Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

İmutor içiyorsam 10_15 damla bazende hiç ama tek başına propolis aldığımda 25_30 damla imutor 2 kutu kullandım sonra bıraktım ama propolis hâlâ devam ediyorum covid servisinde çalışıyorum o yüzden bırakmadım propolis geçen kış çok şükür grip bile olmadım
Bende 2. kutudayım bakalım şu an devam ediyorum. Bu hastalığı yenersek sanırım propolis kullanmak bizde alışkanlık olacak gibi bizde. 🤦🏼‍♀️

Benim doktorum da kesinlikle onaylamadı endokrinde doktor arkadaşım kesinlikle kullanma dedi birde diğer arkadaşım öyle olunca iyiki dedim ama tabiki tercih meselesi umarım faydasını görürler bu arada senin hpv kontrol nezaman
Benim Normalde Hpv olduğumu öğrendiğim tarih Aralık 2019 ilk 6 aylik smear kontrolde doktorum hpv testi yapmadi..Max.1 sene gerekiyor test yapabilmemiz için dedi..Hatta tip 16 yı vücuttan atmak için 1 senenin bile çok az olduğunu düsünüyor.Ama Aralikta pandemi yoğunlaşmazsa inşlahh yaptırırım hpv testini daha fazla dayanamiycam..

Benim Normalde Hpv olduğumu öğrendiğim tarih Aralık 2019 ilk 6 aylik smear kontrolde doktorum hpv testi yapmadi..Max.1 sene gerekiyor test yapabilmemiz için dedi..Hatta tip 16 yı vücuttan atmak için 1 senenin bile çok az olduğunu düsünüyor.Ama Aralikta pandemi yoğunlaşmazsa inşlahh yaptırırım hpv testini daha fazla dayanamiycam..
Riskli tipler için 6 ay ideal deniliyor makale olarak yayınlanmış. 1 sene uzun. Bende 18 var normalde Kasım ayında gitmem gerekiyor ama Ankara'da yaşıyorum bu riski göze alamıyorum :KK43: özel kliniğe gitsem dahi.

Bence dayanma yaptır benim 9. Ayda negatif olmuştu 16 benimde zaten öğrendiğimiz gün olmadı sonuçta bu Ne zamandır var bilmiyoruz seninde leep olmuştu sanırım negatif olduğunu düşünüyorum

Riskli tipler için 6 ay ideal deniliyor makale olarak yayınlanmış. 1 sene uzun. Bende 18 var normalde Kasım ayında gitmem gerekiyor ama Ankara'da yaşıyorum bu riski göze alamıyorum :KK43: özel kliniğe gitsem dahi.
Ama riskli tipler vucuttan daha zor atılıyor..6.ayda hpv testi çok erken değilmi..Illaki o kadar sürede negatif olan olmustur ama bana biraz erken geldi..Hayal kirıkliği yaşamakta var test sonucunda.

Bence dayanma yaptır benim 9. Ayda negatif olmuştu 16 benimde zaten öğrendiğimiz gün olmadı sonuçta bu Ne zamandır var bilmiyoruz seninde leep olmuştu sanırım negatif olduğunu düşünüyorum
Evet bende leep oldum.Ayy inşallahh ya🤲🏻...Emin ol can atıyorum hpv testi yaptirmak için..Ama yine pozitif çıkar üzülürüm diye korkuyorum açıkcası...

Ama riskli tipler vucuttan daha zor atılıyor..6.ayda hpv testi çok erken değilmi..Illaki o kadar sürede negatif olan olmustur ama bana biraz erken geldi..Hayal kirıkliği yaşamakta var test sonucunda.
Bencede 6 ay cok erken bana bi sene denildi benimde aralik ayinda HPV testi vermem lazim ama doktor bana covidden dolayi elde kit olmadigin soyledi.

arkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...
Hijyen durumunuza dikkat edin. Ve elma sirkesiyle gunde bir kez silin orayi. Gecmis olsun

Doktorum 6 ay demişti. Ama gidemeyecegim :KK43: bir sene geç ya riskli tip kontrolü için

Bence maske takılıp insanlara yakın durmadan gidilmesi lazım bu virüs ihmal e gelmeyen Bi şey bana göre ben kendime dikkat eder giderim hastaneye.. Ha orda kaparsam da yapacak Bi şey yok Bi şeyden kaçarken başka Bi şeyi riske atmamak lazım

Doktorum 6 ay demişti. Ama gidemeyecegim :KK43: bir sene geç ya riskli tip kontrolü için
6 ay smear ve test için gerekli olan , 1 yil olan da hpvtiplemesi testi için muhtemelen. Bende 6 ayda bir smear ve fiziki kontrolümu yaptırıyorum ama doktorum hpv için gerek maliyet gerekse anca geçeceği için minimum 1 yıl sonra yaptır demişti.

Smear testi değil yanlız " Hpv " testinden bahsediyoruz.. Riskli tip için Smear testi 3 ayda bir bile olabilir ama 6 ayda bir HPV testi yapılması gerektiğini ilk defa duyuyorum..Pandemi dolayisiyla kendi doktorum izinliydi..Başka bir jinekolog onkologla devam ettim bir süre..Oda "Riskli tipler için senede bir kere HPV testi 6 ayda bir Smear'in yeterli olduğunu söyledi.Tabiki hpv testi için bu süre daha erkende olabilir .9 ay 10 ay gibi.. Ama 6 ay çok erken..Tekrar pozitif çıkarsa 🥺 Herkesin kendi tercihi tabiki..

Smear testi değil yanlız " Hpv " testinden bahsediyoruz.. Riskli tip için Smear testi 3 ayda bir bile olabilir ama 6 ayda bir HPV testi yapılması gerektiğini ilk defa duyuyorum..Pandemi dolayisiyla kendi doktorum izinliydi..Başka bir jinekolog onkologla devam ettim bir süre..Oda "Riskli tipler için senede bir kere HPV testi 6 ayda bir Smear'in yeterli olduğunu söyledi.Tabiki hpv testi için bu süre daha erkende olabilir .9 ay 10 ay gibi.. Ama 6 ay çok erken..Tekrar pozitif çıkarsa 🥺 Herkesin kendi tercihi tabiki..
Aynen katılıyorum, smear testi ok hatta muhakkak yapılmasını tavsiye ederim ama hpv testi için 6 ay çok erken, doktorumda önermedi, yine pozitif çıkma ihtimali yüksek buda insanın psikolojisini olumsuz etkiler.

Bencede 6 ay cok erken bana bi sene denildi benimde aralik ayinda HPV testi vermem lazim ama doktor bana covidden dolayi elde kit olmadigin soyledi.
Yani o kadar mücadele veriyoruz negatif olabilmek için..6.ayda tekrar pozitif sonucu almak çok üzer açıkcası...Ama 1 yıla yakın bir dönemde de yapılabilir diye düsünüyorum..

Arkadaslar artik aşi icin hic dusunmeyecegim ve beklemeyecegim.cok iyi doktorlara sordum hepsi adi ol yediler. eczaneden ne diye isteyecegim bu aşiyi hpv 4lu asi diyemi geciyor

X