt yok henüz, negatif çıksa da hpv atıldı diye bir şey diyemiyoruz ancak 1-2 seneden sonra sessiz duruma geçiyor dedi. Eğer sigara içilirse bağışıklığa dikkat edilmezse sessizleşemiyor persistent hpv oluyor o zaman tekrar cin durumu olabiliyor dedi.
Birde simir mi yoksa 6 ayda bir hpv testi mi bu bizi yorar 800 tl test 150 tl ise muayene ücreti
Sizin bütün smearler temiz mi geldi yani? Bence o zaman problem yoktur. Benim sonuçta bir smearim hgsil geldi sonra cin2 geldi falan öyle bir hastalık hikayem var. Doktorlar sanırım gözle hafif cin var mı yok mu anlamıyor ama çok ileri bozukluklar kanserimsi bozulmalar direkt kendini belli ediyormuş eğer korktuğunuz buysa bence de yoktur :)Bir şey soracağım ben simir temiz geldi hicbirsey yok hpv temas var 3 .5 falan yıl önce ilk defa yaptırdım 2 sene önce partnerde çıktı ama üzerinden 3.5 geçti bana ilk bulaşmış olacağı tarih bu benim simir temiz hpv bu hafta en geç Cuma çıkar doktor benimkine baktı gözükürde bir durum yok anormal dedi ama opr doktordu öyle Prof va değil şimdi kafam allah bullak oldu
benim smear normal ama hpv 31 ve 45 olduğu için cuma biyopsi olacağım. önlem olarakO kısmı henüz ben de anlamadım ama bence şöyle olacak: eğer hpv 16-18 çıkarsa smearlerle yetinmeyecek ya 6ayda bir hpv testi ya da kolposkopiyle falan bakacak ta ki negatifi görene kadar (yani virüs pasifleşti) sonra smearle devam edeceğiz
Diğer hpvlerde smearle devam edeceğiz
Ama ctesi bir daha kontrole gideceğim bu iltihap için, hpv de çıkmış olur zaten, sorarım
benim smear normal ama hpv 31 ve 45 olduğu için cuma biyopsi olacağım. önlem olarak
smear in yüzde 15 yanılma payı olması çok iyiymiş. ben burada smear normal biyopsi cin geldi yazanları okuduğumdan korkmaya başlamıştım.
şüphe yok. temiz dedi muayenede de. yaş 34. 31 ve 45 yüksek riskli olduğu için. smear sonucuna güvenmiyorlar demek ki. kolkoskopi ve biyopsi aynı anda yapılıyoryaşınız kaç? Kolposkopi yapıldı da şüpheli bölgeler mi görüldü neden ki direkt biyopsi?
Ay bi sor bakalım şimdi simir senin de temiz anladığım kadarıyla benimde temiz bende hpv sonuç bekliyorum pozitif ise tiplendirme olacak acaba 16 18 bende var ise simir temiz gelir mi cin 123 olurmuydu cıkarmıydı kafamda suan deli sorularO kısmı henüz ben de anlamadım ama bence şöyle olacak: eğer hpv 16-18 çıkarsa smearlerle yetinmeyecek ya 6ayda bir hpv testi ya da kolposkopiyle falan bakacak ta ki negatifi görene kadar (yani virüs pasifleşti) sonra smearle devam edeceğiz
Diğer hpvlerde smearle devam edeceğiz
Ama ctesi bir daha kontrole gideceğim bu iltihap için, hpv de çıkmış olur zaten, sorarım
Yas kaç benim 26şüphe yok. temiz dedi muayenede de. yaş 34. 31 ve 45 yüksek riskli olduğu için. smear sonucuna güvenmiyorlar demek ki. kolkoskopi ve biyopsi aynı anda yapılıyor
Şimdi sevinmelimi üzülmelimiyiz ben anlamadım hanımlardimi ben de korktum birazcık biz de smear temiz diye seviniyorduk