Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Geçmiş olsun.Bence Hiç moralinizi bozmayin...Daha 1 yıl olmuş zaten..Min.1 yıl Max.3 yılda atılıyor.(Tabi ki istisnalar var). Cinsellik yok bağışıklık içinde takviye kullanıyormuşsunuz bir sonraki kontrolde büyük ihtimalle negatif olacaksinız.Leep işlemide ordaki virüs yükünü azaltıyor..Bir düşünün bence.Daha çabuk negatif olursunuz.ilerde Bebek sahibi olmanızada engel değil.Benimde yaklaşik 1 yıl oldu..6 ayda bir yapılan kontrolüm aralik ayında ve benim doktorum gereksiz olduğunu düşündüğü için hpv testi yapmayacak bile 🤷‍♀Çünkü 1 senede yüksek riskli tiplerin vücuttan atılamayacağını düşünüyor. ..Ama dediginiz tip değistirme olayinı hala anlayabilmiş değilim.Cidden varolan tipte değisim mi oluyor?Yoksa extradan var olan tip sonradan ortaya mı çıkıyor? Bilen varsa beni biri aydınlatsın vallahi..
Tip değiştirme diye bir şey yok ilk bakıldığında henüz dna işlememiş olan tip çıkabilir 66 yenmiş

Canım ben 2019 aralıkta ögrendim hpv olduğunu Aralığın sonunda leep yapıldı..Taa o zamandan beri tabiki hpv testi yaptırmadım..Doktorum 1 senenin tip 16 yı atmak için çok erken olduğunu düsünüyor.O yüzdende şuan smearlar temiz gelsede hpv durumum nasıl bilmiyorum..Aslında çokda merak ediyorum. Şuan Covid çok yoğun olmasa Ketem'e gidip yaptirirdim ama ondanda çekiniyorum açıkcasi.Bu arada Leep çok kolay ağrısız bir işlem hiçbirşey hissetmiyorsunuz.Zaten Genel anestezi ile yapılıyor..20 dk kadar sürüyor..Hiç korkulacak birşey değil..
Aynen bende 2019 eylülde öğrendim ekimde leep oldum 9 ay sonra iki kez yaptırdım ve negatif sonucumu aldım

Merhabalar, tekrar ben bu sefer durum güncellemesi için geldim. Zor oldu ama siğilleri kontrol altına aldım. Sonunda 🥳🥳🥳 kutlama yapmak istiyorum. 🎉🎊 Bu baya moralimin yükselmesine neden oldu. Size imutor kompleks’ten, çörek otu yağından ve folik asitten bahsetmiştim. Çörek otu yağı bitince bir daha almadım. Son 1 tane siğilim kalmıştı ne geçiyordu ne de büyüyordu. Hafif geçme eğiliminde gibi olunca ohh be! Diyip biten imutoru 2 haftalığına bıraktım. Anaam sonra ne göreyimm 😱😱😱 3 tane miniş siğilim daha çıktı. Morali bozmadan hemen imutor sipariş ettim ve o gelene kadar uzun süredir kenarıda duran aldara kremleri kullandım. İmutor geldikten sonra da bir süre devam ettim. Tahmin edin ne oldu? Yine son 1 siğilim kala aldaradan tahriş oldum. 😒😒 Sonra da aldara kullanmadım bir daha. Yine o 1 siğilim 2-3 hafta kadar benimle vakit geçirdi. Ardından baktım o da gitmiş. Sonuç; şuan siğilsizim uzun zamandan sonra. 😎 Ben bu sürede ilişkiyi kesemedim maalesef, hiç ancak anal ilişki yaşamadığım halde en çok orada çıkıyordu. Vulva kenarında 2-3 kez tekrarlayan siğillerim artık hiç çıkmıyor ki zaten vulvada tek tük vardı. Tekrarlayan yerler hep anal bölge ve çok tekrarlıyor. Ama şuan hiçbir şey yok üstelik günde 2 kez kullanmak gereksede ben nadiren günde 2 kez kullanıyorum genel de hep 1 kez içiyorum. Geçtiğimiz ramazandan itibaren (yani nisan mayıs aylarından) ilk kez bu kadar kontrol altında her şey. İnşallah allahım atlatmamızı da nasip etsin. 🤲🏻 Tabi birazcık kilo artışı oldu ama yapacak bir şey yok kilo verilir de bu siğiller çok zor. Bende de tip 51 vardı doktorum 1 sene sonra tekrar gel demişti. Bir dahaki yıl temmuz gibi gideceğim. Umarım olumsuz farklı bir sonuçla karşılaşmam. Bu arada hatırlamıyorsanız smear testim de temizdi.

