Peki siz Leep olmuşmuydunuz?Ben hasekide mavi laboratuvara gittim geçen hafta. Ordaki danışman bana dediki iki kere üst üste negatif sonucunu almanız gerekiyor gerçekten geçtiğini anlayabilmeniz için. Çünkü kullandığınız ahcc veya gardasil vücuttaki virüs yükünü baskilayabiliyor dedi. Ben de pek inanmamıştım gerçi yalan değil. Ben ilk testimi Ekim 2019 da Haseki devlet hastanesi nde , ikinci testimi Mayıs 2020 de Antalya devlet hastanesinde, üçüncüyü de mavi laboratuvarda Ocak 2021 de yaptırdım. Negatif olduğumuz yeniden pozitif oluyor mu bilmiyorum ama olmasın emeklerimize yazık. Ayrıca 3 doz gardasilimi vuruldum bitti. En sonuncusunu Eylül'de vuruldum. O zamana kadar kimseyle birlikte olmadım. Doktorum aşılar bittikten sonra artık ilişkiye girebilirsin demişti. Şimdi bir erkek arkadaşım var.
Hayır olmadım gittiğim doktorlar leep olmalısın demedi. Hatta bekle biraz kendi geçiyor dediler. Ama bu gidişle olucam belki kronik vajinal mantarim hpv kaynakli olabilir. Negatif olursam belki ondan da kurtulurumPeki siz Leep olmuşmuydunuz?
Hiçbirsey için geç değil..Kolposkopi yaptirip leep olmanizi öneririm.Doktorum leep işleminin virüs yükünü de azalttığını söylemişti.Hemde Allah korusun rahim ağzı riskten kurtulmuş olur.Bence hemen leep olmalisiniz hele birden fazla yüksek riskli varsa kesin olunması gerekiyor...Hayır olmadım gittiğim doktorlar leep olmalısın demedi. Hatta bekle biraz kendi geçiyor dediler. Ama bu gidişle olucam belki kronik vajinal mantarim hpv kaynakli olabilir. Negatif olursam belki ondan da kurtulurum
Devlet hastanesinde yapılıyor mu? Ya da özelde yapılıyorsa ücret ne kadar biliyor musunuz?Hiçbirsey için geç değil..Kolposkopi yaptirip leep olmanizi öneririm.Doktorum leep işleminin virüs yükünü de azalttığını söylemişti.Hemde Allah korusun rahim ağzı riskten kurtulmuş olur.Bence hemen leep olmalisiniz hele birden fazla yüksek riskli varsa kesin olunması gerekiyor...
Devlet hastanesinde de yapılıyor diye biliyorum burda arkadaşlar söylemişlerdi sanırım...Ben leep işlemini özelde 1 sene önce yaklaşık 1200 yada1400 civarı gibi yaptırmıştım.(net fiyatı hatırlayamadım)İstanbuldaysaniz doktorumuda hastaneyide önerebilirim size...Devlet hastanesinde yapılıyor mu? Ya da özelde yapılıyorsa ücret ne kadar biliyor musunuz?
Günaydın evet İstanbul'dayim çok teşekkür ederimDevlet hastanesinde de yapılıyor diye biliyorum burda arkadaşlar söylemişlerdi sanırım...Ben leep işlemini özelde 1 sene önce yaklaşık 1200 yada1400 civarı gibi yaptırmıştım.(net fiyatı hatırlayamadım)İstanbuldaysaniz doktorumuda hastaneyide önerebilirim size...