Merhabalar, tekrar ben bu sefer durum güncellemesi için geldim. Zor oldu ama siğilleri kontrol altına aldım. Sonunda 🥳🥳🥳 kutlama yapmak istiyorum. 🎉🎊 Bu baya moralimin yükselmesine neden oldu. Size imutor kompleks’ten, çörek otu yağından ve folik asitten bahsetmiştim. Çörek otu yağı bitince bir daha almadım. Son 1 tane siğilim kalmıştı ne geçiyordu ne de büyüyordu. Hafif geçme eğiliminde gibi olunca ohh be! Diyip biten imutoru 2 haftalığına bıraktım. Anaam sonra ne göreyimm 😱😱😱 3 tane miniş siğilim daha çıktı. Morali bozmadan hemen imutor sipariş ettim ve o gelene kadar uzun süredir kenarıda duran aldara kremleri kullandım. İmutor geldikten sonra da bir süre devam ettim. Tahmin edin ne oldu? Yine son 1 siğilim kala aldaradan tahriş oldum. 😒😒 Sonra da aldara kullanmadım bir daha. Yine o 1 siğilim 2-3 hafta kadar benimle vakit geçirdi. Ardından baktım o da gitmiş. Sonuç; şuan siğilsizim uzun zamandan sonra. 😎 Ben bu sürede ilişkiyi kesemedim maalesef, hiç ancak anal ilişki yaşamadığım halde en çok orada çıkıyordu. Vulva kenarında 2-3 kez tekrarlayan siğillerim artık hiç çıkmıyor ki zaten vulvada tek tük vardı. Tekrarlayan yerler hep anal bölge ve çok tekrarlıyor. Ama şuan hiçbir şey yok üstelik günde 2 kez kullanmak gereksede ben nadiren günde 2 kez kullanıyorum genel de hep 1 kez içiyorum. Geçtiğimiz ramazandan itibaren (yani nisan mayıs aylarından) ilk kez bu kadar kontrol altında her şey. İnşallah allahım atlatmamızı da nasip etsin. 🤲🏻 Tabi birazcık kilo artışı oldu ama yapacak bir şey yok kilo verilir de bu siğiller çok zor. Bende de tip 51 vardı doktorum 1 sene sonra tekrar gel demişti. Bir dahaki yıl temmuz gibi gideceğim. Umarım olumsuz farklı bir sonuçla karşılaşmam. Bu arada hatırlamıyorsanız smear testim de temizdi.
Bende de Hpv51 ve hpv31 var ancak siğilim yok... Sende siğil yapan ancak henüz tiplemesi yapılmamış başka tip de mi var acaba... Çok tuhaf bir virüs bu...

Şöyle ilk aldırdığında henüz 31 virüs yeni olabilir sonuçta dna için zaman gerekli yani tip değişimi yok 66 yenmişsin
66 'yı yenmiş olmama çok sevindim... 2.kez hpv pozitif sonucu aldım, Eylül ayında, smear verdim sonucu temiz geldi.. Ekim ayında da hpv tipleme yaptırdım tekrar, 51 ve 31 sonucunu aldım.... Kolposkopi yaptırmadım... 6 ay sonra smear verip o zaman yaptırayım diyorum.... Yüksek tipler için 1 yıl erken olduğunu burdan arkadaşımızda söyledi... Bu biraz, rahatlatmadı desem yalan olur.... Sex yaşamıyorum 1 yıldır, partnerin yok, bağışıklık propolis, çörekotu falan devam ediyorum... Yanlış mı yapıyorum sence Bi 6 ay veya 1 yıl daha bekleyerek....

Immutor gunde kac kez ictin

Bende de Hpv51 ve hpv31 var ancak siğilim yok... Sende siğil yapan ancak henüz tiplemesi yapılmamış başka tip de mi var acaba... Çok tuhaf bir virüs bu...
Test yaptırdığım hastane hpv’nin tüm tiplerine bakıyor. Ancak siğil yapan düşük riskli 6 ve 11 tiplerinden bahsediyorsanız o tipler bende yok. Bilinenin aksine yüksek riskli tipler de siğil yapar ama herkeste görülen bi olay değildir. Herkesin bağışıklığı, DNA’sı farklıdır sonuçta. Yüksek tipe sahip olup benim gibi siğili olan tanıdığım kişiler var bu forumda.

Immutor gunde kac kez ictin
Yazmıştım aslında ama; üstünde günde 2 kez için yazıyor ama ben günde 1 tane içiyorum genelde. Bazende diyorum arada bağışıklığım daha da güçlensin, stabil durmasın diye 2 tane içiyorum. Mesela 3-4 gün 1 kez içmişsem 5. gün 2 tane içiyorum.

Benim olmadı ama dörtlü aşıyı erkekler de olabilir. Sanırım sizin eşinizin kolu şişmişti. Hala şiş mi?
Evet canim ya netten araştırdım erkekler de olabilir diyo ama 26 yasa kadar benim eşim 32 yaşında sorun olmaz dediler olduk acaba ondan mi yoksa eczacı cok hızlı vurdu ondan mi anlamadım ben de bir şey yok ama esimin kolunda kas sis halde duruyir ve acayip ağrı yapıyor on gün oldu

Evet canim ya netten araştırdım erkekler de olabilir diyo ama 26 yasa kadar benim eşim 32 yaşında sorun olmaz dediler olduk acaba ondan mi yoksa eczacı cok hızlı vurdu ondan mi anlamadım ben de bir şey yok ama esimin kolunda kas sis halde duruyir ve acayip ağrı yapıyor on gün oldu
Aşının kendisinden kaynaklı bir sorun olsa şişlik ve iltihap gibi belirtilerden çok yıllar sonra ortaya çıkan sistemik bozukluklar olabilir. Genelde ödem ve iltihaplar aşının vurulma şeklinden kaynaklı oluyor diye biliyorum. Bence bi acile gidin üç kat maskelerinizi takıp.

Aşının kendisinden kaynaklı bir sorun olsa şişlik ve iltihap gibi belirtilerden çok yıllar sonra ortaya çıkan sistemik bozukluklar olabilir. Genelde ödem ve iltihaplar aşının vurulma şeklinden kaynaklı oluyor diye biliyorum. Bence bi acile gidin üç kat maskelerinizi takıp.
Aile hekimine gittik antibiyotik verdi canım abse olabilir dedi insallah ise yarar

Merhaba, almanyada 9-14 yaş arası erkek çocuklarına yapılıyor bu aşı, tabii zorunlu değil.
Benim eşim oldu ben de bir şey yok da onun kolunda şişlik ve ağrı var acaba vuran eczacı kasa mi denk getirdi bilemiyorum erkeklerde yan etki mi etti diye korktum ama erkekler de olabilir yaşıyor nette esimin yaşı 33 acaba ondan olabilir mi diye korktum

Benim eşim oldu ben de bir şey yok da onun kolunda şişlik ve ağrı var acaba vuran eczacı kasa mi denk getirdi bilemiyorum erkeklerde yan etki mi etti diye korktum ama erkekler de olabilir yaşıyor nette esimin yaşı 33 acaba ondan olabilir mi diye korktum
Geçmiş olsun, kötü bişey olduğunu zannetmiyorum, en güzeli doktora gidip danışın, içiniz rahat olur.

Test yaptırdığım hastane hpv’nin tüm tiplerine bakıyor. Ancak siğil yapan düşük riskli 6 ve 11 tiplerinden bahsediyorsanız o tipler bende yok. Bilinenin aksine yüksek riskli tipler de siğil yapar ama herkeste görülen bi olay değildir. Herkesin bağışıklığı, DNA’sı farklıdır sonuçta. Yüksek tipe sahip olup benim gibi siğili olan tanıdığım kişiler var bu forumda.
İnşallah kısa zamanda kurtulursun canım, siğil üzerine propolis sürünce yok ettiğini okumuştum bu platformda, sende dene istersen.. Ne kdr zor bir süreç biliyorum, siğilim yok ama vücutta bunun olduğunu bilmek bile rahatsız edici.... Allah kurtarsın hepimizi....

X