Hpv aşısı nerede yaptiriliyorGünaydın evet İstanbul'dayim çok teşekkür ederim
Ben siğilsizken de smaer verdim yine ascus çıktı ysni siğilin varliğindan zşyade virüsün rahimağızındaki varliği etkili dsnırım ama doktırum 11den korkma dedi buna rağmen için rahat olsun takibini birakmaEvet düşük risk sadece siğil türü oluyor ama cin1 neden cıktı bilmiyorum belki de siğillerden dolayı oyle cıktı martta smear testi yaptrca yine bakalm takip etcez
Daha önce aldığın bir tipse aşı sanırım diğer tiplerine karşı koruyor yani her durumda korunmalı ilişki önermişti doltorum banaÇok şaşırdım gerçekten.Demekki erkek arkadaşınızdada varmış..Aşınında koruyuculuğunu anlamış olduk böylece.Ama Üzmeyin lütfen kendinizi yine yenersiniz eminim.
Bende negatifse vücuttan tamamen atilıyor ve Yine temas halinde tekrar pozitif olur diye biliyordum...Doktorlar bu konuda ikiye bölünmüş hangisine inanıcaz artık cidden bilemiyorum...Bende negatif olmaya çalışıyorum eşimle 1seneden fazladır ilişki yaşamıyorum Yapılacak ne varsa yapmaya çalışıyorum. Negatif olduktan sonra tekrar pozitif olursam artık salarım yani.Nereye kadar böyle cinsellik olmadan yaşayacağız.Prezervatifte tam korumuyor..Mesela ben evliyim..Hadi ben birşekilde kendimi dizginleyebiliyorum ama erkekler....Daha önce aldığın bir tipse aşı sanırım diğer tiplerine karşı koruyor yani her durumda korunmalı ilişki önermişti doltorum bana
Negatif oldugumuz bi tipe karsi bagisiklik kazanmiyormuyuz?Bende negatifse vücuttan tamamen atilıyor ve Yine temas halinde tekrar pozitif olur diye biliyordum...Doktorlar bu konuda ikiye bölünmüş hangisine inanıcaz artık cidden bilemiyorum...Bende negatif olmaya çalışıyorum eşimle 1seneden fazladır ilişki yaşamıyorum Yapılacak ne varsa yapmaya çalışıyorum. Negatif olduktan sonra tekrar pozitif olursam artık salarım yani.Nereye kadar böyle cinsellik olmadan yaşayacağız.Prezervatifte tam korumuyor..Mesela ben evliyim..Hadi ben birşekilde kendimi dizginleyebiliyorum ama erkekler....
Vallahi bende hangisine inanacağımı şaşirdim..."Bilseydim" adlı arkadaş tip 16 yı yendiği halde aynı tipi tekrar kapmış..Demekki bağisiklik kazanmak diye birşey yok.Negatif olup tekrar kapılması halinde yine pozitif olunabiliyor.Negatif oldugumuz bi tipe karsi bagisiklik kazanmiyormuyuz?
Ben 2.kez 11 oldum mesela 4 yıl sonra sanmıyorum bağışıklık geliştiğini yani bende öyle oldu en azından her türlü hep korunmalıNegatif oldugumuz bi tipe karsi bagisiklik kazanmiyormuyuz?
Ben 2.kez 11 oldum mesela 4 yıl sonra sanmıyorum bağışıklık geliştiğini yani bende öyle oldu en azından her türlü hep korunmalı
Ne kadar uzucu bi durum.yani negatif olsak bile esimizle iliskimiz devam ettigi surece risk hep var kurtulus yok gibi bu hpv den.arkadasda 16 18 tipleri negatif olduktan sonra gardasil asisini oluyor asidan sonra yine tip16 pozitif oluyor yani asidami korumuyor oysaki negitif olmus. Bildigimiz gibi asi 16ya karsi koruma sagliyor asiya ve negatif olmaya ragmen yine ayni tipi almisVallahi bende hangisine inanacağımı şaşirdim..."Bilseydim" adlı arkadaş tip 16 yı yendiği halde aynı tipi tekrar kapmış..Demekki bağisiklik kazanmak diye birşey yok.Negatif olup tekrar kapılması halinde yine pozitif olunabiliyor.
Vallahi şuanki düşüncem en temizi smearleri aksatmayarak gerektiğinde leep işlemiyle çocuk işini de halledip rahimden vazgeçmek...Yani Gittiği yere kadar gidecek..Bu şekilde bunun sonu yok cidden..Şuan ne durumdayım bilmiyorum 1 seneden fazladır bende hpv olduğunu biliyorum ve tekrar test yaptırmadim...Negatif olursam ardından tekrar pozitif olursam daha artık rutin smear kontrolleri haricinde uğraşamam.CIN'ler rahime ulaşmasın yeter...Onuda smearlerle takip ederiz artık..Ne kadar uzucu bi durum.yani negatif olsak bile esimizle iliskimiz devam ettigi surece risk hep var kurtulus yok gibi bu hpv den.arkadasda 16 18 tipleri negatif olduktan sonra gardasil asisini oluyor asidan sonra yine tip16 pozitif oluyor yani asidami korumuyor oysaki negitif olmus. Bildigimiz gibi asi 16ya karsi koruma sagliyor asiya ve negatif olmaya ragmen yine ayni tipi almis
Beim 4 cocugum oldu hepside sezeryanli kordonlarimi kapatim.hpv yetmiyormus gibi simdide rahim kalinlasmsi var onun icin hormonlu spiral takacak doktor.size o kadar cok katiliyorum ki seytan diyo git rahmini aldir kurtul daha yeni negatif oldum ama burdaki yazilari okuduktan sonra umudum yitirdim diyebilirimVallahi şuanki düşüncem en temizi smearleri aksatmayarak gerektiğinde leep işlemiyle çocuk işini bitirip rahimden vazgeçmek...Yani Gittiği yere kadar gidecek..Bu şekilde bunun sonu yok cidden..Şuan ne durumdayım bilmiyorum 1 seneden fazladır bende hpv olduğunu biliyorum ve tekrar test yaptırmadim...Negatif olursam ardından tekrar pozitif olursam daha artık rutin smear kontrolleri haricinde uğraşamam.CIN'ler rahime ulaşmasın yeter...Onuda smearlerle takip ederiz artık..
Kesinlikle...35 yaşındayım Bende iki tane doğum yaptım.Cidden şuan doktor dese ki rahmini alicam hiç tereddüt etmeden aldıririm.Hatta söylemiştim de doktoruma bunuBeim 4 cocugum oldu hepside sezeryanli kordonlarimi kapatim.hpv yetmiyormus gibi simdide rahim kalinlasmsi var onun icin hormonlu spiral takacak doktor.size o kadar cok katiliyorum ki seytan diyo git rahmini aldir kurtul daha yeni negatif oldum ama burdaki yazilari okuduktan sonra umudum yitirdim diyebilirim
Ama bu dediklerim çocuk işini bitirmiş kadınlar için geçerli..Genç kızlar kendilerine dikkat etsinler...İlerde anne olmak isteyenler rahimlerini korusunlar..Hpv li olmak doğum yapmaya engel değil...Sezeryanla doğum yapabilirler..Leep işlemi olan doğum yapabilir.Bunları zaten biliyoruz..Karamsar olmayada gerek yok tabiki.Kesinlikle...35 yaşındayım Bende iki tane doğum yaptım.Cidden şuan doktor dese ki rahmini alicam hiç tereddüt etmeden aldıririm.Hatta söylemiştim de doktoruma bunu"Sakin ol o kadar da değil "dedi bana...1 senedir uğraşıyorum ve uğraştığın çöpede gidebiliyor.
Tabiki canim ben HPV halimle 4 sezeryanla cocuklarimi dogurdum sukur Allah isteyen herkese nasip etsin inslalahAma bu dediklerim çocuk işini bitirmiş kadınlar için geçerli..Genç kızlar kendilerine dikkat etsinler...İlerde anne olmak isteyenler rahimlerini korusunlar..Hpv li olmak doğum yapmaya engel değil...Sezeryanla doğum yapabilirler..Leep işlemi olan doğum yapabilir.Bunları zaten biliyoruz..Karamsar olmayada gerek yok tabiki.